Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kościół

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze tak powiem, kosciol powinien byc za free a pansto powinno utrzymywac go a nie my ludzie, a to ze ktos daje to jest skromny datek, a tym skromnym datkiem sa audice, bm'ki itp. Sa ludzie naiwni. Gdyby to byla ofiara na kosiol tak naprawde to i bym dawal ( moze ). U mnie z 5 zl ktore dostanie ministrant ksiadz zabiera 3 zl .... A jak jest ich dwoch to maja po 1 zl na glowe z 5 ....

jak dostaje 5 zł , za kolędę ?

Co do kolegi wyzej

z powołania , ja nie chodzę po kolędzie bo już nie mogę bo jestem lektorem , a chodzę do kościoła więc .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja myślę że kościoły są tylko po to żeby zarabiać kasę na tych "datkach" jestem katolikiem i wieże w boga ale te "kościoły" to są fake ;) księżna prędzej sami będą jedli niż podzielą się posiłkiem biednym.Takie jest moje zdanie.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Ja myślę że kościoły są tylko po to żeby zarabiać kasę na tych "datkach" jestem katolikiem i wieże w boga ale te "kościoły" to są fake ;) księżna prędzej sami będą jedli niż podzielą się posiłkiem biednym.Takie jest moje zdanie.

nie każdy , kościól jest poto aby szeżyć wiare

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Ze tak powiem, kosciol powinien byc za free a pansto powinno utrzymywac go a nie my ludzie, a to ze ktos daje to jest skromny datek, a tym skromnym datkiem sa audice, bm'ki itp. Sa ludzie naiwni. Gdyby to byla ofiara na kosiol tak naprawde to i bym dawal ( moze ). U mnie z 5 zl ktore dostanie ministrant ksiadz zabiera 3 zl .... A jak jest ich dwoch to maja po 1 zl na glowe z 5 ....

Nawet nie wiesz ile funduszy z skarbu panstwa idzie na kosciol :D

Opublikowano

a państwo to pieniądze bierze z kosmosu?

Opublikowano

Mnie ta cała religia, kościół i inne bajery smieszą.

Wierzą sobie w typa który niby stworzył świat w siedem dni a tak na prawdę go nigdy nie widzieli i cholera wie czy to coś istnieje.

Tak samo beka z ich wiary, że jakiś wariat co z krzyżem na plecach na jasną góre chciał zapierdalać to myślą, że grzechów nie mają. xD

A właśnie, co do grzechów jeszcze... tez kolejna beka, wy na serio wierzycie, że wasze duszeee są czarnee bo masturbowaliście się 24x w miesiącu? Nie ma nawet czegoś takiego jak dusza... organizm ludzki składa się tylko z narządów innych wytworów tam nie ma. A co do ministrantów i księzów... co tu dużo gadać, śmietana i do rana.

Kolejna beka jest z tego, że niby mamy płacic za to, by sobie księza pedofile jeździły mercedasami ;) Gdzie może 1% tego co płacicie na tace idzie na jakies tam fundacje itp reszta idzie tak na prawde na dziwki, wache i inne zapotrzebowania księżulków ;)

Kolejna beka... niebo xDDDDDDDDDDDDD

Ludzie już po kosmosie chodza a wy nadal wierzycie ze jak zdechniecie bedziecie w niebie... tyle ludzi juz tam bylo i zadnego boga, jakiegoś tam czyśca i innych skurwysynków apostołów nie ma, kit wam wciskaja by hajs zarobic...

Tak tak, pieprze pieprze a u komuni byłem ~ fakt.. bo to nie zależało ode mnie...

Bierzmowania już nie miałem i od ok 4 lat w kosciele nie byłem ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

@UP na tym polega wiara wierzysz w cos co nie jest w 100% pewne inaczej to by nie byla wiara

Nie, ja np. wierze w to co widzę. Mogę wierzyć np. że mi się uda jutro test zaliczyć... jakaś szanse mam bo w końcu wiem, że test istnieje, jutro pojde i go zalicze a bóg? widział go ktoś? slyszał go? hmm? no wlasnie.

Opublikowano

@UP

to w co wierzysz?

Jeżeli chodzi o religie itd? W nic, nie wierze w żadnego Boga, w inne tego typu stwory... wierze w to, że po smierci idziemy do piachu ;)

Opublikowano

Ministranci większość których znam chodzą tylko po to, aby dostać hajs z kolęd :P

I tu cię zaskocze! Jestem ministrantem od 11stu lat i z tego tytułu nie mam ani złamanego grosza :).

