Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

freestyle a komercha to co innego :-)

wiadomo , że wyjadacze jak diox zostają zjedzeni przez no-name jak Bośniak :-)

ale to dwie różne scney , elo

bosniak to nołnejm ?

Ten kto ma jaranko w rapie to wie kto to bosniak i jak rozpierdolił flinta w beefie..

Bitwa o Respekt 2008 ? WBW 2006 # GIMBYNIEZNAJA

no tak kocie , krytykujesz innych artystów a sam coś tworzysz ? :P

możesz sobie pluć do majka od skejpa hehe pozdro

Pewnie że tworze nakurwiam takie trapsy że jak wrzucę to neta to rozpierdoli ci tak soundsystem że będziesz robić #REKAWORKOUT

Najlepsi są tacy .. nie nagrywasz rapsow nie masz prawa oceniać innych raperow ..

05.10.13 23:53 - THE END

wrócę kiedyś...

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

bosniak to nołnejm ?

Ten kto ma jaranko w rapie to wie kto to bosniak i jak rozpierdolił flinta w beefie..

Zachowujesz się jak typowy gimb a więc obstawiam 3 gimbaza bądź 1 lo :) idź już spać

bosniak to nołnejm ?

Pewnie że tworze nakurwiam takie trapsy że jak wrzucę to neta to rozpierdoli ci tak soundsystem że będziesz robić #REKAWORKOUT

Najlepsi są tacy .. nie nagrywasz rapsow nie masz prawa oceniać innych raperow ..

boś siusiumajtek i gówno wiesz o życiu
Opublikowano

Zachowujesz się jak typowy gimb a więc obstawiam 3 gimbaza bądź 1 lo :) idź już spać

KidMod Tibia xD To ten idziemy bić demce na goromie ?

Wpadnij na Port Hope bog raidery.

PS . Pierwsza gimnazjum next year ale nie chodzę spać bo jestem GANGSTA

05.10.13 23:53 - THE END

wrócę kiedyś...

Opublikowano

chyba konkretny margines robiący z siebie kretyna - chcesz się przedstawić ? :)

Opublikowano

freestyle a komercha to co innego :-)

wiadomo , że wyjadacze jak diox zostają zjedzeni przez no-name jak Bośniak :-)

ale to dwie różne scney , elo

Jaka komercha to po pierwsze? Każdy rap który ociera się o legal to komercha. Jakbyś ruszyła mózgiem to skminiłabyś że elefant, diogz itd. z twojej topki "MYŚLĄ" nad wersami i chuj im z tego jak ja potrafiłbym na kiblu skminić lepszego pancza, a teraz sobie popijam browca i mam bekę z ciebie.

no tak kocie , krytykujesz innych artystów a sam coś tworzysz ? :P

możesz sobie pluć do majka od skejpa hehe pozdro

nie wiem co ty tu jeszcze robisz w tym temacie,

chyba konkretny margines robiący z siebie kretyna - chcesz się przedstawić ? :)

napisała to osoba która "zrób coś sam, a nie krytykujesz"

Opublikowano

Jaka komercha to po pierwsze? Każdy rap który ociera się o legal to komercha. Jakbyś ruszyła mózgiem to skminiłabyś że elefant, diogz itd. z twojej topki "MYŚLĄ" nad wersami i chuj im z tego jak ja potrafiłbym na kiblu skminić lepszego pancza, a teraz sobie popijam browca i mam bekę z ciebie.

nie wiem co ty tu jeszcze robisz w tym temacie,

napisała to osoba która "zrób coś sam, a nie krytykujesz"

taka prawda , nie masz żadnej inwencji twórczej , szary odbiorca który gówno wie o tej robocie :-) ale co ja sie bede z wami kłócić , dzieciaki

Opublikowano

taka prawda , nie masz żadnej inwencji twórczej , szary odbiorca który gówno wie o tej robocie :-) ale co ja sie bede z wami kłócić , dzieciaki

Ale wytłumacz co ma kurwa krytyka do umiejętności składania tekstów? Rozumiem, że jakbym był krytykiem filmowym, to najpierw muszę nagrać swojego Władcę Pierścieni, zanim skrytykuję tego od Peter'a Jacksona? A teraz wróć do d2, czy czego to tam słuchasz dorosły słuchaczu-raperze.

