Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

My unqualified host name (ethost)unknow. sleeping for retry. Takie cos wywala a jedyne co dlubalem to gm i bony :C

Może źle ustawiłeś hosta w sysinstall. Z tego co pamiętam ma być 'Ethost.' zamiast 'Ethost'

4897574088.png

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Najlepsze pliki ever ! Najmniej błędów mają tylko jedynie trzeba questy powgrywac lub zmienic.

mają błędy:

- któryś z pająków wywala chanel.

- nie widać niektórych kostiumów (brak tekstur).

- z wierzchowcami to samo.

- brak respu na nowych mapach.

Takie małe będy ale i tak są najlepsze jak narazie xD

Opublikowano

wie ktos moze dlaczego po zaladowaniu sie postaci na mape od razu wywala clienta?

2lw7hol.png

Νεχ ποσσυμ τεχυμ ωιωερε, νεχ σινε τε. 

Opublikowano

wie ktos moze dlaczego po zaladowaniu sie postaci na mape od razu wywala clienta?

Nie ma plików mapy albo są źle lub wcale nie ma ich "dodanych" do clienta. Chodzi tu o wpis w pliku Index w pack. Najlepiej jakbyś podał zawartość pliku syserr z clienta.

Opublikowano

Witam wszystkich, myślałem że powstrzymam się od napisania postu ale jak widać nie wyszło. Teraz do rzeczy, chciałbym postawić serwer no hamachi na karcie microsoft loopback. Próbowałem w tym celu stworzyć serwer za pomocą virtualbox plikami gotowej maszyny, które są w pierwszym poście ale nie wychodziło. Program tuż przed samym zalogowaniem do maszyny wykrywał jakieś błędy więc nie wiedziałem co dalej robić. Z plikami serwerowymi raina nie było problemu by postawić serwer hamachi czy no hamachi a nie ukrywam, że chciałbym spróbować pograć na tych plikach gdyż każdy je chwali. :D Pobrałem pozostałe pliki i chciałbym o ile się da, raz a dobrze ogarnąć sprawę bym mógł bez problemu pograć. Chciałbym by ktoś mi to wytłumaczył bo najwidoczniej jestem za głupi na to a nie chciałbym czegoś spiep... tak bym ponownie nie musiał pobierać plików na łączu które posiadam ... Liczę się z falą krytyki bo przeczytałem sporo tematów i komentarzy gdzie większość ludzi byla bardzo miła. :) Ale myślę, że znajdzie się ktoś porządny. :P

Ps. Przepraszam, że się tak rozpisuje ale już tak mam. :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

@N0resta

Już jakoś sobie poradziłem, dzięki za podpowiedź.

@topic

mają błędy:

- któryś z pająków wywala chanel.

- nie widać niektórych kostiumów (brak tekstur).

- z wierzchowcami to samo.

- brak respu na nowych mapach.

Takie małe będy ale i tak są najlepsze jak narazie xD

Wie ktoś w jaki sposób można poprawić, żeby ten pająk nie wywalał channelu?

2lw7hol.png

Νεχ ποσσυμ τεχυμ ωιωερε, νεχ σινε τε. 

Opublikowano

Witam wszystkich, myślałem że powstrzymam się od napisania postu ale jak widać nie wyszło. Teraz do rzeczy, chciałbym postawić serwer no hamachi na karcie microsoft loopback. Próbowałem w tym celu stworzyć serwer za pomocą virtualbox plikami gotowej maszyny, które są w pierwszym poście ale nie wychodziło. Program tuż przed samym zalogowaniem do maszyny wykrywał jakieś błędy więc nie wiedziałem co dalej robić. Z plikami serwerowymi raina nie było problemu by postawić serwer hamachi czy no hamachi a nie ukrywam, że chciałbym spróbować pograć na tych plikach gdyż każdy je chwali. :D Pobrałem pozostałe pliki i chciałbym o ile się da, raz a dobrze ogarnąć sprawę bym mógł bez problemu pograć. Chciałbym by ktoś mi to wytłumaczył bo najwidoczniej jestem za głupi na to a nie chciałbym czegoś spiep... tak bym ponownie nie musiał pobierać plików na łączu które posiadam ... Liczę się z falą krytyki bo przeczytałem sporo tematów i komentarzy gdzie większość ludzi byla bardzo miła. :) Ale myślę, że znajdzie się ktoś porządny. :P

Ps. Przepraszam, że się tak rozpisuje ale już tak mam. :D

Pozdrawiam.

loopback to nie karta - to interfejs... - potrzebny do tego aby móc uruchamiać usługi wymagające jakiejkolwiek komunikacji przez sieć na komputerze który nie ma dostępu np do sieci Internet.

