Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakieś anime super moce/fantasy/ewentualnie mecha albo coś w stylu black bullet(postapokaliptyczne)

Dam limita albo i kilka nie wiem xD

graphic.png

Opublikowano

Jakieś anime super moce/fantasy/ewentualnie mecha albo coś w stylu black bullet(postapokaliptyczne)

Toaru majutsu no index

XrgAYyk.png

Opublikowano

Steins;gate

Jeśli nie oglądałeś polecam gorąco :)

Opublikowano

@Cielson daj skan albo wrzuć na jakiś hosting typu iv...

AW: Zapodajcie jakiś krótki romans/dramat :)

Ano hi mita sana no namae wo bogutachi wa mada shiranai

XrgAYyk.png

Opublikowano

Witam ponownie w tym jakże przydatnym temacie, dzisiaj szukam czegoś dobrego z obecnego sezonu.

MAL - oczywiście nie wszystko tam jest aktualizowane, ale większość się zgadza

To jest ukryta treść, proszę

Jestem świeżo po obejrzeniu Noragami i przyznam szczerze, że było nawet warte obejrzenia.

Jeśli masz coś co twoim zdaniem jest na podobnym poziomie albo wyższym - pisz! :)

417711489342956987022.png

Opublikowano

@Cielson

Sorry, nie lubię małych dziewczynek ani tym bardziej nie podoba mi się Black Bullet. Obejrzałem kilka odcinków (trochę więcej niż na MALu mam podane) i zdecydowanie nie będę tego ciągnął. Anime zupełnie niezgodne z mangą i mimo fajnych soundtracków główny bohater rujnuje je całkowicie.

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Witam. Szukam anime, które ma szanse dostać ode mnie 10/10. Obejrzałem mało anime, ktore wlasnie tak ocenilem, ale mimo to zdążyłem poznać czym na prawde jest te uczucie. Tęsknie za nim. Chcę obejrzeć jakąś dziesiątke. Mam spore wymagania jeśli chodzi o tą ocene, może dlatego dalem na razie tylko 3 anime 10/10. Żeby seria miala dziesiątke musi spełniać następujące wymagania:

• seria ta nie może być full komedią niczym GTO, ale troche komedii jak np. angel beats może w niej być
  • kreska ma być ładna. Nie wymagam już, żeby była tak piękna jak w niektórych kinówkach, ale ma być chociaż znośna dla oka, nie ma być brzydka
  • anime to nie może mieć 12 odcinków. Nie mam nic do serii 12 odcinkowych, ale nie mogą one u mnie dostać oceny wyższej niż 9, bo nie zdążę się na tyle jeszcze wczuć, wchłonąć w świat anime, czy też polubić postaci
  • musi być wciągająca
  • ma posiadać fajną fabułe
  • nie może posiadać ecchi. 
  • fajnie by było jakby miała troche dramatu. Nie jest to obowiązkowe, bo Steins gate dramatu nie posiadał, a dałem mu 10/10, ale wydaje mi sie, że lekki, czy też zwykły dramat ma u mnie większą szanse na dostanie oceny 10/10, bo wówczas uczucie po obejrzeniu anime istnieje dłużej, jest bardziej intensywne. 

Edit. Zapomnialem o tym, że:

• nie może być zbyt drastyczna. Drastyczność taka jak w btoom, czy mirai nikki jest dopuszczalna, ale nie taka jak w mandze battle royale, czy gantz
  • nie może mnie obrzydzać. Jakieś robaki, wsadzanie palców do odbytu, homoseksualiści, lesbijki nie mogą występować w tej serii, bo mnei to obrzydza. Oczywiście to tylko przykłady. 

To chyba tyle, jak coś sobie przypomne jeśli chodzi o wymóg to dopisze. Warto, żebyście wiedzieli jakie anime obejrzalem, na szczęście nie jest ich sporo. 

Spójrzcie jak oceniam anime.

Obejrzane anime:

Obejrzane anime:

1. Shaman King 7/10

2. Naruto 7/10

3. Bleach 7/10

4. Death Note 10/10

5. Steins Gate 10/10

6. Mirai Nikki 10/10

7. BTOOM 8/10

8. Code Geass r1 9/10

9. Code geass r2 9/10

10. Angel Beats! 9,5/10

11. Attack on titan/snk 8/10

12. One Outs 9/10 !

13. High School DxD 9/10 !

14. High School DxD 2 9/10 !

15. Higashi no Eden 7,5/10

16. Toradora 9/10

17. Great Teacher Onizuka 8/10

18. Guilty Crown 8/10

19. High School of the dead 7/10

20. Oda nobuna no yabou 8/10 !

21. Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai 9/10 !

