Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest z tą tolerancją?

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wy chyba jesteście gejami i lesbijkami, skoro tak ich uporczywie bronicie. Jednak po coś zostały stworzone 2 płcie... Ehh, jakoś psy, chomiki czy węże nie mają takich problemów.

Po pierwsze to mało wiesz, bo homoseksualizm występuje u zwierząt. Po drugie proponuję ci ożenić się z lesbijką, zobaczymy czy jak nie będzie chciała z tobą uprawiać seksu tylko będzie myśleć o kobietach, a nawet zdradzać cię z nimi to nadal będzie zwolennikiem że ona MUSI związać się z facetem -.-

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Największym problemem XXI. wieku jest to, że człowiek nie potrafi okazać człowieczeństwa i niestety jak na Polaka "przystało" wielu będzie bronić tych konserwatywnych i mało racjonalnych dziś poglądów kto jak ma wyglądać i jak ma żyć. Wszystko to świadczy o zacofaniu i powrocie do średniowiecza (chociaż te już w jakimś stopniu zaczynało się rozwijać). Nie wiem - ktoś wspomniał o prawicy i wyglądzie obecnej Polski - jestem pacyfistą, wolę żyć w zgodzie i pokoju niż wykłócać się ze wszystkimi, wolę racjonalizm, oświecenie niż ciemnogród i jako Polak poczuwam się do rozwijania swojego państwa a nie tylko narzekania jak jest i jak powinno być...Ktoś wspomniał o Bogu i jego woli - a co jeśli ktoś nie wierzy, ale jest dobrym człowiekiem i jego działania wielokrotnie przynoszą większy pożytek niż osoby wierzącej - nie pójdzie do nieba? Gdzie ten szacunek i własna wola człowieka? Zwierzęta z wrogich stad, watah traktują się lepiej niż "myślący homo sapiens".

Opublikowano

Po pierwsze to mało wiesz, bo homoseksualizm występuje u zwierząt. Po drugie proponuję ci ożenić się z lesbijką, zobaczymy czy jak nie będzie chciała z tobą uprawiać seksu tylko będzie myśleć o kobietach, a nawet zdradzać cię z nimi to nadal będzie zwolennikiem że ona MUSI związać się z facetem -.-

Nigdy nie widziałem psa walącego w czoko drugiego psa.

Skoro jest lesbijką to by się ze mną nie ożeniła >_<

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Wy chyba jesteście gejami i lesbijkami, skoro tak ich uporczywie bronicie. Jednak po coś zostały stworzone 2 płcie... Ehh, jakoś psy, chomiki czy węże nie mają takich problemów.

No tak się składa, że nie jestem i nie uważam bycia homo za potrzebne do odczuwania empatii i okazania zrozumienia :p

I możesz się śmiać, ale od lat podejrzewam, że mój pies jest "gejem".. serio.

#don't care

Opublikowano

Nigdy nie widziałem psa walącego w czoko drugiego psa.

Skoro jest lesbijką to by się ze mną nie ożeniła >_<

Co do pierwszej sprawy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualne_zachowania_zwierz%C4%85t.

A co do drugiej: właśnie o to chodzi że człowiek swojej natury nie oszuka. Wiesz ile kobiet załamuje się po odkryciu że ich mąż okazał się gejem i stąd ich problemy łóżkowe? Sam byś nie chciał się znaleźć w takiej sytuacji, dlatego nie każ homoseksualistom wiązać się z osobami przeciwnej płci, do której nie czują pociągu. Skoro gej pożąda geja, a lesbijka lesbijkę, rzeczą naturalną są że w takie właśnie związki powinni wchodzić. A zanim zaoferujesz im celibat, sam zacznij w nim żyć, pokaż że można, skoro to takie proste ;)

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

A noo, zapomniałem że szympansy nawet sobie do ust sikają... sry za wprowadzanie w błąd.

Racja, to nie takie proste. Mimo wszystko ja nie trawię gejów ani lesbijek, choć miałem przypadek iż mój kolega był do pewnego czasu 'normalny' potem zmienił pogląd to nie odwróciłem się od niego, tylko on ode mnie. Nie wiem co on miał na celu ale zerwał kontakty ze światem, prócz tego swojego kochasia. Jestem takim człowiekiem jakim jestem, i myślę że nigdy nie zrozumiem gejów i nie będę potrafił ich tolerować widząc ich na ulicy. :F

1367591241-U459639.png

Opublikowano

@Up

Widze, że jesteś debilem, więc nie będę z tobą dyskutować.

Po za tym: stąd*

Nie znasz mnie i takie wnioski snujesz ?

Poza tym czepiasz sie słówek jak dziecko sprawdzające słowo za słowem w słowniku.

Skoro sam robisz błędy, to nie poprawiaj innych.

