Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][ALPHA-TESTY][RPG/SV][WL]-VeniceCraft-[MC W RENESANSOWEJ EUROPIE][1.3.2]

Daniel-94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

VeniceCraft

21057688071785105355.jpg

Witaj w ekscytującym świecie VeniceCraft !

Czemu powinieneś wybrać właśnie NASZ serwer ?

To u nas znajdziesz m.in :

- 4 Rozbudowane Metropolie: Wenecja,Rzym,Turyn i Mediolan

- Unikalne, spolszczone pluginy tworzone od podstaw przez nasz Team

- Ogromny piękny świat, ręcznie edytowany krajobraz

- 0 Lagów, dzięki bardzo dobrej maszynie która spokojnie utrzyma PONAD 250 SLOTÓW !

- Profesjonalny,ogarnięty TEAM do którego możesz dołączyć I TY !

-TS3 i Mumble z dużą ilością slotów

- Dobrze wykonane forum i IRC praktycznie 24/7 (Forum w ok. 60% skończone)

- Podział na role, w naszym świecie sam sobie nie pograsz !

MIASTA

WENECJA

Władca - Kamilsti

Biskup - GoToHeaven123

Generał - AzurekGT

POSZUKIWANY BUDOWNICZY

*POSZUKIWANY* ZARZĄDCA GONDOLIERÓW

Miasto pięknych kanałów,ciasnych uliczek i cudownych budynków.

Stolica świata VeniceCraft

Znajdziesz tu wiele budowli wzorowanych na prawdziwych np. :

- Santa Maria Del Fiore

- Pałac Dożów

- Plac św.Marka

Jedynie w Wenecji możesz poruszać się Gondolami.

RZYM

Władca - Karbonek3b

POSZUKIWANY BISKUP

Generał - sweetgrove12

Budowniczy - Lisek071

*Zarządca Koloseum* - Alek1233

*POSZUKIWANY* ZARZĄDCA HIPODROMU

Stolica niewolnictwa, świetne miejsce dla osób rządnych krwi.

Cotygodniowe walki Gladiatorów,codzienne egzekucje to tylko mała część tego co spotkasz w Rzymie.

Piękny ogromny Hipodrom,Forum Romanum i wiele więcej.

Szukamy chętnych do budowy Koloseum.

TURYN

Władca - wujekstaszek123

POSZUKIWANY GENERAŁ

POSZUKIWANY BUDOWNICZY

W świecie VeniceCraft jest to stosunkowo młode, mało rozbudowane miasto.

Szukasz wyzwania ? Zamieszkaj w Turynie !

(Należy do Biskupstwa Wenecji)

MEDIOLAN

Władca - Wielki Posejdon

POSZUKIWANY GENERAŁ

POSZUKIWANY BUDOWNICZY

*POSZUKIWANY* ZARZĄDCA TARGU

Miasto Handlowe , napotkamy w nim kupców z całego świata.

Nie znajdziesz w nim wielu pięknych budynków, lecz w poszukiwaniu przygód będziesz mógł zwiedzić

ogromne lochy,labirynt katakumb.

(Należy do Biskupstwa Rzymu)

WYBIERZ SWOJĄ PROFESJĘ

Na naszym serwerze długo sam nie przeżyjesz.

Aby zdobyć cenne surowce musisz handlować z graczami lub NPC,obowiązującą walutą

(Rzym,Wenecja,Turyn - Talary | Mediolan,Wioski NPC,Podróżni Handlarze - Denary)

Możesz wybrać max. 2 profesje - Główną i poboczną.

