Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pod 80% h16 sa komentarze "h16 zjedzone" łooo. Mi tab najbardziej chyba Zeusa 16nastka przypasowala. A Deys c**j mi nie wyslal plyty a na maila nie odpisuje.

Opublikowano

Flow Deysa nudzi? Co prawda to nie jest Mes ale k***a, tu wszystko gra, są przyśpieszenia, dobra dykcja, zmiany barwy głosu, także przypierdalasz się na siłę i tyle. C**j z tym hot16 ale choćby single na mixtejp są na wysokim poziomie, a sam wpierdoliłeś się z kubanem którego mixtape to co najwyżej 7/10 bo kawałki nudne i flow takie sobie.

Skoro twierdzisz, że wszystko nagrywa w takim samym stylu to odsyłam do Audiogramów bo chyba ich nie słuchałeś albo nie rozróżniasz konwencji poszczególnych tracków.

Swoją drogą to pełno ludzi pisze, że raper XXX zjadł 2014 i co z tego? Przecież u Quebonafide i innych Solarów jest tego od c***a, nawet wymienieni przez Ciebie Kuban i Oskar mają fanbase który pisze takie chujstwa. No i pokaż mi fanbejs rapera który hejtuje na fejsie jak ten coś nagra chujowego.

Co do Art Brut Mixtape to EP było na wyższym poziomie, mixtape bardzo dobry ale pierdollo o zjadaniu roku sobie odpuśćcie bo jeszcze się nie skończył.

Fanbase Quebonafide jest bardziej spierdolony, Pezeta itd.

Odpisałem już na to 2 dni temu na jakieś 2500 słów ale to kurewskie forum się wyjebało i nie wyslało posta.Nie będę znowu pisać litani bo znajac zycie znowu akurat wyjebie forum. Więc napisze w skrócie.

Deys od Audiogramów wypuścił sam syf oprócz 2-3 tracków. Do których chce się wracac. A i tak słuchałem Audiogramów i album bardzo dobry pomimo tego że nie w moim guscie to.. sztosy to : Jenga , Daruj Sobie , Iloczyn Kroków , Nas sie naucz , Odpowiedzi , Potencjal , Tripy .. I oczywiście luznoluzno do którego zaraz się odniose , ale reszta tracków jest czysto prze-hajpowana bo nie były jakies super ciekawe. Teraz odnosie #luznoluzno.. Takich tracków własnie brakuje ostatnio bardzo smutnemu deysowi ten track zapoczatkował jego "kariere" bo wczesniej był po prostu deysem z 300 subów , 1k wystw pod swoimi trackami i bardzo małym fanbasem. Poprostu się nie oszukujmy #luznoluzno to był sztos , i nadal jest sztosem którego słucham przynajmiej raz w tygodniu , ale już nie wypuszcza takich tracków tylko jakieś smutne smety jeszcze trochę i #TRUSKUL_ALERT.

I zle mnie zrozumiałeś bo nie uważam że Deys jest łakiem czy noskillem , bo nadal jest lepszy niż 90 % Polskiej sceny. No ale zaczyna być nudny.

Co do "CO ZA MIXTAPE" to nie wiem jak można to oceniać na 7/10 skoro to był jeden z bardzo niewielu albumów w ostatnich czasach który trzymał poziom sztosów na każdym kawałku. Przecież nawet u Mesa czy TDF było tylko 5-7 dobrych kawałków na cały album a Kuban każdy kawałek zjadł dupoĄ i wysrał na rap scene. Co prawda że masz racje że ma takie same flow no ale przecież o od zawsze ma takie same flow. Teraz ma już taki wykreowany (nie wiem jak się piszę xD *imidz* xD ) że to jego lekko zmulone flow stało się czescią kubana którego ludzię chcą słuchać # (TAK WIEM ZARAZ MI POWIESZ ŻE JEBIE HIPOKRYZJĄ BO HEJTUJE DEYSA ZA TO SAMO NUDNE FLOW ALE PROPSUJE KUBANA ZA TO SAMO FLOW ). Nie będę się w to jednak zbytnio zagłebiał , chyba że będziesz chciał na ten temat podyskutować to nie ma sprawy po prostu rozmawiamy czysto o Deysie to nie chce w to Kubana za bardzo mieszać.

Co tam było next... Co do pisania "zjadł rok 2014" to co innego jak ktoś wyda sztos jak Art Brut a co innego jak ktoś nagrał kawałek "Czarne Ciuchy" (sztos) i zjadł cały bo ten rok był nawet mocny i nie można tak po prostu #PRAWA_FIZYKI.

