Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest z tą tolerancją?

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko mówiąc, wygnanie. Tak jestem katolikiem, i bardzo dobrze sie z tym czuje, znajduje sie w państwie katolickim, gdzie większość ludzi postępuje zgodnie z prawem kanonicznym. Naziści usmiercali jednostki zbędne społeczeństwu, prawem a nawet obowiązkiem każdego chrześcijanina jest odizolowanie ( gdy pomimo upominania o zaprzestanie grzeszenia, grzechem sodomskim ) pedziów z kościoła katolickiego. Chrześcijanie jasno i wyraźnie wiele razy uświadamiali że w swojej społeczności nie tolerują homoseksualistów. Myśle że bycie księżem to zaszczyt, kapłaństwo jest stawiane na równi z małżeństwem jako sakramenty święte.

Już ci ta religia oczy zamydliła jak trzeba widze.

Pedały niech się pedalą, jeśli nie robią tego na ulicy jak przechodze to mam to gdzieś co gdzie i komu wkładaja

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Krótko mówiąc, wygnanie. Tak jestem katolikiem, i bardzo dobrze sie z tym czuje, znajduje sie w państwie katolickim, gdzie większość ludzi postępuje zgodnie z prawem kanonicznym. Naziści usmiercali jednostki zbędne społeczeństwu, prawem a nawet obowiązkiem każdego chrześcijanina jest odizolowanie ( gdy pomimo upominania o zaprzestanie grzeszenia, grzechem sodomskim ) pedziów z kościoła katolickiego. Chrześcijanie jasno i wyraźnie wiele razy uświadamiali że w swojej społeczności nie tolerują homoseksualistów. Myśle że bycie księżem to zaszczyt, kapłaństwo jest stawiane na równi z małżeństwem jako sakramenty święte.

Kościół jest dla wszystkich. Każdy może tam pójść. (tak mówiła katechetka)

@down ja nie wiem o czym wy piszecie -_-

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Gwoli ścisłości, Polska nie jest państwem wyznaniowym ergo nie jest państwem katolickim. Prawo kanoniczne nie zalicza się do źródeł prawa powszechnie obowiązującego. Katolicy niech pamiętają o Soborze Watykańskim II i Dignitatis humanae.

Nie każdy musi być chrześcijaninem i nie każdy musi potępiać homoseksualizm. Ty jesteś przeciw, ktoś inny toleruje, a jeszcze ktoś inny sam jest odmiennej orientacji. Oczywiście szanuję Ciebie, Twoją wypowiedź i Twoje poglądy - żeby nie było. Masz do tego prawo.

#don't care

Opublikowano

Gdyby "większość" postępowała z prawem kanonicznym w drogeriach nie byłoby prezerwatyw, to byłby najbardziej nieopłacalny produkt na rynku. Ja jestem ateistą, ale byłem chrzczony i nigdy nie chciało mi się bawić w jakieś apostazje, więc w statystykach zaliczam się do tych rzekomych 90% katolików w Polsce :D . Całe szczęście że nawet nasz zacofany kraj powoli się cywilizuje i coraz mniej nawiedzonych zwolenników jakiś wygnań dla homoseksualistów argumentowanych książką sprzed 2000 lat. Rozumiem że niewolnictwo też popierasz? W końcu św. Paweł pisał że niewolnik powinien słuchać swego pana, a w oryginale 10 przykazanie brzmiało: "Nie będziesz pożądał domu bliźniego twego. Nie będziesz pożądał żony bliźniego twego, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do bliźniego twego."

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Krótko? Ludzkie szczęście to dla mnie wyższa wartość niż religia...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@Golden

Owszem każdy moze tam iść, ale musi sie dostosować, jeżeli sie nie dostosuje to do widzenia.

@Naiko

Gdzie tak jest napisane za Polska nie jest krajem katolickim, nota bene Maryja nadal jest królową Polski. Dziękuje za uszanowanie, niezmiernie jest mi miło z tego powodu.

@yangster

Nie wiem skąd wiesz co ja popieram ? „Niewolnicy, bądźcie we wszystkim posłuszni doczesnym panom... panowie, oddawajcie niewolnikom to, co sprawiedliwe i słuszne” (Kol 3, 32; 4, 1). Wierzący, jakiekolwiek zajmuje miejsce w społeczeństwie i jakąkolwiek rozwija działalność, powinien zachowywać się w taki sposób, aby w jego postępowaniu świeciło światło Ewangelii i jaśniała miłość Chrystusowa. Nie wiem czy to co napisałeś wynika z błędnej interpretacji, czy z niedoczytania? W czasach Jezusa niewolnikiem mogłeś stać sie przez niepłacenie podatków, jednak słowo niewolnik użyte przez Św. Pawła oznaczało robotnika ( teraz sie mówi pracownik fizyczny ), błędne zrozumienie psuje przekaz całego przesłania

Opublikowano

Kościół jest dla wszystkich. Każdy może tam pójść. (tak mówiła katechetka)

@down ja nie wiem o czym wy piszecie -_-

Jakby Ci powiedziała że jestes przyjebany i niepełnosprawny też byś uwierzył? Zawsze trzeba mieć swoje zdanie.

Opublikowano

Wiecie co jest dla mnie paradoksem? To, że kościół tak mówi jak to trzeba kochać bliźniego, przebaczać i akceptować ludzi takimi, jakimi są. Bo przecież 'Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo', ale już np. z homoseksualistów szydzą. Do tego cały czas wmawiają nam ile to my musimy dawać oraz, że Boga musimy kochać najbardziej i ponad wszystkich. Jak w jakiejś sekcie... paranoja.

Opublikowano

Wiecie co jest dla mnie paradoksem? To, że kościół tak mówi jak to trzeba kochać bliźniego, przebaczać i akceptować ludzi takimi, jakimi są. Bo przecież 'Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo', ale już np. z homoseksualistów szydzą. Do tego cały czas wmawiają nam ile to my musimy dawać oraz, że Boga musimy kochać najbardziej i ponad wszystkich. Jak w jakiejś sekcie... paranoja.

Dlatego nie wierzy się w kościół tylko w samego Boga. Powinno się każdego traktować, nawet jak jest homoseksualistą.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Dlatego nie wierzy się w kościół tylko w samego Boga. Powinno się każdego traktować, nawet jak jest homoseksualistą.

Ja wiem. Ale kościół to instytucja, która 'reprezentuje' Boga, więc o czym mu tu mówimy? To jest jakaś kpina, co się wyprawia za murami 'świątyni'. Nie mówię, że każdy, ale większość księży jest o wiele 'gorsza' od przeciętnego ateisty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...