Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedyk][1.4.7] rpg.yonjicraft.pl - Najlepszy serwer RPG w sieci! [Frakcje][Questy][Skille][300 slot!][Expienie][Autorskie Pluginy][Non-Premium][No-Wl]

yonji94

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 423
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super serwer, ma bardzo interesującą linię questów, wiele zajęć oraz bardzo pomocną administrację. Pluggin heroes tylko dodaje zabawy! 10/10

Opublikowano

serwer jest bardzo fajny, jest wiele nowych fajnych rzeczy co wyróżnia serwer od innych.niedługo mnie będzie stać na gildie xD mój nick w grze to Maciekt123

Opublikowano

Dziękujemy za pozytywne opinie! Dajecie nam nimi motywację do dalszej pracy nad serwerem ;)

@edit

Rekord serwera w liczbie zalogowanych użytkowników został dzisiaj pobity, jest nim 83! :D

Opublikowano

"Życie jest jak bosy spacer po trawię pełnej węży.

Dla pieniędzy i z zazdrości jak sępy Cię rozewą ,

i z tak zwanych wypłynie najgorsze ścierwo.

Pier*** dwulicowców fałszywi koledzy ,

Cieszą sie jak Cię widzą po czym wbiją nóż w plecy"

To 5 wersów z utworu pewnego artysty którego podziwiam (patrz avatar)

Jestem zmuszony zakończyć współpracę z yonjim z kilku powodów

Zostałem kurewsko potraktowany

Przez cały rok istnienia różnych odsłon serwera zawsze broniłem jego dobrego imiena

Od tego czasu oprócz tego że dostałem awans na admina nie dostałem nic więcej

Wiem że niektóry admini/moderatorzy zazdrośli mi tego

Przez 3/4 tego czasu gdy byłem adminem byłem "wyśmiewany" przez Rocha

Dlaczego? Nie wiem , coś do mnie ma i to od czasu gdy byłiśmy jeszcze zwykłmi graczami

Lecz ja się nie przejmowałem tym , czasami dawałem się ponieść emocją

Dla mnie nie liczyli sie ludzi którzy byli w teamie tylko gracze

Zawsze robiłem swoje i dobrze mi to wychodziło lecz inni byli zazdrośni

Oczywiście tej odsłony serwera nie było by gdyby nie ja

yonji nie chciał robić serwera , prosiłem go lecz nie chciał sie zgodzić i powiedzieć jasno "tak"

Zrobiłem prezentacje serwera , zrobiłem pliki serwerowe i serwer działał (testowałem na moim pc)

BARDZO dużo ludzi było zainteresowanych serwerem więc yonji pomyślał że jednak zrobi ten serwer

Więc zaczeliśmy tworzyć serwer , lecz ja miałem tylko 2 dni aby coś zrobić

Napisałem klasy heroes i inne pluginy konfigurowałem

Póżniej musiałem jechać do szpitala i przeszedłem operacje ucha

W szpitalu byłem 7 dni

Przez następne 3 dni miałem jelitówke po tym wszystkim

Po tym wszystkim nie miałem siły by cokolwiek robić , czasami pogrywałem w lola

Przy okazji musiałem nadrabiać 3tygodnie szkoły

Gdy dzisiaj wchodzę na serwer okazuje się że nie jestem już administratorem

Niby nie pomagałem przy budowie serwera a ci biedni administratorzy przez 3 tygodnie CIĘŻKO pracowali

Chwileczkę , jeżeli robi się to co sie lubi to praca sprawia przyjemność wiec ... ?

Powiem więcej na temat serwera

Jako że byłem w administacji wiem co w trawie piszczy

Administracja dzieli sie na "przydupasy" i "szlachty"

Przydupasy to ci wszyscy który nie byli administratorami tylko modkami lub kidmodkami

Wyjądkiem jest kilka osób które pamiętam i teraz wiem że dobrze zrobili opuszczając nasze szeregi

Szlachta to oczywiscie yonji i Roche który podsycał go przeciwko mnie

Jestem pewny że to przez niego straciłem admina

yonji jako sam w sobie jest typem trolla który wykorzustuje zaślepionych graczy

może się nie zgodzicie ale takie jest moje zdanie.