O ile się nie myle to Audiogramy wyszły na początku tego roku (za dużo melanżów i nie wiem wgl jaki jest rok bo za dużo dni mi ucieka) ale jak wyszło w tym roku to niestety na tle Art Brut wypadło bardzo średnio

Tak nawiasem to nie wyobrażam sobię 2015 jak Oskar & Steez mają zrobić typowo niuskulowy album.. to jak Artem zjedli tak bardzo to nie wiem co się będzie działo w 2015.. Tak w ogole to beka że Polske zjada Mixtape który był wzorowany na latach 80-90 no beka totalna. #NIBY_FRESH_CO?

O que fanbasie nawet się nie wypowiem bo każdy wie czemu on jest tak duży i tak zjebany : } #WIADOMKA

Tak samo Pezeta #GRANIE_POD_PUBLICZKE_GIMBIARY_I_TE_SPRAWY #POPULISTA

Niby co ma wyjsć jeszcze w 2014 co może go wpierdolić ? Chyba tylko #street credit które tak nawiasem już bardzo niedługo.

Trochę sie rozpisałem ale wkoncu to jest dyskusja a temat przerodził się ostatnio w wrzucanie jakiś nowych kawałków i nic pozatym. Mysle że mozna by go trochę ożywić , wiem że siedzicie na slizgu no ale .. :P

PS. Co z Cygą wiecie może dzisiaj niby miało być i nie ma ?

e : wiem że stare ale dopiero rozkminiłem sztos meeeeega

Opublikowano

http://www.policja.waw.pl/portal/pl/1/31545/Poszukujemy_Tomasza_Chada.html

Chada szaleje xD

Odpisałem już na to 2 dni temu na jakieś 2500 słów ale to kurewskie forum się wyjebało i nie wyslało posta.Nie będę znowu pisać litani bo znajac zycie znowu akurat wyjebie forum. Więc napisze w skrócie.

Deys od Audiogramów wypuścił sam syf oprócz 2-3 tracków. Do których chce się wracac. A i tak słuchałem Audiogramów i album bardzo dobry pomimo tego że nie w moim guscie to.. sztosy to : Jenga , Daruj Sobie , Iloczyn Kroków , Nas sie naucz , Odpowiedzi , Potencjal , Tripy .. I oczywiście luznoluzno do którego zaraz się odniose , ale reszta tracków jest czysto prze-hajpowana bo nie były jakies super ciekawe. Teraz odnosie #luznoluzno.. Takich tracków własnie brakuje ostatnio bardzo smutnemu deysowi ten track zapoczatkował jego "kariere" bo wczesniej był po prostu deysem z 300 subów , 1k wystw pod swoimi trackami i bardzo małym fanbasem. Poprostu się nie oszukujmy #luznoluzno to był sztos , i nadal jest sztosem którego słucham przynajmiej raz w tygodniu , ale już nie wypuszcza takich tracków tylko jakieś smutne smety jeszcze trochę i #TRUSKUL_ALERT.

I zle mnie zrozumiałeś bo nie uważam że Deys jest łakiem czy noskillem , bo nadal jest lepszy niż 90 % Polskiej sceny. No ale zaczyna być nudny.

Co do "CO ZA MIXTAPE" to nie wiem jak można to oceniać na 7/10 skoro to był jeden z bardzo niewielu albumów w ostatnich czasach który trzymał poziom sztosów na każdym kawałku. Przecież nawet u Mesa czy TDF było tylko 5-7 dobrych kawałków na cały album a Kuban każdy kawałek zjadł dupoĄ i wysrał na rap scene. Co prawda że masz racje że ma takie same flow no ale przecież o od zawsze ma takie same flow. Teraz ma już taki wykreowany (nie wiem jak się piszę xD *imidz* xD ) że to jego lekko zmulone flow stało się czescią kubana którego ludzię chcą słuchać # (TAK WIEM ZARAZ MI POWIESZ ŻE JEBIE HIPOKRYZJĄ BO HEJTUJE DEYSA ZA TO SAMO NUDNE FLOW ALE PROPSUJE KUBANA ZA TO SAMO FLOW ). Nie będę się w to jednak zbytnio zagłebiał , chyba że będziesz chciał na ten temat podyskutować to nie ma sprawy po prostu rozmawiamy czysto o Deysie to nie chce w to Kubana za bardzo mieszać.

