Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest z tą tolerancją?

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ONI mają takie same prawa jak my. Nikt nie może uważać ich za gorszych tylko dlatego, że są inni. Gdyby ludzie nie wchodzili z butami w życie homoseksualistów tak, jak oni nie wchodzą w życie heteroseksualistów, to byłoby w porządku. Jednak niestety MY nie umiemy zaakceptować odmienności, na którą te osoby wpływu nie mają i musimy ich gnębić i mieszać z błotem... masakra. Gdyby w Polsce stopień tolerancji się podniósł to nawet adopcja nie byłaby problemem, bo nikt nikogo by nie wytykał.

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No wiem, że zabrzmiało to dość nietypowo, lecz nie o to mi chodziło, że wszystko zmieniać. Po prostu dziwne są dla mnie takie sytuacje, niespotykane ale jak widzę takich ludzi, to nie obrzucam kamieniami i nie krzyczę "Zgiń dziwko !". Mam szacunek, ale do pewnych możliwości - że tak powiem :)

Dałbym ci lajka :P

Na tym właśnie polega tolerancja, nie na akceptacji tylko na tolerowaniu. :)

I tak jeszcze dopowiem, bo mi się to po głowie plącze od rana.

Czasy, świat i ludzie się zmieniają - pytacie się czemu musicie być tolerancyjni? Bo takie są standardy, kiedyś nikt by o tym nie pomyślał ale dzisiaj tolerancja to po prostu standard, tak jak savoir-vivre lub ustępowanie kobietom pierwszeństwa. Tak się powinno zachowywać po prostu :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Czasy, świat i ludzie się zmieniają - pytacie się czemu musicie być tolerancyjni? Bo takie są standardy, kiedyś nikt by o tym nie pomyślał ale dzisiaj tolerancja to po prostu standard, tak jak savoir-vivre lub ustępowanie kobietom pierwszeństwa. Tak się powinno zachowywać po prostu :)

A już się ucieszyłem :(

No widzisz, tak to już po prostu jest w Polsce (bo o tym właśnie mowa), że Polacy czasem zbyt dosadnie podchodzą do pewnych spraw i najchętniej by wyeliminowali taki gatunek "nacji" z kraju, żeby im było wygodniej i lepiej. No właśnie, kiedyś nikt by o tym nie pomyślał, bo dawniej to było nie do pomyślenia, żeby nawet spróbować obrazić bliźniego, bo jest innego wyznania czy miłości do człowieka. Świat zmienił się na gorsze, a nigdy nie wiadomo, co może być za rok/dwa lata w tym kierunku ...

Akurat z tym to u mnie pod dostatkiem :)

ONI mają takie same prawa jak my. Nikt nie może uważać ich za gorszych tylko dlatego, że są inni. Gdyby ludzie nie wchodzili z butami w życie homoseksualistów tak, jak oni nie wchodzą w życie heteroseksualistów, to byłoby w porządku. Jednak niestety MY nie umiemy zaakceptować odmienności, na którą te osoby wpływu nie mają i musimy ich gnębić i mieszać z błotem... masakra. Gdyby w Polsce stopień tolerancji się podniósł to nawet adopcja nie byłaby problemem, bo nikt nikogo by nie wytykał.

Miyo, nie mów MY bo nie o wszystkich tutaj mowa, używaj zwrotu Polacy - prościej i bezpieczniej dla narodu :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak na moje parady równości aka pochody pedalstwa powinny być zakazane.

Wychodzą różowe umalowane cioty na ulice i straszą ludzi, niech sobie są homo, tylko po chuj się z tym obnosić i ryczeć na pół miasta, że jest się homo ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jak na moje parady równości aka pochody pedalstwa powinny być zakazane.

Wychodzą różowe umalowane cioty na ulice i straszą ludzi, niech sobie są homo,tylko po chuj się z tym obnosić i ryczeć na pół miasta, że jest się homo ?

To są transwestyci... troszkę inna bajka, ale na tolerancję też zasługują. Obnoszą się z tym i krzyczą, bo dla ludzi to jest zjawisko raptem paranormalne. Chcą przekonać innych, że tacy 'dziwacy' żyją wśród nas i żyć będą. I niepotrzebnym jest nękanie ich, ale zwyczajne tolerowanie.

