Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 336
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedy serwer on ?

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Grałem chwilę (kilka dni) i oto wnioski z tego serwera.

Serwer nastawiony pod IS.

Robienie konia polega na czytaniu medali (wtf? co to za idiota wpadl na taki pomysł) gdzie ofc mamy szanse niby 33%, a na 10 medali spalilo mi wszystkie :D). Jakbyśmy przejrzeli ItemShop to znajdziemy oczywiście 3 opcje.

- kupno 2 lvli wyzej dla konia

- kupno bojowego konia

- kupno militarnego konia

Takim chwytem dzieciaki kupują konie bojowe/militarne na 20lvl postaci, a nawet szybciej.

2. Wbijanie umiejętności tzw. skilli.

Na 20 ku czytanych bez rad pustelnika 1 ku weszło. Rady pustelnika dropią tak żałośnie, że musisz czekać aż uzbierasz 55 rad by wbić na g1. No albo marnować masę KU by wbić na G1. Zajrzyjmy do ItemShopu. Co my tam mamy? Och, oczywiście są rady i egzo zwoje :). Dzieciaki z IS-u będą wniebowzięte.

Nawet możemy handlować kuponami 300SM w grze. Tak więc kochani mamy już 3 dowody na stwierdzenie, że serwer jest pod IS.

Zobaczmy czym jest VIP - > rękawica, pierścień na 7 dni / 30 dni. No to znowu dzieci z IS się ucieszą.

Fryzury mi są obojętne więc niech dają do IS bo zarobią na utrzymanie serwera, ale powyższe pkt czynią z niego dno, a nie serwer. Nolife i dzieci IS-u tam będą mieć dobre postacie. Gracze grający 2-5 h nie mają co liczyć na dobry rozwój postaci.

3. KOWAL i ULEPSZANIE.

Co my tu mamy? Kowal kocha palić często na 7 8 9. Bodzie też lubią palić ostro. Miałem okazję brać udział na OX. Czego się tam dowiedzieliśmy? Zwycięzca otrzymał magiczne metale od HA. Tak więc serwer HARD jak cholera ;).

4. Cheaterzy i ich ilość. Reakcja administracji na nich.

Problem ważny dla graczy preferujących przyjemność gry bez tych śmieci tzw. cheaterów. Jest ich dość sporo w grze. Można nagrywać filmiki z WH i zgłaszać. Potem można spotkać po paru dniach tego czitera bez bana :D.

Nawet paru się zaśmiało jak im mówiłem, że gracze mogą ich zgłosić. Twierdzili, że póki HA Prezes jest to nie ma opcji by dostali bana, to pokazuje nam, że koledzy administracji będą bezkarni.

5. Obecność teamu w grze.

Jedynie spotkałem HA Prezes na OX. Reszty nie ma. Mam wrażenie, że to martwe nicki. Klikając na kontakt w grze by pogadać z nimi o WH i zgłosić otrzymałem info, że są offline.

System osiągnięć na naszym serwerze będzie polegał na zdobywaniu

zróżnicowanych osiągnięć, za które będziemy dostawać punkty AP.

Ilość posiadanych punktów znajdziemy w naszych statystykach..

Punkty będziemy mogli wymieniać u NPC na różne przedmioty.

Nie spotkałem tego systemu w grze ;). Ta gwiazda od statystyk nic nie wyświetla. Martwa ikona. Jest jakieś killstatistik (zerżnięty klient z niemieckiego serwera), które pokazuje mi wartości NaN. Więc nie ma żadnego systemu osiągnięć i jest to wierutna bzdzura.

Są to standardowe pety i otrzymujemy je na okres 7 dni. Po upływie 7 dni możemy zakupićzwierzaka w IS na okres 7-14-30 dni. Jeżeli kupimy tego samego peta to LvL i bonusy pozostająniezmienione! Tak więc po prostu odzyskamy swojego zwierzaka.

Wow, kolejny punkt dla dzieciaków z IS.

Podsumowanie:

Te parametry ich serwera nie wiem skąd wytrzasnęli, ale nie chce mi się w to wierzyć. Raz, że padła "niby" serwerownia, a dwa wczoraj padł serwer i lagował jak cholera. Już chińskie serwery przy tak małej ilości graczy dawały radę bez problemu.

Graczy jest na serwerze może jakieś 300-400 max online z buffami + shopami.

Nie polecam serwera osobom, które nie chcą tracić nerwów na cheaterów, tworzenie konia, wbijanie umiejętności. Uważam, że są lepsze hard serwery pod kątem ItemShopu niż ten serwer...

jqeuR.png

Opublikowano

Up. No to jedziemy.

Po 1. Ja np spotkałem jednego cheatera który został zbanowany natychmiastowo.

Po 2. Skille jest bardzo łatwo wbić. Miałem przegrane 1k minut i ostrze na g. (0 is).

Po 3. Rady lecą ładnie i można je tanio kupić.

Po 4. Kowal pali całkiem mocno to fakt, ale wszystko idzie zrobić ;).

Po 5. No team przez 3 dni ostatnie się opierdzielał bo nie było Cam'a. Teraz już wrócił i poprawił wszystkie małe błędy które ludzie zgłosili.

Po 6. Każdy serwer tego typu (balmora, ravia, balantia(hardy)) mają tak skonstruowany is. Opcje Vip'a to właśnie bardzo fajne rozwiązanie więc nie wiem czemu widzisz w tym problem.

Po 7. Ludzi jak dla mnie przybywa, handel kwitnie, coraz więcej osób na spotach i metkach więc nie jest źle. Mogli by się postarać o większą reklamę.

