Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest z tą tolerancją?

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ani geje, ani lesbijki nie mają ochoty na robienie zamachów przeciwko ludzkości.. Oni tylko chcą żyć w spokoju i zgodnie ze swoimi uczuciami. Nawet tak minimalistyczna regulacja prawna jak związki partnerskie ma ogromne znaczenie dla tych ludzi. Fakt, że tych nie są one zalegalizowane, nie zmniejszy ilości par homoseksualnych, a jedynie utrudni im funkcjonowanie. Czy musimy rzucać jeszcze więcej kłód pod nogi ludziom, którzy przez swoją 'odmienność' mają wystarczająco, kolokwialnie mówiąc, przesrane? Wydaje mi się, że na takie MINIMUM praw zasługuje każdy człowiek. Większość osób kontrargumentujących to "tradycyjną rodziną" zapewne nie ma zielonego pojęcia na czym polega prawne uregulowanie związków partnerskich (co dopiero mówić o ich poszczególnych, bardziej lub mniej liberalnych, modelach). Dla zainteresowanych, niezorientowanych polecam lekturę dot. pacte civil de solidarité (przykład umowy, która nawiasem mówiąc, wcale nie zagraża moralności publicznej ani gatunkowi ludzkiemu).

Uprzedzając ewentualną falę krytyki: publiczne wynaturzanie i okazywanie uczuć przez osoby homoseksualne brzydzi mnie tak samo, jak robienie tego przez heteryków. Jest to kwestia zupełnie odrębna od uproszczonego postępowania spadkowego, prawa do informacji medycznej, świadczeń socjalnych itp. Sama nawet może wolałabym skorzystać z takiej umowy cywilnoprawnej (jaką jest związek partnerski) niż zawierać związek małżeński.

#don't care

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co takiego homoseksualiści wam zrobili? Oni nie napadną na was jak jakieś dresy. Oni też mają uczucia (nie to co niektórzy Polacy i nie tylko), podajcie jeden powód dlaczego homoseksualiści zagrażają społeczności, że adoptują dziecko i dziecko będzie miało zepsute życie? Wcale nie muszą mieć dzieci, mogą żyć bez nich. Że ludzie mogą wyginąć przez homo? Pfff, o ile więcej jest hetero niż homo. Obrzydliwe? A co cie interesuje kogoś życie?

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Ja toleruję ale tolerancja tez ma swoje granice :D nie będę tolerował np kogoś kto chodzi w osczanych czy obsranych gaciach :D

Opublikowano

Nie rozumiałem i nie chcę zrozumieć u ludzi tego, że wolą być z chłopakiem niż jak to zostało wyznaczone od zarania dziejów - mężczyzna i kobieta. Dla mnie, jak ktoś zmienia płeć czy wybiera inny hm, rodzaj współżycia to jest no dziwny.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Toleruje wszystko i wszystkich, ale jak widzę pedałów, albo geji to mam po prostu dość dla mnie to jest nienormalne

Taki już jestem <3

TW9yZWxvdnlfX19ldXdfX18zNDVfX19OVUxMX19fNF9fXzEwMF9fX1dITy5wbmdfX181X19fMV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Tolerancja ma swoje pewne granice którzy niektórzy ( w tym przypadku homoseksualiści) przeginają. Po pierwsze każdy ma swoje życie i decyduje z kim jest, lecz jeżeli tacy homoseksualiści występują przed dziećmi to jest przesada....

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Mam tolerancje do ludzi o innym kolorze skóry i toleruję osoby, które wyznają inne religie ale nigdy nie poprę pedalstwa.

"Będę dożywotnio pluł w ryj tym homo raperom" - Słoń.

photo261314.png

Opublikowano

Mam tolerancje do ludzi o innym kolorze skóry i toleruję osoby, które wyznają inne religie ale nigdy nie poprę pedalstwa.

"Będę dożywotnio pluł w ryj tym homo raperom" - Słoń.

Omg... a czym się taki gej różni od Ciebie? Ma dwie głowy? To taki sam człowiek jak ja i Ty. Czuje, myśli i rozumie. Jest inny, bo nie pociąga go płeć przeciwna, ale to nie jest powodem do szykanowania.

Opublikowano

Po za tym w czym wam to przeszkadza, że ktoś jest gejem?