Miyo, nie mów MY bo nie o wszystkich tutaj mowa, używaj zwrotu Polacy - prościej i bezpieczniej dla narodu :)

Napisałam 'my' celowo - odnośnie do nas ludzi. My jako ludzie często zapominamy czym jest człowieczeństwo i akceptacja drugiej osoby.

Opublikowano

Po za tym jak by byla większa tolerancja w polsce to żyło by się przyjemniej.

My ciągle o gejach, ale są tez takie sytuacje, że ktoś np. w gimbazjum jest dziwny, ubiera się inaczej, ma dobre oceny i on jest pośmiewiskiem.

Niech sobie myślą o takich osobach co chca, ale po co je poniżać? To daje satysfakcje tym osobom?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Otóż masz rację, większości dziewczyną się to podoba, i teraz możesz powiedzieć że chłopak w rurkach to gej, ale skąd wiesz czy nie robi tego żeby znaleść dziewczynę? Dla niektórych rurki są lepsze od dresów, tzn mają lepszą samoocenę, i lepiej się wgl w nich czują. Np. ja źle się czuje w dresach normalnie w szkole czy na mieście. Mam wtedy niską samoocenę, i źle się w nich czuję bo każdy ma inny gust.

Nie mówię, że jest gejem. W ŻADNYM wypadku. Nie jest też bezpośrednio pedałem, tylko ma pedalskie zachowanie (w pewien sposób, bo chodzi mi głównie o ubiór,

ale są tacy, co idą dalej, że tak powiem). Ja również mam niską samoocenę, ale to nie znaczy, że będę odpierdalał cyrki, żeby kogoś znaleźć. Jest na to dużo czasu,

zresztą nie szukałbym idiotki, która "poleci na mnie, bo mam rurki". Rozumiem, każdy ma do tego prawo i każdy ma inny gust. Nie mówię, że nie.

Ja po prostu mówię, że jestem nietolerancyjny.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

To wtedy nie byłaby to Polska, lecz zupełnie inny kraj. To o Polsce mówi się, że jest chamska, wulgarna, alkoholików pełno i bezrobotnych w narodzie nie brakuje. A to powinno się eliminować, a nie starać o tolerancję - nietolerancji nie przerobisz na tolerancję, ot co tak po prostu. A zmienić człowieka z alkoholika na postawnego obywatela, bezrobotnego na pracującego jest prościej. Gdyby tak było, tolerancja w narodzie przyszłaby z czasem.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@2Up

wiem o jakim typie ludzi mówisz. W klasie też mam dwóch takich spedalonych.

Nie toleruje tego, że są popularni i dziewczyny takich właśnie wolą.

No, ale cóż. Życie .

@up

Nie ważne od kolejności zmian polski, ale gdyby po prostu była większa tolerancja już żylo by się lepiej. Wiem, że to nie wszystko co brakuje w tym kraju.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

My ciągle o gejach, ale są tez takie sytuacje, że ktoś np. w gimbazjum jest dziwny, ubiera się inaczej, ma dobre oceny i on jest pośmiewiskiem.

Niech sobie myślą o takich osobach co chca, ale po co je poniżać? To daje satysfakcje tym osobom?

Jeżeli ktoś poniża kogoś za dobre oceny to zazwyczaj jest zazdrosny, że tamten ma, a ja nie. Jeżeli ktoś znęca się nad kimś za jego wygląd/ubiór to zapewne leczy swoje własne kompleksy kosztem drugiego człowieka. Przykre, ale takie są fakty. I tutaj już nie chodzi nawet o tolerancję, ale o jakieś ogarnięcie się...

Opublikowano

Toleruje wszystko póki mnie to jakoś szczególnie nie dotknie. (Kto będzie tolerował geja który się do ciebie przystawia?)

Mam jednego znajomego innej orientacji i jest całkiem spoko szkoda że 3/4 ludzi tutaj piszących to 1 gimnazjum bez dziewczyn.Najłatwiej rozmawiać o takich związkach jeżeli większośc nawet nie była w 1..

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Polska jest najmniej tolerancyjnym Państwem w Unii EUROpejskiej i słusznie.

A czemu?

