Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma to teraz znaczenia. Ważne, że w tym trudnym meczu dla nas wywieźliśmy 3 punkty i powiększyliśmy przewagę :) Teraz trzeba skupić się na Arsenalu i nie pozostawić złudzeń Londyńczykom. Szczególnie, że mecz rewanżowy jest w okolicach meczu z Villarreal i Realem  ._. Trzeba więc oszczędzać siły i najlepiej jakbyśmy rozstrzygnęli losy tego dwumeczu na Emirates, choć wiem, że Arsenal łatwo skóry nie sprzeda. Przejąć środek pola co z Busim jest prawie pewne i nie dać sobie wbić z kontry. 0:0 moim zdaniem będzie jak porażka, nie chce nerwówki na Camp Nou przy takim terminarzu jaki jest na przełomie marca i kwietnia. Visca el Barca!

Ter Stegen; Alves - Pique - Mascherano - Alba; Rakitic - Busi - Iniesta; MSN

pewnie takim składem wyjdziemy.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

2:0 i spokój na Camp Nou, tego już chyba nie da się spierdolić. Jedyny minus to żółtko dla Pique i jego brak w rewanżu, ale to nie powinien być problem.

Opublikowano

2:0 i spokój na Camp Nou, tego już chyba nie da się spierdolić. Jedyny minus to żółtko dla Pique i jego brak w rewanżu, ale to nie powinien być problem.

Lepiej aby nie zagrał na CN przy stanie 2:0 niż miałby nie grać z naszym rywalem w 1/4. Może Verma dostanie szanse :P W pierwszej połowie Arsenal zagrał na hurrr durrr co odbiło się na nich w następnych etapach meczu. Ter Stegen świetny mecz, oddać go na wypożyczenie na 1 sezon i niech Bravo gra na wszystkich frontach. Wkurwiało mnie trochę aktorstwo w tym meczu, ale na szczęście nie było tego za dużo. Neymar w kilku sytuacjach mógł się lepiej zachować i gdyby Suarez nie zmarnował znowu setki to wynik byłby wyższy i to o wiele. Brawa dla Arsenalu, mieli swoje okazje, zabrakło skuteczności no i też dobra dyspozycja Ter Stegena. 

Opublikowano

Dojrzały mecz Barcelony i wygrana na wyjeździe. Tyle można powiedzieć. Czekam na rewanż, bo wiadomo jak to bywa z Arsenalem :D

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

props za dyspozycje w meczu z Arsenalem, szkoda ze to był mecz do pierwszego gola

Opublikowano

poszło im łatwiej niż myślałem :)

w rewanżu Arsenal raczej nie nadrobi strat więc welcome to 1/4 LM

mam nadzieje że spotkają tam Chelsea

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ty tak serio? Rozumiem być oderwanym od rzeczywistości, ale serio myślisz, że przy ewentualnym spotkaniu tych dwóch ekip Londyńczycy mają szanse?

Opublikowano

poszło im łatwiej niż myślałem :)

w rewanżu Arsenal raczej nie nadrobi strat więc welcome to 1/4 LM

mam nadzieje że spotkają tam Chelsea

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ty tak serio? Rozumiem być oderwanym od rzeczywistości, ale serio myślisz, że przy ewentualnym spotkaniu tych dwóch ekip Londyńczycy mają szanse?

Dodaj jeszcze pare "D" to może ktoś weźmie twoje wymysły na serio...

Barcelonie pasuje gra z angielskimi przeciwnikami, ale uważam, że Chelsea nie ma i tak szans awansować

Opublikowano

Ile w tym sezonie Messi ma już bramek z wolnego?

6 o ile się nie mylę.

Niezły mecz z wymagającym przeciwnikiem. Piękny gol Messiego. 8 punktów przewagi nad wiceliderem. Ciekawe czy dobijemy do 20 punktów przewagi nad Realem, to jest REALne xddd

Opublikowano

Ile w tym sezonie Messi ma już bramek z wolnego?

6 o ile się nie mylę.

Niezły mecz z wymagającym przeciwnikiem. Piękny gol Messiego. 8 punktów przewagi nad wiceliderem. Ciekawe czy dobijemy do 20 punktów przewagi nad Realem, to jest REALne xddd

Tak 6

Już chyba nie ma szans by Barca nie zdobyła mistrzostwa ;)

0b43fdd729946d9d502e822d077baa5b-full.gi

Opublikowano

Barca jak barca.

Zawsze w swoim stylu dojdą do zwycięstwa. Wątpie, że uda im się zdobyć 20 punktów przewagi. No ale to jest piłka nożna, więc tu wszystko jest możliwe.