Lista dostępnych profesji :

-Złodziejaszek-Barbarzyńca-Zabójca

-Giermek-Wojownik-Rycerz

-Drwal-Stolarz

-Górnik-Kowal

-Farmer-Piekarz-Kucharz

-Łucznik-Strzelec-Strzelec Wyborowy

-Rybak-

-Czeladnik-Rzemieślnik

-Handlarz

-Pisarz

-Kartograf

---- Awans dostępny tylko gdy jest profesją główną

---- 3 profesja którą może nadać ci tylko władca (Potrzebna do zostania Senatorem)

---- Tylko za wyróżnienie się czymś

Potem dopiszemy co robi dana profesja,

na razie możecie się domyślać

:)

PODANIA:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WZÓR PODANIA DO WL:

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WZÓR PODANIA O ADMINA

(NAJPIERW MUSIMY PRZYJĄĆ TWOJE PODANIE NA WL)

MIKROFON:

STAŻ:

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:

DLACZEGO JA :

CO ZROBISZ DLA SERWERA:

WZÓR PODANIA O WŁADCĘ/GENERAŁA/BISKUPA

MIKROFON:

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:

DLACZEGO JA :

MIASTO :

Przydało by się także abyś miał poparcie wśród ludu

WZÓR PODANIA NA BUDOWNICZEGO

MIKROFON:

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:

SCREEN SWOJEJ BUDOWLI:

DLACZEGO JA :

MIASTO :

WZÓR PODANIA NA OZNACZONE **

MIKROFON:

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:

MIASTO:

POSADA:

ALPHA TESTY TRWAJĄ,ALE NARAZIE TYLKO Z UDZIAŁEM LUDZI Z NASZEGO TEAMU

OTWARCIE PLANOWANE NA OK. 25 LISTOPADA ZE WZGLĘDU NA NOWĄ AKTUALIZACJE MC (HALLOWEN UPDATE)

ZŁÓŻ PODANIE JUŻ DZIŚ DLA PIERWSZYCH 100 OSÓB PLANOWANE BONUSY.

Ze względu na nowe możliwości,mody i pluginy

udostępnione nam przez ekipę Minecraft

STAR WARS, przesuwamy nieco datę otwarcia serwera i zapowiadamy niesamowite nowości

w świecie MC znane nam z serii AC, czyli

maszyny Leonarda Da Vinci.

Skonstruowaliśmy już działający model

MACHINY LATAJĄCEJ I REALISTYCZNYCH

SPADOCHRONÓW, Teraz pracujemy nad resztą maszyn.

ZA 700 lajków postaramy się zrobić Zamkniętą Betę, dla najaktywniejszych użytkowników, którzy będą mogli przekonać się że warto uzbroić się w cierpliwość.

UWAGA UWAGA

Dn. 19.10.12 została zawarta współpraca pomiędzy naszym serverem a serverem Minecraft STAR WARS

Zachęcam do zagrania również tam !

Serwer StarWars niestety zamknięty.

ALE ZAPRASZAM NA SERWER MOJEGO BRATA CIOTECZNEGO

IP:188.165.248.212:25056

Wrzucam to tu bo bardzo prosił mnie o to brat

Serdecznie zapraszam!

Organizuje on konkurs na najlepszą prezentację serwer,

więc chętni mogą je pisać na forum(adres znajdziecie na serwerze)

Za dobre prezentacje będą nagrody u niego na serwerze, i być

może na serwerze VeniceCraft

H@ Serwera VeniceCraft

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Server zapowiada się ładnie, dlatego skusze się i napisze podanie. Nie wiem dogkładnie o jakie podanie wam chodzi ale spróbuje.

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Bardzo duże

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : W dzień pochmurny i chłodny urodziło się dziecko znanego kowala. Dziecko na imię miało Adhrian , a na nazwisko Kowalski. Jako dziecko uczył się profesji, lecz musiał ją przerwać z powodu przeprowadzki. Musiał przenieść się do Rzymu. Tam poznał w karczmie pewnego mężczyznę. Nikt nie znał jego imienia, lecz Adhrian spodobał mu się. Pozwolił mu zostać swoim giermkiem. Po dorośnięciu Adhriana mężczyzna został zabity, przez co Adhrian został sam z rodziną. Przeżywał to długo, lecz postanowił zostać równie dobrym rycerzem, a nawet lepszym !

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : giermek, górnik.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Sweetgrove przyjęty, ale następnym razem proszę napisać w doświadczeniu w grach rpg coś więcej niż ''Bardzo duże'' :)

H@ Serwera VeniceCraft

Opublikowano

Podanie na wl:

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Grałem w wiele gier MMORPG orat w typowe RPG np Gothick

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Yyy...

