Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam taki problem, że nie mogę ustawić cen w sklepach(tak wiem były tematy ale nic nie pomaga)... próbowałem już dosłownie wszystkiego co znalazłem w necie i na tym forum (czyli np. konwertowanie navi do.txt M2toolUP  oraz tym od jachupl, wgrywanie liba, żeby nie trzeba było konwertować do txt).

mam takie coś, że zapisując wszystko co trzeba w navi i restartując "reboot" czy też resetowanie mysql albo reload p po zalogowaniu sie do gry, nie zmienia się nic w grze oraz w navi wszystko wraca do stanu poprzedniego (próbowałem także zmieniać w kliencie item_proto... ) 

dodam, że jak dodaję do sklepu jakiś itemek to on się normalnie dodaje i zapisuje w navi:) (niektóre z nich domyślnie nie miały ceny i są ciągle za 0yang i nie można ich kupić a reszta zostaje przy cenie domyślnej zanim było coś edytowane)

aha i najlepsze jest to, że jak wejdę w folder z ftp  usr/home/xxxxxx/db i podglądne plik item_proto.txt to pozostaje tam ten co wgrałem z edytowanymi cenami a w navi wszystkie ceny wracają do starych ustawień

(pracuje w virtualbox i mam tą gotową maszynkę i inne pierdoły z 1 postu, no i robie hamachi )

nie wiem już sam co robię źle... xD

sorry za ewentualny chaos wypowiedzi

doradźcie mi coś, co robie źle, albo może jak inaczej można zresetować baze, żeby to wszystko się zapisało.. xD dzięki z góry:)

Edytowane przez mendes333
  • Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mógłby mi ktoś podmienić w tych rootach ip na 25.124.227.100

Cały czas gdy ja to robię, zapisuję i pakuje wraca mi poprzednie ip.

Z góry dziękuje i nagrodzę lajkami.

http://przeklej.org/file/rAknwY/rooty.7z

Trzymaj

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

Mógłby mi ktoś pomóć? Kiedy jestem już zalogowany na serwer, na koncie bez postaci i próbuję stworzyć postać to robi się czarny ekran i nic. Tak samo jak wchodzę już na istniejące wcześniej konto z postaciami. Próbuję jakąś postacią wejść do gry to ładuje się 3/4 paska i wywala całą grę.

14115277MvHECPc.gif

Opublikowano

Mógłby mi ktoś pomóć? Kiedy jestem już zalogowany na serwer, na koncie bez postaci i próbuję stworzyć postać to robi się czarny ekran i nic. Tak samo jak wchodzę już na istniejące wcześniej konto z postaciami. Próbuję jakąś postacią wejść do gry to ładuje się 3/4 paska i wywala całą grę.

Coś dodawałeś do clienta? Podaj syserr z clienta najlepiej na wklej.to

Opublikowano

Potrzebna pomoc :D
chcę postawić serwer NO-IP (bez hamachi innymi słowy) 
jednak..
nie mogę dojść dlaczego zmieniony quest na "szkate ucznia" nie działa z nowymi danymi (wyrzuca dalej starą broń +0 ... ) 
jak zrobić by klient działał z NO-IP bo ten od terenza nie chce, klient LIKE-a też nie a mam jakiś chiński z głową sury i działą (tzn mi po localu tak, tym z poza niekoniecznie... (wywala po wyborze postaci)
poza tym jest ok. aaa i apache2 nie działa u terenzo... 

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

mam podobna sytuacje... z tym, ze mi zadne questy nie dzialaja i dodatkowo nie moge edytowac cen w sklepach i edytowac itemkow, UP pewnie nie otrzymamy nigdy odpowiedzi dlaczego tak sie dzieje... moze ktos wie co trzeba zrobic w tych dwoch przypadkach? ;)

Opublikowano

ceny itemów zapisują się w pliakch TXT. item_proto i mob_proto to TXT nie wiem gdzie ale czytałem o tym ;D
a questy... mi tylko szkaty ucznia nie działają 
reszte robie tak
wrzucam questa
ręcznie dodaje go do quest_list

wpisuje /qc 
potem w grze jako GM /reload quest ;d

pozdro ;d

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Te pliki + Klient Exaliona troche pracy i dodatków i wychodzi fajny serwerek . Pliki naprawde spoko duzo serwerów ma podstawke tych plików sam z nich korzystałem :)

Opublikowano

Na jakiej wersji FreeBSD najlepiej stawiać te pliki ? Mam na myśli to, aby uniknąć nie potrzebnych problemów prze złą wersje FreeBSD

Opublikowano

Na jakiej wersji FreeBSD najlepiej stawiać te pliki ? Mam na myśli to, aby uniknąć nie potrzebnych problemów prze złą wersje FreeBSD

To nie ma żadnego znaczenia. na każdej wersji będą działać.

Opublikowano

ceny itemów zapisują się w pliakch TXT. item_proto i mob_proto to TXT nie wiem gdzie ale czytałem o tym ;D

a questy... mi tylko szkaty ucznia nie działają 

reszte robie tak

wrzucam questa

ręcznie dodaje go do quest_list

wpisuje /qc 

potem w grze jako GM /reload quest ;d

pozdro ;d

no to z tymi cenami to pisalem juz o tym wczesniej, ze konwertowalem do txt itp, itd, bla bla bla , zaden sposob mi nie dziala a mecze sie juz tyle czasu zeby to jakims sposobem zrobic... bony w itemach normalnie mi zapisuje a edycja itemow i cen w sklepach nic, to samo ze srednimi i um w broni zaden sposob nie dziala, chyba mam tego dosc ;)

Opublikowano

Na tym cliencie ustawiłem Ip swoje w root , i łaczy mi z serwer ale jak zakładam nową postać to czarny obraz mam co zrobić?

A jak pobrałem clienta Metin2 z 2012 roku to Zostaniesz połączony z serwer i tak cały czas, jakieś sugestie?

Opublikowano

Co zrobić z mt2full.tgz?

­

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Wrzuci ktos SF na np mediafire itp bo jest limit na hostingu i nie mam zamiar pobierac 50 kb/s ..

Jeżeli zacząłbyś pobierać już byś skończył.

e3e0ug.png+ 4gb ram.

Opublikowano

Jeżeli zacząłbyś pobierać już byś skończył.

200mb w tępie 50kb pobiera się z 2 godziny

­

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...