22. Another 9/10 !

23. Full metal alchemist: Brotherhood 9/10

24. School Days 9/10 !

25. Baccano 7/10

26. Ichiban ushiro no daimoi 7/10

27. Deadman wonderland 8/10

28. Toaru majutsu no index 9/10 !

29. Toaru majutsu no index II 9/10 !

30. Toaru kagaku no railgun 7/10

31. Toaru kagaku no railgun s 8/10

32. Swort art online 7/10

33. Magi 1 sezon 7,5/10

34. Magi 2 sezon 8,5 /10

Anime, które oglądam:

Naruto shippuuden 6/10

ngnl 7/10

! - nie jestem pewny tej oceny

Warto też, żebyście znali moje top6:

1. Steins Gate

2. Mirai nikki

3. Death Note

4. Angel beats

5. Code geass

6. Toradora

Edytowane przez Rhide

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ao No Exorcist, Darker than Black, Fate/Seria (Zero i Stay Night).

Ao no exorcist obiektywnie rzecz biorąc to gówno, darker than black kiedys obejrze na razie nie mam ochoty, fate stay night planuje, aczkolwiek obawiam sie, ze stay night mi sie nie spodoba. Zobaczymy. Fate/zero lepsze, nie?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ao no exorcist obiektywnie rzecz biorąc to gówno, darker than black kiedys obejrze na razie nie mam ochoty, fate stay night planuje, aczkolwiek obawiam sie, ze stay night mi sie nie spodoba. Zobaczymy. Fate/zero lepsze, nie?

W zasadzie żeby porównywać, to musisz obejrzeć serie. Z tego co pamiętam, to zero skupia się na wydarzeniach przed night. Postać Kirotsugu była lepsza pod każdym względem. Oglądaj mimo wszystko całość.

Opublikowano

w tym roku bodajże pod koniec października wychodzi remake fate/night, więc jak już oglądać, to lepiej sobie obejrzeć fate zero 2 sezony i poczekać na nowe fate night :)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Witam. Szukam anime, które ma szanse dostać ode mnie 10/10. Obejrzałem mało anime, ktore wlasnie tak ocenilem, ale mimo to zdążyłem poznać czym na prawde jest te uczucie. Tęsknie za nim. Chcę obejrzeć jakąś dziesiątke. Mam spore wymagania jeśli chodzi o tą ocene, może dlatego dalem na razie tylko 3 anime 10/10. Żeby seria miala dziesiątke musi spełniać następujące wymagania:

• seria ta nie może być full komedią niczym GTO, ale troche komedii jak np. angel beats może w niej być
  • kreska ma być ładna. Nie wymagam już, żeby była tak piękna jak w niektórych kinówkach, ale ma być chociaż znośna dla oka, nie ma być brzydka
  • anime to nie może mieć 12 odcinków. Nie mam nic do serii 12 odcinkowych, ale nie mogą one u mnie dostać oceny wyższej niż 9, bo nie zdążę się na tyle jeszcze wczuć, wchłonąć w świat anime, czy też polubić postaci
  • musi być wciągająca
  • ma posiadać fajną fabułe
  • nie może posiadać ecchi. 
  • fajnie by było jakby miała troche dramatu. Nie jest to obowiązkowe, bo Steins gate dramatu nie posiadał, a dałem mu 10/10, ale wydaje mi sie, że lekki, czy też zwykły dramat ma u mnie większą szanse na dostanie oceny 10/10, bo wówczas uczucie po obejrzeniu anime istnieje dłużej, jest bardziej intensywne. 

Edit. Zapomnialem o tym, że:

• nie może być zbyt drastyczna. Drastyczność taka jak w btoom, czy mirai nikki jest dopuszczalna, ale nie taka jak w mandze battle royale, czy gantz
  • nie może mnie obrzydzać. Jakieś robaki, wsadzanie palców do odbytu, homoseksualiści, lesbijki nie mogą występować w tej serii, bo mnei to obrzydza. Oczywiście to tylko przykłady. 

To chyba tyle, jak coś sobie przypomne jeśli chodzi o wymóg to dopisze. Warto, żebyście wiedzieli jakie anime obejrzalem, na szczęście nie jest ich sporo. 

Spójrzcie jak oceniam anime.

Obejrzane anime:

Obejrzane anime:

1. Shaman King 7/10
2. Naruto 7/10
3. Bleach 7/10
4. Death Note 10/10
5. Steins Gate 10/10
6. Mirai Nikki 10/10
7. BTOOM 8/10
8. Code Geass r1 9/10
9. Code geass r2 9/10
10. Angel Beats! 9,5/10
11. Attack on titan/snk 8/10
12. One Outs 9/10 !
13. High School DxD 9/10 !
14. High School DxD 2 9/10 !
15. Higashi no Eden 7,5/10
16. Toradora 9/10
17. Great Teacher Onizuka 8/10
18. Guilty Crown 8/10
19. High School of the dead 7/10
20. Oda nobuna no yabou 8/10 !
21. Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai 9/10 !
22. Another 9/10 !
23. Full metal alchemist: Brotherhood 9/10
24. School Days 9/10 !
25. Baccano 7/10
26. Ichiban ushiro no daimoi 7/10
27. Deadman wonderland 8/10
28. Toaru majutsu no index 9/10 !
29. Toaru majutsu no index II 9/10 !
30. Toaru kagaku no railgun 7/10
31. Toaru kagaku no railgun s 8/10
32. Swort art online 7/10
33. Magi 1 sezon 7,5/10