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :
-Złodziejaszek-Barbarzyńca-
Zabójca

NICK: Virusek1q

Podanie na władcę:

MIKROFON: Posiadam

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Mam na imię Kuba, lubie sporty (zimowe) oraz informatykę. Czasami pogrywam w rózne gry najczęściej są to gry typu FPS oraz SandBoxy.

DLACZEGO JA : Jestem odpowiedzialny, ogarniam ortografię, nie jestem no-lifem.

MIASTO :Wenecja

Edit: Zapomniałem o mieście

452ad1a40e39676f8459f2ede44ce642.jpg

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Całkiem spore, jestem weteranem Baldur's Gate i Neverwinter Nights, aktualnie testuje Skyrima :)

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Nojens urodzony w Rzymie,był synem Czarnego niewolnika. Dlatego pojmano go jako gladiatora. Już po pierwszym treningu widać było że nie nadaje się do walki. Zarządca areny postanowił wyrzucic Nojensa i sprzedał bogatemu Panowi z Mediolanu. Tam pracował na jego polu, rąbał mu drewno zajmował się wszystkimi pracami fizycznymi. Tak żyje do dziś.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Farmer,Drwal

Opublikowano

@2up nie rozumiesz znaczenia historii postaci? Niestety 90% ludzi tego nie rozumie...

Mam nadzieję, że server będzie non premium ponieważ go nie posiadam ( jeszcze )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Gramłem w wiele gier RPG np. Seria Gothic, TES Oblivion i Skyrim pozatym grałem też na kilku serwerach RPG w Minecraft.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : W małej wioscę, żył chłopiec o imieniu Jack od dziecka był zwinny i chytry. Jego rodzina była biedna więc chłopak zaczął kraść. Kiedy stał sie dorosłym postanowił ukraść berło władcy Wenecji. Niestety został złapany i trafił do niewoli a aby nie zostać okrutnie zabity musiał walczyć na arenie gladiatorów ku uciesze widowni.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Giermek-Wojownik-Rycerz, Górnik-Kowal

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Bardzo duże. Grałem na wieeeelu serwerach Role-Play, wiem o co chodzi, jak się odgrywa "rolę" swojej postaci. Ponadto wiele gier typu: Gothic, TES no i oczywiście osadzony w renesansie Assasin's creed (wszystkie części przegrane po kilka razy).

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : GoToHeaven przybył ze wschodu Europy (dokładniej z Polski) by szukać przygód we Włoszech. Zawędrował tylko do Wenecji. Wojował wiele dla Włochów, ale walka mu zbrzydła. Stracił w niej swojego przyajciela,-Alberta Guccionego. Całkowicie zdołowany tym wydarzeniem zaczął starać się o święcenia kapłańskie i zostanie biskupem w Wenecji, by wyleczyć swą duszę z grzechów...

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :wojownik i czeladnik.

MIKROFON: JUŻ JEST!!!

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:Jestem osobą ambitną, interesuję się sportami drużynowymi. Pochodzę z Olsztyna i gram w klubie KKS Warmia Olsztyn. Mam na tyle dużo czasu by zostać biskupem. Jestem ministrantem (proszę się nie śmiać ateiści, szanuję wasze poglądy i oczekuję tego samego), więc mógłbym przeprowadzać msze i święta w Wenecji.

Dlaczego ja:Jestem (jak wyżej) ambitny i lubię dobre serwery Role-Play. Grałem na takich więc ogarniam wszystko. Myślę, że bym się wykazał będąc biskupem i nie zawiódłbym ludu. Opiekowałbym się biednymi i starałbym im pomagać, jak na Katolika przystało.

MIASTO: Wenecja. Piękne miasto.

POSADA: Biskup.

480d22ad23a4ad0dda1394147f7853ba.jpg <------Zbieram diaxy ;D klikajcie!!!

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Często gram w gry tego typu m.in seria TES i inne serwery RPG mc

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Helios wychował się w biednej dzielnicy Mediolanu. Jego ojciec był cenionym rzemieślnikiem,lecz

jego pensja nie starczyła na utrzymanie wielodzietnej rodziny. Chłopiec musiał kraść , w czym wyszkolił się bardzo dobrze. Oprócz tego wstąpił do szkoły swego ojca i uczy się

na Rzemieślnika

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Czeladnik,Złodziejaszek

Opublikowano

MIKROFON:Nie

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:Jestem Miły i uczciwym człowiekiem.

