Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No naprawdę spoko , może zacznę słuchać też zagranicznego rapu . Chociaż jakoś bardziej i tak mi się polski podoba .

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

duzo sadze o rapie

Weź się nie kompromituj i wyjdź bo tylko spamisz takimi postami :/

Kolejny Hit Paca :)

Opublikowano

Arab nie wydaje płyty:

W sumie to ładnie załatwił Hemp Rec, wiadomo było że oni będą chcieli go wydać bo idealnie trafił w target, no ale z wypowiedzi można wnioskować że chcieli ingerować w to co robił i wyszło jak wyszło, ciekawe czy teraz przejmie go Step czy Urban.

Opublikowano

Arab nie wydaje płyty:

W sumie to ładnie załatwił Hemp Rec, wiadomo było że oni będą chcieli go wydać bo idealnie trafił w target, no ale z wypowiedzi można wnioskować że chcieli ingerować w to co robił i wyszło jak wyszło, ciekawe czy teraz przejmie go Step czy Urban.

zawsze uważałem go za bezmózgiego typa piszącego teksty tylko o jaraniu a po tym filmiku stwierdzam iż jest to całkiem inteligentny człowiek, może wreszcie się obudził i przejrzał na oczy. props za ten filmiczek

Opublikowano

06pb.png

https://www.youtube.com/watch?v=NnsKzmQG06k

icon_bowdown.gif

zawsze uważałem go za bezmózgiego typa piszącego teksty tylko o jaraniu a po tym filmiku stwierdzam iż jest to całkiem inteligentny człowiek, może wreszcie się obudził i przejrzał na oczy. props za ten filmiczek

Jako człowieka to w ogóle trudno go rozgryźć bo sprawia wrażenie jakby był cały czas "wczorajszy", no ale pozory mogą mylić i tak rozjebał na początku - "siema, tu ja"

Opublikowano

ja jestem zwolennikiem muzyki klubowej, ale polski rap jest tak dobry że i czasami go słucham z uwielbieniem

Opublikowano

Polski rap ma dobry przekaz, mimo przekleństw, hejtów, wzajemnych disów. Niestety wiele osób nie potrafi się do tego przekonać właśnie ze względu na słownictwo, ale według mnie to właśnie ono nadaje charakter i specyficzny klimat tej muzyce, jak najbardziej za! ;)

"Dumny, że zostać Pasiakiem mu było dane!"

600px-2011-09-11_Cracovia_-_%C5%81KS_40.

Opublikowano

Nowe twarze w Prosto Label!

Plotki plotkami, spekulacje spekulacjami, czas je uciąć. Artystyczna

rodzina Prosto Label powiększyła się o nowe twarze - stawiającego na

bardziej liryczny rap HuczuHucza oraz bezkompromisowych, kultywujących

bardziej hardkorowe, uliczne podejście do hip-hopu reprezentantów

kolektywu Ciemna Strefa - Rufuza i Małacha!

HuczuHucz to 23-letni raper z Trójmiasta. Jedna z

najciekawszych postaci rodzimego rapowego undergroundu, z niemałym

doświadczeniem koncertowym (ponad 80 występów, w tym dwa w Wielkiej

Brytanii) i bardzo dobrze przyjętymi wydawnictwami niezależnymi na

koncie. Współtworzył skład Koty Katz, a podziemnym LP "Po tej stronie

raju" osiągnął duży sukces w podziemiu, sprzedając 4 tysiące sztuk.

Hip-hop, który tworzy, to maksimum emocji, intrygująca gra słowami i

świeżość.

Małach / Rufuz - warszawski duet rapersko-producencki.

Zespół istnieje od 2003 r. Są mocno związani z ekipą Ciemna Strefa,

który w ostatnich latach odgrywa bardzo duże znaczenie na scenie

ulicznego, hardkorowego rapu. Posiadają w swoim dorobku dwie płyty -

wydany własnym sumptem krążek "TP1" z 2009 r. i już w pełni legalnym,

bardzo dobrze przyjętym przez fanów "Relacja 2012". Na koncie mają

współpracę z tak uznanymi postaciami na hip-hopowej scenie jak Bonus i

Dudek z RPK, Dioxem z HIFI Bandy, Ero z JWP. Na koncertach i w

nagraniach studyjnych wspiera ich DJ Grubaz. Są jednymi z najbardziej

aktywnych, cenionych i najczęściej zapraszanych na koncerty młodymi

twórcami mocnego, inspirowanego francuskim oraz nowojorskim brzmieniem

hip-hopu.

