Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Tuor.pl

Bil3T

Tuor.pl  

553 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na Tuor.pl?

• Tak
      494
    • Nie
      65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem informatykiem, moja specializacja to systemy i sieci, wykladowca mam z profesorem ktory wyklada na PG - PRzed DDoS sie nie zabezpieczysz :)
Jedynym 100% zabezpieczeniem przed DDoS jest odlaczenie serwera od sieci :)
DDoS jak Ci zapewne wiadomo (albo i nie) to atak pakietami z neta. Jezeli zabezpieczysz go, to nikt nie wejdzie :)
Jedyne co to mozna zainstalowac Firewalla, ale wtedy wystepuja lagi na serwie i maszyna zamula :) + do tego mozesz wychwycic kto skad atakuje :)
Ale i tak to Ci za przeproszeniem "Gowno" da poniewaz atakuja oni z bramek proxy :) Wiec jak wychwycisz - to Ci zlapie - w Dubaju albo w Honolulu ^^

Btw. Owszem jest cos takiego jak TIER 1 Obrony przeciw DDoS , ale to kosztuje 2000 zl do hosta i w polsce masz tylko 2 firmy, ktore maja cos takiego. Chociaz to polega na tym, ze poprostu program wylapuje pakiety w pewnym czasie potem je blokuje, ale niestety TO sluzy tylko stronom :) Serwerom DEDYKOWANYM nie da sie tego wdrozyc :)

43242342423.jpg]
  • Odpowiedzi 586
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Up. Żartujesz sobie? Najpierw naucz się pisać, a potem zostać informatykiem. Rada na przyszłość. Jak ja nie cierpię jak ktoś rozpowiada takie głupoty...

DDoS jak już pewnie każdy na wikipedi przeczytał polega na wysyłaniu wielu zapytań, czyli bardzo duża liczba wejść na dany serwer.

Owszem zabezpiecza się przed tym głównie FireWalla, ale on nie powoduje ,,Lagów" na serwerze dedykowanym, bo posiadają go wszystkie serwery dedykowane które stoją już około 2 tygodni :)

Jeżeli tak owe ataki są bardzo duże blokuje się odpowiednio po IP.

Tylko o to chodzi, że są inne dobre sposoby na ataki. Nie tylko DDoS. Można odpowiednio wstrzyknąć różne rzeczy na stronę. Jest dużo rozwiązań, a DDoS jest najpopularniejszym atakiem i tyle.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Naucz się pisać? Czy musze przechodzić na komputer, bo ktoś łaskawie nie ogarnia, że niektore telefony nie mają polskich znaków? Firewall nie zamula komputera? - każda rzecz władowana na serwer świadczy o stabilności pracy, jeżeli firewall blokuje to niestety ale musi zapisywac to w logach i blokować, a to takze obciąża serwer - Nie dużo ale będzie. Jeżeli masz 10 atakujących z częstotliwością ok przykładowo 1000 pakietów w częstotliwości 1s to automatycznie bufor systemu będzie się zapychał , jeżeli zapytań jest dużo. To wyobraź sobie , że musi przefiltrorwać wszystko i to z 10 IP a dodajmy, że niektórzy używają Tkz. Pocket PC czyli systemu operacyjnego na Wirtualnym dysku :) co pozwala odpalić JESZCZE więcej ataków które idą z innego źródła :)
Do tego jest troszke firewall'i ktore da sie przebić nadmiarem, a są takie które puszczą w pewnym momencie albo automatycznie wyłączą serwer
I kolego up. - Poczytaj o Arbor Networks.

43242342423.jpg]
Opublikowano

co ty wogole piszesz i czemu się ośmieszasz ? hahahah

o erze to w szkole na historii ci nauczycielka mówią.

administracja świetna skąd wiesz znasz,czy tylko z opowiadań ? mieli jakiś serwer inny ?

serwer zaciekawił wbiłeś na niego jak miał ruszyć za pierwszym razem? bo ja tak.