MIASTO:WENECJA

Podanie

MIKROFON:Nie

STAŻ: 3-lata.

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Jestem uczciwym graczem i chcę pomóc innym.

DLACZEGO JA : Lubie pomagać ludzią itp.

CO ZROBISZ DLA SERWERA: Jak najlepiej.

;)

Opublikowano

PRZYJĘTE : Odrzucone:

- nivo! - Virusek1q (domyśl się czemu)

- hilfi1998 - kici12345 (bez możliwości poprawy)

- GoToHeaven123

- Duamian

GoToHeaven123 Biskupem Wenecji ! Gratuluje

H@ Serwera VeniceCraft

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Dosyć duże, grałem już na takich typu serwerach.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Był małym chłopcem o imieniu Lisek071, mieszkał wraz ze swoim ojcem. Żyli w Rzymie od początku swojego istnienia. Ojciec spędził większość czasu kopiąc surowce dla miasta. Pewnego dnia gdy chłopiec był wystarczająco duży, ojciec zabrał go do kopalni. Chciał pokazać co robi codziennie, chłopiec był dumny ze swojego ojca, jak ciężką prace robi. Parę lat później ojciec zginął w kopalni przez zawalenie się ziemi. Chłopca przygarnęła jego ciotka. Gdy był już w wystarczającym wieku, postanowił pójść w ślady ojca.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Górnik, Giermek

Gdy zostanie przyjęte to jeszcze proszę o sprawdzenie podania na Budowniczego

MIKROFON: Tak

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Mam na imię Jakub, jestem z Wrocławia. Obecnie jestem w 3 gimnazjum, interesuję się sportem, informatyką, grami. Lubię grać w takie gry jak minecraft, skyrim... Obecnie mam swój serwer, ale to nie będzie miało żadnych wpływów na ten. Lubię budować i grać na takich typu serwerach.

SCREEN SWOJEJ BUDOWLI: http://imageshack.us/photo/my-images/33/naszcalyspawn.png/

DLACZEGO JA : Bo uważam, że dosyć ładnie buduję. Chciałbym spróbować jako budowniczy Rzymu.

MIASTO : Rzym

//reklama

Opublikowano

Podanie na Generała

WIEK: 12 lat, pewnie pomyślicie, że jestem gimbusem lecz możecie się zdziwić

MIKROFON:Posiadam dwie sztuki sprawnych mikrofonów ( + mikrofon w laptopie )

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Interesuje się grami RPG, piłką nożną, league of legends. Jestem ogarnięty i w miare odpowiedzialny. Mam

wiele pozytywnych opinii od starszych ode mnie.

DLACZEGO JA : Ponieważ jestem odpowiedzialny i ogarnięty, znam się na RPG oraz jestem lojalny. Jestem bardzo pomocny, oraz nie będe miał focha na adminów jeżeli mnie zdejmą z rangi lub wogóle jej nie dadzą. Potrafie przyjąć porażkę z klasą jak i spokojem.

MIASTO : Chciałbym zostać generałem Rzymu

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Od kad pamietam ogarniam all pluginy mialem pare serwerow

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :Arek Urodzil sie jako biedak ojca mial pijaka matke tak samo . Gdy juz dorosl byl malym dzielnym wojownikiem pragnol wladzy . Nagle przyszedl dzien w ktorym zginol z nieznanego powodu

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :MPCik , Giermek

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Gothic,mu online,WOW.warcraft,mnówstwo mmo

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Pewien koczownik który dowiedział się o wyborach na generała, Natychmiastowo przybył do rzymu. Myślał że to jego wielka szansa, że przestanie wiecznei podróżować. Chciał rządzić armią, zaraz po przybyciu do rzymu zalatwił sobie pracę u jednego z rzemieślinków jako jego czeladnik. Jednak jego prawdziwą pasią było łucznictwo

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Czeladnik, poboczna- strzelec wyborowy

@up widze że sweeti mnie uprzedził więc z chęcią moja postać złoży podanie na generała w Wenecji :D

@edit nick: AzurekGT

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Przyjęci : Odrzuceni:

-AzurekGT -662061576

-Lisek071

Sweet dostaje Generała Rzymu

Lisek jak przyśle screeny dostanie budowniczego :)

H@ Serwera VeniceCraft

Opublikowano

Mam nadzieję ,że będzie się nam miło współpracować.