W Biblii nikt do niczego, nikogo nie zmusza. Nikogo nie zmuszam do celibatu bo pomimo, wolnej woli zostaliśmy stworzeni do przekazywania dalej życia. Jeżeli ktoś jest homoseksualistą to w stanie jakim sie znajduje, nie nadaje sie do życia w heteroseksualnej rodzinie. Trzeba stworzyć takim ludziom odpowiednie warunki do terapii, by mogli na nowo funkcjonować w zdrowym społeczeństwie. Każdy czlowiek powinien stanowić wzór dla innego, mamy sie wzajemnie uzupełniać. Podobnie w naturze jaki i w fizyce te same bieguny magnesów sie odpychają a przeciwne sie przyciągają.

Opublikowano

UP@

Leczenie by conajmniej zahamowało, cofnęło lub w najlepszym przypadku wyleczyło tę chorobę.

Powinno sie opracowywac terapie coraz to bardziej skuteczne aż do osiągnięcia całkowitego sukcesu w postaci permanętnego wyleczenia.

Opublikowano

@UP

Jeszcze nie uznano tego za chorobę ale niedługo to się zmieni. Nawet jeśli różnimy sie kolorami skóry, wiarą to nie zmienia faktu że mamy dawać życie w naturalny sposób. Każde zachowanie różniące sie w skrajny sposób od normy to nie "oryginalność" a dewiacja.

Opublikowano

Błąd. Homoseksualizm jest rozpoznawany wśród ponad 400 gatunków zwierząt. Nienaturalne powiadasz?

@UP

Jeszcze nie uznano tego za chorobę ale niedługo to się zmieni. Nawet jeśli różnimy sie kolorami skóry, wiarą to nie zmienia faktu że mamy dawać życie w naturalny sposób. Każde zachowanie różniące sie w skrajny sposób od normy to nie "oryginalność" a dewiacja.

A jaka niby jest norma i kto to ustala? Bo jeśli powiesz, że heteroseksualizm to norma to jebnę...

Homoseksualizm to jest dewiacja, zaburzenie pociągu seksualnego do osób tej samej płci. Jednak to też norma. Tacy ludzie byli, są i będą a ich powstawanie jest uzasadnione ze strony biologicznej...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

A jaka niby jest norma i kto to ustala? Bo jeśli powiesz, że heteroseksualizm to norma to jebnę...

To sobie "jebnij"

Dawanie życia to norma, a tak sie składa że ludzie heteroseksualni dają życie kolejnym ludziom. W drodze dalszej dedukcji, możesz zrobic to, co sie zarzekałeś że zrobisz. Mówisz że u ok 400 zwierząt zaobserwowano zachowanie homoseksualne, no cóż, nie tylko ludzie chorują.

Opublikowano

To sobie "jebnij"

Dawanie życia to norma, a tak sie składa że ludzie heteroseksualni dają życie kolejnym ludziom. W drodze dalszej dedukcji, możesz zrobic to, co sie zarzekałeś że zrobisz. Mówisz że u ok 400 zwierząt zaobserwowano zachowanie homoseksualne, no cóż, nie tylko ludzie chorują.

Huh, brawo Jasiu. Od kiedy homoseksualizm jest chorobą? Choroby zazwyczaj się leczy, a tego wyleczyć nie można. Z tym człowiek się rodzi. Może jakieś geny recesywne, nie mam pojęcia. To tak samo jakby chcieć wyleczyć chociażby osobę z zespołem Downa. NIE DA SIĘ. Nie jestem w stanie pojąć jak można być tak negatywnie nastawionym do drugiego człowieka.

Opublikowano

To sobie "jebnij"

I tak można gadać i gadać, co nie? ;)

Kiedy wy ludzie zrozumiecie, że niezależnie od tego co wy o tym sądzicie to homoseksualiści byli, są i będą integralną częścią społeczeństwa. To nie jest choroba, tego się nie da wyleczyć ani wyplewić co do jednego, tych ludzi trzeba zaakceptować bo tak naprawdę innego wyboru nie mamy.

PS: Jak dla mnie to ewolucja jest jednak sprytniejszą bestią niż sądzicie. Nie dałaby zniszczyć gatunku kilku homoseksualistom, o przedłużanie linii i reprodukcję się nie martwcie :)

Opublikowano

Huh, brawo Jasiu. Od kiedy homoseksualizm jest chorobą? Choroby zazwyczaj się leczy, a tego wyleczyć nie można. Z tym człowiek się rodzi. Może jakieś geny recesywne, nie mam pojęcia. To tak samo jakby chcieć wyleczyć chociażby osobę z zespołem Downa. NIE DA SIĘ. Nie jestem w stanie pojąć jak można być tak negatywnie nastawionym do drugiego człowieka.

Bo widzisz Zosiu, liczyłem sie z tym że spotkam sprzeciw od osób homoseksualnych jak osób które w jakimś stopniu uznają tą dewiację za naturalną. Ludzie chorzy z zespołem downa nie domagają sie swoich praw, bo ich choroba daje jej wyraźne symptomy. Homoseksualizm ma łagodny przebieg, nie wywołuje zmian na ciele bo obejmuje tylko sferę psychiczną człowieka. Być może homoseksualizm jest nieuleczalny, w takim przypadku trzeba wymyślić inny sposób by osoby te w naturalny sposób odnajdywały sie w dziele stworzenia.