Opublikowano

Dziś mecz z Rayo. Grają mega ofensywnie, mają 4 największy procent posiadania piłki w 5 najlepszych ligach europejskich, więc myślę, że dziś będzie goleada. Ciekawe czy Messi jeszcze powalczy o złotego buta. Ma 16 goli, ale wiadomo - Messi to Messi. Suarez spadł na 2 miejsce w klasyfikacji, pierwszy jest Jonas z Benfici. 

Opublikowano

Messi zaczął lepiej 2016 rok niż 2012, czyli wtedy kiedy bił legendarny rekord Gerda Mullera w ilości zdobytych bramek w roku kalendarzowym. Teraz ten rekord wynosi 91 goli. Jakby doliczyć to, że oddaje karne, czasem wolne i że podaje w sytuacji sam na sam to można się tylko za głowę złapać. On jest niesamowity. Cristiano powoli łapie formę i walka o Balona pomiędzy MSN, a Ronaldo i Balem będzie z*********e ciekawa. Byle do klasyku :)

Dziś meczyk z Eibar na wyjeździe. Mecz o utrzymanie przewagi i śrubowanie rekordu - jeżeli dziś nie przegramy to mamy 36 meczów bez porażki, a rekord juve to 42.

Barca nie przegrała od ponad pół roku, coś niesamowitego :P

Opublikowano

Kolejny znakomity występ Messiego, kosmita. Było widać frustracje piłkarzy Getafe kiedy to Messi i Neymar ich jechali. Świetny mecz Ardy, Aleixa i Roberto, cały skład na mega +. Forma jest z*******a, a w środę gramy z Arsenalem ;) Jeżeli Messi utrzyma tempo to będzie to jego najlepszy rok pod względem statystyk, ale chyba nie tylko, w karierze.

6 Ballon d'Or LOADING.... ;))))

Opublikowano

Co jak co, ale to że Barcelonie bardzo dobrze idzie, dużo pomaga Messiemu. Załóżmy, że Ronaldo i Messi graliby podobnie, to w przypadku że Real nic by nie wygrał, a Barca wszystko, to zwycięzca jest wiadomy i tak na odwrót. Nie da się grać dobrze, jeśli drużyna ma dołek i cyrki w sezonie. 

Mogę się założyć, że gdyby w tamtym sezonie szło Realowi tak dobrze jak w pierwszej części, Ronaldo zdobyłby Złotą Piłkę 2015. Grali piękny futbol, pobijali rekordy, a Ronaldo strzelał bramki jak szalony, potem 2015 rok, zakończenie bez niczego i zwycięzca już wiadomy. 

Oczywiście niczego nie sugeruję, ani nie ujmuję nikomu. ;)

denzel.png

Opublikowano

Co jak co, ale to że Barcelonie bardzo dobrze idzie, dużo pomaga Messiemu. Załóżmy, że Ronaldo i Messi graliby podobnie, to w przypadku że Real nic by nie wygrał, a Barca wszystko, to zwycięzca jest wiadomy i tak na odwrót. Nie da się grać dobrze, jeśli drużyna ma dołek i cyrki w sezonie. 

Mogę się założyć, że gdyby w tamtym sezonie szło Realowi tak dobrze jak w pierwszej części, Ronaldo zdobyłby Złotą Piłkę 2015. Grali piękny futbol, pobijali rekordy, a Ronaldo strzelał bramki jak szalony, potem 2015 rok, zakończenie bez niczego i zwycięzca już wiadomy. 

Oczywiście niczego nie sugeruję, ani nie ujmuję nikomu. ;)

Zacznijmy od tego, że to Messi jest głównym dyrygentem tego zespołu i to raczej jego udział pomaga Barcelonie. Rzadko kiedy ostatnio przechodzi obok meczu, jest autorem 95% akcji bramkowych Barcelony. Nie wiadomo czy by zdobył. Bayern zdobył 5 pucharów w 2013, Ribery grał świetnie, a ZP wygrał Ronaldo. Nie oszukujmy się, Messi zdeklasował 2015, a Ronaldo niech się cieszy, że znalazł się w finałowej trójce. A jeżeli Messi w tym roku utrzyma obecne tempo to nie będzie czego zbierać. Nie oszukujmy się, ale w tym momencie (przed meczem Realu) jest 15 punktów przewagi nad 3 miejscem i chyba 11 nad 2 miejscem. Tak czy siak - liga jest wygrana. Barcelona jest w finale Copa Del Rey, a w lidze mistrzów nie widać dla nich konkurencji. Mają ogromną szansę na obronę trypletu i LM, oraz aby zdobyć 6 pucharów. 2016 Messi rozpoczął lepiej niż rekordowy 2012. Na 13 marca ma 23 gole i 12 asyst grając przy Neymarze i Suarezie.

