Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wjechał slg banger świeżaków, ale chujowy, więc nie wrzucam #wstyd

@Vairus

Planet progresy, pas oriona rozpierdoli, wierzę.

e: Dopiero wróciłem i nie zdążyłem jeszcze przesłuchać, ale wrzucam

e2: Dobre, nie usuwam.

e3: Nie wiem skąd tyle tych fejkowych postaci, ale wiadomo, że Franiu na propsie.

Jakaś nowość wjechała

Refren, Heis i bit górą. Bit robił ten od przeróbek L'Dogga (lisior).

dapng_nwhxwwq.png

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiele razy padło tutaj słowo gimbus.

To nie jest tak, że każdy był gimbusem. Osoba chodząca do gimnazjum to nie gimbus.

Mianem gimbusa określa się osobę, której zachowanie jest identyczne z zachowaniem ukrytym w przekazie słowa gimbus...

Zgadzam się - krew mnie zalewa, gdy widzę dziecko (dziecko, chodzi o wiek, nie inteligencje), które "wozi" się w bluzie RPK czy innego stoprocent.

Rap musi mieć przekaz. KONIEC

Rap nie jest muzyką releksacyjną, którą można sobie podcierać zakończenie układu pokarmowego.

Nie jestem słuchaczem rapu z przekonania i z braku potrzeby - dlaczego?

Z przekonania, gdyż widząc wyżej wspomniane "dzieci", które powtarzają słowa (znaczenia, których totalnie nie znają) uchodzi ze mnie chęć do życia.

Z braku potrzeby, gdyż "życie nie kopneło mnie jeszcze mocno w dupe", uważam się z tego powodu za szcześliwca - a nie mam zamiaru grać pozorów, że jestem pokrzywdzony.

Samo słuchanie rapu nie zrobi z nas ludzi poważnych. To tak, jak z czytaniem - musi być ze zrozumieniem.

Co przyjdzie nam, ze słuchania o czyimś cierpieniu i przestrogach, skoro nie potrafimy tego zrozumieć?

Według mnie rap powinien prowadzić, dawać przestrogę - nie robić z nas dresów, palaczy marihuany, wrogów policji i krytyków władzy czy życia w naszej ojczyźnie.

Jeżeli ktoś jest bierny przez całe życie, to niech uświadomi sobie (wreszcie), że rap krytykuje również jego.

Sam rap, to wołanie o zmiany i jest to forma dążenia do tych zmian. Jeżeli sam nic nie zmieniasz, to dlaczego krytykujesz innych i próbujesz sie wywyższyć?

Ze względu na to, iż słuchaczem rapu nie jestem - nie powiem, że jest "gówniany".

Mimo wszystko, właśnie to słowo ciśnie mi się na usta. Dlaczego?

A no bo większość osób, które spotykam słuchają pseudo-rapu, którego jedynym przekazem jest:

JP, PS3, krytyka robienia czegoś dla "hajsu" - (mimo, że sami robią to właśnie dla pieniędzy), narkomania, alkoholizm, rozwiązłość.

Przykro mi bardzo, ale to chyba powinno wyglądać inaczej.

Czy drogą do szczęścia jest wdrażanie w życie powyższych "wartości"?

Szczęście powinno odnajdywać się w życiu rodzinnym, spokojnym i dostatnim.

RAP powinien drogę do tego szczęścia wskazywać, a nie demoralizować.

Sytuacja w kraju jest zła?

Przekażmy innym, jak mają ją zmienić.

Bo na pewno nie nienawiścią do policji, "chilloutem" po trawce na ławce w parku, przygodnym seksem co sobote i "melanżowaniem" do upadłego.

Czekam z niecierpliwością na wasze komentarze co do mojej opinii.

Tylko błagam - sensownie!

hov6.png

Opublikowano

To nie jest tak, że każdy był gimbusem. Osoba chodząca do gimnazjum to nie gimbus.

Mianem gimbusa określa się osobę, której zachowanie jest identyczne z zachowaniem ukrytym w przekazie słowa gimbus...

Zgadzam się - krew mnie zalewa, gdy widzę dziecko (dziecko, chodzi o wiek, nie inteligencje), które "wozi" się w bluzie RPK czy innego stoprocent.