Bo nie dajemy jako jedno z nielicznych państw narzucić sobie europejskich zwyczajów i kultury. Gdyby nie Narodowcy i Skrajna Prawica bylibyśmy typowymi europejczykami. Na szczęście Polska jest na tyle mądra że mała gromadka POpaprańców nie narzuci nam żadnych swoich ideologii. Ale mniejsza o to, bo to jest już bardziej rozległy temat, którego z niektórymi osobami tutaj nie da się przedyskutować :)

Nietolerowanie pedałów, tranzystorów i pedofiłow to słuszna sprawa. Wiecie... albo i nie że 50% homosi ma zapędy na pedofila.

Teraz coś bardziej z forum a mianowicie ubieranie się jak baba, rurki i te sprawy:

Od zalania dziejów to zawsze mężczyzna dbał o swoją kobietę i był stroną dominująca. Co do tego pierwszego nie ma co się czepiać, na tyle to drugie coraz bardziej wychodzi z mody. Ogólnie rzecz biorąc nietolerancja do ubioru wynika z tego że taki typowy CHŁOPACZEK rurki, dekoldy i inne za parę lat rodziny w normalny sposób nie utrzyma. Jaki on da przykład dzieciom? Jak ukażę swoją męskość? Malując się i chodząc w spodniach żony? A ona co zakochana bo wygląda słodko? Kurwa to jest paranoja, MEŻCZYZNA MA BYĆ MĘŻCZYZNĄ a nie babą, ma być twardy i dawać przykład swojej męskości dobrze opiekując się rodziną i w RAZIE POTRZEBY umieć ją obronić, bo taki rureczek to znikoma szansa że kogokolwiek by obronił. AVE

Miuyoshi czy jak ci tam:

Co ty pieprzysz o zazdrości? Może zazdrość w gimnazjum i podstawówce była... JAKBYM CHCIAŁ TO TEŻ BYM MÓGŁ TAK SIĘ UBIERAĆ. to normalne. Nie mam 12 lat żeby mamusia mi ciuchy dobierała. Nietolerancja nie równa się zazdrości, patrząc na przykład ojczyzny (z którą widzę część z was sie nie utożsamia) to jest ściąganie mody z innych krajów, my jesteśmy Polakami a nie Belgami i Holendrami gdzie takie rzeczy się wyprawia.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

@Up

a dlaczego ty masz decydować o tym jak ma wyglądać mężczyzna?

O tym się w ogóle rozmawiać nie powinno.

Jak ktoś chce mieć długie włosy to je ma, jak ktoś chcę nosić rurki to je nosi!

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@Up

a dlaczego ty masz decydować o tym jak ma wyglądać mężczyzna?

O tym się w ogóle rozmawiać nie powinno.

Jak ktoś chce mieć długie włosy to je ma, jak ktoś chcę nosić rurki to je nosi!

Bo kocham swój kraj i nie pozwolę by zrobiła się z nas chociażby druga Anglia (kraj debili i związków kaziorodczych) a coraz bardziej do tego dąży. Nie po to przez lata walczyliśmy o wolność żeby teraz od krajów zaborczych byśmy modę ściągali. Poza tym jestem przeciwnikiem wpierdalania się pedałów na pochody Narodowe np. Marsz Niepodległosci gdzie grupka lewackich kurew i pedałow chciała go powstrzymać. ŚWIĘTO NARODOWE. Paranoja, taki człowiek czuję sie Polakiem? Wątpie.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Bo kocham swój kraj i nie pozwolę by zrobiła się z nas chociażby druga Anglia (kraj debili i związków kaziorodczych) a coraz bardziej do tego dąży. Nie po to przez lata walczyliśmy o wolność żeby teraz od krajów zaborczych byśmy modę ściągali. Poza tym jestem przeciwnikiem wpierdalania się pedałów na pochody Narodowe np. Marsz Niepodległosci gdzie grupka lewackich kurew i pedałow chciała go powstrzymać. ŚWIĘTO NARODOWE. Paranoja, taki człowiek czuję sie Polakiem? Wątpie.

I huj z twojego zdania geje będą chciały sie bzykać to sie bzykną z koroną nie wygrasz.

Opublikowano

I huj z twojego zdania geje będą chciały sie bzykać to sie bzykną z koroną nie wygrasz.

A niech się jebią w dupsko aż żar leci tylko nie przyznają się do tego i nie wychodzą na ulicę, a nic nie będzie:)

1xbQbvo.png

Opublikowano

Niech się nie przyznają?