Opublikowano
Marc-André ter Stegen pojawił się na przedmeczowej konferencji prasowej, na której odnosił się do jutrzejszego rewanżowego spotkania 1/8 finału Ligi Mistrzów przeciwko Arsenalowi.

Przyszłość: Ona jest bardzo daleko, nie interesuje mnie to, że nazywacie mnie bramkarzem przyszłości. Ja koncentruję się na każdym spotkaniu, w którym mam okazję wystąpić. Nie myślę o przyszłości, tylko o jutrze. Jutrzejszy mecz bardzo mnie interesuje, ponieważ będę miał okazję do gry. To wszystko, potem zobaczymy, jak wyjdzie.

Rywalizacja z Arsenalem: Rywalizacja będzie skomplikowana. Pierwsze spotkanie nie było dla nich dobre, ale osiągnięty rezultat nie oznacza, że jesteśmy w ćwierćfinale. Chcemy zwyciężyć, nic więcej. Arsenal jest jednym z najlepszych zespołów w Europie i jest zdolny do dokonania remontady. My musimy zagrać tak jak zawsze, bez strachu.

Walka o miejsce w składzie: Nigdy nie jest pewne, że wyjdziesz w pierwszym składzie. Każdy musi dać swoją najlepszą wersję i kiedy trener zadecyduje nie po twojej myśli, trzeba to zaakceptować. Ja mogę jedynie wykonywać jak najlepiej swoją pracę, nie mogę decydować. To oczywiste, że zawsze chcesz grać, ale ja nie decyduję. Trener wierzy we wszystkich trzech bramkarzy i podejmuje decyzje. Każdy z nas zawsze chce grać maksimum. Claudio także. Na ten moment gram w Lidze Mistrzów i Pucharze Króla i chcę zawsze dawać swoją najlepszą wersję. Nie wiem, czy ta sytuacja sprawia, że jesteśmy lepsi, jednak to dobre dla zespołu, ponieważ chcemy się polepszać. Moja relacja z Claudio jest dobra, a mój cel jasny – zwyciężyć jutro.

Presja: Zawsze występuje presja, jednak ja mam nadzieję na to, że zawsze będę grać. Jeżeli możesz wystąpić w takim spotkaniu jak to jutrzejsze, trzeba się tym cieszyć.

Forma osobista: W Barçy się polepszyłem, to na pewno. Zawsze chcę wyprowadzać piłkę nogami. Chciałem to robić także w Mönchengladbach, jednak tutaj jest wielu graczy, którzy mogą ją otrzymać i dobrze rozegrać. Środkowi obrońcy tacy jak Piqué czy Mascherano ułatwiają taką grę w porównaniu z tymi zawodnikami, którzy nie chcą otrzymywać piłki. Ja chcę rozwijać się wraz z każdym treningiem i grać jak najwięcej. Moi koledzy chcą mieć bramkarza, który będzie dawał z siebie maksimum na treningach. Oni oczekują podań z pierwszej piłki, nie można jej tracić, ponieważ ryzyko jest bardzo duże. Poziom jest bardzo wysoki i się do tego przyzwyczajasz, to normalne.

Forma zespołu: Znacznie polepszyliśmy się względem poprzedniego roku. Naszym celem jest codzienny rozwój. Każdego tygodnia chcemy być lepsi, to nasz cel.

Arsenal: Posiada wielu napastników, którzy potrafią robić niesamowite rzeczy. Özil jest wspaniałym graczem. Jest bardzo ważny dla niemieckiego futbolu. Trzeba na niego uważać, aby nie sprawił nam problemów. Alexis także posiada wielką jakość. W pierwszym spotkaniu szukał gry z kontrataku i sądzę, że jutro również będą szukać takich rozwiązań. Oni są zdolni do robienia tego bardzo dobrze. Nas interesuje posiadanie piłki, aby na nich naciskać tak, jak robimy to zawsze.

Leo Messi: Każdy w tym pomieszczeniu wie, że on jest najlepszy na świecie. Zawsze odgrywa ważną rolę i ma w zanadrzu rzeczy, o których nikt nie wie, a to jest dla nas ważne. Tak jak wszyscy chce wygrywać i robimy wszystko, aby czuł się dobrze. Kiedy Leo ma piłkę, niczego nie trzeba już mówić. Gdy wykonuje rzuty wolne, nie wiadomo, w którą stronę ona zmierza.