Era jak to mówisz swoim jezykiem jest prosta zakładając ktoś serwer musi się liczyć ze wszystkim !!! z dobra organizacja całego team adminow serwer mial ruszyc ruszyl nie popisali sie serwer byl atakowany nie ogarneli tego odniesli porazke 2 sprawa to ts bylo wiele osob ktore prosily na fb by wlaczyli ts i informowali ludzi co sie dzieje z serwerem i by nie plakali ze ktos spamuje na forum lub fb bo ludzie byli ciekawi co do losu setrwera i chcieli wiedziec co sie z nim dzieje niesety majac ts dzialajacego z tego co pilal jeden z teamu tuor nie zostal on wlaczony i mowisz o dopelnieiu sie teamu ? smieszne

Po pierwsze wiem co piszę i jeżeli chciałbyś wiedzieć z 360 i Vaskerem stawialiśmy serwery.

Nie wiem czy zdajesz sobie pojęcie jakie są to ataki i przy słabych sprzętach są one ciężkie do unormowania włączenia serwera.

Mówisz ludzie prosili o włączenie ts3. Ciekawe jak go włączysz gdy jest atakowany akurat dedyk na którym stoi wszystko (nwm jak tutaj ale możliwe ,że tak jest.) Więc nie pisz głupot. Każdy potrafi być wygadany do czasu stawiania serwera ;-)

Opublikowano

Ciekawe kiedy , Forum ts już 1 dzień do startu a nic nima.

A więc nigdy nie ogarniesz nie mogę już tego czytać kur** popaprańcu !! Dokładnie jak wszyscy mówią 5-7 razy napisze w [zapowiedzi] m, a 10 razy na PW do każdego z administracji

A co z starym clientem bedzie mozna zagrac na nim?

Pewnie będzie łatka [ raczej ; x]

Ważne !!!Osoby które zapisywały się u mnie na betę Quadrona proszeni o zapoznanie się z tym Blogiem http://www.mpcforum.pl/blog/2229/entry-2269-quadronpl-beta-testy-czas-zacz/

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Up. Żartujesz sobie? Najpierw naucz się pisać, a potem zostać informatykiem. Rada na przyszłość. Jak ja nie cierpię jak ktoś rozpowiada takie głupoty...

DDoS jak już pewnie każdy na wikipedi przeczytał polega na wysyłaniu wielu zapytań, czyli bardzo duża liczba wejść na dany serwer.

Owszem zabezpiecza się przed tym głównie FireWalla, ale on nie powoduje ,,Lagów" na serwerze dedykowanym, bo posiadają go wszystkie serwery dedykowane które stoją już około 2 tygodni :)

Jeżeli tak owe ataki są bardzo duże blokuje się odpowiednio po IP.

Tylko o to chodzi, że są inne dobre sposoby na ataki. Nie tylko DDoS. Można odpowiednio wstrzyknąć różne rzeczy na stronę. Jest dużo rozwiązań, a DDoS jest najpopularniejszym atakiem i tyle.

Gościu, ciąłeś layout emeralda na plasterki nie dość że źle to jeszcze z białym tłem z warstwami tekstowymi. Zapytania? O czym ty prawisz chłopie. Najpierw naucz się podstaw a potem cokolwiek pisz, bo na razie robisz z siebie wielkie pośmiewisko. Dzięki za nabicie tekstów ale i tak każdy ma cię gdzieś. Ciekawi mnie po co siedzisz w tym temacie.

Opublikowano

Kiedy stronke odpalicie ?

Chcemy wydać w 100% gotową stronę, kończymy ją najlepiej jak się da.

Opublikowano

A co z starym clientem bedzie mozna zagrac na nim?

Nismo odpowiedz jezeli mozesz, bo nie wiem czy sciagac

Opublikowano

TS, Forum i strona na jednym dedyku czy all na oddzielnych VPS'ach?

Przybliżona godzina startu?

Jakie planujecie bonusy na biologa 90+?

Poprawicie ss'y w systemie ulepszeń? ;d

Ostatnie zbroje i bronie jakie mają bony?

Czemu rosek na magie brak?

