Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja uwielbiam rap. Tak, wiele osób pewnie może mi powiedzieć ,,gimbus jara się rapem, aby być fajnym''. Nie słucham rapu w miejscu publicznym i ogólnie mało osób o tym wie. Słucham go w samotności, poprawia mi on humor i relaksuje. Zależy też o jaki rap chodzi - są kawałki, które mają zero przekazu (takich nie lubię), ale są również takie, które mówią o życiu i dają mi bardzo dużo do myślenia, wręcz mnie uczą. Nie lubię rapu, w którym mówi się o alkoholu, dziwkach i takich rzeczach, albo gdy rap jest zbyt szybki... zanika przekaz.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czekam z ręką w wiadomo gdzie :3

Kiedy chodzi o kase czasem ludzi masa ginie,

ja chociaz nie nazwe ojca asem jestem asasynem.

Kasa,kasa,karma wraca nastal czas rozliczac winy,

zaraz na kolana w imie zasad skurwysyny

Chcesz mnie uciszyc?tego sie nie da zrobic,

to jak bys chcial zalozyc kaganiec cerberowi.

Będzie rozpierdol.

Quebo, Eripe, Junes

652601399840421198520.png

Opublikowano

Hmmmm rap to zależy nie lubię scenicznych pozerów co piszą tekst z uchem podłożonym pod głośnikiem, słucham prawdziwych co nie śpiewają dla pieniędzy, dla sławy.

aha, a kto wg cb to pozer?

Zioło aka Zioło Zioło;

Zioło aka Zioło Zioło, to super kolega i jeden z niewielu raperów, których bez siary słucham sobie. No to macie wywiad i kupujcie jego płyty, bo kurwa ja nie kupiłem.

1. Każdy kiedyś zaczynał, większość od chujówki jakiejś. Czy podczas swojej kariery bałeś się kiedyś, że wylądujesz na portalach typu RapBeka bądź w temacie 'Beka z loklnych raperów'?

Zioło: Nie, jestem zajebistym raperem a tego typu portale to po prostu kolejny kanał, dzięki któremu moje rapsy mogą trafić do szerszego grona odbiorców.

2. Co sądzisz o ruchaniu groupies? Fajne? Uprawiałeś taką formę interakcji z fanami? A może propsujesz to, ale masz stałą superpannę?

Zioło: Tak na prawdę pierwsze grouppies pojawiły się jeszcze zanim zostałem raperem, kupiłem sobie bluzę Massa i ważyłem 90 kg, także albo to one są bardzo mało wymagające, albo ja bardzo przystojny i dowcipny. Poza tym pytanie byłoby fajniejsze z użyciem zwrotu "z fankami", a nie "z fanami". No i samo pojęcie grouppies to spore uogólnienie. Fakt bycia raperem jest raczej fajnym punktem wyjściowym do jakiejś tam bajery, nie zdarzyło mi się jescze, żeby dziewczyna podeszła po koncercie z tabliczką "cho mnie ruchać bo dobrze rapisz".

3. Kiedy pierwszy raz zawstydziłeś się, że jesteś hiphopowcem?

Zioło: Pierwszy raz kidy oglądałem z rodzicami wywiad z wystrzelonym Peją u Wojewódzkiego. Drugi raz kiedy wuefista wyśmiał moje szerokie spodnie. Trzeci raz kiedy moi pijani ziomale w baggach porzygali mi się przed klatką. Czwarty raz kiedy sprzedawca w skejtszopie powiedział moim rodzicom że jak mi kupią te konkretne spodnie, to dorzuci mi raperski łańcuch z plastiku gratis. Piąty raz kiedy byłem przesłuchiwany na komendzie i pies nie wierząc że jestem raperem ZIOŁO kazał mi rapować. Nie zrobiłem tego ale siara i tak. Szósty raz kiedy moja ciotka z entuzjazmem oświadczyła że zespół mezo dostał fryderyka.

4. Teraz czas na skończenie tej pedałówy wzajemnej adoracji w polskim rapie i kilka słów gorzkiej prawdy. Z którym producentem/raperem nigdy byś nie współpracował i dlaczego?