Kurwa brak mi słów, Prosto to jest wylęgarnia wacków i nie zanosi się na to żeby szeregi tej wytwórni zasilił ktoś kto rozjebie scenę (po za VNMem). Wypierdoliłbym praktycznie wszystkich po za: Sokół x Marysia, VNM, Juras, S/B, PMM, Hades (solo było dobre), Czarny (producencka była najbardziej niedocenioną płytą 2012, zaraz obok Nie Wiem Nie Orientuję Się), Kę, ZIP Skład.

Po za tym niezły burdel mają w wykonawcach, tych których już nie wydają mogliby dodać do zakładki byli czlonkowie #łoteva.

http://glamrap.pl/2/16673-diddy-przegral-milion-dolarow-w-kosci

W USA gra się na miliony, a w Polsce na dziesiątki. icon_bowdown.gifoprócz pikeja

Opublikowano

Kurwa brak mi słów, Prosto to jest wylęgarnia wacków i nie zanosi się na to żeby szeregi tej wytwórni zasilił ktoś kto rozjebie scenę (po za VNMem). Wypierdoliłbym praktycznie wszystkich po za: Sokół x Marysia, VNM, Juras, S/B, PMM, Hades (solo było dobre), Czarny (producencka była najbardziej niedocenioną płytą 2012, zaraz obok Nie Wiem Nie Orientuję Się), Kę, ZIP Skład.

Po za tym niezły burdel mają w wykonawcach, tych których już nie wydają mogliby dodać do zakładki byli czlonkowie #łoteva.

W USA gra się na miliony, a w Polsce na dziesiątki. icon_bowdown.gifoprócz pikeja

VNM to akurat jeden z miernych raperków wypromowany dzięki PROSTO :) Powiedz mi, co VNM nawinął, co by Ci pomogło w życiu? No poza nieszczęśliwą kurwą, inaczej zwaną miłością, bo chyba nic :) Małach i Rufuz więcej powiedzą prawdy o życiu, jak ten plebs vnm. "Flow ma nie do podjebania" no tak, ma nie do podjebania, bo ma strasznie hujowe flow, więc ciężko coś takiego podjebać.

"Dumny, że zostać Pasiakiem mu było dane!"

600px-2011-09-11_Cracovia_-_%C5%81KS_40.

Opublikowano

VNM to akurat jeden z miernych raperków wypromowany dzięki PROSTO :) Powiedz mi, co VNM nawinął, co by Ci pomogło w życiu? No poza nieszczęśliwą kurwą, inaczej zwaną miłością, bo chyba nic :) Małach i Rufuz więcej powiedzą prawdy o życiu, jak ten plebs vnm. "Flow ma nie do podjebania" no tak, ma nie do podjebania, bo ma strasznie hujowe flow, więc ciężko coś takiego podjebać.

Rap nie ma ci pomagać w życiu tylko może coś uświadomić. Nie znam się za bardzo na polskim rapie ale wiem że VNM akurat dobrze nawija nie ma co ^^

Najpierw przeczytaj co to flow i wtedy się wypowiadaj.

P.S - Diddy już tak przegrywa ... finansowo i w karierze rapera :D

Opublikowano

Ja pierdolę... Zróbcie ktoś zbiór gotowych odpowiedzi na idiotyczne posty, bo człowieka chuj strzela. O życiu mają nauczyć rodzice i własne doświadczenia a nie jakieś jebane gimbo-grajki... Muzyka ma być do zabawy a nie nauki o życiu. No, chyba, że jesteś jebanym debilem i potrzebujesz życiowej instrukcji...

A co do PROSTO, to wtopa jak zwykle. Szkoda tylko, że takie koty jak VNM są stawiane obok wacków z powodu "przynależnosci" do wytwórni.

