Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś tutaj się wypowiedział na początku, że polski rap to (cytat) japierdole, kurwa mać itd.

Powiem, że usłyszałem kilka piosenek takich i rap mnie zraził. Polecam rock :P

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ktoś tutaj się wypowiedział na początku, że polski rap to (cytat) japierdole, kurwa mać itd.

Powiem, że usłyszałem kilka piosenek takich i rap mnie zraził. Polecam rock :P

Nikogo.

Płyta zripowana, ale wieczorem przesłucham.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

1. Każdy kiedyś zaczynał, większość od chujówki jakiejś. Czy podczas swojej kariery bałeś się kiedyś, że wylądujesz na portalach typu RapBeka bądź w temacie 'Beka z loklnych raperów'?

Laikike1: Jak ja zaczynałem od ''Bybzi...'' nara.
2. Co sądzisz o ruchaniu groupies? Fajne? Uprawiałeś taką formę interakcji z fanami? A może propsujesz to, ale masz stałą superpannę?
Laikike1: Propsuję. Raz mi się zdarzyło wylądować w pieleszach z fanką mojej twórczości ale to był szlauf w chuj i w ogóle dowiedziała się kim jestem po fakcie. I ja stawiałem wódę to przegrałem to max. No ale doceniam starania wszystkich dzierlatek, które wspierają raperów w ich wojażach po klubach bez kibli. My jesteśmy niezrównoważeni i, odpowiadając na ostatnią część pytania: nie jestem aktualnie entuzjastą powrotu w ciepłe objęcia monogamii bo jak ktoś jest miły i ładny i pachnie to nie zasługuje na ten rozpierdol.
3. Kiedy pierwszy raz zawstydziłeś się, że jesteś hiphopowcem?
Laikike1: Na matmie w liceum jak wstawałem do odpowiedzi w Lenarach. Miałem przy nich taki łańcuch, który kupiłem u weterynarza (to była smycz dla wilczurów czy coś bo pamiętam, że taką skórzaną rączkę musiałem ujebać zanim se przypiołę). No i wstając nie skumałem, ze on zahaczył o krzesło i zaterkotał na całą pizdę. Ja wtedy mogłem bronić hip-hopu w glorii ale nie znałem wzorów i zamiast w slo mo w chwale wrócić do ławki dostałem zjeby, że jestem debilem i takich słucham. No i jak mi mada pod choinkę dała ''Na Legalu?'' Rycha Peji to też pamiętam, że był rozpierdol odnośnie omawianej kwestii (Elżba pozdrawiam masz Rap Addix w znajomych na fejsie ).
4. Teraz czas na skończenie tej pedałówy wzajemnej adoracji w polskim rapie i kilka słów gorzkiej prawdy. Z którym producentem/raperem nigdy byś nie współpracował i dlaczego?
Laikike1: No w chuj ich jest wiadomo. Jeżeli ktoś zna moje jointy to wie po ksywkach bo zawsze wymieniam. Z raperów, którymi się jarałem i szanuję ich dokonania sprzed, powiedzmy, trzech lat to z Tetem i Weną nie nawinę nigdy. Chodzi mi tutaj o emfazę i gloryfikację wygrywania życia, które, według mnie, są niesmaczne i chujowe w dość zniewieściałej artystycznie manierze. Wiem, że to co ja odpierdalam ostatnio też im nie leży i spoko, trzymamy się swoich trajektorii. Z Mielzkym nie położę już zwrotki na bicie nigdy, Raca to wiadomo... Kurwa... Zawsze chciałem mieć numer z Hastem. Zawsze. Nie potrafię opisać wkurwienia, które czułem gdzieś do kwietnia od publikacji niesławnej noty z komisariatu w Kato. Nara, największy zawód w polskim rapie dla mnie bo ''Masy Ludu...'' to jedna z najlepszych rzeczy, jakie ten zaorany przeszczep wypluł. Medium umrzyj
5. Co uważasz za najbardziej żenujące/śmieszne w polskim rapie?
Laikike1: Wiadomo, że słuchaczy. Oraz fakt, że Breivik tak dojebał, bo celując w publiczność na dowolnie wybranym koncercie mainstreamowca w naszym kraju dostałby order za zasługi a nie wyrok.
6. Jaki masz stosunek do tlumaczenia wersow raperow z usa? Propsy czy nie? Dużo takich akcji wyświrowałeś?
Laikike1: Jak jest fajnie przewinięte to lubię. Przetłumaczyć tekst jest jak go pisać tylko, że trudniej. To nie są moje słowa tylko powiedział to jakiś sprytny lingwista dawno temu a ja nie pamiętam jego nazwiska. Kurwa... SŁUCHACZU HEJTUJĄCY TAKIE PATENTY: spróbuj, jebany głąbie, przełożyć na język polski dowolnie wybrany czterowers z kraju gdzie murzyni nie są już mniejszością och nie, utrzymać jego błyskotliwość wpierdalając to na wielokrotnych na pełnej na bit jako follow up. Przeciez to jest największy komplement dla odbiorcy, który zna to w oryginale i wypierdalaj jak nie kminisz w ogóle linijek nara.
7. Jaka jest twoja największa porażka w dotychczasowej karierze?
Laikike1: Mam kilka. Wywiad dla RapBeki wiadomo. Numer z Temate oraz żałosne próby bronienia jego rapu. Na forum Ślizgu (combo w chuj). Wyglądanie na zdjęciach z dowodu i paszportu jak raper z Polski czyli Sheller albo iny. Jak Betsy puszczała moje numery na bibach to potem cisza w chuj i trzeba było polać i od nowa rozbawiać towarzystwo czyli to też. Odpierdalanie na planie (rym synu) klipu do utworu muzycznego Cień Chwały we Wro, gdzie gramy koncert co też, podejrzewam, skończy się dramatem... Zaczepianie polskich wokalistek na fejsie i się w nich zakochiwanie. A one we mnie i chuj, potem awkward bez wutki. Robienie rapu w ogóle jest kurwa porażką. Jebać to max.
8. Czy jesteś zadwolony ze swojego fanbase'u czy chciałbyś coś w nim zmienić?
Laikike1: Jestem dumny z mojego gangu, który już nie istnieje: Anulka, Jagoda, Bagz, jego Renka, pani Martens i ja sialiśmy mega rozpierdol fristajlowy i to już nie wróci ale było i tego nam nikt nie zabierze. Reszta to tak o, normalnie. Jajo spoko ziomek. Mam tam kurwa miliard gimbów i ich nie lubię. Czytają moje pisanki chuj wie po co bo przecież nic z nich nie rozumieją a ci, którzy coś tam jarzą wpierdalają mi pedalskie komentarze wytykając błędy logiczne. Mam kilku mądrych ludzi, którzy piszą mi swoje opinie w sposób, jaki każe mi się nad ich sugestiami zastanowić. Chciałbym takich więcej ale no przeciez kurwa to polski rap. I tak mam szczęście, że znajduję pięć czy sześć sensownych pośród osiemdziesięciu.
9. Którą płytą ze swojej osobistej kolekcji najchętniej zagrałbyś w frisbee?
Laikike1: Mam dwie to mnie nie stać na rozrzutość.
10. Wolałbyś uprawiać seks z najbrzydszą kobietą na świecie czy z najprzystoiniejszym mężczyzną?
Laikike1: No chyba bym nie wolał taka prawda.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Bonus free z kartki xD