Rap nie jest muzyką releksacyjną, którą można sobie podcierać zakończenie układu pokarmowego.

Z przekonania, gdyż widząc wyżej wspomniane "dzieci", które powtarzają słowa (znaczenia, których totalnie nie znają) uchodzi ze mnie chęć do życia.

Z braku potrzeby, gdyż "życie nie kopneło mnie jeszcze mocno w dupe", uważam się z tego powodu za szcześliwca - a nie mam zamiaru grać pozorów, że jestem pokrzywdzony.

Samo słuchanie rapu nie zrobi z nas ludzi poważnych. To tak, jak z czytaniem - musi być ze zrozumieniem.

Co przyjdzie nam, ze słuchania o czyimś cierpieniu i przestrogach, skoro nie potrafimy tego zrozumieć?

Według mnie rap powinien prowadzić, dawać przestrogę - nie robić z nas dresów, palaczy marihuany, wrogów policji i krytyków władzy czy życia w naszej ojczyźnie.

Jeżeli ktoś jest bierny przez całe życie, to niech uświadomi sobie (wreszcie), że rap krytykuje również jego.

Sam rap, to wołanie o zmiany i jest to forma dążenia do tych zmian. Jeżeli sam nic nie zmieniasz, to dlaczego krytykujesz innych i próbujesz sie wywyższyć?

Ze względu na to, iż słuchaczem rapu nie jestem - nie powiem, że jest "gówniany".

A no bo większość osób, które spotykam słuchają pseudo-rapu, którego jedynym przekazem jest:

JP, PS3, krytyka robienia czegoś dla "hajsu" - (mimo, że sami robią to właśnie dla pieniędzy), narkomania, alkoholizm, rozwiązłość.

Bo na pewno nie nienawiścią do policji, "chilloutem" po trawce na ławce w parku, przygodnym seksem co sobote i "melanżowaniem" do upadłego.

Typie, już tysiąckrotnie było wałkowane że rap nie musi mieć przekazu, a ty dalej swoje kurwa...

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Rap musi mieć przekaz.

Skończyłem czytać na tym. Niech zgadnę, dalej było o JP? Jeżeli tak, to nie ma gadki typie i wyjazd, bo nikomu nie chce się psuć na cb klawiatury.

Laik czeka na bit do dissu na Solara, więc pewnie niedługo będzie.

I tak wiadomo, że Solar zostanie zjedzony dupą.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Brak przekazu szczególnie widać w stanach (kult pieniądza).
Niestety mało "prawilni" wykonawcy zostają tutaj zmieszani z błotem i wrzuceni do worka z etykietą "sprzedał się", albo "kiedyś był lepszy"

1367584391-U917591.png

Opublikowano

Brak przekazu szczególnie widać w stanach (kult pieniądza).

Niestety mało "prawilni" wykonawcy zostają tutaj zmieszani z błotem i wrzuceni do worka z etykietą "sprzedał się", albo "kiedyś był lepszy"

co

Nie słyszałem nigdy od poważnego i ogarniętego słuchacza rapu, że ktoś się sprzedał, a to, że ktoś kiedyś był lepszy może być prawdą i nie widzę w tym stwierdzeniu nic złego.

Brak przekazu nie jest wadą.

e:

W ciemno wrzucam, ale Planet nie zawiedzie.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Taki zajebisty raper, a taki psychol...

e: Czyżbym się mylił? Jestem w połowie i nie ma pierdolenia o religii o.O Jak cała płyta taką będzie to jaranko.

e2: 7:34 Co kurwa? xD

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Byli już w tym temacie tacy co "poszybowali" ze swoimi "teoriami" ale kurwa ziokeg ty to wyjebałeś się na orbitę okołoziemską.

No to pierdolnę sobie posta jak Laikike1, a co kuhwa (bo mogę)...

Zacznijmy od tego że każdy kurwa wie że nie każdy typ z gimbazy to gimbus więc po chuj wpierdalasz się z tym? I to jeszcze do tematu o rapie, chcesz powylewać żale na ten temat to zapraszam na samosię (daj linka to się po brechtam).