Geje nie "zaczepiają" heteroseksualistów.

Możecie mieć do tego obrzydzenie, ale bez przesady.

To też ludzie.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

BO LUDZIE ZOSTALI STWORZENI DO BYCIA Z PARTNERKĄ - KOBIETĄ. NIE ŻEBY LIZAĆ SIĘ Z KOLESIEM, TYLKO MIEĆ WSPÓLNE ŻYCIE Z KOBIETĄ.

Nie rozumiem po prostu tego, że są na świecie debile, co zawsze robią wszystkiemu na przekór i idą inaczej, niż wszyscy. Dzięki temu nie stają się fajni, a poniżani i wyśmiewani.

Elson.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

BO LUDZIE ZOSTALI STWORZENI DO BYCIA Z PARTNERKĄ - KOBIETĄ. NIE ŻEBY LIZAĆ SIĘ Z KOLESIEM, TYLKO MIEĆ WSPÓLNE ŻYCIE Z KOBIETĄ.

Nie rozumiem po prostu tego, że są na świecie debile, co zawsze robią wszystkiemu na przekór i idą inaczej, niż wszyscy. Dzięki temu nie stają się fajni, a poniżani i wyśmiewani.

Elson.

Myślisz, że oni chcą być inni? Że są tacy z wyboru? Pozdro, nie mam pytań...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Myślisz, że oni chcą być inni? Że są tacy z wyboru? Pozdro, nie mam pytań...

Nie, nie myślę w ten sposób. Ale po prostu dlaczego ludzie chcą zawsze zmieniać coś, co jest od początku zawsze takie samo, a oni na swoje muszą wyjść.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

To nie jest od początku takie samo.

Mylisz się chłopcze.

Oni się rodza gejami, ale wtedy to nie jest taki oczywiste.

No mogą też być gejami np. od 16 lat..

Oni nie mają nad tym wpływu, też chcieliby być tacy jak inni, ale po prostu nie mogą.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Nie, nie myślę w ten sposób. Ale po prostu dlaczego ludzie chcą zawsze zmieniać coś, co jest od początku zawsze takie samo, a oni na swoje muszą wyjść.

Oni się tacy urodzili. Nie ich wina...

By ja xD

Opublikowano

Ja przyznam szczerzę, nie jestem zbyt tolerancyjny. Nawet co do religii. Znaczy, najbliższe otoczenie mi nie przeszkadza,

ale żadnych meczetów to ja za chuja widzieć tu nie chcę. Co do koloru skóry, też jest okej, to przecież nie pogarsza człowieka w żaden sposób.

No ale wkurwiają mnie, tak, nawet bardzo, jakieś pedalskie zachowania. Nie mówię o homoseksualistach, mówię o pedalstwie.

No kuźwa z całym szacunkiem, ale dość mam ludzi, którzy chcą być na siłę, no nie wiem, "modni"?

Możecie mi cisnąć, szczerze mówiąc nie obchodzi mnie opinia innych o mnie, póki nie jest to opinia ważnej dla mnie osoby.

Nie toleruję takiego czegoś. Już nawet nie chodzi o same rurki, czy coś. A dziewczyny na to lecą, to mnie dodatkowo rozpierdala.

I nie, nie użalam się. Ja wcale nie musiałem się zniżać, bo dla mnie tak to wygląda, do tego poziomu, żeby zacząć się z kimś spotykać.

Takie moje zdanie, przykro mi. Jestem chujem.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Ok, wracamy do punktu wyjścia. Homoseksualiści są jacy są, bo tak ich natura urządziła. Po prostu nie czują pociągu do płci przeciwnej. Nie chcą nic zmieniać, nie chcą żadnych rewolucji. Oni po prostu tacy są i tego nie zmienią bo komuś się nie podoba. Skoro nie mogą zmienić orientacji to homoseksualistami pozostają i domagają się praw - takich jak heteroseksualiści. Bo czemu niby mają nich nie mieć?

Opublikowano

Ok, wracamy do punktu wyjścia. Homoseksualiści są jacy są, bo tak ich natura urządziła. Po prostu nie czują pociągu do płci przeciwnej. Nie chcą nic zmieniać, nie chcą żadnych rewolucji. Oni po prostu tacy są i tego nie zmienią bo komuś się nie podoba. Skoro nie mogą zmienić orientacji to homoseksualistami pozostają i domagają się praw - takich jak heteroseksualiści. Bo czemu niby mają nich nie mieć?