Penx>RIP>Gałązka

Nigdy się nie przyzwyczaję do tej mordy na klipie, nigdy.

7m9a.png

Opublikowano

Napisała mi 16-latka... "dzieciaku", mam 19 na karku, wielce dorosły nie jestem, nigdy nie uważałem się za takiego ale mimo moich aroganckich postów ty w tej dziedzinie przewyższasz mnie. Nic kurwa o mnie nie wiesz, nie siedzisz w rapie tak jak ja ogólnie w muzyce. Zaczynając od tego że żaden uznany krytyk muzyczny nie robi kurwa rapów/popów/chuj wie czego, ale się zna! Więc twój kurewsko śmieszny argumencik jest obalony małym palcem. Swoją drogą skoro też nie robisz muzyki to po chuj się wypowiadasz? To dotyczy wszystkich komentarzy negatywnych i pozytywnych #馬鹿

Po drugie sam tworzę swoje rzeczy więc możesz już wypierdalać z tymi oskarżeniami, owszem nie są one dobre ale ja w przeciwieństwie do tych panów nie wypuszczam chujowej muzyki w neta bo po jaki chuj? Żeby zajarał się jakiś gimbus twojego pokroju i mnie propsował, to w chuju mam takie propsy.

Weteran
Opublikowano

Starajcie się trzymać celu tematu. Jednak czasami mały offtopic można wrzucić. W małych ilościach nie szkodzi i nie przeszkadza ponieważ każdy będzie mógł czytać posty użytkowników, które oddały swoje 3 grosze na ten temat .

A co ja sądzę o rapie mogło być lepiej tylko no właśnie tylko co ich blokuje aby pokazać, że polaków też stać aby zostali zapamiętani w historii jak 2pac.

Nie będę już pisał o Magiku aby nie wzbudzać, flame w dodatku ten post nie ma na celu obrazić nikogo kto słucha, jakiegoś z wymienionych raperów, ale nawet osób, które tutaj nie wymieniłem. Przejdźmy do sedna sprawy każdy słucha własnego rapu jedni tylko Poznań inni Kraków i Białystok . Są też tacy co się dzielą na raperów jedni wolą same wulgaryzmy w tekście nie liczy się dla nich floue i bit tylko zestawienie słów mające na celu hejtowanie kogoś . Niektórzy zakręceni są wokół dissów, a jeszcze inni słuchają samego bitu dla nich tekst się nie liczy, jak widać są różne osoby tak samo jest w przypadku raperów, każdy nawija co innego bo każdego co innego kręci.

Nie mam nic do "czarnego rapu" nie jestem w stanie ich oceniać ponieważ przesłuchałem parę składanek i nie wpadły mi w ucho. To nie mój klimat, natomiast mój kumpel z klasy tylko słucha amerykański rap bo polski go nie kręci i tak jest w odwrotną stronę. Nigdy nie dogodzisz każdemu zawsze będą fani jak i hejterzy.

To jest tylko urywek mojego gadania o rapie. Nie mogę powiedzieć, że mam takie doświadczenie, że potrafię ocenić rap chyba nie ma takiej osoby co by była i ogarnęła cały ten chaos pisząc dobrą wypowiedź na temat rapu . Może kiedyś będzie ktoś taki jeśli już jest to kierujcie go do mnie muszę posłuchać co ma do powiedzenia osobą, która słucha rapu dobre parę lat tylko niech nie piszą mi osoby co słuchają 2-3 msc lub rok ponieważ w Rok nie da rady ogarnąć tego całego rapu.
Lubie posłuchać sobie np.
Eripe, Hukos, Kajman, 3W, piekielny, trochę podziemia bo czasami dobre maja kawałki, a tak jeszcze to małpy,o.s.t.r, hades, pih, zeus, WSRH itd. może będzie mi łatwiej wypisać kogo nie słucham: Kaczora chyba, że jest gdzieś u kogoś na płycie to przesłucham tak samo tyczy się to peji, najbardziej nie lubię słuchać elciaka i ten co dostał pojazd od bonsona no i widzicie nie słucham go i dlatego nawet nie wiem jak on się nazywał czy tam na niego wołali. Chyba kulą u nogi są dzieci bawiący się w raperów i myślą, że zabłysną na YT i zaraz wszystkie dupy ich. Czy ktoś też miał ochotę zamknąć mordę jak mu tam southblandesystem coś takiego. Jaki on jest wnerwiający dobra koniec hejtowania i wypisywania kto jest najlepszy. Proszę brać do siebie jedno ten post nie miał na celu nikogo obrazić ani tego wszystkiego co wy o tym poście myślicie chyba tak będzie najlepiej. Chyba nie używałem słów zbyt mocno wulgarnych te słowa miały trzymać klimat postu jak i jego celu jeśli był : )