Paradoksalnie (nie żebym bronił Bonusa) to chuj Cię to boli, krew Cię zalewa i co? Każdy słucha tego na co ma ochotę (niestety) ale kurwa ubrania i tak nie są wyznacznikiem sprzedaży płyt, a to że sobie założę bluzę z prosto to nie oznacza że propsuję kurwa całą wytwórnię, może mu się podobała, taki gimbowaty styl, a nam chuj do tego o ile nie puszcza chujowych rapów na głośniku...

Wkurwia mnie to też jak wy mówicie o rapie z taką kurwa wyniosłością jakby to była jedyna słuszna droga- BZDURA KURWA, idź powiedz to jakiejś osobie która "wygrała życie", która ma inny styl życia niż ty, to Cię taka osoba głośno wyśmieje.

Kolejna sprawa to "dzieci w rapie" muzyka dla młodych ludzi, jak Weezy debiutował miał mniej lat niż ja teraz, niestety chodzi o mentalność (a może stety) im szybciej to zrozumiesz tym lepiej bo taka jest prawda że Polacy nie dorośli do słuchania różnorodnej muzyki, chodzi mi tutaj zarówno o te "dzieci" z gimbazy jak i wiele starszych, akceptacja różnych gat. muzycznych i poszerzanie horyzontów u nas raczkuje (oczywiście nie dotyczy to wszystkich).

"Z braku potrzeby, gdyż "życie nie kopneło mnie jeszcze mocno w dupe",

uważam się z tego powodu za szcześliwca - a nie mam zamiaru grać

pozorów, że jestem pokrzywdzony."

Nie wiem kurwa jak ma się to do rapu, nawet tego mainstreamowego...

Według

mnie rap powinien prowadzić, dawać przestrogę - nie robić z nas dresów,

palaczy marihuany, wrogów policji i krytyków władzy czy życia w naszej ojczyźnie.

Sam rap,

to wołanie o zmiany i jest to forma dążenia do tych zmian. Jeżeli sam

nic nie zmieniasz, to dlaczego krytykujesz innych i próbujesz sie

wywyższyć?

Gratulacje, wynalazłeś właśnie koło #Małolat #Rajfajzen

Pierdolnołeś tutaj takie kurewskie zaprzeczenie że kurwa śmiechłem na głos i kurwa tego nie skomentuję.

Rap to wołanie o zmiany? "Kurwa nie sondze", w innych gat. też można wołać o zmianę...

Nauczcie się w końcu że można rapować o czym się chce, nie tylko ten jebany przekaz, no kurwa nie każdego to jara, ja wolę sobie pierdolnąć Mesa i g-funkowe brzmienia i mieć wyluzkę niż słuchać jak po raz setny jakiś tam chujowy Bonus pierdoli o tym żeby być takim, srakim, śmakim, chujakim, kurwa jestem swój (#VNM #Sokół) i słucham tego na co mam ochotę, jak czuję się jakbym wygrał życie to słucham Eisa, jak mam ochotę pierdolnąć rozkminę to wpierdalam do CD Golina, a jak chce mieć w głośnikach zajebiste flow to Pezet, a jak bengera to kurwa Franciszka Magellana i chuj (Franeg nagramy coś razem wierzę #MB3), a jak mam ochotę posłuchać kurwa przekazu to WWO i Sokoła bo zajebiście opowiada tej jebany narrator.

Co do reszty nie będę pierdolił bo Zioło zrobił to lepiej:

"Jest jedna rzecz dla której warto żyć, a nawet kilka ale Hip-Hop nie jest jedną z nich" #mam w chuj hajsu i się dobrze rucham (kocham tego typa).

O przekazie nie będę pierdolił, sam se kurwa poszukaj bo mi się nie chce pisać wole dopić Perłę Export #WCHUJBOGACTWA!

Opublikowano

Egzegeza. Płyta który moim zdaniem będzie płytą roku.

Coś niesamowitego, Medium, zwariowany gość, mądry. Raper który robi to zajebiście. Jeśli ktoś ma osiągnąć coś, co raperzy w Ameryce, to będzie moim zdaniem to Medium.

Co wy sądzicie o tym?