Pedofilia wśród księży? Na jakiej podstawie? Księża są najmniej liczną grupą społeczną z odsetkiem pedofilii. Tylko że media potrafią to umiejętnie wyolbrzymić, ale i tak wg was mają rację :P.

@down Kolejny dowód na to, że ateiści to inteligentni ludzie...

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Pasjonat
Opublikowano

kiedyś zrobiłem ten temat w 3h ponad 140 odp i zamkniety bo sie spam zrobił

@top

no ATEIST 4 EVER

@

Przychodzi ksiądz (kolęda)

coś tam pierdoli,pierdoli i ,że mam mu dać dzienniczek do bierzmowania no to mu daje i zaczynał sapać ,że brakuje mi ileś tam pieczątek i coś tam zaczynał znowu pierdolić

obok jego siedział mój ojciec a jeszcze ksiądz coś tam pierdoli ,że mnie nie przypilnował to mój stary mało mu nie wpier*olił xD

rydzyk-klepie-biede-d.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o religie itd? W nic, nie wierze w żadnego Boga, w inne tego typu stwory... wierze w to, że po smierci idziemy do piachu ;)

gdyby nie bog nie bylo by nas tutaj cos z niczego nie powstanie, z pustego to nawet salomon nie naleje ;-)

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Dochodzę do smutnego wniosku, iż ten temat jest założony z tego powodu by każdy mógł wreszcie sobie nahejcić na kościół:

- że księża pedofile,

- że ministranci to gruby hajs zgarniają na kolędach,

- że księża jeżdżą sobie drogimi mercami,

- że jak nie dasz na tacę, to cie ksiądz zabije,

- że Bóg to chory wymysł ludzi,

- że dzieci neo to najwyższa technologia, a buk nie istnieje,

- że wy biedni jesteście, a wam ksiondz zabiera,

i tak dalej... i tak dolej...

Dlatego właśnie nie cierpię takich tematów, wprost nienawidzę... ;]

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

gdyby nie bog nie bylo by nas tutaj cos z niczego nie powstanie, z pustego to nawet salomon nie naleje ;-)

no no, bóg istnieje, przecież gdyby nie istniał to nie byłoby biedy, mordu, wojen [...]

Opublikowano

No tak kochany panie xDestructx, najlepiej wszystko zwalić na Boga, bo przecież to właśnie chrześcijanie wywołują konflikty, a np. Islam siedzi cichutko, nie?

Opublikowano

Ja tam si nie interesuje.

Jeste ateistą dopóki ktoś sie mna nie interesuje ja sie nim nie interesuje

Aczkolwiek zawsze uważałem że są to dzieciaki ktorym sie nudzi i nie maja co robic.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Powiem tak, ja jestem Ministrantem od roku nie chodzę dla hajsu lecz dla pana Boga,

ale po części jednak muszę przyznać wam rację że przy ołtarzu jest ciekawiej,

w dodatku ma się zawsze miejsce, którego nikt nie zajmie ;D

Mama mi nie kazała iść, sam dajmy na to dostałem takiego "drygu" i coś mnie pchnęło by pójść tą drogą, a nie inną i jestem z tego dumny ;)

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

no no, bóg istnieje, przecież gdyby nie istniał to nie byłoby biedy, mordu, wojen [...]

Przecież było napisane, że Bóg dał ludziom wolną wolę. Jak kogoś uderzysz to przez to, że nie ma Boga?

Dobra ja tam się nie kłócę z gimbami, pozdro.

Opublikowano

No tak kochany panie xDestructx, najlepiej wszystko zwalić na Boga, bo przecież to właśnie chrześcijanie wywołują konflikty, a np. Islam siedzi cichutko, nie?

Kurczę! Tak, jak wspomniałam wyżej wiara to indywidualna sprawa, ale no... wierzysz w wróżki? Magię, czary? Nie? To jakim cudem możesz wierzyć w kolesia, który siedzi sobie na chmurce i spogląda na nas z góry? W kolesia, który wziął się nie wiadomo skąd i posiada jakieś magiczne moce? Toż to jest niepojęte.

Opublikowano

Wierzę w Boga nie kościół - ktoś może powiedzieć, że bez kościoła nie ma Boga, moim zdaniem jest inaczej. Straszenie mnie irytuje wychowywanie od małego dzieci przez rodziców : "Idź do kościoła, musisz i koniec" ile razy ja to słyszałem sam, aż w końcu powiedziałem rodzicom co sądzę o kościele, księżach i mnie zrozumieli. Kościół to jedna wielka komercha, która nakręca nas i tyle, coraz bardziej odchodzi się od Boga w kościele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...