Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie to Gural robi dobra muze a FTR (Follot The Rabbit) gdzie nie cenzoruja wszystkiego np ze pala ziolko czy pija alko pokazuja jak sa w trasie koncertowej oraz jak robia rozne klipy do video a to wedlug mnie jest fajne

D2 o ktorym wszedzie pisza zrobi a nawet juz zrobil duzy rozpierdziel :)

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

"gimbie" a jeszcze 3 miechy temu sam w nim byłeś pajacu xD

Gimbus to stan umysłu, nie gimnazjalista :)

@down

a ja lubię ten morał :<

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Gimbus to stan umysłu, nie gimnazjalista :)

Nie lubię jak ktoś pisze takie morały, bo śmiesznie brzmią ale muszę się zgodzić. Z resztą Endymion powiedział prawdę, teksty Qeby są na wysokim poziomie jeżeli chodzi o rozkminy, większość gimbazy nie rozkmini tego.

Opublikowano

Nie lubię jak ktoś pisze takie morały, bo śmiesznie brzmią ale muszę się zgodzić. Z resztą Endymion powiedział prawdę, teksty Qeby są na wysokim poziomie jeżeli chodzi o rozkminy, większość gimbazy nie rozkmini tego.

Wyczekuję momentu, kiedy Quebo będzie miał spam typu "ej! nawiń coś o miłości albo życiu, a nie jakieś bezsensowne teksty..."

7m9a.png

Opublikowano

dlatego gimbaza go slucha, nie rozumieja, ich kumple takze = sa lepsi bo sluchaja "inteligentnego" rapu, ktorego nie rozumieja (sorki za maslo maslane xD)

Wyczekuję momentu, kiedy Quebo będzie miał spam typu "ej! nawiń coś o miłości albo życiu, a nie jakieś bezsensowne teksty..."

mysle ze quebo ma taki fanbase ze raczej nie beda o to prosic, no chyba ze huczuhucz nagra z nim fita co jest malo mozliwe hehe

Opublikowano

dlatego gimbaza go slucha, nie rozumieja, ich kumple takze = sa lepsi bo sluchaja "inteligentnego" rapu, ktorego nie rozumieja (sorki za maslo maslane xD)

mysle ze quebo ma taki fanbase ze raczej nie beda o to prosic, no chyba ze huczuhucz nagra z nim fita co jest malo mozliwe hehe

To działa inaczej, nie chodzi tylko o to żeby słuchać "inteligentnego" rapera, bo wtedy chodziłoby bardziej o treść np. WWO nonstop, a chodzi o to że tacy ludzie zazwyczaj słuchają muzyki która wpada w ucho, no i nie rozróżniają dobrej muzyki od tej chujowej. Potem kończy się że w mp3 obok Queby czy Eripe jest Rahim albo jakiś Buka aka magig łonabi. Wychodzi na to że powód nie jest ważny, a zazwyczaj kończy się tak samo. Z drugiej strony czy mamy się co dziwić? Chyba lepiej żeby słuchali Queby, Eripe, każdego innego dobrego rapera niż wspierali jakiś wacków swoją nieświadomością muzyczną, nawet jeśli nie kminią tekstów to z czasem zaczną (chyba).

Opublikowano

Moze gdyby nie ten caly peja, firmy, bonus usb to bym byl neutralnie nastawiony do rapu. Wydaje mi sie ze takie kurwy jp glownie spierdolily wizerunek rapu. A tak to tylko eminem mi sie podoba, ale zadko slucham

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Moze gdyby nie ten caly peja, firmy, bonus usb to bym byl neutralnie nastawiony do rapu. Wydaje mi sie ze takie kurwy jp glownie spierdolily wizerunek rapu. A tak to tylko eminem mi sie podoba, ale zadko slucham

Poniekąd tak, Polacy są bardzo podatni na sugestie i jak raz usłyszeli że rap to gówno bo ktoś posłuchał JP i stwierdzł gówno to juz tak sobie uswiadomią do konca, trudno bedzie potem ich nawrócic. Ja mialem tak samo, jednak nie przez Firme tylko Hemp gru (przypominam, w tamtych czasach oni ostro bylo jp i w ogóle), lecz pewnego dnia usłyszałem płytę Pezeta bodajże od sąsiada, który ostro napierdalał to sprzątając swoje auto na podwórku xD, był to kawałek "Nie jestem dawno", ten bit mnie po prostu tak zahipnotyzował ze katowałem tą piosenke, uprzednio sciagajac ja wtedy z BearShare (ej, to był 2004 rok). Potem zassałem całą płytę i konkretnie zmieniłem pogląd, wystarczy po prostu dobrze poszukać :)

Opublikowano

Mówił o tym chyba już w wywiadzie rok temu, a chyba nic poza jego zapowiedziami nie wiadomo więcej.

z tego co pamiętam, mówił ze "będzie projekt z biszem", a teraz już "jest" czyli możliwe że jakiś materiał niedługo dostaniemy :3

Opublikowano

z tego co pamiętam, mówił ze "będzie projekt z biszem", a teraz już "jest" czyli możliwe że jakiś materiał niedługo dostaniemy :3

z laika to bedzie niezla smiechawa pewnie no ale sie zobaczy co on tam stworzyl :)

Opublikowano

z laika to bedzie niezla smiechawa pewnie no ale sie zobaczy co on tam stworzyl :)

ja tam bym obu tych panów postawił na równi, nie wiadomo jak wyjdzie takie collabo, poczekajmy, ale myślę, że będzie wyrównane ;]

Opublikowano

ja tam bym obu tych panów postawił na równi, nie wiadomo jak wyjdzie takie collabo, poczekajmy, ale myślę, że będzie wyrównane ;]

wiesz co ja tam Bisza jeszcze nie sluchalem ale widzialem ze tam mial nagrane jakies piosenki z jakimis raperami wiec na jego temat sie nie wypowiadam :)

Opublikowano

jakby chciał informacje na temat zestawiania najlepszych płyt roku to sam sobie by poszukał, pomijając to że 2013 się nie skończył

Nic nie wiadomo na temat tej płyty, przynajmniej mi się nic nie obiło, a GlamRap milczy #mediamilczo

Opublikowano

Ja przez całe życie idę w rytmie rocka, ale w ostatnich czasach stwierdziłem ze posmakuje innych rodzajów muzyki no i natrafiłem na Bisza. I teraz idę w rytmie rapu, generalnie nie każdy rap jest spoko bo zazwyczaj są to utwory pełne kurw ja pierdole itp i to jest takie bez przekazu, bez przesłania a są artysci którzy wykonują rap w taki sposób ze każdy się odnajdzie. :)

What did you say?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...