Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime poprostu według was najlepszego :)

Najlepsze jest Death Note, jednak w moich topkach 10/10 znajduje się też: Mirai Nikki, Steins Gate, Hellsing Ulltimate lub Gantz, Hajime no ippo ale to już nie dla każdego.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam anime poprostu według was najlepszego :)

Campione.

K.

Oda Nobuna no Yabou.

Ao no Exorcist.

Death Note.

Hataraku Maou-sama!

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?

Sakurasou no Pet na Kanojo

Więcej tytułów nie podaję, może z tego co wymieniłem coś Ci się spodoba ;)

Opublikowano

Szukam anime Seinen-Romans,albo akcja-romans.

Masz jakąś listę na malu lub gdzieś ? bo bez sensu by było wymieniać te które już nasz, albo powiedz chociaż ile masz obejrzanych to postaram się nie wymieniać tych popularnych.

NJxbd4x.png

Opublikowano

@bezi

White Album 2 (super kreska, wciągająca fabuła, ciekawi bohaterowie, dobre walki o chłopaka xD)

akb0048 - walczą sobie idolki z jakimiś robotami :D

saki - super walka w mahjonga z słodkimi dziewczynami

<enter>

stranger - movie

broken blade - mecha involved

hunter x hunter 2011

C: The money of soul and possibility control

kingdom

katekyo hitman reborn - szczególnie ostatni arc

medaka box szczególnie drugi sezon medaka box abnormal

needless - ecchi i jest tam jedna walka trwająca z 10 epów (jedno pomieszczenie kilka walk na raz)

persona 4 the animation - pełno tajemnic, kreska fajna jak się przyzwyczaisz; walki też były chyba dość kreatywne

poza tym wiadomo - toaru majutsu no index & kagaku no railgun series

claymore - niektóre są dość szokujące:) kreska gites tajemnice są przymuła jest

hagure yuusha - op bohater

mondai ji tachi - op bohater

legend of the legendary heroes - op bohater

kara no kyoukai - wszystkie movie (tam z 9 jest;) każde prawie inne ale później się niby okazuje że niektóre się łaczą :D przymuła, tajemnice, i trochę fajnych walk miejscami

seirei no moribito - coś jak stranger

yozakura quartet - w drugiej serii bodajże albo to może pierwsza była, pięknie się na jednym typku znęcali :DDDD poza tym są też fajne walki. W ova też jedna piękna walka jest;d

evangelion - tam są jakieś nowsze wersje co kto lubi; tylko mecha involved

darker than black

black lagoon - bronie i te sprawy:)

gunslinger girl - to samo ;D

devil may cry (anime) - rozpierdol badziewia

afro samurai

black rock shooter - tylko tu kreska ci pewnie nie podejdzie

gantz - tylko tyle że anime nie widziałem jakieś filery na końcu są

@down

pewnie w lotka grał

Opublikowano

http://myanimelist.net/animelist/TheRoguPL jest tu większość anime które oglądałem.

Polećcie coś misiaczki ;)

Troche wymagań : 

1. Dobra kreska

2. Dobre walki

3. Ciekawa, najlepiej tajemnicza fabuła 

4. Ciekawi bohaterowie. 

Obejrz one piece. ALe nie jestem w stanie tak szczerze ci coś polecić, bo masz zjebany gust. Naruto 10/10? Death note 8/10? Ta lista nie jest żartem?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Obejrz one piece. ALe nie jestem w stanie tak szczerze ci coś polecić, bo masz zjebany gust. Naruto 10/10? Death note 8/10? Ta lista nie jest żartem?

Nie sugeruj sie tymi ocenami, one nie są ustawione zgodnie z moimi odczuciami, traktuj to raczej jako listę anime, które obejrzałem.

btw. specjalnie dla ciebie ocenie je wszystkie jeszcze raz :)

Opublikowano

Co sądzicie o Clannad? Warto obejrzeć? Perełka? Na shindenie ma zajebiste oceny

Wzorując się shindenem to za dużo dobrych tytułów to nie obejrzysz już polecam topki na malu oglądać nie dośc że międzynarodowy to o wiele wiele więcej użytkowników jak i można poznać dobre anime które w polsce jest akurat mało znane.

Co do clannad to pierwszy sezon nie jest najlepszy za to drugi to już perełka i wyciskacz łez i choćby dla tego warto obejrzeć oba.

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

Wzorując się shindenem to za dużo dobrych tytułów to nie obejrzysz już polecam topki na malu oglądać nie dośc że międzynarodowy to o wiele wiele więcej użytkowników jak i można poznać dobre anime które w polsce jest akurat mało znane.

Co do clannad to pierwszy sezon nie jest najlepszy za to drugi to już perełka i wyciskacz łez i choćby dla tego warto obejrzeć oba.

no to obejrze, zobaczymy czy jest takie słabe jak selweron mówi po obejrzeniu 3 epów.. Dzięki

@edit

a z tym shindenem to specjalnie napisalem, zeby ktos to szybko skomentowal pomagajac jednoczesnie

// A ty szczfany jesteś winszuje, a selweron po 3 epach też ma rozległe pojęcie.

jak można mieć pojęcie o anime oglądając tylko jego 3 odcinki?

Edytowane przez Royal2

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Elo elo 3 2 0, mam do piatku zwolnienie lekarskie tak wiec potrzebuje jakis dobrych anime na ten czas, i na kolejne tygodnie :) Obecnie ogladam Naturo i sporadycznie Dragon Balla.

61093c6efb.png

Opublikowano

Elo elo 3 2 0, mam do piatku zwolnienie lekarskie tak wiec potrzebuje jakis dobrych anime na ten czas, i na kolejne tygodnie :) Obecnie ogladam Naturo i sporadycznie Dragon Balla.

To ci podam takie klasyki must watch 10/10 itd według mnie.

Death Note

Mirai Nikki

Hellsing Ultimate

Steins Gate

Jak chcesz tasiemce to możesz sobie zobaczyć Bleacha,Fairy Tail czy One Piece

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co lubisz, jakiegoś mala, byś podał, czy coś.. Nie polecę ci raczej dużo shounenów typu naruto, bo dla mnie to są gówna, ale jeden mi się spodobał,

a był to - Full metal alchemist BROTHERHOOD.  Chyba najlepszy shounen jaki jest.

Jak koniecznie chcesz oglądać takie bajeczki dziecinne typu naruto, gdzie nakurwiają się jakąs energią i nic nie ma sensu to bleach był nawet spoko (7.5/10). 

Jeśli szukasz po prostu czegoś zajebistego to musisz obejrzeć death note. Wątpie, że tego nie obejrzałeś, ale jeśli nie to powinieneś, bo te anime u dużej części list ma ocene 9-10, a raczej ciężko znaleźć mal'a, na którym DN ma ocene mniejszą niż 8. Ja osobiście oceniłem death note na 10/10, jest to moje ulubione anime (wraz z steins gate i mirai nikki, które potem też ci polecę ;) )

Lubisz dramaty z elementami komedii? A może chciałbyś spróbować tego gatunku, ale nie wiesz od jakiego anime zacząć? Śmiało mogę ci polecić Angel beats. 9.5/10

Jeśli death note Ci się spodobał, to obejrz One Outs i Code geass. Główni bohaterowie tych anime są też inteligentni, a code geass jest nawet troche podobne do death note. 

Polecam też steins gate, mirai nikki, school days i wiele innych, ale tyle tytułów ci powinno starczyć. W każdym razie wiedz, że te anime też bardzo polecam.

@up

Wymienione przez Ciebie anime nie są klasykami.

Edytowane przez Royal2

1373637009-U477327.png