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Starajcie się trzymać celu tematu. Jednak czasami mały offtopic można wrzucić. W małych ilościach nie szkodzi i nie przeszkadza ponieważ każdy będzie mógł czytać posty użytkowników, które oddały swoje 3 grosze na ten temat .

A co ja sądzę o rapie mogło być lepiej tylko no właśnie tylko co ich blokuje aby pokazać, że polaków też stać aby zostali zapamiętani w historii jak 2pac.

Nie będę już pisał o Magiku aby nie wzbudzać, flame w dodatku ten post nie ma na celu obrazić nikogo kto słucha, jakiegoś z wymienionych raperów, ale nawet osób, które tutaj nie wymieniłem. Przejdźmy do sedna sprawy każdy słucha własnego rapu jedni tylko Poznań inni Kraków i Białystok . Są też tacy co się dzielą na raperów jedni wolą same wulgaryzmy w tekście nie liczy się dla nich floue i bit tylko zestawienie słów mające na celu hejtowanie kogoś . Niektórzy zakręceni są wokół dissów, a jeszcze inni słuchają samego bitu dla nich tekst się nie liczy, jak widać są różne osoby tak samo jest w przypadku raperów, każdy nawija co innego bo każdego co innego kręci.

Nie mam nic do "czarnego rapu" nie jestem w stanie ich oceniać ponieważ przesłuchałem parę składanek i nie wpadły mi w ucho. To nie mój klimat, natomiast mój kumpel z klasy tylko słucha amerykański rap bo polski go nie kręci i tak jest w odwrotną stronę. Nigdy nie dogodzisz każdemu zawsze będą fani jak i hejterzy.

To jest tylko urywek mojego gadania o rapie. Nie mogę powiedzieć, że mam takie doświadczenie, że potrafię ocenić rap chyba nie ma takiej osoby co by była i ogarnęła cały ten chaos pisząc dobrą wypowiedź na temat rapu . Może kiedyś będzie ktoś taki jeśli już jest to kierujcie go do mnie muszę posłuchać co ma do powiedzenia osobą, która słucha rapu dobre parę lat tylko niech nie piszą mi osoby co słuchają 2-3 msc lub rok ponieważ w Rok nie da rady ogarnąć tego całego rapu.

Eripe, Hukos, Kajman, 3W, piekielny, trochę podziemia bo czasami dobre maja kawałki, a tak jeszcze to małpy,o.s.t.r, hades, pih, zeus, WSRH itd. może będzie mi łatwiej wypisać kogo nie słucham: Kaczora chyba, że jest gdzieś u kogoś na płycie to przesłucham tak samo tyczy się to peji, najbardziej nie lubię słuchać elciaka i ten co dostał pojazd od bonsona no i widzicie nie słucham go i dlatego nawet nie wiem jak on się nazywał czy tam na niego wołali. Chyba kulą u nogi są dzieci bawiący się w raperów i myślą, że zabłysną na YT i zaraz wszystkie dupy ich. Czy ktoś też miał ochotę zamknąć mordę jak mu tam southblandesystem coś takiego. Jaki on jest wnerwiający dobra koniec hejtowania i wypisywania kto jest najlepszy. Proszę brać do siebie jedno ten post nie miał na celu nikogo obrazić ani tego wszystkiego co wy o tym poście myślicie chyba tak będzie najlepiej. Chyba nie używałem słów zbyt mocno wulgarnych te słowa miały trzymać klimat postu jak i jego celu jeśli był : )

W tym temacie nie tyle co zrobił się offtop ale po prostu jest masa "herezji" itd.

To co napisałeś, nie do końca się zgadzam. Jak wiadomo w rapie liczą się skillsy, a potem treść. Zmierzam do tego że typ rapu jest obojętny, jeden słucha horrorcoreu, drugi trapu, liczy się żeby to było dobre. Jak na playliście zagości słaby MC to nic się nie stało, bo problem jest wtedy dopiero jak na tej playliście jest przewaga słabych raperów.