Co tam było next... Co do pisania "zjadł rok 2014" to co innego jak ktoś wyda sztos jak Art Brut a co innego jak ktoś nagrał kawałek "Czarne Ciuchy" (sztos) i zjadł cały bo ten rok był nawet mocny i nie można tak po prostu #PRAWA_FIZYKI.

O ile się nie myle to Audiogramy wyszły na początku tego roku (za dużo melanżów i nie wiem wgl jaki jest rok bo za dużo dni mi ucieka) ale jak wyszło w tym roku to niestety na tle Art Brut wypadło bardzo średnio

Tak nawiasem to nie wyobrażam sobię 2015 jak Oskar & Steez mają zrobić typowo niuskulowy album.. to jak Artem zjedli tak bardzo to nie wiem co się będzie działo w 2015.. Tak w ogole to beka że Polske zjada Mixtape który był wzorowany na latach 80-90 no beka totalna. #NIBY_FRESH_CO?

O que fanbasie nawet się nie wypowiem bo każdy wie czemu on jest tak duży i tak zjebany : } #WIADOMKA

Tak samo Pezeta #GRANIE_POD_PUBLICZKE_GIMBIARY_I_TE_SPRAWY #POPULISTA

Niby co ma wyjsć jeszcze w 2014 co może go wpierdolić ? Chyba tylko #street credit które tak nawiasem już bardzo niedługo.

Trochę sie rozpisałem ale wkoncu to jest dyskusja a temat przerodził się ostatnio w wrzucanie jakiś nowych kawałków i nic pozatym. Mysle że mozna by go trochę ożywić , wiem że siedzicie na slizgu no ale .. :P

PS. Co z Cygą wiecie może dzisiaj niby miało być i nie ma ?

e : wiem że stare ale dopiero rozkminiłem sztos meeeeega

Z tego co napisałeś to wychodzi na to, że ta część tracków po prostu Ci nie siada bo czego innego od Deysa oczekujesz niż ja, dlatego się nasze zdania różnią, a nie z tego powodu że któremuś z nas brakuje wiedzy. Czyż nie tak jest, te kawałki są dobre, zarówno te które są singlami i ta część z Audiogramów ale nie pasują bo czegoś brakuje według Ciebie?

Z Kubanem skumałem o co biega, także to nie jest hipokryzja.

Co do Mesa to słuchając pojedynczych kawałków ta płyta jego jest nijaka ale całościowo wszystko gra, taka jazda. Art Brut z*******y mixtape ale czegoś brakuje, mocno katowane i wypuczone w dobrą porę ale będę wracał raczej jesiennymi wieczorami do tej płyty, a nie w lato czy w wiosnę - taki klimat.

Fanbase Pezeta nawet samego Pezeta już w*****a, bo nie jest w stanie opierdolić platyny nie mówiąc już o bańce przy takim fejmie jaki ma.

Opublikowano

Wchodzę na fejsa czytam "W niedziele na QueQuality może się coś wydarzyć"

Youtube > QueQuality > Dodano 1 sekundę temu Deys-Replay :> #PRZEZNACZENIE.

Nawet sztos tylko refren c*****y.

Opublikowano

Wchodzę na fejsa czytam "W niedziele na QueQuality może się coś wydarzyć"

Youtube > QueQuality > Dodano 1 sekundę temu Deys-Replay :> #PRZEZNACZENIE.

Nawet sztos tylko refren c*****y.

Też właśnie na to czekałem a dowiedziałem się właśnie od ciebie na forumku :D

Dobry kawałek chociaż spodziewałem się czegoś innego :]

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Po 20 sekundach wyłączyłem. C*****e.

No własnie mega c*****o a proposują jebani populisci.

Tak wgl to co to nagrał "Lami" to chyba jakieś dziecko glamrapu .. Beka bezbek. ..

Opublikowano

Macie takie albumy do ktorych wracacie zazwyczaj o okreslonej porze roku? Bo o nastroj nie bede pytał bo to wiadome. Ja np. Mam tak, ze jak sie zbliza zima i sa dlugie wieczory zawsze powracam do 2 plyt VNMa De nekst best i edkt jakos tak mi nastroj wchodzi wieczorami przy tych kawalkach i jakos epicko sie czuje. Moze dlatego, ze jak sie wlasnie tym jaralem mialem z*******y okres egzystencjalny i jakos dzieki tym plytom do tego powracam. Podobnie mam z wena i dalekimi zblizeniami :)

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...