Jak wszystko dobrze pójdzie to stworzymy najlepsza w polsce serverownie rpg

Może potem dodamy jeszcze jakiś server :D

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

@UP

Ty się chyba znasz co nie. Wydaję mi się, że jak serwer ruszy to możliwe, że się stanie "hitem". A co do @UP7 dziękuje i postaram się nie zawieźć nikogo.

Opublikowano

Nie wiem czy lubicie takie klimaty, ale następny serwer to może być coś typu Orki v Elfy v krasndoludy i kilka jeszcze ras takich, Oni prowadzą wojny, zawierają sojusze i przejmują władzę na serwie. Ale to od was zależy.

EDIT:

Czy jako biskup mógłbym wyznaczać pomniejszych księdzy wśród ludności?

Opublikowano

@up Napewno nad tym pomyślimy dzięki za pomysł.

Jako biskup zarządzasz kościołem w całym biskupstwie i to ty decydujesz kto będzie księdzem itd.

H@ Serwera VeniceCraft

Opublikowano

@UP to się cieszę, a czy władca musi się zgadzać, aby dany gracz dostał święcenia kapłańskie, a i oczywiście ta osoba musi też być czystej duszy :D i nie mam ochoty by ksiądz pisał "kur..." na chacie globalnym :D.

Opublikowano

14-15

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:

Uwielbiam grać w serwery tego typu,

często one nie wypalają i trzeba szukać nowego.

Mam nadzieję że tan jednak serwer ruszy pełną parą i będzie najlepszym serwerem razem ze STAR_WARS.

Gram w minecraft bardzo długo , mam wprawę w tej grze, nigdy nie hackowałem i nie

przeklinałem gdyż uważam to za zbędne , tym bardziej przekleństwa,

​po co je wymyślali?..

Teraz do rzeczy... Gram głównie na takich serwerach , więc mam jakieś

doświadczenie

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :

Mieszkał się w Wenecji, był bardzo mały gdyż urodził się jako wcześniak. Ojciec spędził większość czasu ucząc syna łowić ryby gdyż sam był rybakiem. Szpiegując ojca po to aby zobaczyć jak spędza dzień odkrył że zdradza matkę, zniesmaczony i zrozpaczony syn wrócił do domu i rozmyślał nad życiem , czy ma jakiś sens i jak powiedzieć o zdradzie matce. Po wielu godzinnej męczarni sięgnął po nóż i czekał na ojca aby temu odciąć tętnice. Gdy było już po wszystkim , z rozszarpanymi nerwami wpadł na pomysł aby łowić ryby gdyż go to odprężało. Zrozumiał co popełnił źle i poszedł do kościoła się pomodlić , nie mół już mieszkać w Wenecji , zbyt dużo złych wspomnień, teraz zaczał podruże do Mediolanu , aby tam rozpocząć nowe życie...

Rybak,ZŁodziejaszek

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Dość spore. Grałem w MMORPG typu Metin czy Last Chaos. Fable II na xboxa i kilka podobnych

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Pewnej nocy w czasie pełni księżyca urodził się pół elf. Świetnie strzelał z łuku już od łodych lat. Był też bardzo dobrym drwalem. Uciekł ze swojej wioski podróżując natknął się na pięknę miasto. Na Wenecje postanowił tam zostać na zawsze. Wkrótce spróbował swoich sił jako gondolier i bardzo dobrze mu szło...

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Łucznik Drwal

c41caa1ee4d5079bc8576f30d8bce2b5.jpg
Opublikowano

Jak dla mnie pomysł z Rasami jest świetny.

Moja ekipa zajmie sie tym zaraz po starcie STAR WARS

To będzie 3 server w naszej serverowni.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...