Sprawa z Magikiem jest dosyć prosta. Większość postów "obraźliwych" to nic innego jak prowokacje czy czarny humor. Ludzie często piszą chamskie komentarze jako prowokacje z tego powodu że po filmie najebało do fanbaseu fanów którzy nie skończyli podstawówki i takie szczeniaki piszą pod prowokacjami "zajebie cie za to", a machina się nakręca, po za tym są też żarty z tego, czyli czarny humor i też ludzie się spinają bo myślą że ktoś nie szanuje go. Prawda jest taka że każdy kto ma minimalnie dobre pojęcie o rapie (i wie że przekaz to nie jest wszystko), pisze takie posty jednocześnie mając szacunek do Magika i jego muzykę też znają, bo PFK to klasyka rapu, tak jak pierwsza Molesta.

Jeśli chodzi o to ile czasu trzeba słuchać rapu żeby mieć pojęcie o nim to nigdy nie było na to reguły, jest jedno pewne: jeśli ktoś dłużej słucha rapu to nie oznacza że ma o nim pojęcie, są ludzie którzy niby od dziecka rap katują, a mam bekę z tego że twierdzą: "w rapie liczy się tylko przekaz" albo tacy znawcy jak wielce dorosła pani kilka stron wcześniej która twierdziła że skoro nie robisz rapu to nie masz prawa komentować... Brak słów.

Apel Te-Trisa do Laikike1.

Rerezentant wytwórni Aptaun Records zdecydował się wypowiedzieć na temat podziemnego rapera, na stałe mieszkającego w Anglii, Laikike1 - członka grupy Rap Addix. Przypomnijmy, że Laik znany jest z wyrażania swoich opini na temat polskich raperów w dosadny sposób, mówiąc o nich "rozstawiam te szmaty po kątach".

Komentarz Te-Trisa na temat Laikike1:

- Obserwacja na wtorek. Kolega Likeike1 zasłynął już z przypierdalania się do wszystkich o wszystko. Staram się jakkolwiek zrozumieć postawę i akceptuję fakt, że każdy ma prawo głosu oraz szanuję wolność słowa i poglądów. Na prywatnym profilu postawiłem internetową świeczuszkę za ostatnie medialne łobuzerstwa, ale tak mię tknęło ... Nie trzeba być wziętym psychologiem, żeby zauważyć, że na strychu jest chyba lekki bałagan a z rynienki słowotoku sączy się śmierdząca frustracja. I to ostatnie zdanie w takim tonie, bo wystarczająco psów wisi na koledze Lajku (Laiku?). Zamiast atakować i odgryzać się za jakieś pierdololowywiadowe przepychanki, chciałbym Cię Laiku zaprosić do siebie. Skoro tak doskonale wiesz jak żyjemy, jak myślimy, co nas determinuje i motywuje, to betką będzie postawienie stempelka w tzw. realu. Zapraszam Cię na polski, podlaski obiad, dobrą wódeczkę lub "lokalne mocniejsze" (z uwzględnieniem kultury spożycia). Poznasz moją rodzinę, żonę, mamę, syna, teściów, przyjaciół (uciszę kilka gorących głów, które mogą nie być takie milusie:)). Wpadniemy do studia, pokażę Ci kolekcję płyt, gdzie, jak i po co nagrywam, jak przygotowuje się do koncertów itepe itede. Później opowiem Ci historię gościa, który latami czuł się jak gówno i odreagowywał na otoczeniu (ze wskazaniem na tychnich co posiedli niesprawiedliwe lepiej) ale przez pracę nad sobą i pozytywne myślenie przebiegunował mocno życie i urwał kilka łbów lękom i strachom. Sam zweryfikujesz czy to wszystko czym tutaj żyjemy jest prawdziwe czy to tylko godny szarlatana plan władania armią rapgimbusów w snapbackach, który odkryłeś przed monitorem kilka tysięcy kilometrów stąd. Masz jaja nas oceniać. Masz jaja ocenić z bliska? Wpadaj, przyjmę Cię z otwartymi ramionami, bo tak powinien dorosły człowiek, który jest pewny swoich postaw i przekonań, i dokonań. Konfrontacja na słowa jest dla mnie czymś na czym się wychowałem i dałaby mi wyłącznie pierdoloną turboprzyjemność, ale nie zweryfikuje tego czy jesteś tylko sfrustrowaną cipą, cudzoziemską, bazarową przekupą zamkniętą we własnej toksycznej bańce czy jednak do kurwy nędzy o coś Ci w tym wszystkim biega, tylko styrany żywotem nie kontrolujesz salwy przypałów. It is what it is. Drzwi otwarte, bo taką filozofię tu wyznajemy. Flyorfly.