Niech się cieszy, że w ogóle ma okazję na grę i to na dodatek w Lidze Mistrzów i CDR, a nie tak jak w United, Juve i Realu, że gra tylko jeden bramkarz i drugi grzeje ławę. Jeżeli tak to niech pakuję walizki i leci do Liverpoolu, nikt nie jest większy niż klub. Nie potrzeba nam namiestników. Genialnym przykładem jest Bartra, może wolny rzulf, może nie jest to top młodego pokolenia, ale jest bardzo solidnym obrońcą, który zostawi serce na boisku, trenuje ciężko i czeka na swoje szanse. A co najważniejsze jest katalończykiem z krwi i kości.

Także panie Niemiec - pana wola. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podobno Ter Stegen jest dogadany z City.

Jeżeli to prawda to niech odchodzi - najemników nam nie trzeba - normalne że gość z czasem przejął by pałeczkę ale on chce tu i teraz - tak wgl to trzeba wygrać sportową rywalizację, on ją przegrał, pokazał na początku sezonu że jeszcze nie jest lepszy od Bravo, zatem niech ucieka. Masip może też broni dobrze - nikt tego nie wie bo Masip siedzi głęboko na ławie. Bramka to specyficzna pozycja na której kilka meczy albo cie winduje albo przekreśla. Sergio Rico z Sevilli uimiał wykorzystać kontuzje Beto i role zmieniły się na stałe. Marc przespał początek sezonu który mu sprezentował Bravo, a on wymiękł. Mam dość gości skarżących się w mediach. VeB

Za 3 dni klasyk.

Opublikowano

Podobno Ter Stegen jest dogadany z City.
Jeżeli to prawda to niech odchodzi - najemników nam nie trzeba - normalne że gość z czasem przejął by pałeczkę ale on chce tu i teraz - tak wgl to trzeba wygrać sportową rywalizację, on ją przegrał, pokazał na początku sezonu że jeszcze nie jest lepszy od Bravo, zatem niech ucieka. Masip może też broni dobrze - nikt tego nie wie bo Masip siedzi głęboko na ławie. Bramka to specyficzna pozycja na której kilka meczy albo cie winduje albo przekreśla. Sergio Rico z Sevilli uimiał wykorzystać kontuzje Beto i role zmieniły się na stałe. Marc przespał początek sezonu który mu sprezentował Bravo, a on wymiękł. Mam dość gości skarżących się w mediach. VeB

Za 3 dni klasyk.

Początek to przespała cała obrona. Zresztą nic nie wiadomo, bo to, że jest dogadany to nic nie znaczy, podobno Barcelona nie ma zamiaru prowadzić żadnych negocjacji, no chyba, że ktoś wpłaci klauzule to wtedy nic do gadania nie mają.

Opublikowano

Ja p******e...

Barca wyszła na ten mecz bez jaj. Zamiast wykończyć Real, który przez dużą część meczu był zamknięty, to starali się bawić. Co Navas wyciągnął "strzał" Messiego to ja nie mam pytań. Kot. Sędziowanie na niskim poziomie. MSN w tym meczu nie istniało. Busi jak zwykle świetnie. Pique również znakomicie. Pierwsza bramka to raczej gol z przypadku, a niźli jego wina. 

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że Barca przegrała, bo przyda im się zimny prysznic przed meczem z Atletico. Ogólnie to było jedno z najsłabszych Gran Derbi jakie miałem okazję oglądać. Sędziowanie na bardzo niskim poziomie, gra obu drużyn również mnie nie urzekła, ogólnie Barca moim zdaniem  była stroną dominującą  w tym spotkaniu, ale Real potrafił wykorzystać swoje sytuacje. Mecz do zapomnienia, jednakże osobiście nie rozumiem fanów Realu, którzy piszą "Barka pokonana", "Nawet sędzia nie pomógł", "Wygramy tą ligę". Przecież Królewscy w tym meczu praktycznie nie istnieli, zagrali jeden z najsłabszych spotkań w tym roku, nie rozumiem tego zachwytu. Może mi ktoś to wytłumaczyć? @Wilczek @Cloute

Teraz we wtorek czeka nas pierwsze spotkanie z ekipą Cholo i szczerze to bardzo boję się o Barcę, bo ekipa Simeone jest niesamowita i widać, że nabrali wiatru w żagle. