Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][ALPHA-TESTY][RPG/SV][WL]-VeniceCraft-[MC W RENESANSOWEJ EUROPIE][1.3.2]

Daniel-94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem na takim serwerze. Nie chcę reklamować, ale ten serwer nazywał się Imperial-Lands. Teraz już go nie ma i przez dłuuugi czas nie będzie. Mniejsza z tym zresztą. Chodzi o to, że mógłbym wam pomóc z fabułą jeśli chcielibyście coś typu Śródziemie z Władców Pierścieni.

480d22ad23a4ad0dda1394147f7853ba.jpg <------Zbieram diaxy ;D klikajcie!!!

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Konkurs z okazji 2-Miesiąca pracy nad serwerem !

Zyskaj 30 tysięcy denarów/talarów i wymaksowane profesje na start !

Wystarczy ze twój znajomy dopisze w podaniu Polecający : TWÓJ NICK !

3 osoby z największa ilością zaproszonych osób dostana wyżej wymienione nagrody,a reszta dostanie nagrody pocieszenia !

H@ Serwera VeniceCraft

Opublikowano

Jak będzie duża ilość graczy to możemy do serverowni dodać server csa!

Kto za łapka w góre?

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

@up

Będąc Generałem będziesz zajmował się wszystkim co dotyczy armii twojego miasta. Zajmiesz się budową nowych koszar,awansami i degradacjami twych żołnierzy.Oczywiście będziesz też dowodził na polu bitwy w czym bardzo pomoże ci projektowany przez nas plugin (Szczegółów na razie nie zdradzę :) ) Dostaniesz prawo nadawania rang specjalnych za wybitne osiągnięcia (Strzelec Wyborowy,Rycerz) Zadaniem twoim i twojego sztabu będzie także odkrywanie nowych technologii wojskowych (Drzewko Technologii w 70% przygotowane ok. 250 Technologii Wojskowych i 40 Specjalnych, dla każdego miasta innych ZA 500 LAJKÓW OPUBLIKUJEMY FRAGMENTY!) Twoja rola w mieście będzie bardzo ważna, może nawet najważniejsza. Reszty szczegółów zdradzić nie mogę,aż do wyjścia BETY .

H@ Serwera VeniceCraft

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Lubię dobre serwery rpg , grałem na pewnej grze która mnie dużo nauczyła.. Więc sądzę ze mam dobrą znajomość co do rpg

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Monk3j to biedny wojownik , który niestety już jest za stary by nim być . W jego życiu zmieniło się wiele rzeczy stał się handlarzem bo juz nie może inaczej kształcić swojego losu . Lecz ma nadzieje że jego życie odmieni się to że jest stary nie znaczy że wojownikiem nie może być .. Jeszcze się przekonamy..

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :Drwal

NICK : MONK3J

images.jpg
Opublikowano

Podanie o WL

Nick;Mario

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:tak gothic 1,2,2 Noc kruka,Tibia,Metin, Mount&Blade Warband

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :Koniec;D

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Drwa, Barbarzyńca

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RP : Grałem na wielu zagranicznych serwerach RP : SAMP jak i Minecraft. Doświadczenie naprawde spore :)

HISTORIA POSTACI : Parsival, bo właśnie tak nazwany został w chwili poczęcia barbarzyńca. Za młodu był górnikiem, jak jego ojciec musieli zarobić na chleb i rachunki. Mieszkali w małej wiosce, 300 mil od Rzymu

Z czasem gdy Parsival zmężniał, miał ponad 20 lat. Gdy jego matkę rozszarpały wilki w tym czasie ojca zasypał gruz w kopalni . Parsival podejrzewał że jest to czyjaś sprawka. Wtem Parsivał zaczał trenować, trenował sztuki walki.

Stał się okrutny i bezlitosny. Jego miecz został wytopiony z najwyższej jakości stopu diamentu, złota, żelaza i emeraldu. Jego zbroja lśni jasnością 10 słońc. Parisval przywędrował do Rzymu. Zaczął walczyć w Koloseum, stał się najlepszy.

CIĄG DALSZY NASTĄPI...

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA : Barbarzyća - pobocz. Górnik.