Roch jest kimś który mnie bardzo nie lubi , sam nie wiem za co . Ja zawsze miałem na myśli dobro graczy

a on sobie budował domki lub pisał z graczami

O reszcie moderacji sie nie wypowadam bo jest żałosna

Najkers oraz Apple - dwulicowcy , nie zajmujecie się serwerem , od czasu do czasu dacie bana za spam lub kicka za trollowanie

ewentualnie trollujecie uczciwych graczy , nie będę wymieniał nicków ale pisali do mnie w tej sprawie

O reszcie nie chcę mówić

Na serwerze możecie spodziewać się:

-yonji nie potrafi rozwiązywać "trudnych" spraw gdzie kilkunastu graczy sie kłuci

-Roch lubi się obijać

+Jest kilku bardzo przyjaznych graczy

:)

+Dobrze wklejony spawn z internetu (heroes , tytani)

+Dobre pluginy , w tym i autorskie

-Kilka błędów , nie będę wymieniał niech administracja poszuka

-Oczywiscie diax mafia

-Duże ceny za vipa , wiem że serwer musi się utrzymać ale proszę was...

"Każdy z nas jak żyjemy własny pochówek kopie

a Ci który za wysoko mirzą skonczą jak Popiel,

Potkną sie o stopień , spadną w dół bez szans

bycie prawdziwym liczy się bardziej niż tani lans"

Lista graczy/adminów których zapamiętam:

Kinro-Zawsze podnosiłeś mnie na duchu , też lubię serię M&B oraz wszelakie fantasty . Bardzo pomogłeś serwerowi DZIĘKI!

Woogi_Boogii-Tyle problemów co z tobą to nie miałem jeszcze z nikim , zawsze pomogłeś mi przy usprawnieniu serwera , znalezieniu buga , DZIĘKI!

Empires-Mało Cię widywałem ale byłeś najlepszym adminem na YC , nikt się nie równał z tobą i miałeś rację co do yona . DZIĘKI!

Jeffo-Chyba tak się pisze Twój nick ;P , Byłeś wspaniałem moderatorem , yonji też Cię ztrollował

Najkers-Mimo że jesteś dwulicowcem (nie zaprzeczaj) to i tak fajnię się z tobą rozmawiało

miannel-Za wspólną grę oraz rady. DZIĘKI

R-18-Spamer , ale wspomniałeś mi o kilku błędach z gry itp.

Fryta-Dzięki za wspólną gre oraz za to że byłaś świetnym moderatorem

Grobun-Dostałeś bana za nic , szkoda bo świetnie mi się z tobą grało

Nathanek - Wspólna gra , zawsze mi pomagałeś

Dultan-Dzięki za wspólną gre oraz za wszelkie pomysły oraz za podnoszenie mnie na duchu

Nikon-Wspólna gra

Havoc-Za te twoje szatany,sfastyki itp. W słowach i rozumie byłeś najmocniejszy

Wszystkim którzy grali na YC , za to że byliście i motywowaliście mnie do pracy

Roch - Ciebie nigdy nie lubiłem ale nigdy nie interesowałem się tym co robisz , ale ty się przyczepiałeś do mnie za wszystko co robiłem

Nie wiem co masz do mnie ale wbijam w to

Dalej będę robić to co robiłem ale już nie tutaj

Nigdy się tego nie spodziewałem , ale nie ma co dramatyzować

Odchodzę z honorem

Będę od czasu do czasu wchodził na serwer ( o ile nie dostane bana za tego posta:P)

żeby popisać z kimś

Co do serwera to polecam

yonji potrafi programować i robi to dobrze

ale nie potrafi szanować innych oraz ich pracy

Tyle ..

Jak coś gg:31070710

No cóż teraz czas na moją odpowiedź.

1. Pracowaliśmy nad serwerem 3 tygodnie (głównie ja, Roche, kama, Venince), on przez te 3 tygodnie wszedł 2 razy na 10 minut a potem zniknął bez żadnych wyjaśnień, chociażby jakby przedstawił mi swoją sytuację to bym zrozumiał, on mnie dosłownie o niczym nie poinformował. Jako że, nie pracował na serwerze podczas jego budowy nie dostał rangi po jego otworzeniu i oto jest ten cały raban.

2. Skonfigurowałeś paczkę? Oto jest ta cała jego paczka pluginów https://www.dropbox....9apk/HIROS.rar. Ci którzy choć trochę to ogarniają zauważą, że tak naprawdę gówno zrobił. Jedyne co zrobił to wymyślił nazwy dla klas w pluginie Heroes, bo całe klasy musiałem edytować (nie nadawały się do niczego po prostu).

3. Fakt, to on mnie namówił do tworzenia tego serwera, lecz z zapowiedzi wyszły nici (była beznadziejnie zrobiona + nie mogłem w żaden sposób jej edytować, gdyż go w ogóle nie było przez co nikt tak naprawdę nie znał adresu IP serwera, jedynie ci co przeczytali 10 stron postów).