Opublikowano

Bo widzisz Zosiu, liczyłem sie z tym że spotkam sprzeciw od osób homoseksualnych jak osób które w jakimś stopniu uznają tą dewiację za naturalną. Ludzie chorzy z zespołem downa nie domagają sie swoich praw, bo ich choroba daje jej wyraźne symptomy. Homoseksualizm ma łagodny przebieg, nie wywołuje zmian na ciele bo obejmuje tylko sferę psychiczną człowieka. Być może homoseksualizm jest nieuleczalny, w takim przypadku trzeba wymyślić inny sposób by osoby te w naturalny sposób odnajdywały sie w dziele stworzenia.

Sorry, ale co ty pierdolisz?

Opublikowano

Sorry, ale co ty pierdolisz?

Jak nie umiesz przeczytać całości rozmowy jaką prowadzę z użytkownikami tego forum, to jest Twoja prywatna sprawa i Twoje zmartwienie. Jeżeli po ponownym przeczytaniu dalej nie będziesz wiedział co chciałem w swoich postach przekazać innym, skopiuj to sobie i za jakieś 10 lat przeczytaj to ponownie bo widocznie jeszcze nie dorosłeś do poziomu na jakim owa konwersacja jest prowadzona.

Opublikowano

Szczerze? Mogę sobie o kimś myśleć co tylko zechcę, bo żyjemy w wolnym kraju. Jak mu tutaj nie pasuje, to trudno, życie jest ciężkie. Może się spakować i wyjechać gdzieś na zmywak.

Myśleć o kimś można sobie co kolwiek tylko problem jest z tym, że jest darcie ryja jaki to tamten jaki to ten... Tutaj jest problem. Jak ktoś nie komuś nie podoba bo ubiera się dziwnie albo wygląda inaczej to niech się kurwa na niego nie patrzy jak ma problem. Jak to powiedział ten z początku że nie toleruje gejów i tak dalej a potem że może mówić co chcesz bo żyje w wolnym kraju...

Kali ukraść krowę dobrze Kalemu ukraść krowę źle.... aaahh te zero myślenia ale na pocieszenie mogę wam napisać że im człowiek starszy tym ma więcej doświadczeń i nie pisze takich pierdół jak co niektórzy.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Zgon. Przepraszam, ale dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Zamilcz, zniknij i sprawdź czy Cię w kuchni nie ma, bo to, co piszesz przechodzi ludzkie pojęcie, ot co.

Tolerancja to nie jest pochwalanie czegoś, utożsamianie się z tym czy manifestowanie swojego poglądu. Kurczę tu chodzi tylko o zwykłe 'okej, jest taki niech żyje sobie własnym życiem'. Dlaczego tak ludzi boli, że ktoś jest inny? Inny niż ogólnie przyjęto? Zajmijcie się swoim życiem i wynajdujcie swoje wady, a nie nękacie niewinnych.

Opublikowano

Zgon. Przepraszam, ale dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Zamilcz, zniknij i sprawdź czy Cię w kuchni nie ma, bo to, co piszesz przechodzi ludzkie pojęcie, ot co.

Tolerancja to nie jest pochwalanie czegoś, utożsamianie się z tym czy manifestowanie swojego poglądu. Kurczę tu chodzi tylko o zwykłe 'okej, jest taki niech żyje sobie własnym życiem'. Dlaczego tak ludzi boli, że ktoś jest inny? Inny niż ogólnie przyjęto? Zajmijcie się swoim życiem i wynajdujcie swoje wady, a nie nękacie niewinnych.

Więc czemu dalej prowadzilaś dyskusję ? Sama zaczęłaś, od razu z dezaprobatą wymierzoną w moją stronę. Już nie skomentuje tekstów typu " idź sprawdź czy Ciebie w kuchni nie ma ", szkoda mojego czasu.

Ja nigdzie w swoich wypowiedziach nie napisałem że jestem tolerancyjny dla homoseksualistów, i nigdy tak nie napiszę! Przyznam że kiedyś jak byłem dzieckiem to było mi to obojętne, bo wtedy wstydzono sie afiszować takim zboczeniem. Wygodniej jest napisać komuś że "jest tolerancyjny" bo w prosty sposób umywa ręce i nie zawraca sobie tym głowy. Jak to mówi stare przysłowie daj komuś palec, a weźmie całą rękę, i tak w Polsce za dużo pozwolono homoseksualistą. Transwestyci zasiadają w rządzie itp. jaki dajemy przykład dla innych krajów ? Wedle mnie kiepski ....

Opublikowano

Ale wytłumacz mi dlaczego? Przecież to są ludzie tacy sami jak my. Nie interesują się co prawda płcią przeciwną, ale poza tym żyją normalnie. Więc po co ich szykanować? Po co ja się pytam?

Opublikowano

Przepraszam, ale nie zgadzam sie z Tobą. Homoseksualiści nie są tacy sami jak my, ja w miarę swoich możliwości założe rodzinę, spłodzę syna itd... Ludzie żyją normalnie wtedy gdy meżczyzna ogląda sie za pannami a kobieta za facetami. Pedzie mają taką samą budowę fizyczną jak mężczyźni, na tym kończy się podobieństwo....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...