Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lubicie lekcje religii?

Arek1129

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wojciech ty naprawde taki slepy jestes czy omijasz prawde szerokim lukiem

Po prostu myślę racjonalnie i nie ulegam propagandzie ateistycznej i protestanckiej. Nie mówię że kościół był święty ale to co się szerzy w internecie to jest szczyt golemowego umysłu. 

Deus vult

Opublikowano

Bez idiotów religia by nie mogła istnieć.

Jeszcze raz dlaczego zakładasz że protestanci nie zostaną zbawieni?

Tak jak sądziłem jesteś amebą. Co ma religia do tego czy ktoś jest idiotą czy nie? Wytłumacz mi to proszę.

Gdzie takie coś napisałem? Pisałem jedynie że nazywanie protestantów chrześcijanami jest niezgodne z Biblią. 

Deus vult

Opublikowano

Idioci ją stworzyli ty jesteś potomkiem idiotów mimo że możesz być mądrym potomkiem to pozostaniesz idiota bo wierzysz; nie możesz odrzucić tego co ci było wmawiane od dziecka do głowy, takie tradycje wyniosłeś już z dzieciństwa.

Protestanci uznają Chrystusa a Chrześcijaństwo to chyba pochodzi jako nazwa od tego? Czy od chrztu bo nie wiem nie było mi dane czytać Biblii katolickiej więc mnie z nią zapoznaj może sie oświece.

Opublikowano

Idioci ją stworzyli ty jesteś potomkiem idiotów mimo że możesz być mądrym potomkiem to pozostaniesz idiota bo wierzysz; nie możesz odrzucić tego co ci było wmawiane od dziecka do głowy, takie tradycje wyniosłeś już z dzieciństwa.

Protestanci uznają Chrystusa a Chrześcijaństwo to chyba pochodzi jako nazwa od tego? Czy od chrztu bo nie wiem nie było mi dane czytać Biblii katolickiej więc mnie z nią zapoznaj może sie oświece.

Mówisz o religii czy  o wierze w Boga?  Mogłem odrzucić Chrześcijaństwa ale po co? Czy coś to zmieni? Wiara w Boga nie przeczy racjonalności czy logiczności.

Protestanci odrzucają głowę kościoła założonego przez Chrystusa. Więc ciężko tutaj mówić o wspólnocie z Katolikami inaczej chrześcijanami. Pomijając fakt, do czego doprowadzili a czym wynikiem było powstanie pierdyliardów rozłamów które coraz dalej się oddalały od pierwotnych założeń. 

Niektórzy zapominają też, że protestanci stosują zasadę sola scriptura(tylko biblia) która jak wynika z niej jest niebiblijna. Biblia dokładnie mówi, że poprawna interpretacja należy do KK i to w niej jest kontynuowana tradycja. 

Deus vult

Opublikowano

@daniel741 

To jak wytłumaczysz to ,że tylko Adam i Ewa byli na świecie to jak się pieprzyli to zrobili dzieci . Prawda ? 

No i te dzieci powstały była np. dziewczyna i chłopiec oni dorośli , i co razem ze sobą uprawiali sex  ?  Czy może Adam wchodził na dinozaury i je ruchał  ? :D

Nawet jeśli rodzeństwo by się podjęło dzieci to z chorobą ,by były (te dzieci które zrobiły dzieci Adama i Ewy) :D

Gdybyś sie troche zagłębił w temat, a nie siał jakąś teze prosto z gimnazjum to byś wiedział ze Adam i Ewa byli tylko przykładem na ktorym autor PŚ z obrazałem początek. Człowiek inteligentny zanim cośnapisze to sprawdzi czy nie zrobi z siebie debila.

A co do tematu to bardoz lubie lekcje religi. Mam takiego katechete ze potrafi każdy temat przystepnie poprowadzic a jak trzeba to i w brydza zagra :D

Opublikowano

jestem osoba niewierzaca, ale w gimnazjum mialem mega przyjemna nauczycielke od religii wiec chodzilem

w technikum sa glownie ksieza z racji obecnosci kosciola naprzeciw wiec odpuscilem sobie i mam okienka

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Wierzę w boga, nie uznaje religii katolickiej, dla mnie całość nie trzyma się trochę kupy. Chodzę na religię bo czasem dyskutuje z katechetką i zawsze to dodatkowa ocena w średniej.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Po szkole katolickiej,mogę stwierdzić że lubię się kłócić na tej lekcji.

Na chwilę obecną mi się podoba,katechetę znałem wcześniej,kłócimy się cały czas,ale bynajmniej w pokoju nauczycielskim jest o mnie dobre słowo.

W tym przypadku można powiedzieć że religia jest dobra,jeżeli był po prostu jakiś słaby katecheta lub ślepo zapatrzony w coś,po prostu wychodziłem.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

A mnie interesuje dlaczego na religii uczy się tylko o jednej religii?

Dlaczego nie uczy się o innych religiach aby ludzie mieli przynajmniej podstawową wiedzę o nich?

Dlaczego nie uczy się o sektach tzn w taki sposób aby młodzi ludzie do nich nie przystępowali?

Opublikowano

gdybym był ministrem edukacji to pierwsze co zlikwidowałbym ze szkół religie i wf i doodał to jako lekcje pozalekcyjne dla chętnych

w swoim planie lekcji już to zrobiłem bo od 3 lat nie było mnie na religii, a na wf chodzę tylko poleżeć na materacu

taki ze mnie szkolniak

Opublikowano

Chodzę na religię, tylko dlatego, że jest to luźna lekcja gdzie mogę sobie coś zjeść, pouczyć się na inne przedmioty, nie przeszkadzam katechecie w prowadzeniu lekcji, mam wywalone na to co tam robią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...