Na SLG jak się targują o płytę Planeta. Jakbym wiedział to bym zamówił z 5 i miałbym za to kilka klasyków.

Drugi post bo nie mogłem nic napisać po cytacie, a nie chce mi się z tym pierdolić.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Bonus free z kartki xD

Na SLG jak się targują o płytę Planeta. Jakbym wiedział to bym zamówił z 5 i miałbym za to kilka klasyków.

Drugi post bo nie mogłem nic napisać po cytacie, a nie chce mi się z tym pierdolić.

kurwa już pikej mądrzejszy

a ten wywiad z laigiem spoko

Opublikowano

ARAB i to wszystko na ten temat chyba wiecie kto to jest ? :D

Dobra dobra co ja. Za co lubię araba ? Jest to ciekawa postać mógł by on wiele osiągnąć ale według mnie jara za dużo baki.

Polecam również innych raperów Dolina klaunów Ganja mafia i dużo by tu wymieniać Polski rap jest bardzo dobry więc nie narzekać wybór raperów mamy dosyć spory więc jest czego słuchać :)

Oprócz rapu kocham reggae polecam takie zespoły bądź takich wokalistów jak Kamil Bednarek, Bas Tajpan, NDK(Natural dread killaz) Mesajah 1 z wokalistów zespołu NDK a w zespole NDK gra 3 zajebistych pozytywnie chłopaków Mesajah, Paxon i Yanaz. Mesajah i Paxon to bracia a Yanaz to wspólny kumpel. Polecam obejrzeć NDK bloga jeżeli ktoś interesuje się tym zespołem jest on bardzo ciekawy jest chyba 24 odc. Ndk blogu. Mesajah ma 3 własne płyty najnowsza ukazała się niedawno chyba w czerwcu na początku wakacji.

Aaa żeby ktoś się nie przypierdzielił że to temat tylko o rapie to te zespoły co wymieniłem powyżej grają nie tylko reggae ale i trochę rapu i różnych mieszanych styli :)

Opublikowano

ARAB i to wszystko na ten temat chyba wiecie kto to jest ? :D

Dobra dobra co ja. Za co lubię araba ? Jest to ciekawa postać mógł by on wiele osiągnąć ale według mnie jara za dużo baki.