Tetris moim zdaniem zrobił się cipkowaty, kiedyś freestylowiec który dosłownie strzelał panczami na wolno jak i na płytach, teraz "wygraniec życia", jara się że ma fanów itd.

Laik (czasem pierdoli głupoty ale) dobrze dojebał że beka z takiego jarania, typ jeździ po polandzie, gra koncerty tylko szkoda że na tych koncertach jest w chuj gimbazy nie kminiącej jego tekstów.

Z resztą IMO Tet skończył się na Locie, Lot płytą dobrą jest ale NIGDY nie będzie czymś więcej, Tetris który miał zajebisty styl w podziemiu, traci jaja i wydaje materiał o wygrywaniu życia, który jest po prostu dobry, poprawny, w takiej stylistyce wypada zdecydowanie gorzej. Coś jak W.E.N.A który puścił w obieg "Wyższe Dobro", zajebiście wkurwioną płytę, a potem idzie do Aptaun i nagrywa dwie płyty które nie są nawet zbliżone do pierwszej.

http://kaaban.blogspot.com/2012/10/te-tris-lot-2011-2011.html

Gdyby Tetris był Tetrisem, a nie typem od dorabiania ideologi do tego co robi, diss już by siedział w necie.

Opublikowano

Starajcie się trzymać celu tematu. Jednak czasami mały offtopic można wrzucić. W małych ilościach nie szkodzi i nie przeszkadza ponieważ każdy będzie mógł czytać posty użytkowników, które oddały swoje 3 grosze na ten temat . (po co przed kropką spacja?)

Nie będę już pisał o Magiku aby nie wzbudzać, flame w dodatku ten post nie ma na celu obrazić nikogo kto słucha, jakiegoś z wymienionych raperów, ale nawet osób, które tutaj nie wymieniłem. Przejdźmy do sedna sprawy każdy słucha własnego rapu jedni tylko Poznań inni Kraków i Białystok (???). Są też tacy co się dzielą na raperów jedni wolą same wulgaryzmy w tekście nie liczy się dla nich floue (floue?) i bit tylko zestawienie słów mające na celu hejtowanie kogoś . (po co przed kropką spacja?) Niektórzy zakręceni są wokół dissów, a jeszcze inni słuchają samego bitu dla nich tekst się nie liczy, jak widać są różne osoby (piszesz o tym, zaczynasz o czymś innym?) tak samo jest w przypadku raperów, każdy nawija co innego bo każdego co innego kręci.

Nie mam nic do "czarnego rapu" nie jestem w stanie ich oceniać ponieważ przesłuchałem parę składanek i nie wpadły mi w ucho. To nie mój klimat, natomiast mój kumpel z klasy tylko słucha amerykański rap bo polski go nie kręci i tak jest w odwrotną stronę (??). Nigdy nie dogodzisz każdemu (poprawnie napisane: wszystkim) zawsze będą fani jak i hejterzy.

To jest tylko urywek mojego gadania (pisania, nie gadania) o rapie. Nie mogę powiedzieć, że mam takie doświadczenie, że potrafię ocenić rap chyba nie ma takiej osoby (piszesz o czymś i znowu przechodzisz do nowego tematu w tym samym zdaniu?) co by była i ogarnęła cały ten chaos pisząc dobrą wypowiedź na temat rapu . (po co przed spacją kropka?) Może kiedyś będzie ktoś taki jeśli już jest to kierujcie go do mnie muszę posłuchać co ma do powiedzenia osobą, która słucha rapu dobre parę lat (powinieneś tutaj zakończyć zdanie aby to jakoś wyglądało składnią) tylko niech nie piszą mi osoby co słuchają 2-3 msc lub rok ponieważ w Rok (dlaczego rok z dużej?) nie da rady ogarnąć tego całego rapu.