Problemy z Vb są zwiazane z wersją zapewne i należy ściągnąć wcześniejszą którąś, albo najnowaszą z nadzieją że błąd jest naprawiony.

Opublikowano

loopback to nie karta - to interfejs... - potrzebny do tego aby móc uruchamiać usługi wymagające jakiejkolwiek komunikacji przez sieć na komputerze który nie ma dostępu np do sieci Internet.

Problemy z Vb są zwiazane z wersją zapewne i należy ściągnąć wcześniejszą którąś, albo najnowaszą z nadzieją że błąd jest naprawiony.

Problem nie leżał po stronie VB. Po instalacji kilku wersji zorientowałem się, że błąd powodował jeden z procesów, który zabierał za dużo pamięci. :P Po wyłączeniu go jest ok.

Opublikowano (edytowane)

@N0resta

Już jakoś sobie poradziłem, dzięki za podpowiedź.

@topic

Wie ktoś w jaki sposób można poprawić, żeby ten pająk nie wywalał channelu?

Musisz mu nadać HP bodajże ma 0 zycia przez co powoduje buga

Edytowane przez Saveti
Opublikowano

A ja mam pytanie , jak ustalić na tej maszynie połączenie z internetem , bo nie mogę zaktualizować portów , zainstalować ccache i tym podobnych ? 

7plz01.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Niech ktoś pomoże mam problem z  zwiekszeniem exp

1.robiłem już to http://www.mpcforum.pl/topic/92495-tutorial-jak-zmniejszyczwiekszyc-raty-serwera/

2.konwertowałem już mob proto i item proto i dalej nic

po restarcie mam w tabeli zwiekszony exp jak wpisze komende /start potem załącze chanele to mi wraca do poprzednich ustawien ( np dziki pies ma domyślnie 15 po zapytaniu i restarcie ma 150 po właczeniu chanelli ma znów 15 )

Edytowane przez miros45
Opublikowano

Pomoże ktoś z konfiguracją klienta po no-hamachi (wpisałem swoje ipv4 w root ) wyświetla mi że ch sa off i przy logowaniu jest bląd podczas łączenia się

Opublikowano

witam gdy chce stworzyc konto, dodałem strone ale wyskakuje mi Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

wklejałem już

ALTER TABLE `account`

MODIFY COLUMN `last_play` datetime NULL AFTER `money_drop_rate_expire`,
MODIFY COLUMN `web_ip` varchar(15) CHARACTER SET ascii COLLATE ascii_general_ci NULL AFTER `web_admin`,
MODIFY COLUMN `web_confirm` varchar(32) CHARACTER SET ascii COLLATE ascii_general_ci NULL AFTER `web_ip`;

POMOCY!

Like it +

Opublikowano

Niech ktoś pomoże mam problem z  zwiekszeniem exp

1.robiłem już to http://www.mpcforum.pl/topic/92495-tutorial-jak-zmniejszyczwiekszyc-raty-serwera/

2.konwertowałem już mob proto i item proto i dalej nic

po restarcie mam w tabeli zwiekszony exp jak wpisze komende /start potem załącze chanele to mi wraca do poprzednich ustawien ( np dziki pies ma domyślnie 15 po zapytaniu i restarcie ma 150 po właczeniu chanelli ma znów 15 )

Kowertujesz do .txt ? Podmieniasz pliki .txt w db ?

­

Opublikowano (edytowane)

Siemanko mam taki problem że jeśli loguje się z klienta to pisze "błąd podczas połączenia" wiecie co może być źle? (serwer stawiam na dedyku FreeBsd)Zapore już wyłanczałem może porty się niezgadzają

Edytowane przez Alvarose
Opublikowano

Siemanko mam taki problem że jeśli loguje się z klienta to pisze "błąd podczas połączenia" wiecie co może być źle? (serwer stawiam na dedyku FreeBsd)Zapore już wyłanczałem może porty się niezgadzają

Serwer aby na pewno się odpala? Daj ss z maszyny po wpisaniu "ps".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...