Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lubicie lekcje religii?

Arek1129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam lubiłem religię jak jeszcze do szkoły chodziłem.

U mnie zawsze było fajnie, praktycznie cały czas oglądaliśmy filmy a jak nie to ksiądz i tak opowiadał ciekawe rzeczy tak więc było naprawdę ok. Jedyne co to w gimnazjum była lipa bo mieliśmy pierdolniętą katechetkę chociaż dało się wytrzymać.

HBV27j.png

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzę bo muszę.

Czasami spierdolę bo nie chce mi się siedzieć, religie mam przeważnie jako ostatnią lekcje.

Da się wytrzymać mamy spoko katechetkę, na każdej lekcji gadamy ;)

Opublikowano

Ja w 6 klasie miałem zajebistego katechete. Pełen luz itp. można było z nim fajnie pogadać.

Poszedłem do Gim i niestety moją starą podstawówkę zamknęli i tak się złożyło , że w Gim mam tego samego katechete xD

Chodzę bo jest fajna :D

sasawf.png

Opublikowano

Obecnie w technikum nie chodzę na religię, ponieważ moim zdaniem to po prostu strata czasu (tak to do 17 bym siedział w szkole)

Jednak wspomnienia lekcji religii z gim. to masakra, nudno było i tyle.

Ja tam wierze w Boga, ale nie aż tak, żeby chodzić codziennie do kościoła i się modlić.. Bóg jest wszędzie i tyle :P

Opublikowano

Jak najbardziej, moja katechetka jest najbardziej wyrozumiałym nauczycielem w tej szkole. Krótko mówiąc równa, do dogadania się, rozumiejąca babka.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Ja tam lubię religie.U mnie zawsze luz jest na lekcji nie muszę pisac jak nie chce itd :P

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

@daniel741

To jak wytłumaczysz to ,że tylko Adam i Ewa byli na świecie to jak się pieprzyli to zrobili dzieci . Prawda ?

No i te dzieci powstały była np. dziewczyna i chłopiec oni dorośli , i co razem ze sobą uprawiali sex ? Czy może Adam wchodził na dinozaury i je ruchał ? :D

Nawet jeśli rodzeństwo by się podjęło dzieci to z chorobą ,by były (te dzieci które zrobiły dzieci Adama i Ewy) :D

Zacznijmy od tego, że kościół i tak uznał teorię ewolucji ;).

Biblia została edytowana wiele razy, oryginału już raczej nie dostaniesz.

Kościół kiedyś miał sporą władzę, a łatwiej chyba rządzić z większą ilością zwolenników owej religii, prawda ? :)

Nie chodzę na religie, bo MOIM ZDANIEM mącą człowiekowi w głowie.

Opublikowano

Nie chodzę na religie, bo MOIM ZDANIEM mącą człowiekowi w głowie.

I slusznie :P

Nie, nie lubie lekcji religi. Dlaczego chyba nie musze pisac, jebnieta babka...

Opublikowano

---

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Ja chodze bo musze ale jedyne co robie na religii to odpierdalam z kolegą i wkurwiam katechetke która swoją drogą jest dewotką w chuj i tylko patrzy gdzie tu komuś kłopotów narobić, nie nawidze takich ludzi którzy są niby dobrzy a tak na serio chodzi i szuka zaczepki i patrzy kogo do bierzmowania nie przyjąć itd.(najgorsze jest to ze ta pizda przez tyle lat narobiła sobie takich znajomości w kościele że jak jej ktoś podpadnie np. powie to co myśli na lekcji, to ona zaraz poleci do księdza i z bierzmowaniem można się pożegnać.. Ja mam tyle lajt że należe do innego kościoła i nie musze robic nic do tego bierzmowania a po 18 roku życia lece się wypisać z tej chorej wspólnoty;x

Opublikowano

Tak, Kościół uznał ewolucjonizm, bo nie kolidował specjalnie z kreacjonizmem.

Dowody proszę, o edytowanie Biblii. Biblia nie była edytowana, tylko tłumaczona, jak już.

Władza, tak? Jak Kościół objawiał swą władzę? Co jest nie tak w niej? Ja jakoś nie czuję się pod jakimś wielkim naciskiem "Władzy Kościelnej".

