Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w clannad raczej za dużo ecchi nie ma ale reszta gatunków się zgada, raczej ciężko znaleźć takie anime z wszystkimi wymienionymi gatunkami

NJxbd4x.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam ciekawych anime o duchach o łowcach duchów. Anime posiadające dobry klimat i jakieś zagadki :P Oglądał ktoś coś ciekawego ?

Opublikowano

Szukam ciekawych anime o duchach o łowcach duchów. Anime posiadające dobry klimat i jakieś zagadki :P Oglądał ktoś coś ciekawego ?

hmmm hyouka o zagadkach a higurashi no naku koro ni horrorek o duchach

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam anime podobnego do Bleacha.

raczej nie znajdziesz drugiego takiego z podobnymi emocjami, jak ogladasz tylko bleacha albo jakies 2-3 kluczowe seriie typu naruto, one pieace to sporobuj tez z innymi, mimo gatunku death note to anime gdzie nie znalem nikogo komu by sie nie podobalo

NJxbd4x.png

Opublikowano

Death Note powiadasz? Poszukalem cos i ogladam Code Breaker.Narazie tego nie rozumiem bo dopiero 2 odcinek obejrzany.Potem rzuce okiem na Death Note.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

@Greedo może spodoba ci się Sengoku Basara nie ma tam shinigami ale jest walka na Miecze itp ;D albo Kingdom bardzo fajne Anime o bitwach i o ciekawych Taktykach :) ! Polecam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Seria .hack może cię zainteresować

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Coś podobnego do: Naruto Shippuuden, Nana lub Fairy Tail.

Shaman king, Bleach, Dragon Ball

Last.fm

Opublikowano

Szukam anime, nie wiem jakiej kategorii, obejrzałem Naruto shippuuden (tzn. nadal oglądam) Naruto, Death note i bleach. Najbardziej mi się podobał death note, potem bleach. naruto shippuuden tez jest spoko. Nie chcę oglądać: One piece, Fairy tail, SAO (może sam się skusze w przyszłości), belzebub

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Katekyo Hitman Reborn (pierwsze bodajże 33 odcinki to takie wprowadzenie na poznanie postaci, kolejny arc jest lepszy a trzeci jeszcze lepszy od drugiego)

Możesz też spróbować Soul Eater bo jest o shinigami, ale końcówka nie powala, a kreska jest dość nietypowa

D.Gray-man - całkiem miło się ogląda, raz są ciekawe wątki, a raz irytujące^^ muszę ostrzec bo zakończenie jest niedorobione.

Ao no Exorcist - kolejni shinigami, końcowe odcinki nie są oparte na mandze więc są takie trochę..nudne.

Toaru majutsu no index - coś w stylu bleacha, czyli pojawia się pewna osoba przez którą życie bohatera nabierze dynamizmu. Polecam.

Nurarihyon no Mago - początkowe odcinki do bani, później jest lepiej, youkai i te sprawy, walki są fajne, fabuła..też.

Jeszcze ew. Kaze no stigma, Brave 10, może coś typu 11eyes czy yumekui merry.

A co do DN to identycznego nie znajdziesz, ale możesz spróbować innych obowiązkowych perełek - m.in. Code;Geass, Steins;Gate, Angel Beats, Bokurano.

Opublikowano

@Up Ja wiem, że nie znajde anime identycznego od Death note, mogę nawet twierzdzić iż death note w swojej kategorii, tematyce itp jest najlepszym anime.

Nie prosiłem o to, aby ktoś mi podał liste podobnych anime, do tych których wymieniłem, lecz, aby użył mózgu i pomyślał co taki Golden może lubić skoro spodobały mu się takie i takie anime. Szukam bardzo fajnych anime, więc nie moze być nudnych początków/końców całe musi być fajne. Tzn. mogą być te nudniejsze odcinki jak to w anime bywa, ale bez przesady. Z resztą koniec anime jest jeszcze ważniejszy od początku. Myślcie dalej. Jutro może up'ie zobacze po 2 odcinki z każdego anime. Pozdrawiam.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Ej bez przesady, każde mi się podobało:) A tak napisałem, żebyś się czasem nie zniechęcił po kilku odcinkach jak to zwykle bywa. Jeśli masz zamiar dalej oglądać wszelkiego rodzaju anime to tak czy inaczej do 100 pozycji oglądniętych złapiesz się każdego z wyżej wymienionych^^ Niezależnie od tego czy gustujesz w romansach, akcji czy dramatach :) Proponuję zacząć od Code;Geassa - wszystko jest tak zajebiste jak w DN. I nie sugeruj się początkowo kreską:-)

I ruszałem mózgiem, ale średniaków to raczej nie ma co wypisywać bo jeden podobny do drugiego xD

Opublikowano

Jeśli szukasz fabuły, to Death Note. Btooom to taka maszynka do reklamowania mangi.

Last.fm

Opublikowano (edytowane)

Zabierać się za Death Note, czy lepiej za Btoom!?

WIem, że inne... ;p

Death note to najlepsze anime. Fajne też jest bo w 1 sezonie jest lektor. 2 sezon (od 27 odcinka chyba) jest gorszy, ale da się przeżyć. Polecam te anime, ale nie możesz też być "debilem" bo np. mój 12 letni brat nie zrozumiał tego death nota.

@down Masz racje, a to nie dlatego że to jest hentai lub dużo krwi itp, tylko dlatego że osoby poniżej 16 roku życia mogą tego nie zrozumieć. Mimo to ja rozumiałem ;)

Edytowane przez Golden™

1361453243-U739101.png