Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lubicie lekcje religii?

Arek1129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie uczy w porządku ksiądz, ciekawie opowiada nie tylko o sprawach religijnych... Często gdy jest jakaś afera na tle religijnym to przedstawia nam
swój stosunek co do niej... Pamiętam w podstawówce miałem nieznośną katechetkę ale jakoś to moja klasa przebolała....

I na drugie pytanie odpowiadam.. tak wierzę, gdybym nie wierzył to z pewnością nie chodził bym na religie...
Irytują mnie ludzie, którzy nabijają się z Boga a na religie, do kościoła chodzą, świętują wigilie/wielkanoc....

1329848632-U118767.png

by vilax

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzę, oczywiście. Nauczycielka jest zagorzałą katoliczką, widać że ma powołanie, krzyczy po nas że coś tam skandal że nie chodzimy do kościoła itd ble ble ble. W Boga wierzę, ale nie chce mi się chodzić do kościoła.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

chodzę do szkoły imienia jana papieża 2 ale nie chodzę na religie

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Dlaczego teraz wszyscy rozmawiają o tej religii? Podnieca was pisanie w koło Macieju pytań typu: "Wierzycie w Boga?", "Chodzicie do kościoła?", "Lubicie religie?"?

Lepiej się pytajcie o coś typu "Czy lubicie matematykę?" :E

Opublikowano

Chodzę tylko dlatego, że nauczycielka jest fajna, można z nią pogadać normalnie i na lekcjach jest luz. Osobiście uważam, że religię powinno się usunąć z przedmiotów szkolnych, bo jest to zbędne.

Po części masz rację bo ci którzy będą chcieli będą chodzili i nie będzie przymusu, z drugiej strony znowu za to do szkół zawita coś takiego jak etyka...

Opublikowano

Jak jeszcze chodzilem do gimnazjum to mialem Ksiedza. Ksiedza Lukasza dokladnie, byl to czlowiek ktory zawsze mial poczucie humoru, mozna bylo z nim porozmawiac o wszystkim, doslownie wszystkim, rozumial kazdego, nikt go nie uwazal za wroga, co najlepsze mozna bylo sciagac u niego :D, pomagal we wszystkim. Nasza lekcja odbywala sie tak, wchodzi sie do klasy, modlimy sie Ksiadz mowi przepiszcie to i to ( trwalo to max 10 minut ) pozniej siedzielismy i opowiadal nam rozne historyjki, kawaly, nigdy taka lekcja nie byla nudna. Zawsze cos ciekawego bylo do roboty

Jedyna lekcja na jaka lubialem chodzic xD oprocz w-f'u :D

A w technikum jak bylem to mielismy takiego dretwego katachete co kazal przepisac cos tam i mowil " robta co chceta "

Opublikowano

@Karamei mam podobnie , ale muszę chodzić na religie .BTW. Ja muszę jeszcze 3 miesiące wytrzymać i idę do 1 gimnazjum . Tam już będzie z górki , ponieważ mamy spoko księdza :P . Przekonałem się o tym gdy był u nas na zastępstwie . Śmieszny jest xD .

No to współczuje, tym postem upadłeś niżej niż grupa "Gimbaza" wśród użytkowników.

@topic

Wierzę w Boga, chodzę na religię, ponieważ mamy spoko katechetkę. Chociaż zawsze nie lubiłem tych, którzy nauczali religii, towyjątkowo z tą nauczycielką nie mam problemu.

Odpytywanie z byle czego na koniec miesiąca(zapowiedziane na początku) + dobra darmowa ocena na koniec roku.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Do tych wszystkich co twierdzili ''czemu chodzisz na religie skoro nie wierzysz''

Muszę chodzić , ponieważ nie mogę się wypisać (nie da się ) . A po za tym średnia na koniec roku będzie większa ...

2512d09ed83a816497ec57c.png

Opublikowano

Muszę chodzić , ponieważ nie mogę się wypisać (nie da się )

Ciekawe, bo ja zawsze dostaję we wrześniu kartkę odnośnie chodzenia na religię.

s2c77Oa.png

Opublikowano

@UP
To co za problem zgłosić to w sekretariacie czy gdzie tam? :huh:

Tylko, że to się na początku roku robi...

@TOP :

W Boga raz wierze, raz nie - nie mogę się jakoś ustosunkować. Z jednej strony śmieszą mnie te wszystkie śpiewy, modlitwy w kościele, z drugiej znowu czuję, że gdybym się zupełnie odwrócił od Boga byłoby mi źle.

Na religię chodzę, przynajmniej śmiesznie jest, bo mamy spoko katechetkę. xD

5465845486.png

Opublikowano

Ja na religie chodzę bo lubię. Mamy naprawdę bardzo fajną katechetkę. Ale opinie odnośnie wiary, pozostawię dla siebie :) .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

tak lubię że aż nie chodzę na nie.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ja osobiście wierze w boga i chodze na religie bo najczęściej z katachetki jest jakaś beka :D

Ale to już nie ma znaczenia od przyszłego roku idę do gimnazjum . Tam już nie będzie tej sukki ; p

Powodzenia w gimbazjum ;)
nostaleh.png
Opublikowano

W SP nie lubiłem religii, mieliśmy jakąś fanatyczkę albo księdza który rzucał kredą w uczniów jak mu coś nie pasowało. W liceum przestałem chodzić na religię albo wpadałem tylko do klasy się przespać czy też spisać jakieś zadanie domowe o których zapomniałem.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...