Co dropi ze szkaty Ateny?

Kto Wam robił sygnaturki dla graczy? ;dd

kiritoc.png

Opublikowano

Nismo odpowiedz jezeli mozesz, bo nie wiem czy sciagac

Można, tylko będzie wymagany patch.

Opublikowano

Nismo odpowiedz ;p

kiritoc.png

Opublikowano

Kiedy stronke odpalicie ?

Strona na sto % powinna być jutro przed starem

Nismo a może kiedy odpalicie TSa? Da rade dzisiaj?

TeamSpeak3 ruszy dziś prawdopodobnie , ale nie mamy żadnej gwarancji jutro przed starem powinno być wszystko oddane do użytku

1. Może się dziś pokażą , ale na pewno będą jutro przed starem

2. Godz astartu pewnie jak w poprzedniej odsłownie o 18;00 , albo parę minut po

3

4. W bijesz zobaczysz sam/a jak wygląda owy system ulepszeń

5. Za dużo byście chwili wiedzieć od razu muszą być jakieś niespodzianki

6. Jest to kijowy pomysł ponieważ zapewnie w zbrojach na większy lvl będą bony na magię !

7. sam nie wiem ; x

8. Pewna osoba która zna się na rzeczy ; x

Ważne !!!Osoby które zapisywały się u mnie na betę Quadrona proszeni o zapoznanie się z tym Blogiem http://www.mpcforum.pl/blog/2229/entry-2269-quadronpl-beta-testy-czas-zacz/

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Nismo odpowiedz ;p

On nie jest maszyną by odpowiadać wam na wszystkie zaczepki / pytania !! zrozum to .... wszystkiego się dowiesz w swoim czasie . ; c

Parta na 190-200 lv? Woja nie lubicie ? ;d

Dla WP lepszy bojowy czy szpon?

Bojowy raczej jak na każdym serwerze !!

Tylko parę osób ma ip TeamSpeak3 wraz ze mną ; x nie dostałem od administracji mam swoje sposoby. Ostatnio działał , ale w tej chwili jest OFF ; ( Nie pisać na PW z kąd i jak bo nie podam !!

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Gościu, ciąłeś layout emeralda na plasterki nie dość że źle to jeszcze z białym tłem z warstwami tekstowymi. Zapytania? O czym ty prawisz chłopie. Najpierw naucz się podstaw a potem cokolwiek pisz, bo na razie robisz z siebie wielkie pośmiewisko. Dzięki za nabicie tekstów ale i tak każdy ma cię gdzieś. Ciekawi mnie po co siedzisz w tym temacie.

Nie chcę Ci nic mówić, ale sam siebie pogrążasz. Wygadujesz takie kłamstwa, że aż mi ciśnienie podwyższa. Tylko Ty potrafisz kłamać w żywe oczy i przeczytaj sobie twoją i pomyśl czy jest adekwatna do tego co ja napisałem.

Siedzę w tym temacie, bo jednym z administratorów tego serwera jest 360. Nie ma człowieka który na Tobie się nie przejechał, bo zachowujesz się jak dziecko zwłaszcza na Facebook'u i Gadu :)

GutexPL w jakim celu zabezpieczasz komputer Firewallem? Tak, aż Cię ludzie nie lubią?

Serwer dedykowany, a komputer jest różnicą. Znaczną różnicą ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

To ip ts : tuor'a

176.122.227.155

będzie działać jak włączą go :)

Nie będzie działać to ip !! Jest nowe po pierwsze i nie wprowadzaj ludzi w błąd

będzie 91.121.***.***

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Klient pobrany czekam na start:)

No i pozytywnie w końcu jedne normalny nie pisze "kiedy teamspeak3" "kiedy forum" "czy strona i forum będzie dziś" "mogę wam pomóc" "za ile strona" ; (

A tu widzę bardzo pozytywnie od razu do rzeczy bez pytań

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

@Paradisia

Ja mam swoje archiwum, będę musiał - udostępnię. Fani skoczka nie powinni się odzywać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...