Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lubicie lekcje religii?

Arek1129

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest wiele zdarzeń które potwierdzają moc boga i jego obecność

"Cud na weselu w Kanie Galilejskiej" ?

Chodzi mi raczej o konkrety.

Wiara właśnie polega na tym, że NIE MA sensownych potwierdzeń.

Opublikowano

Nie będę pisał bo to jest takie oczywiste , http://www.kazdystudent.pl/a/istnienieboga.html .

Wiara to sprawa danej osoby, czy masz zamiar wierzyć czy nie, to już Twój wybór.

Ja nie znalazłem na tej stronie (przeglądnąłem na szybko) żadnych sensownych dowodów. jest tam napisane, że "Bóg stworzył [to i owo...]", ale nigdzie nie ma potwierdzenia, że to właśnie było jego dzieło.

Opublikowano

Wiara to sprawa danej osoby, czy masz zamiar wierzyć czy nie, to już Twój wybór.

Ja nie znalazłem na tej stronie (przeglądnąłem na szybko) żadnych sensownych dowodów. jest tam napisane, że "Bóg stworzył [to i owo...]", ale nigdzie nie ma potwierdzenia, że to właśnie było jego dzieło.

Wiem dokładnie , że trzeba wierzyć , ale chciał dowodów to niech czyta , może przestanie obrażać nas.

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Wiem dokładnie , że trzeba wierzyć , ale chciał dowodów to niech czyta , może przestanie obrażać nas.

Mnie nie obraża, za to napisałem Ci, że sensownych dowodów nie dałeś.

Opublikowano

Takie dowody "BO BÓG TAK ZROBIŁ I CHUJ" to se w dupe wsadź za przeproszeniem panie

A ty nie masz żadnych dowodów że boga nie ma :)

Opublikowano

Są dowody, że nie ma, bo nie ma dowodów, że jest, proste ?

sprawdziłeś cały wszechświat ( niebo) inne wymiary ? Nie , więc tak samo twiedze że jest bóg , jak ty nie, więc zostaw sobie te uwagi.

Opublikowano

Prowadźcie dyskusję, ale na poziome.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ja chodzę dlatego że, no chodzę :D po prostu żeby nie zepsuć sobie i rodzicom opinii bo każdy wie jak ludzie lubią plotkować.

Ale nie żałuję, jazda jest kurde to niecodzienna, księdza mamy takiego luzaka że aż, czeka się na tą religie, po prostu jedzie łaciną jak ktoś coś głupiego powie albo od tak :) jazdę odwala :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

udowodnijcie że Latający Potwór Spaghetti nie istnieje

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

co to wnosi do tematu

Opublikowano

Szczerze moim zdaniem takiej sytuacji, że ktoś jest zagrożony z religii i musi się uczyć to lekka przesada. Jeżeli ktoś wierzy, to wierzy. Lekcja religii jest po to, aby się dowiedzieć więcej w to co wierzysz, a nie jak teraz w szkole niszczy życie bo kurczę nie mam nic innego lepszego do roboty, a uczyć się na sprawdzian z religii.

To jest najlepsze, że w liceum o rozszerzonej chemii jest tyle samo lekcji religii... Religie powinny być ograniczone co do jeden lekcji na miesiąc, bo kurczę mamy dwie religie tygodniowo, a informatykę jedną. Chcę w przyszłości wiązać swoje życie z informatyką, a nie religią. Porażką jest to co się w Polsce dzieje.

Dodatkowo szantażują tym, że jak się wypiszę z religii nie dostanie się bierzmowania, ślubu etc.

Moim zdaniem to jest chore...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ja niby chodze na religie ale jak większość osób ( prawdopodonie ) nie wierze w boga . Mimo iż mam fajnych katechetów to jakoś nie moge się przekonać do religii chrześcijańskiej :/

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

religie lubie, w boga wierze do kosciola zbytnio nie chodze :-) www.mimj.pl warto posluchac spotkan a jeszcze lepiej pojechac :-)

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Rozróżniam omg-.-

Chodzi o to że nie ma żadnego potwierdzenia na istnienie boga, a nauka jak narazie naweet uznaje że boga nie ma(chyba że o czymś nie wiem).Równie dobrze moge wierzyć w kanapke z serem i powiedzieć że to bóg i się modlić do tej kanapki, nie widze różnicy.

To już jest za przeproszeniem przypierdalanie się do byle gówna.

Odpowiem na przykładzie chrześcijaństwa.

Nie chodzi tylko o wierzenie w Boga (według ciebie coś co nie istnieje), tylko o nauki jakich naucza kościół (może brzmieć to śmiesznie). W piśmie świętym jest wiele przykładów aby miłować bliźniego, nie podnosić na niego ręki etc.

Tutaj nie chodzi tylko o Boga, tylko o ideologię która jest bardzo szeroko pojmowana, życie wieczne, dobre uczynki.

Więc przytaczanie przykładu że można równie dobrze wierzyć w kanapkę jest nijakie. Trochę więcej wiedzy na te tematy i szacunku w dyskusji.

BTW Nie ma dowodów na istnienie Boga, tak samo jak nie ma dowodów jak dokładnie powstał świat, w fizyce coś nie bierze się z niczego, a idąc taką drogą nie dojdziemy do sensownych teorii. Więc wiarę zostawmy wierzącym (w tym mi), a fizykę ateistom.

ELO!

• 3 lata później...
Opublikowano

Nie wiem jak wy ale ja nienawidzę bo próbują mi wpoić tam do głowy swoją wiarę a przy okazji sprostować myślenie :)

Nie, Nie i absolutnie NIE :)

W Boga wierzę i to jedyne w co wierzę. Żadne kościoły ani kulty księży ;) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

jest jednak różnica między wiarą, która tak na dobrą sprawę powstała w 2005 roku, a wiarą która jest już od bardzo dawna? cudy, które zdarzają się dość często nie każdego przekonują, więc zostancie w niewiedzy. ja nikogo nie chcę namawiać, zniechęcać, ale wierzę i będę wierzył. 

wiara sama z siebie to jest coś, w co się wierzy bez zobaczenia tego gołym okiem. od razu przychodzi mi na myśl Tomasz, niewierny. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...