NOWA NADZIEJA PROSTO:

http://www.dailymotion.com/video/x14ltsz_bekowo-paktofonika-w-podstawowce_music

7m9a.png

Opublikowano

No kurwa, ja z tego transferu skisłem w chuj, widocznie Prosto teraz celuje w tych, na których może najwiecej zarobić bo płaczupłacz szybko staje sie popularny

podręcznikowa kwintesencja fanów płaczliwych raperów z przekazem, ten post powinien być wywieszany na bilbordach, drukowany w ksiażkach, pokazywany dzieciom na lekcjach.... ja pierdole xD brak mi słów, pozdrawiam
Opublikowano

nie, wypierdalaj

plebs to reprezentuje aktualnie uliczny rap kserowany z pierwszej Molesty, "twórczość" twoich idoli mogę bez problemu skrócić do kilku kawałków z których nawet EPka nie powstałaby

piszesz chujowe flow, a V aktualnie top3 flow w Polszy, chuja z uszu wyjmij

Ja pierdolę... Zróbcie ktoś zbiór gotowych odpowiedzi na idiotyczne posty, bo człowieka chuj strzela. O życiu mają nauczyć rodzice i własne doświadczenia a nie jakieś jebane gimbo-grajki... Muzyka ma być do zabawy a nie nauki o życiu. No, chyba, że jesteś jebanym debilem i potrzebujesz życiowej instrukcji...

A co do PROSTO, to wtopa jak zwykle. Szkoda tylko, że takie koty jak VNM są stawiane obok wacków z powodu "przynależnosci" do wytwórni.

NOWA NADZIEJA PROSTO:

http://www.dailymotion.com/video/x14ltsz_bekowo-paktofonika-w-podstawowce_music

Najbardziej jest zabawne to że obok S/B jest Huczu, a duet nazwał go pizdą xD Ciekawe jak to się teraz zakończy, czy S/B się obsrają i zakończą temat wyjaśniając sobie wszystko ( to znaczy obsrają się), czy nadal będzie spinka między nimi.

No

kurwa, ja z tego transferu skisłem w chuj, widocznie Prosto teraz

celuje w tych, na których może najwiecej zarobić bo płaczupłacz szybko

staje sie popularny

podręcznikowa

kwintesencja fanów płaczliwych raperów z przekazem, ten post powinien

być wywieszany na bilbordach, drukowany w ksiażkach, pokazywany dzieciom

na lekcjach.... ja pierdole xD brak mi słów, pozdrawiam

L Dogg już jest w podręcznikach (chyba), nawet u mnie w LO był na polzgim, więc teraz pora na Konusa DDK, Gratisa RTV i całą CIEPŁĄ STREFĘ #prawilnie

Opublikowano

Trochę odbiegnę od tematu, ale skomentuje ten filmik(

) tak aaleeeż sprzętu a ja tu próbuje robić coś w fl'u nawet bez żadnego keyboard'a i po tym filmiku zwątpiłem w moją karierę producenta :D

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Trochę odbiegnę od tematu, ale skomentuje ten filmik(

) tak aaleeeż sprzętu a ja tu próbuje robić coś w fl'u nawet bez żadnego keyboard'a i po tym filmiku zwątpiłem w moją karierę producenta :D

Zbylu aka jedna stopa cały czas xD

Czasem coś klepię w FLu, marne wypociny więc też się odechciewa ale jak się nie ćwiczy to niema efektów, jak chcesz jakieś lepsze tutoriale to na YT znajdziesz ale po angielsku.

http://glamrap.pl/2/16681-nowy-album-drake-a-juz-w-sieci

Sprawdzał ktoś? Komenty czytałem i ponoć kontynuacja klimatu poprzedniej płyty (oo tak) i że ogólnie sztos.

Opublikowano

Zbylu aka jedna stopa cały czas xD

Czasem coś klepię w FLu, marne wypociny więc też się odechciewa ale jak się nie ćwiczy to niema efektów, jak chcesz jakieś lepsze tutoriale to na YT znajdziesz ale po angielsku.

http://glamrap.pl/2/16681-nowy-album-drake-a-juz-w-sieci

Sprawdzał ktoś? Komenty czytałem i ponoć kontynuacja klimatu poprzedniej płyty (oo tak) i że ogólnie sztos.

album całkiem przyzwoity, pobralem chujowa wersje 128 kb/s ale da sie sluchac, 320 odda lepszy klimat płyty, jak na razie pozostawie bez oceny koncowej

Opublikowano

Słucham raperów, którzy w swoich nutach mają poza textem dobry rytm i bit, a w PL licho z tym, dlatego też tylko kilka PL utworów jestem w stanie wysłuchać.. Ale każdy ma inny gust.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

A myślę wstawię sobie nowy kawałek Zioła może jeszcze nikt nie wstawił a tu niespodzianka, co do kawałka spoko

a że tak dodam

nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...