Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam problem, nie chce mi się client wgl włączyć, mam launchera oraz fixa. Klikam na launcher czy metineth.exe, chwile się ładuje i nic. Wie ktoś coś z tym?

Gość Lajk™
Opublikowano

mam problem, nie chce mi się client wgl włączyć, mam launchera oraz fixa. Klikam na launcher czy metineth.exe, chwile się ładuje i nic. Wie ktoś coś z tym?

Podaj zawartość pliku syserr z głównego folderu.

­

Opublikowano

jest pusty

Podaj zawartość pliku syserr z głównego folderu.

­

Jest pusty, a jak pobrałem innego clienta metin2 to mi normalnie się odpala przez launcher więc jest coś z clientem tym nowym. Jeżeli ktoś miałby stary client i pliki byłbym wdzieczny

Opublikowano (edytowane)

Spox, uporałem się z tymi błędami.

Lecz powstały nowe i nie wiem dokładnie jak je naprawić daję część syserr z db.

Jak ktoś spotkał się z takim błędem proszę o pomoc.

SYSERR: Mar  3 22:38:58 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (101, "??", "Dziki Pies", 0, 0, 1, 1, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 0,
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (102, "??", "Wilk", 0, 0, 1, 3, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 30028, 0
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (103, "????", "Alfa Wilk", 0, 0, 1, 4, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 3
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (104, "????", "Nieb. Wilk", 0, 0, 1, 6, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (105, "?? ????", "Nieb. Alfa Wilk", 0, 0, 1, 9, 0, 0, 1, 0
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (106, "????", "Szary Wilk", 0, 0, 1, 13, 0, 0, 1, 0, 0, 0,
SYSERR: Mar  3 22:39:14 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'mob_proto' is read only (query: replace into mob_proto (vnum, name, locale_name, type, rank, battle_type, level, size, ai_flag, setRaceFlag, setImmuneFlag, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4, sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive) values (107, "?? ????", "Szary Alfa Wilk", 0, 1, 1, 16, 0, 0, 1,

Edytowane przez Songo Sajan
Opublikowano (edytowane)

Witam, moze ktos dokladniej wytlumaczyc jak zrobic średnie obrażenia i średnie umiejętności bo nie maja ich 

a nie rozumiem tego "konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/*" 

## Jakie sa komendy na wierzchowce? tzn na pieczatki oraz pety prosze o pomoc + beda :P

@jak sie polaczyc z ftp?

Edytowane przez Pawelek1148
Opublikowano (edytowane)

Czemu rejestracja nie działa :/

Edytowane przez Ziolasek

67pojo.png

Opublikowano

Witam mam pytanie chodzi oto że jak zmieniam nazwe NPC Pomocnik Zdażeń to nic sie nie dzieje. Próbowałem wielu sposbów, ręcznie, konwertowalem plik mob_proto potem wgrywałem go ręcznie przez ftp. Próbowałem tez tym

To jest ukryta treść, proszę

I nic jeżeli ktoś wie oco chodzi prosze o pilny kontakt na pw, gg lub pod tym postem :).

67pojo.png

Opublikowano

Witam mam pytanie chodzi oto że jak zmieniam nazwe NPC Pomocnik Zdażeń to nic sie nie dzieje. Próbowałem wielu sposbów, ręcznie, konwertowalem plik mob_proto potem wgrywałem go ręcznie przez ftp. Próbowałem tez tym

I nic jeżeli ktoś wie oco chodzi prosze o pilny kontakt na pw, gg lub pod tym postem :).

Przekonwertuj mob proto do clienta.

IDcncno.png

Opublikowano (edytowane)
Konfiguracja plików Terenzo.

następnie:

Pózniej standard etc/rc.d/netif restart

Ustawiamy  sysinstall nastepnie restartujemy maszyne.

i następnie edytujemy 

ma być podzielone tak:

Pózniej zapisujemy (esc/a/a)

Naprawa rejestracji w plikach Terenzo.

Jak zauważyliscie zapytanie wymienione w temacie nie działa wg was, zmartwie was ono działa tylko wasza strona nie wprowadza wszystkich ważnych danych potrzebnych do rejestracji  więc musicie przeprojektować waszą tabele Account. Uwaga przed tym wykonajcie zapytanie poniżej  :)

Najpierw łączymy się z bazą danych poprzez Navicata,nastepnie robimy analogicznie wg. obrazka

post-155796-0-64721000-1427125117.png

Gdy klikniemy przycisk Design Table ukaże się nam

post-155796-0-34297400-1427125534.png

Allow Null jest to kolumna która nas najbardziej interesuje jeśli nasza rejestacja jest prosta itp (zawiera powiedzmy dla przykładu login,haslo,kod usuniecia) zaznaczamy wszystko oprócz id,login,password,social_id(to jest kod usuniecia postaci),oczywiscie jeśli wasza strona jest rozbudowana etc, zaprojektujcie tabele wg. uznania :)

Edytowane przez realo
Opublikowano

jak to naprawic?

0323 12:46:42253 :: 
uiCharacter.py(line:405) __LoadWindow
uiCharacter.py(line:155) __BindObject

CharacterWindow.__LoadWindow - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'ToolTip'

0323 12:46:42253 :: ============================================================================================================
0323 12:46:42253 :: Abort!!!!

Opublikowano

Terenzo tak z czystej ciekawosci pytam ... Chyba zaraz juz bedzie z rok jak ludzia obiecales 40 k pliki swojego autorstwa , a tu ani widu ani slychu. Jak to jest z mordy dupe zrobic?

Opublikowano

Czy ktoś mi może podesłać poprawione item proto (średnie i umki w broniach) z ftp? Bo jak zapisuje z bazy danych i konwertuje do txt to po podmianie w ftp nie chce mi sie gra ladowac

76561197996037016.png

Opublikowano

Mam problem. Otóż, zrobiłem serwer na plikach Terenzo robię bardzo dobrze jak na tutorialu i gdy wybieram postać i zaczynam grać i gdy się ładuje wywala mnie do pulpitu. Co mam zrobić ?

Opublikowano

Mam problem. Otóż, zrobiłem serwer na plikach Terenzo robię bardzo dobrze jak na tutorialu i gdy wybieram postać i zaczynam grać i gdy się ładuje wywala mnie do pulpitu. Co mam zrobić ?

Ściągałeś rozpakowane root'y? Pokaż sysser.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...