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Rap to styl muzyczny, ja osobiście sam nagrywam piosenki oraz ich słucham. Więc o rapie mam same dobre zdanie, nie wiem jak inni ludzie lecz RAP pomimo większości nie udanych raperów jest jednak dobrym stylem muzycznym.

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

Opublikowano

Egzegeza. Płyta który moim zdaniem będzie płytą roku.

Coś niesamowitego, Medium, zwariowany gość, mądry. Raper który robi to zajebiście. Jeśli ktoś ma osiągnąć coś, co raperzy w Ameryce, to będzie moim zdaniem to Medium.

Co wy sądzicie o tym?

W tym roku wychodzi Tehnikolor, więc nie ma szans na płytę roku.

Tak w ogóle, to nikt cię tu nie powinien traktować poważnie po propsowaniu Zbuka, czy Kaena.

e:

http://kaaban.blogspot.com/2013/06/kosciey-ciekawe-przypadki-czowieka.html

Kaaban ty kurwiu!

Radio Pezet 8/10

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Najbardziej cenie sobie Mesa. Ma klase i dojrzałych odbiorców, bo Gimba nie rozumię 90% przekazu jaki daje.

Oczywiście nie chce tu obrażać nikogo, ale do Rapu należy dojrzeć ^^

WBIOJVy.png

Opublikowano

Najbardziej cenie sobie Mesa. Ma klase i dojrzałych odbiorców, bo Gimba nie rozumię 90% przekazu jaki daje.

Oczywiście nie chce tu obrażać nikogo, ale do Rapu należy dojrzeć ^^

Nie rozumiem co to znaczy dojrzeć do rapu, beka z tego bo w kraju mamy "świadomych słuchaczy" propsujących chujowych raperów.

Opublikowano

W tym roku wychodzi Tehnikolor, więc nie ma szans na płytę roku.

Tak w ogóle, to nikt cię tu nie powinien traktować poważnie po propsowaniu Zbuka, czy Kaena.

e:

http://kaaban.blogspot.com/2013/06/kosciey-ciekawe-przypadki-czowieka.html

Kaaban ty kurwiu!

Radio Pezet 8/10

Pierwszy raz widzę tak ograniczonego umysłowo człowieka. Mogę propsować nawet PiKeja, i chuj ci do tego. Masz pojebany tok myślenia. Nie wiem, czy próbujesz sobie zwiększyć swojego ego, ale nie obchodzi mnie to. Nie będę zniżał się do twojego poziomu. :)

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Pierwszy raz widzę tak ograniczonego umysłowo człowieka. Mogę propsować nawet PiKeja, i chuj ci do tego. Masz pojebany tok myślenia. Nie wiem, czy próbujesz sobie zwiększyć swojego ego, ale nie obchodzi mnie to. Nie będę zniżał się do twojego poziomu. :)

Ta...

Wypowiem się za Ultimate, (bo mogę #Lord Makin).

No kurwa propsować np. Laikike i jednocześnie Kaena to jak stawiać na równi debila z 1 na koniec roku i kujona z 6...

Opublikowano

Ta...

Wypowiem się za Ultimate, (bo mogę #Lord Makin).

No kurwa propsować np. Laikike i jednocześnie Kaena to jak stawiać na równi debila z 1 na koniec roku i kujona z 6...

Dokładnie, dzięki xD

Kupiłem koszulkę brd src #trueschool

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Dokładnie, dzięki xD

Kupiłem koszulkę brd src #trueschool

Props, ja mam zamiar sobie kupić Siwy/Lewy albo coś od chłopaków z Pato Pato może tak "Chuja wiesz o rapie" xD

Opublikowano

Props, ja mam zamiar sobie kupić Siwy/Lewy albo coś od chłopaków z Pato Pato może tak "Chuja wiesz o rapie" xD

Dawno nie widziałem takiego lizania dupy :3

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Dawno nie widziałem takiego lizania dupy :3

Gdzie tu lizanie? To, że zpropsował kupno koszulki i napisał, że kupi inną to lizanie?

Wyjdź z tematu i nie wracaj.

e: Rok temu wyciekły kawałki Smarkeja xD

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...