Mącą w głowie to kwejki współczesnym gimbusom, a religia uczy życia. No, nie zawsze, jak katecheta taki o :). Ja się specjalnie nie czuję zmanipulowany. Mówiąc wprost: w Kościele jesteś całkiem wolny. Tylko, że jeśli ktoś wypacza wolność, to już nie jest ona wolnością.

Taki mały post zmanipulowanego przez "Kościelną Inkwizycję" :).

Kościół w średniowieczu był dość bogatą instytucją, sporo mieszającą się w sprawy polityczne w Europie.

Wszystko nastawione było raczej na władzę <_< . Nie będę się rozpisywał, bo WSZYSTKIE odpowiedzi znajdziesz w książkach/internecie (polecam lektury związane z pozostałymi, raczej mało znanymi ewangeliami, które zostały "zatajone" przez średniowiecznych duchownych).

Skoro odczuwasz, że jesteś wolny w kościele, to bądź... przecież ja Ci tego nie zabraniam. Napisałem, iż jest to TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJA OPINIA.

Religia uczy życia ? Od kiedy ?

Opublikowano

Biblia została napisana wuchte lat po narodzinach rzekomego Jezusa.99% rzeczy w tej książce jest bujdamy i wymysłami jakiś mądrali ze średniowiecza.A to ze została edytowana dużo razy to wiadomo, wystarczy poczytać jaką władzę miał kościół w średniowieczu.Teraz to jest maszynka do robienia hajsu, mało który ksiądz jest księdzem z powołania, większośc ma rodziny, jeździ zajebistymi furami i pół dnia leża do góry fiutem ;0 A mocherki i ludzie ze spraną banią od małego donoszą tylko pieniążki

Opublikowano

---

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

"od wieków trwają wojny w imie niewidzialnych stwórców"

Po co mam wierzyć i oddawać życie za cos czego według racjonalnego myślenia nie ma?Są niektórze rzeczy które ludzie tłumaczą sobie bogiem a to tylko dlatego że jesteśmy zbyt głupi żeby to potwierdzić naukowo.Kto wie, może za 1000lat ludzie będą osiedlać się na innych planetach, odkryją inne organizmy(jakieś ufoludki) i wtedy wszystko co było związane z religią pójdzie psu w dupe

Opublikowano

---

Opublikowano

"od wieków trwają wojny w imie niewidzialnych stwórców"

Po co mam wierzyć i oddawać życie za cos czego według racjonalnego myślenia nie ma?Są niektórze rzeczy które ludzie tłumaczą sobie bogiem a to tylko dlatego że jesteśmy zbyt głupi żeby to potwierdzić naukowo.Kto wie, może za 1000lat ludzie będą osiedlać się na innych planetach, odkryją inne organizmy(jakieś ufoludki) i wtedy wszystko co było związane z religią pójdzie psu w dupe

Ludzie nauczcie się wreszcie że żadna religia nie nakazuje oddawać swojego życia od tak, a tym bardziej odbierać go nie wiernym. To fanatycy religijni i inni debile przypisują sobie takie pierdoły. Rozróżniaj co jest czym...

Opublikowano

Rozróżniam omg-.-

Chodzi o to że nie ma żadnego potwierdzenia na istnienie boga, a nauka jak narazie naweet uznaje że boga nie ma(chyba że o czymś nie wiem).Równie dobrze moge wierzyć w kanapke z serem i powiedzieć że to bóg i się modlić do tej kanapki, nie widze różnicy.

Opublikowano

Rozróżniam omg-.-

Chodzi o to że nie ma żadnego potwierdzenia na istnienie boga, a nauka jak narazie naweet uznaje że boga nie ma(chyba że o czymś nie wiem).Równie dobrze moge wierzyć w kanapke z serem i powiedzieć że to bóg i się modlić do tej kanapki, nie widze różnicy.

Swoją wiare w kanapkę zostawa sobie , ja wierze w boga i wiem że jest.

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Swoją wiare w kanapkę zostawa sobie , ja wierze w boga i wiem że jest.

Nie rozróżniasz wiedzy od wiary. To zupełnie co innego. Wierzyć możesz, ale potwierdzić już niekoniecznie ;).

Opublikowano

Nie rozróżniasz wiedzy od wiary. To zupełnie co innego. Wierzyć możesz, ale potwierdzić już niekoniecznie ;).

Jest wiele zdarzeń które potwierdzają moc boga i jego obecność

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...