Eripe, Hukos, Kajman, 3W, piekielny, trochę podziemia bo czasami dobre maja kawałki, a tak jeszcze to małpy,o.s.t.r, hades, pih, zeus, WSRH itd. (znowu piszesz o konkretnym temacie i schodzisz na coś innego w tym samym zdaniu przez co nie można Cię w ogóle zrozumieć) może będzie mi łatwiej wypisać kogo nie słucham: Kaczora chyba, że jest gdzieś u kogoś na płycie to przesłucham tak samo tyczy się to peji, najbardziej nie lubię słuchać elciaka i ten (chyba: tego) co dostał pojazd od bonsona no i widzicie nie słucham go (ponownie brak składni i Cię nie rozumiem) i dlatego nawet nie wiem jak on się nazywał czy tam na niego wołali (ponownie nie da się zrozumieć). Chyba kulą u nogi są dzieci bawiący się w raperów i myślą, że zabłysną na YT i zaraz wszystkie dupy ich. Czy ktoś też miał ochotę zamknąć mordę jak mu tam southblandesystem coś takiego. Jaki on jest wnerwiający (znowu zaczynasz jakiś nowy temat...) dobra koniec hejtowania i wypisywania kto jest najlepszy. Proszę brać do siebie jedno (chyba: nie brać do siebie) ten post nie miał na celu nikogo obrazić ani tego wszystkiego co wy o tym poście myślicie chyba tak będzie najlepiej. Chyba nie używałem słów zbyt mocno wulgarnych te słowa miały trzymać klimat postu jak i jego celu jeśli był : )

Nie mogę zrozumieć twojego posta, zaznaczyłem elementy których nie rozumiem i proszę abyś przepisał go na nowo jeśli jest taka możliwość. :) Brak składni językowej, zero ładu, kropki i przecinki postawione nie wiadomo gdzie i nie wiem nawet za co się złapać aby przeczytać twoją wypowiedź. Dzięki, CvS!

Co do tematu ogólnie, nie mam nic przeciwko ani polskiemu rapu ani "czarnuszego" bo oby dwa szanuję. Jestem ciekaw jak wyjdzie sytuacja z Trapem który w Polsce próbuje się przebić. Nie mam jakiś typów których "wielbię" i słucham dwadzieścia cztery na siedem. To co mi wpadnie w ucho na jutubie to po prostu przesłucham (zdarza się, że nawet parę razy).

Opublikowano

JEBAĆ RAP, RAP TO GÓWNO.

ALE RAP TO GÓWNO OMG. JP RPK, RAZEM POD KILLOGRAM

HIP HOP, HG, PEJA.

RAP TO GÓWNO, JEBAĆ GIMBUSÓW.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Nie mogę zrozumieć twojego posta, zaznaczyłem elementy których nie rozumiem i proszę abyś przepisał go na nowo jeśli jest taka możliwość. :) Brak składni językowej, zero ładu, kropki i przecinki postawione nie wiadomo gdzie i nie wiem nawet za co się złapać aby przeczytać twoją wypowiedź. Dzięki, CvS!

Co do tematu ogólnie, nie mam nic przeciwko ani polskiemu rapu ani "czarnuszego" bo oby dwa szanuję. Jestem ciekaw jak wyjdzie sytuacja z Trapem który w Polsce próbuje się przebić. Nie mam jakiś typów których "wielbię" i słucham dwadzieścia cztery na siedem. To co mi wpadnie w ucho na jutubie to po prostu przesłucham (zdarza się, że nawet parę razy).

O jakim ty trapie mówisz? W Polsce niema i jak na razie niema opcji dla trapu bo go po prostu niema. To się nie przebije bo to jest tylko moda + wylew chujowych raperów, zostanie tylko ta grupa co robiła to wcześniej i ma determinację do robienia tego dalej np. JNR.

https://www.youtube.com/watch?v=bhjktOERJjs

Opublikowano

No o polskim rapie mogę powiedzieć tyle od siebie że na pewno jest lepszy niż zagraniczny :) Osobiście słucham Hukosa,Ciry,Zeusa,Mioush'a, Onara i podobnych

Opublikowano

hahaha jaki ten kaen jest kurwa marny, ja pierdole jak można było zrobić taki syf, w sumie Pih też kurwa nie lepszy X razy nagrane o nastolatce przy kutasie, beka

RIP całkiem dobrze ale mogłoby być lepiej.

RIP>reszta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...