Po 8. System osiągnięć ma być dodany w przyszłości.

Ogólnie to serwer polecam. Jest bardzo przyjemny i nie taki trudny jak się wydaje.

Opublikowano

Up. No to jedziemy.

Po 1. Ja np spotkałem jednego cheatera który został zbanowany natychmiastowo.

Po 2. Skille jest bardzo łatwo wbić. Miałem przegrane 1k minut i ostrze na g. (0 is).

Po 3. Rady lecą ładnie i można je tanio kupić.

Po 4. Kowal pali całkiem mocno to fakt, ale wszystko idzie zrobić ;).

Po 5. No team przez 3 dni ostatnie się opierdzielał bo nie było Cam'a. Teraz już wrócił i poprawił wszystkie małe błędy które ludzie zgłosili.

Po 6. Każdy serwer tego typu (balmora, ravia, balantia(hardy)) mają tak skonstruowany is. Opcje Vip'a to właśnie bardzo fajne rozwiązanie więc nie wiem czemu widzisz w tym problem.

Po 7. Ludzi jak dla mnie przybywa, handel kwitnie, coraz więcej osób na spotach i metkach więc nie jest źle. Mogli by się postarać o większą reklamę.

Po 8. System osiągnięć ma być dodany w przyszłości.

Ogólnie to serwer polecam. Jest bardzo przyjemny i nie taki trudny jak się wydaje.

Widzę adwokat tamtego serwera ;). Ile ci płacą? Bo na forum widzę niezłe pretensje i problemy (część została usunięta).

1. Może tydzień temu, ale zgłaszałem sam cheaterów i nie byli banowani natychmiastowo, a nawet 2 dni później widziałem ich.

2. Bardzo łatwo wbić można, ALE jak się jest no-life. Nie gadaj bzdzur tylko piszmy fakty. Nie wypadają KU dla twojej klasy bo są losowe.

3. Rady bardzo ładnie lecą? Ciekawe bo biłem sporo metków i jakieś 10 rad max było + te z misji (ale tych nie wliczamy). Ach i jeszcze z OX, 3 rady ;). Przypominam 55 ku - 1 skill - 55rad. Faktycznie bardzo łatwo.... Bo bez rad spali ci praktycznie w cholerę KU. Więcej niż na badziewnym PL.

4. Pali mocno nie tylko kowal, ale bodzie...

5. Ja tam widzę jeszcze sporo błędów, ale nie mam zamiaru zgłaszać bo definitywnie skończyłem grę. Od naprawiania jest BETA.

7. Moim zdaniem ubywa ludzi. Szczególnie po wczorajszym OX gdzie rozdawano METALE MAGICZNE ;). Inni się męczą z palącym kowalem/bodziem.

Jeszcze nie dali dropu książek oswajania konia czy karmy dla konia ;).

jqeuR.png

Opublikowano

Nie jestem niczyim adwokatem a u nich na forum nawet nie mam konta. Jak nie umiesz grać i zarabiać to nie wbijesz skilla na g nawet po miesiącu.

Opublikowano

Polecacie serwer? Ile osob gra okolo? Czy jest z kim popisać, pograć, czy serwer świeci pustkami? (Chodzi o np. w M1 stoi 10 osób czy 100)

Opublikowano

jak +400 os to zagram ale co z ulepkami/konikami itp trudno o takie rarytasy?

Nie będę Cię oszukiwał i 400+ nie ma, ale ma być reklama na kanale 20k+ subów więc ja liczę że wtedy skoczy do 600 chociaż bo póki co jest słabo...

Co do ulepków to dropią w fajnych ilościach poza tym pełno sklepów z ulepkami w m1

Co do Koników to musisz robić medalami i dropić w lochu medale, albo kupić w IS

Opublikowano

Microlab oraz Prezes... Dwaj "kumple foevah" z Azmala... Gdyby nie te dwie ciekawe osóbki to serwer poleciłbym jak najbardziej. Mam nadzieję, że nikogo z was dwóch na nim nie spotkam :)

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Microlab oraz Prezes... Dwaj "kumple foevah" z Azmala... Gdyby nie te dwie ciekawe osóbki to serwer poleciłbym jak najbardziej. Mam nadzieję, że nikogo z was dwóch na nim nie spotkam :)

o.Onie wiem o co chodzi o.O

Prezes - założyciel serwera

Microlab - czyli ja - robiłem prezentacje serwera i nic poza tym, gram jako zwykły gracz i nie mam żadnych ułatwień

Jedyny mój kontakt z prezesem odbywa się przez TS albo GG, jeżeli jest jakiś problem / bug etc. to przekazuję informację i tyle.

Opublikowano

Dziękuję :) serwer upodobniony do PL, nic nowego... nie wbije, nie polecam

jezeli nie ogarniasz takich serwowo wiec po co sie wypowiadasz w tym temacie? lepiej wracaj na easy

Opublikowano

powie mi ktoś dlaczego nie mogę rozpakować Klienta ? -,- cały czas jakiś błąd wyskakuje z plikami z folderu pack -,-

Opublikowano

Leci Warn za takie pierd... i psucie opinii serwerowi. Daj SS albo jakieś dowody, a nie. Każdy sobie może gadać

Powiedz mi tylko jak możesz dać mu warna skoro modereatorem nie jesteś, więc się w niego nie baw, bo widzę że już sam dostałeś warna ;) Co do serwera - grałem. Nie jest zły ani żadnego Navi nie ma pozdrawia m:)

Kiedyś długi staż na tym forum ;x

Jak ktoś pamięta to pisać ;o.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...