Śmieszne historie opowiadasz praw dalej.

Jak ktoś jest gejem to i tak kiedyś musi się to wydać a gej to nie żyrafa żeby na ulice nie wychodził.

Opublikowano

A niech się jebią w dupsko aż żar leci tylko nie przyznają się do tego i nie wychodzą na ulicę, a nic nie będzie:)

Oni nie wychodzą na ulice i krzyczą "Jestem Gejem"

bo by wtedy dopiero byli zniszczeni..

Geje rzadko kiedy się przyznają a jak już to rodzinie przyjaciołom i nie zawsze to jest akceptowane przez najbliższym im osobom.

Mimo to i tak są rozpoznawani po zachowaniu i po tym, że nie podobaja im się dziewczyny :P

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Przecież nie będziemy rzucać w nich kamieniami z okrzykiem " Zgiń dziwko " bo jest gejem.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja nie mam nic do tego, że jakiś człowiek nosi spodnie inne on też jest człowiekiem i też chce żyć. Nie powinniśmy znęcać się nad innymi za religie czy za to jak się ubiera. Niech sobie żyje z tym co lubi ale jeżeli przejdzie granicę to nie będę się powstrzymywać np. podejdzie i zacznie cię macać,mówić że ludzie w dresach to są dzieci JP (a tak nie jest ja nosze dresy bo są wygodne i łatwiej komuś przyjebać niż w jeansach po prostu wygoda) Nienawidzę pedalstwa i gejostwa kurwa wpierdol takim się należy jak to robią publicznie kurwa jak chce się lizać im albo bawić swoimi pałkami to niech kurwa robią to w lesie lub najdalej od cywilizacji nikt nie musi tego oglądać. Takie osoby robią to bo są odrzucone od społeczeństwa i chcą być inni. Przecież Leonardo Da Vinci też był "pedałem" i chuj z tym jak 30 % męskich osobników wtedy.

Opublikowano

Mylisz się.

Geje nie istnieją bo są niby odrzuceni od społeczeństwa i chcą być inni".

Najczęściej oni sie po prostu tacy urodzili.

Może inaczej:

Geje nie są gejami dlatego, że odrzuciło ich społeczeństwo, bo przecież orientacji nie można zmienić świadomie.

Oni się tacy urodzili.

Nie mają nad tym wpływu.

@top

piszcie sensowne posty, a nie takie na które byly już odpowiedzi,krytyki.

Przeczytaliście w ogóle całą zawartość tematu?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

A zyj sobie ta zasrana kurwa biblia.

.

Jak masz takie nie uzasadnione komentarze prawić, to wyjdz z tąd i nie zaniżaj poziomu intelektualnego tego forum.

Przeznaczeniem każdego człowieka jest w naturalny sposób podtrzymywać ciągłość gatunku. Jak by Bóg chciał zeby mężczyźni łączyło sie w pary to by nie stwarzał kobiet ( i odwrotnie ). Ludziom się za przeproszeniem w dupach poprzewracalo, skoro ktoś sie urodził z takim narzadem rozrodczym a nie innym to oznacza że w takiej a nie innej osobie dostał powołanie do dawania życia. Twierdzenie że ktos sie urodził mężczyzną a czuje sie kobietą to nic innego jak choroba taka jak Alzheimer. Tego nie możemy w żadnym stopniu akceptować, powinno sie to leczyć jak inne choroby. Objawy tej choroby są mylnie traktowane jak zachowanie zdrowych na ciele i umyśle ludzi.

Opublikowano

@Up

Widze, że jesteś debilem, więc nie będę z tobą dyskutować.

Po za tym: stąd*

A jednak coś dodam.

Czyli co uważasz, że taka osoba, która jest gejem/lesbijką ma siebie zmuszać do związków heteroseksualnych tylko dla tego, że tak jest w twojej Bibli napisane?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Wy chyba jesteście gejami i lesbijkami, skoro tak ich uporczywie bronicie. Jednak po coś zostały stworzone 2 płcie... Ehh, jakoś psy, chomiki czy węże nie mają takich problemów.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Po prostu w przeciwieństwie do cb potrafimy współczuć tym osobom i je zrozumieć.

Nie bedę powtarzał to co wiele razy to co było napisane, aby ci wytlumaczyć jak jest. Sam przeglądnij zawartość tematu

1361453243-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...