Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak chodziło mi o takie że jakiś bohater to psychopata czy coś takiego z mordowaniem takim nożami i tp

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tak chodziło mi o takie że jakiś bohater to psychopata czy coś takiego z mordowaniem takim nożami i tp

Mirai Nikki, Another, Death Note

Opublikowano

Witam, miałem styczność z wieloma anime , ale szukam mniej więcej czegoś takiego : bohater zabija ogromne epicko wyglądajace potwory.

Wolałbym też żeby była w miare dobra kreska o ile wogóle istnieje jakieś podobne anime z mojego opisu.

Opublikowano

Witam, miałem styczność z wieloma anime , ale szukam mniej więcej czegoś takiego : bohater zabija ogromne epicko wyglądajace potwory.

Wolałbym też żeby była w miare dobra kreska o ile wogóle istnieje jakieś podobne anime z mojego opisu.

bleach

XrgAYyk.png

Opublikowano

Znacie jakieś anime podobne do angel's beats lub death note ?

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

oglądałem i jakoś mało przypadło mi do gustu coś innego ?

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

oglądałem i jakoś mało przypadło mi do gustu coś innego ?

pod jakim względem podobne do death note i angel beats? Chodzi ci o tematyke czy gatunki? Jakie anime obejrzałeś?

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Chodzi mi o tematykę .Obejrzałem : Bleach , Mirainiki , Another , Full Metal Alchemist , kuroko na basuke , Sao , Code geass , Angel's beats oraz Death note

Edytowane przez kuba747

Opublikowano (edytowane)

Czyli interesujące cię tematyki to: Tajemnice/zagadki, demony, przemoc, anioły, okruchy życia.

Tajemnice/zagadki - Steins;gate. Po prostu perełka. 10/10. Perfekcyjnie zrobione anime. Nie znam żadnej wady. Może na początku tempo moze niektórych niezadowolić, ale po bodajże 11 odcinku każdemu powinno się spodobać.

Przemoc, tajemnice/zagadki - Another - na malu dalem 9/10, ale nie wiem czy jest tego warte. Załóżmy, że 8,5/10. Na prawdę fajne, polecam.

Przemoc - Attack on titan. Całkiem fajne anime, aczkolwiek miało swoje momenty, które były nużące. Na początku fajny dramat sięzapowiadał, a potem to było coś na wzór shounenówych mechów, bo praktycznie niczym się tytani od nich nie różnią, przynajmniej ci inteli.. nieważne :P

Demony - Highschool dxd. dałem 9/10, ale teraz gdy tak myślę to anime nie jest tego warte. W sumie nie wiem czym się kierowałem przy ocenianiu.. chyba emocjami, bo wciągneło mnie i obejrzałem 2 seriami. Całkiem fajne, ale troche za dużo cycków, a za mało fabuły.

Z anołów oprócz angel beats raczej nic nie obejrzałem, więc ciężko mi coś polecić. Na razie tyle serii Ci wystarczy. Polecam zwłaszcza steins gate. 

Edytowane przez Rhide

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dzięki na pewno obejrzę :)

Opublikowano (edytowane)

Witam. Poszukuje anime podobne do sao lecz nie ze względu na gre czy wirtualny świat lecz ze względu na romans(Kirito/Asuna) i głównego bohatera stojącego na przeciw zła

mój mal http://myanimelist.net/animelist/Cielson

btooom

wątpię żeby zrozumiała to osoba która ocenia hdxd na 9.

Ocena jest subiektywna. Hdxd spodobało mi się na 9. Zżylem się z bohaterami, spodobał mi się świat przedstawiony, wciągnęło mnie. Miałem wówczas ochotę na taką luźną serie. Odpierd.. się.

Edytowane przez Rhide

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czemu byś miał nie zrozumieć? :D

Słyszałem, że to bardzo skomplikowany tytuł, przeznaczony dla dorosłych osób. Selweron nie poleca, a ma 12 lat, więc coś w tym musi być..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam anime z glw. bohaterem, ktory jest op.

ogladalem: ngnl, Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?, hagure yuusha ~~

W jakim sensie op?

XrgAYyk.png