4. Duże ceny VIPa? Kupowałeś go kiedyś? Gracze kupują, więc to nie twoja sprawa. Wiesz o tym, że z tych smsów mam około 25% po odprowadzeniu podatku i prowizji dla serwisu? Z 30zł za SVIPa na 30 dni mam 7,5zł zysku na czysto.

5. Jak ktoś musi nisko upaść, by próbować zepsuć reputację serwera po tym jak został pozbawiony rangi. Większość jego argumentów jest wyssana z palca. Zawiodłem się na tobie Ncturme.

6. Jebitna, wyśrodkowana i pokolorowana czcionka nie sprawi tego, że będziesz uważany za kogoś poważniejszego niż jesteś.

@do administracji MPC

Przepraszam za ten spam, wiem o tym, że takie sprawy załatwia się na PM, lecz po prostu musiałem odpisać gdy ktoś próbuje usilnie zepsuć reputacje serwera.

Opublikowano

Bardzo, bardzo miły server. Przepraszam za jakże archaiczne określenia, ale inaczej tego się nie da okreslić.

+ Bardzo rozwinięty klasy

+ Ciekawe skille i system expienia

+ Stały nadzór nad serwerem,nawet nie próbujcie wbijać z nodusem,nie przejdzie.

+ Heroes.. nic dodać nic ująć

POLECAM.

Opublikowano

"Zawiodłem się na tobie Ncturme"

Wiesz jakoś nigdy mi szacunku nie okazywałeś a nawet odwrotnie , a ja nauczyłem się z tym żyć

Może odpowiem?:

1.Moją sytuacje opisywałem Ci już :* , pisałem o szpitalu , o chorobie itp , pisałem na steamie że mnie nie będzie oraz na MC , poszukaj w logach jeżeli jeszcze masz

2.W 2 dni robiłem paczkę na szybko ... Wszystko co było potrzebne tam było a ty sam miałeś sobie ustawić plugin jak ci pasują , ja ustawiłem tylko te które były najważniejsze

3.Napisać do moda to takie trudnie , wiem. I czasami widywałeś mnie na lolu no nie ? To nie mogłeś napisać?

4.Vipa kupowałem więć wiem a sam mi sie chwaliłeś żeś już 120zł zarobił

5.Na tą reputacje serwera pracowałem Ja inni moderatorzy oraz gracze . Którzy zapraszali znajomych na serwer . Ty jedynie pisałeś pluginy a roch sie opiernicza i banuje w zależności od kaprysu

Wybacz yon ale administracja potwierdzi moje słowa , Roch jest dla ciebie czymś jak Bóg patrzysz w niego jakbyś szukał kolegi na siłe i robisz wszystko żeby tylko został

Zapytaj sie moderatorów oraz starszych graczy , oni potwierdza

A i za tą reputacje którą stworzyliśmy zostałem tylko potraktowany jak śmieć więc czemu mam jej nie zepsuć ?

1. Napisałeś o 3 dniach nie o 3 tygodniach

2. Właśnie na szybko, ta paczka była po prostu bezużyteczna, więc nie przypisuj sobie zasług za konfigurację serwera. Kilka razy podsyłałeś mi różne configi, które i tak musiałem robić od podstaw... Albo polecałeś pluginy, które już nie działają od pół roku. Essentials to kwestia minuty by go ustawić. Dziękuje za takie coś...

3. A co mam za tobą latać i błagać, byś raczył wejść na serwer czy coś zrobił? Nie chcesz to nie. Rangi też nie ma i tyle.

4. Które zostały już wpłacone na przedłużenie hostingu (a reszta jest odkładana na jakąś mocniejszą maszynę w przyszłości, bo niedługo ta przestanie wystarczać).

5. Pisałem pluginy, konfigurowałem je, naprawiałem dosłownie każdy bug jaki się pojawił najszybciej jak się dało (gracze mogą potwierdzić, że po zgłoszeniu buga są one momentalnie naprawiane) oraz siedziałem nieraz w weekendy nawet 8 godzin na nim, bo np. tobie się nie chciało ruszyć tyłka by pomóc.

Odnośnie Rocha, jest pracowity, ogarnięty i ma dobre pomysły. Traktuje go jako swoją prawą rękę i skoro jest w Adminem to na to zasłużył.

Opublikowano

Musze potwierdzić słowa NC, Roch to totalny kretyn który lansuje się tym że ma admina od w ch*j wie ile czasu, banuje ludzi za np. na becie chyba 1.8 jeszcze na starym freebuildzie zabiłem jego sis na strefie PVP (jeszcze jako zBrickowany) i poleciał bananik dla mnie bo nie chciałem oddać itemów lub w ogóle za zabicie jej... Ogólnie zachowuje się jakby był bity w dzieciństwie i teraz się wywyższa, w przyszłości jako że ma taki charakter będzie pracował albo jako kanar lub strażnik miejski albo jeśli mu się pofarci jako pies... Sorry Yon ale taka jest prawda.

/Havoc

Opublikowano

1.Jakie 3 dni ? WHAT? Człowieku zrozum , byłeś poinformowany o mojej nieobecności pisałem na steamie i mc

6dni w szpitalu + 1 powrót

3 dni jelitówka

4dni na nadrobienie 3tygodni w szkole

Cały tydzień szkoły z nadrabianiem sprawdzianów

+ Święta

W sumie miałem 2 dni aby coś zrobić na serwerze a gdzie czas dla mnie ?

2.Ta paczka była robiona aby cie zmotywować byś wreszcie coś robił a nie tylko narzekał.

3.Napisanie do mnie na lolu zajeło by ci mniej czasu niż napisanie tego posta , Jeżeli dla ciebie wejść na lola i napisać 1 zdanie to "latanie i bieganie" to zobaczysz w przyszłości

4.Wpłacone na hosting lub odłożone ? A może na kfc wydasz ... w 3 dni 120zl , przez cały mieś zarobisz bardzo dużoo i może znowu ci sie odechce robić serwer i padnie a kase na kfc może wydasz znowu?

5.Tak tak , kiedy ja coś chciałem zrobić to tobie nie pasowało ale jak Roch coś wymyślił to było genialne... plz

Powiedzieć że Roch jest pracowity to jak biegać po minowym polu w płetwach

Jego pomysły są wspaniałe i dzięki niemu serwer jest taki jaki jest - tego zdania mi tu brakowało

Roch jest zwykłym (nie oszukujmy się) frajerem który na siłe i cudzym kosztem próbuje być fajny , zapytaj sie starych graczy , kilku do mnie napisało ...

Pozdro ze mną nie masz szans , zbyt długo byłem administratorem i wiem o was bardzooo dużo

Słuchając Rocha wydałeś na siebie wyrok...

1. Byłem poinformowany o 3 dniach. Lecz to dopiero było po tym jak wcześniej zniknąłeś na tydzień. No i potem znowu 2 tygodnie (miały być 3 dni).

2. Huh narzekał? Nie chciałem wracać do MC po prostu a ty nalegałeś. Wróciłem do niego z powodu, że po prostu zobaczyłem, iż mogę zrobić ciekawy serwer, na którym będzie grać dużo graczy, ale tym razem bez pośpiechu. Dzisiaj było 85/100, więc mogę uznać, że mi się udało.

3. Ty chciałeś być administratorem, więc to ty powinieneś o to zadbać. Mi do szczęścia nie jesteś potrzebny, na twoje miejsce w każdym momencie jest 10 chętnych bardziej zmotywowanych od ciebie ludzi.

4. No cóż i zarobie, jaki masz z tym problem? Załóż swój serwer i też zarabiaj. Poza tym poprzednia edycja serwera upadła ze względu, że była robiona na szybko i szczerze to była chujowa. W tej edycji zrobiliśmy właściwie wszystko co zaplanowaliśmy, bez żadnego pośpiechu. No i już nie wspomnę o tym, że przez cały tamten miesiąc nie miałem internetu z powodu problemów z łączami TPSA.

5. Dosłownie każdy twój pomysł wymagał bym spędził kilkanaście godzin pisząc plugin, nie mówiąc o tym, że musiałem się zajmować szkołą i też siedzieć na serwerze, naprawiać bugi. Roche podsuwa pomysły, które są możliwe do wykonania mając tyle czasu co ja.

Skończ waść, wstydu oszczędź w skrócie.

Musze potwierdzić słowa NC, Roch to totalny kretyn który lansuje się tym że ma admina od w ch*j wie ile czasu, banuje ludzi za np. na becie chyba 1.8 jeszcze na starym freebuildzie zabiłem jego sis na strefie PVP (jeszcze jako zBrickowany) i poleciał bananik dla mnie bo nie chciałem oddać itemów lub w ogóle za zabicie jej... Ogólnie zachowuje się jakby był bity w dzieciństwie i teraz się wywyższa, w przyszłości jako że ma taki charakter będzie pracował albo jako kanar lub strażnik miejski albo jeśli mu się pofarci jako pies... Sorry Yon ale taka jest prawda.