*ich :P

No nie mówię przecież, że trzeba takich ludzi tępić czy eliminować, nie. Ja stosunkowo nic do takich nacji nie mam, niech sobie żyją. Tylko gdzieś tak w środku mam odrazę, no po prostu sobie tego wyobrazić nie mogę. Ale nie dopuściłbym do adopcji przez homoseksualistów, bo to już byłoby no niezdrowe, ze względu choćby na dzieci.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

*ich :P

No nie mówię przecież, że trzeba takich ludzi tępić czy eliminować, nie. Ja stosunkowo nic do takich nacji nie mam, niech sobie żyją. Tylko gdzieś tak w środku mam odrazę, no po prostu sobie tego wyobrazić nie mogę. Ale nie dopuściłbym do adopcji przez homoseksualistów, bo to już byłoby no niezdrowe, ze względu choćby na dzieci.

Wiem co powiedziałeś, ale odnosząc się do tego co mówiłeś wcześniej. "czy oni muszą wszystko zmieniać", na to odpowiedziałem wyżej :)

Opublikowano

Ja przyznam szczerzę, nie jestem zbyt tolerancyjny. Nawet co do religii. Znaczy, najbliższe otoczenie mi nie przeszkadza,

ale żadnych meczetów to ja za chuja widzieć tu nie chcę. Co do koloru skóry, też jest okej, to przecież nie pogarsza człowieka w żaden sposób.

No ale wkurwiają mnie, tak, nawet bardzo, jakieś pedalskie zachowania. Nie mówię o homoseksualistach, mówię o pedalstwie.

No kuźwa z całym szacunkiem, ale dość mam ludzi, którzy chcą być na siłę, no nie wiem, "modni"?

Możecie mi cisnąć, szczerze mówiąc nie obchodzi mnie opinia innych o mnie, póki nie jest to opinia ważnej dla mnie osoby.

Nie toleruję takiego czegoś. Już nawet nie chodzi o same rurki, czy coś. A dziewczyny na to lecą, to mnie dodatkowo rozpierdala.

I nie, nie użalam się. Ja wcale nie musiałem się zniżać, bo dla mnie tak to wygląda, do tego poziomu, żeby zacząć się z kimś spotykać.

Takie moje zdanie, przykro mi. Jestem chujem.

Otóż masz rację, większości dziewczyną się to podoba, i teraz możesz powiedzieć że chłopak w rurkach to gej, ale skąd wiesz czy nie robi tego żeby znaleść dziewczynę? Dla niektórych rurki są lepsze od dresów, tzn mają lepszą samoocenę, i lepiej się wgl w nich czują. Np. ja źle się czuje w dresach normalnie w szkole czy na mieście. Mam wtedy niską samoocenę, i źle się w nich czuję bo każdy ma inny gust.

By ja xD

Opublikowano

Wiem co powiedziałeś, ale odnosząc się do tego co mówiłeś wcześniej. "czy oni muszą wszystko zmieniać", na to odpowiedziałem wyżej :)

No wiem, że zabrzmiało to dość nietypowo, lecz nie o to mi chodziło, że wszystko zmieniać. Po prostu dziwne są dla mnie takie sytuacje, niespotykane ale jak widzę takich ludzi, to nie obrzucam kamieniami i nie krzyczę "Zgiń dziwko !". Mam szacunek, ale do pewnych możliwości - że tak powiem :)

Otóż masz rację, większości dziewczyną się to podoba, i teraz możesz powiedzieć że chłopak w rurkach to gej, ale skąd wiesz czy nie robi tego żeby znaleść dziewczynę? Dla niektórych rurki są lepsze od dresów, tzn mają lepszą samoocenę, i lepiej się wgl w nich czują. Np. ja źle się czuje w dresach normalnie w szkole czy na mieście. Mam wtedy niską samoocenę, i źle się w nich czuję bo każdy ma inny gust.

Tutaj się z Tobą po części zgodzę, co do ubioru rodzaju spodni. Ja mam dwie pary dresów i w jednych czuję się dobrze, swobodnie i normalnie, w drugich zaś już gorzej, są inne. W jeansach mam normalną samoocenę, ubieram i to i to.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...