Opublikowano

Nick: Thaid

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Grałem już w wiele gier RPG w tym na serwerach minecraft

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : W pewnej ubogiej rodzinie, w Rzymie żył chłopiec o imieniu Thaid. Jego ojciec był górnikiem , a matka zajmowała się gospodarką. I tak lata mijały aż jego spotkało wielkie nieszczęście-jego rodzice zostali zabici przez bandytów.Chciał znaleźć morderców i zemścić się, dlatego został wojownikiem.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Górnik,Giermek

Polecający: Lisek071

Miasto:Rzym

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Mam srednie dośwadczenie ale mam

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :Byl chłopec o imieniu Gacking i miał ojca który był Rzemieślnikiem.Władca Rzymu chciał żeby mój ojciec zrobił miecz dla jego syna.Wiec mój ojciec zaczą robić ten miecz..Ale bo zrobieniu tego miecza ojciec wział go i mie nad rzeke i powiedzał synu ten miecz to najlepszy z najlepszych mieczy nie dam go władcy Rzymu tylko tobie . I ojciec dał mi go i uciek daleko nie wiem dlaczego i po co . I do dziś mam ten miecz a ojca nie odnalazłem .

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :Czeladnik-Główna,Łucznik-Poboczna

Opublikowano

MIKROFON: Mikro,ts3,skype

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: W minecrafta gram od haloweenowego upate, Na serwerze zapewne będe spędzał wiele czasu

DLACZEGO JA : Generałem Wenecji chciałbym zostać ze względu że grałem na wielu serwerach PVP i zawsze marzyłem by być dowódcą tych ludzi. A pozatym uważam że sprawdziłbym się w tym bardzo dobrze :D

MIASTO : Wenecja

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

@UP a ja będę cię błogosławił przed bitwą i na Chrystianizacyjne bitwy razem z tb ruszal :D. Bądź co bądź byłem kiedyś wojownikiem. (wprowadzamy panowie Role-Play w temacie :D)

480d22ad23a4ad0dda1394147f7853ba.jpg <------Zbieram diaxy ;D klikajcie!!!

Opublikowano

Nick:OloPl

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Gram Dość dużo czasu w gry rpg np World Of Warcraft TBC WOLTK I Cata

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :Pewnego dnia znalazłem świetną zbroje.Wszscy chcieli ją odemnie kupić Przyszedł król i powiedział że chce mieć tą zbroje .A ja jej mu nie chciałem sprzedać więc uciekłem z miasta i teraz chodzę po wioskach i miastach i sprzedaje swoje towary z nadzieją że król umże i będę mógł wrócić do miasta.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :Główna-Czeladnik Poboczna-Farmer

Podanie na zarządce koloseum

MIKROFON:Tak

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:Mam na imie Aleksander , lubie grać w komputer i piłkę nożną spędzam 3-4 h na gre w minecrafta

MIASTO:Rzym

POSADA:Zarządca Koloseum

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: ok. 2miesięcy gram na serwerach tego typu :)

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Dawno temu, w Rzymie urodziła się urodziwa blondynka, o błękitnych oczach. Mimo jej pięknego imienia - Weronika wszyscy mówili na nią blue3yes, wiadomo dlaczego. Niestety na ciele dziewczyny zaczęły pojawiać się dziwne znaki, okazało się, iż jest ona wybrankom bogów, jednak dowiedziała się o tym dopiero po śmierci swojego ojca, który został zepchnięty z tronu i zamordowany. Rodzina zajmowała się głównie rolnictwem. Jednakże w Rzymie w tym czasie była bieda, ludziom nie zawsze wystarczało jedzenia z roli, dotychczas łowami na zwierzynę zajmował się jej ojciec, ale po jego śmierci ona przejęła jego pałeczkę, nauczyła się władania strzałą. Dobrze jej to wychodziło, jej rodzina mogła się normalnie wyżywić dzięki niej.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : farmer, łucznik

Nick: blue3yes

Miasto: RZYM

PODANIE NA WŁADCĘ

MIKROFON: Jeśli jest konieczny to mam, ale nie zawsze z niego mogę korzystać.

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Mam na imię Weronika, lubię sport, muzykę <3 oraz grafikę komputerową. Moją pasją jest gra na gitarze oraz siatkówka. Posiadam poczucie humoru, ts3. oraz mumble..

DLACZEGO JA : Wydaje mi się iż byłabym dobrym władcą :D Jednakże chciałabym aby ktoś mi napisał na PW czy konkretniej zajmuje się WŁADCA RZYMU :)

MIASTO : Rzym <-

0de87266d64533ffafcab74a8ffbd25a.jpg

Opublikowano

Doświadczenie w grach RPG: Duże, miałem długi kontakt z Baldurs Gate, Neverwinter Nights, Morrowind, Skyrim.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Conchobar pochodził ze szlachetnego rodu Quatrum. Był obiecującym się giermkiem, jednak gdy ojciec przyłapał go na zażywaniu narkotyków. Został bezpowrotnie wydziedziczony z rodu, ale mimo to, Rycerz nie odrzucił swojego giermka i zabrał go ze sobą do Rzymu, nie wiadome są jego cele...