Zioło: Współpracowałbym z każdym gdyby dobrze zapłacił, był moim znajomym, albo szanowantym fejmem na plecach którego mógłbym się wybić. Może z BRO nigdy bym nie nagrał. I z South Blunt System. Tak serio to nei lubie 90% sceny

5. Co uważasz za najbardziej żenujące/śmieszne w polskim rapie?

Zioło: Powszechność przekonania, że jeżeli ktoś jest na scenie od 2000 roku to jest dobry i chuj. No i zajawka słuchaczy na zwyklaków, którzy nie potrafią nic więcej niż poprzednicy.

6. Jaki masz stosunek do tłumaczenia wersów raperów z usa? Propsy czy nie? Dużo takich akcji wyświrowałeś?

Zioło: Ani jednej, ale w sumie fajny patent. Poobczajam później rapdżiniusa. Później się będę wypierał jak coś.

7. Jaka jest twoja największa porażka w dotychczasowej karierze?

Zioło: Klip od piany, pasmo niesczęść związanych z promocją i odpowiedzialnymi za to ludźmi oraz nędzna sprzedaż wszsytkiego co wydałem. Poza tym przespany własny koncert na HHK.

8. Jesteś zadowolony ze swojego fanbase'u czy chciałbyś coś w nim zmienić?

Zioło: Fajnie jakby kupowali płyty. Poznałęm więcej osób mówiących "mam twoją płytę" niż płyt sprzedałem.

9. Którą płytą ze swojej osobistej kolekcji najchętniej zagrałbyś w frisbee?

Zioło: Dyskiem twardym chujowo gra się we frisbee.

10. Wolałbyś uprawiać seks z najbrzydszą kobietą na świecie czy z najprzystojniejszym mężczyzną?

Zioło: Tak

Opublikowano

Polskiego Rapu nie słucham bo to jest ciągłe ''pierdolenie'' HWDP,JP,kur*a itd.

Bardziej wole Eminema choć on też przeklina lecz ma jakiejś przesłanie niż Polski Rap.

Stary Rap był lepszy niż ''dzisiejszy'' czyli np:Kazik,Kaliber 44,Paktofonika.

Opublikowano

Bardziej wole Eminema choć on też przeklina lecz ma jakiejś przesłanie niż Polski Rap.

A D2 w sygnaturze xD

Opublikowano

A D2 w sygnaturze xD

A jak lubie mroczne tematy to co?

Mam ci może podać dane osobowe,konto steam itd. :)

A chcesz pewnie ^^

@antywarn

Zależy o którym Rapie Autorowi chodzi Stary lub Teraźniejszy.

Opublikowano

Magig zawsze na propsie, szkoda tylko, ze od premiery jakiegos filmu. xD

w83od2.jpg

Opublikowano

Magig zawsze na propsie, szkoda tylko, ze od premiery jakiegos filmu. xD

Tag.

A pewnie tutaj 90% ludu nie wie kto To jest Kazik xD

Który zapoczątkował Rap w Polsce :)

(nie chodzi o Kha'zixa z LoLa)

Opublikowano

if user.check_sygna() == "d2" then

mode.przypierdol()

end

Co.tak.cicho tutaj o.Kękim? :c

A nie wiem ostatnio mało keke u mnie , coś zajawka na jakieś starsze rapsy wróciła ostatnio . Muzyka klasyczna Bybzi Bybzi EP i wgl :D

05.10.13 23:53 - THE END

wrócę kiedyś...

Opublikowano

Jeżeli ktoś mi jeszcze raz powie że Polski rap to "HWDP, JP" to mu zapierdole.

Posłuchaj sobie np tego. http://www.youtube.com/watch?v=qb2YLqz4U6A

To że słuchasz jakiś przydupasów z twojego osiedla, którzy wzorują się na dresach JP, to już twoja sprawa :]

to zapierdol sobie barana w ścianę za wrzucenie tego, niech kciuk się ogarnie bo po dobrym Niebie nie myślałem że można nagrać tak chujową płytę, a żeby było śmiesznie wziął do tego jakiegoś marnego grajka. Ten rok jest rokiem duetów, jak dotąd żaden nie był wart uwagi.

Jaranko opór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...