/Havoc

To są bardzo dawne czasy, szczerze to nawet nie wiem czy to się naprawdę wydarzyło. Havoc już nie wspominam, że byłeś jednym z największych cheaterów na serwerze, który po prostu zasługiwał na bana.

Opublikowano

Dlamnie Prezentacja Okej jest fajna ale wbijcie na serwer I ocieńcie sami ja jak wbiłem niewiedziałem co robić ok H@ mi pisze idz do tablicy spawn jebany jak huj i jeszcze administracja nieogarnienta Malłe oznakowanie Dlamnie serwer do bani fajny tekstur tylko jak piszesz to zły

Stawiam Ocene

Ocena : 10/5 za tekstur pluginy i SPAWn którego niebudowaliście

Jak by to oceniał ktoś ostry to na 2

MainiMax

Opublikowano

A może zróbiłeś "wróciłeś" bo zobaczyłeś że na zapowiedzi było 500 wyświetleń i 50 odpowiedzi ?

Jeżeli Ci się udało to dobrze , ale gdyby nie ja ..

Nie jestem potrzebny Ci do szczęścia , masz 10 chętych bardziej zmotywowanych itp..

Proszę cię... Znajdz kogoś tak dobrego jak ja to pogadamy

Od początku mojego grania w gry grałem aż

3lata same RTS'y

3.5roku , MMORPG

4lata RPG

Gry typu:

AoE I / II / III

Gothic I / II / IINK / III / IIIZM

Ts VI

TeS IV

Diablo II

Masę gier MMORPG

W skrócie gram praktycznie od zawsze w RPG i uwielbiam je , a tworzenie serwera sprawia mi przyjemność , szczególnie że mogę sam wymślić fabułę itp...

Pragnę dodać że każdy mój pomysł był dobry tylko że wam się nie chciało robić bo "za dużo roboty" Ile razy tak było ?

Mam to we kriwi , nie będe się jak tamten zgrywać .Przestać pieprzyć odpowiedno słowa wyważ.

A to co dał mi Bóg nie da się od tak zabrać

1. Że tak spytam co z tych wyświetleń i odpowiedzi, jak wszystko poszło na marne z powodu tego, że ciebie nie było? Ilość graczy zawdzięczamy aktualnej administracji a nie twojej nędznej gimbusiarskiej prezentacji. W ogóle nie była profesjonalnie wykonana i mogła przyciągać jedynie ludzi z twoją mentalnością, i poziomem intelektualnym.

2. Czy ty byłeś dobry? Teraz mam hmm, 7 osób w administracji i dosłownie każdy jest bardziej pracowity i ma lepsze pomysły niż ty (no może poza Japco, ponieważ teraz jest chora, więc nie będę jej kazał siedzieć na serwerze). Straciłeś po prostu ten czas na gry, bo nic ciekawego z nich nie wyniosłeś. Fabuła, którą wymyślałeś zawsze była nędzna i nie mówiłem tego wprost by ci przykrości nie robić, mówiłem że fabułę się później zrobi czy coś...

3. No tak, mam też swoje prywatne życie i nie mogę poświęcać całego czasu serwerowi i zaniedbać szkołę, tym bardziej, że teraz jestem w klasie maturalnej. Jak miałeś takie genialne pomysły to mogłeś je sam zrealizować. Jak wydawał się sensowny to zawsze miałeś moje przyzwolenie na wykonanie jego.

4. Wyłącz te jebane wyśrodkowanie bo ono bardziej wkurwia niż pomaga.

Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to zamilcz, bo jedynie zaśmiecasz prezentacje mojego serwera swoimi śmieciowymi postami.

Dlamnie Prezentacja Okej jest fajna ale wbijcie na serwer I ocieńcie sami ja jak wbiłem niewiedziałem co robić ok H@ mi pisze idz do tablicy spawn jebany jak huj i jeszcze administracja nieogarnienta Malłe oznakowanie Dlamnie serwer do bani fajny tekstur tylko jak piszesz to zły

Stawiam Ocene

MainiMax

No cóż, widać, że Ncturme hejter odniósł sukces. Nie szkodzi, jak jesteś po prostu tak głupi by mu ulegać to nawet lepiej dla nas, że nie będziesz grać na tym serwerze. Jak nie potrafisz się odnaleźć na serwerze, który jest bardziej złożony niż te wszystkie tandetne survivale i freebuildy to no cóż, nie mój problem.

Opublikowano

Stawiam Ocene

MainiMax

Wszystko zostało Ci wyjaśnione, ale spamem niczego nie załatwisz, poza tym trochę kultury, bo przez to jesteś mało wiarygodny.

J79BmzJ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...