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić):Giermek,Górnik

Opublikowano

Podanie na WL:

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Interesuje się grami RPG, jest to praktycznie moje Hobby, gry takie jak TES, Diablo, Icewind Dale, Baldur's Gate, Warcraft przeszedłem po kilkadziesiąt razy. Aktualnie gram też w WOW'a, oraz Guild Wars 2, więc RPG ogarniam, a oprócz grania czytam też fantastykę.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Diego... Diego Machiavelli. Tak nazywa się nasz bohater. Był on synem Niccola znanego polityka, i filozofa, również jak jego ojciec urodził się we Florencji. Od młodych lato uczono go dobrego wychowania, oraz manier. Jego ojciec chciał żeby został politykiem, i nauczał go zgodnie ze swoim traktatem "Księciem". W wieku 15 lat Diego wziął los w swoje ręce, oraz wyprowadził się z domu. Zamieszkał w nowym mieszkaniu, i prowadził karierę polityczną.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Główna to górnik, a poboczna farmer.

Podanie na władce (w przypadku przyjęcia do WL):

MIKROFON: Jest.

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Mam na imię Jakub, mieszkam w Bydgoszczy, jestem ambitny, systematyczny, bardzo lubię pomagać. Chętnie wezmę na siebie obowiązki władcy, ponieważ mam bardzo dużo czasu, oraz interesuje się RPG i renesansem. Moich poddanych traktował bym sprawiedliwie, oraz uczciwie. Przyczynił bym się do rozwoju miasta, oraz czasem miały by miejsce wojny, chociaż bardziej będę szedł w stronę pokojową.

DLACZEGO JA : Ponieważ jak napisałem wyżej jestem ambitny, mam mnóstwo wolnego czasu, chętnie zajmę się rozwojem, oraz dyplomacją. Będę starał się dobrze traktować poddanych i dogodzić każdemu, nawiąże dobre relacje z kościołem, i zainwestuje w niego pieniądze. Jestem fanem renesansu (jest to moja ulubiona epoka), a na władcę Wenecji startuje dlatego że kilka lat temu podczas wakacji we Włoszech miałem okazje zwiedzić to piękne miasto, które przypadło mi do gustu. Liczę na to że nasza serwerowa Wenecja będzie równie piękna jak ta prawdziwa.

MIASTO : Wenecja

POSADA: Władca

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Duże spotkałęm sie z każda częścia gothica razem ze zmierzchem bógów..i Wgl wszystkimi czesciami TES : Morrowind,Skyrim

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :Imię : Resiu Nazwisko: Rajmund

Jego Historia jest Tajemnicza i dosyc krótka ..na samym poczatku był to dla niego tylko sen ..

lecz pózniej wydażyło sie to na realu ...Widział we swoim snie ,ze na Obozie fanatyków (ich przeciwików)

Został przyzwany ich bóg Ciemnosci ... Zawsze sie konczył sen tak samo Rajmund wchodził do swiatyni a jeden z fanatyków kleka wobec swojego boga .. Fanatyk się odwraca Rajmund zaczoł uciekac lecz nie na długo widzi tylko czarny dym przed oczami i patrzy na przebite serce i upada na ziemię .. po tym Budzi się z krzykiem Narazie się tak nie stało lecz wydarzy się to ... Rajmund wyporowadzil się w wieku 15 lat z domu .. Zaczoł trenowac walkę wrecz

Na poczatku znalazl zwykły zardzewialy miecz ..nie pogardzil .. był troche cięzki chiał nauczyc się potęnych róchów..

Wymachiwał bronia w rózne sposoby wymyslił kilka swoich technik ... cóz zaczol od Giermka skonczył na przyszlym Rycerzu .. lecz jeszcze nie na to pora po terenowaniu walki 1(jedno) ręczna bronią ,zaczoł trenowac zwinnosc , szybkosc, oraz zwinnosc ,akrobatyke i jeszcze wiele innych rzeczy ..

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) :Giermek ,Drwal

Nick W grze :eluge

Opublikowano

WIEK: Nie będę kłamał, mam trzynaście lat. (zdarzyło mi się spotkać kilku gości którzy mnie dyskryminowali przez wiek)

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Świetne, lubię dobry klimat.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Chris był szanowanym w mieście kowalem. Dostarcza straży najlepsze ostrza z hartowanej stali, również dlatego że sam zdobywa potrzebne surowce. Szczególną sławę zdobył dzięki mieszance złota i kilku innych szlachetnych metali, z których udało mu się stworzyć ostrze godne zostać własnością samego władcy Rzymu. Teraz jest bardzo wpływową osobą. Dzięki swoim pomysłowym broniom wielu gladiatorów wprowadził na drogę chwały.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Jeśli dobrze to rozumiem, to wybieram górnika i kowala.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...