Polecam również innych raperów Dolina klaunów Ganja mafia i dużo by tu wymieniać Polski rap jest bardzo dobry więc nie narzekać wybór raperów mamy dosyć spory więc jest czego słuchać :)

Oprócz rapu kocham reggae polecam takie zespoły bądź takich wokalistów jak Kamil Bednarek, Bas Tajpan, NDK(Natural dread killaz) Mesajah 1 z wokalistów zespołu NDK a w zespole NDK gra 3 zajebistych pozytywnie chłopaków Mesajah, Paxon i Yanaz. Mesajah i Paxon to bracia a Yanaz to wspólny kumpel. Polecam obejrzeć NDK bloga jeżeli ktoś interesuje się tym zespołem jest on bardzo ciekawy jest chyba 24 odc. Ndk blogu. Mesajah ma 3 własne płyty najnowsza ukazała się niedawno chyba w czerwcu na początku wakacji.

Aaa żeby ktoś się nie przypierdzielił że to temat tylko o rapie to te zespoły co wymieniłem powyżej grają nie tylko reggae ale i trochę rapu i różnych mieszanych styli :)

Przecież gdyby Arab nie jarał to byłby nikim.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Powiem tak... Kiedyś rap był na poziomie, a teraz... usłyszysz mało kawałków, które mają naprawdę jakiś wiekszy sens. Nie wiem czym to spowodowane, ale chciałabym, żeby wróciła dawna świetność rapu. 5!

| 3 x OP MINECRAFT | 6 x ADMIN MINECRAFT | 2 x MOD MINECRAFT | 3 x HEADADMIN MINECRAFT |

Opublikowano

Powiem tak... Kiedyś rap był na poziomie, a teraz... usłyszysz mało kawałków, które mają naprawdę jakiś wiekszy sens. Nie wiem czym to spowodowane, ale chciałabym, żeby wróciła dawna świetność rapu. 5!

A kogo poza huczem słuchasz?

e:

http://glamrap.pl/1/16459-wiemy-dlaczego-eripe-odrzucil-oferte-step-records

Ten glamrap jak zawsze spóźniony...

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Nie rozumiem was... temat "co sądzicie o rapie", a jeżeli ktoś wypowie się o nim negatywnie, czyli tak, co o nim sądzi, to się rzucacie.

Rap jest dobry o ile nie jest polski.

shoob.png

Opublikowano

Nie rozumiem was... temat "co sądzicie o rapie", a jeżeli ktoś wypowie się o nim negatywnie, czyli tak, co o nim sądzi, to się rzucacie.

Nikt nie potrafi uzasadnić swoich postów to się rzucamy, a Do to polskiego rapu to beka z myślenia, że polskie=chujowe

BĘDZIE FIZYK KA-MEALA, MOŻNA KUPIĆ SIWY/LEWY (WIĘCEJ INFO W SZYK/LIFESTYLE).

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Zależy od wykonawcy albo zespołu niektóre tracki są naprawdę dobre a niektóre denne i nudne...

annoyed-facepalm-picard-l.png

Większego truizmu się nie dało?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

My się rzucamy nie tylko do tych negatywnych komentarzy ale też do tych "pozytywnych", chodzi o tok myślenia, wkurwia mnie jak ktoś pisze że np. woli sobie słuchać USA rapu bo w polskim jest co drugie słowo kurwa, to jest pseudo argumentacja!

Bo po pierwsze to już tak nie klną jak Peja w 99, a po drugie w usa tam nie raz klną jak leci i nikomu to nie przeszkadza...

Tak samo jak wkurwia mnie ja ktoś wypisuje pozytywne komentarze ale są one takie chujowe że nie mogę wytrzymać np. że rap musi mieć przekaz...

Opublikowano

Nikt nie potrafi uzasadnić swoich postów to się rzucamy, a Do to polskiego rapu to beka z myślenia, że polskie=chujowe

Nope, mam dużo szacunku do TSA, KAT, Turbo, Vadera, Huntera, Acid Drinkers, Frontside

A przecież to polskie zespoły metalowe!

Po prostu polski rap jest stereotypowo "kurwa ja pierdole huj człowiek ulicy"

shoob.png

Opublikowano

Nope, mam dużo szacunku do TSA, KAT, Turbo, Vadera, Huntera, Acid Drinkers, Frontside

A przecież to polskie zespoły metalowe!

Po prostu polski rap jest stereotypowo "kurwa ja pierdole huj człowiek ulicy"

Sam sobie odpowiedziałeś i nie musisz już tutaj pisać bzdur. NARA.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Zapewne poleci na mnie ostry hejt, ale nie trawię rapu. Ja słucham muzyki dla muzyki, nie dla jakiegoś przesłania.. zwłaszcza polski rap - użalanie się nad życiem. ;x

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Zapewne poleci na mnie ostry hejt, ale nie trawię rapu. Ja słucham muzyki dla muzyki, nie dla jakiegoś przesłania.. zwłaszcza polski rap - użalanie się nad życiem. ;x

Jak znasz 3 raperów to skąd możesz wiedzieć jak to wygląda?

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...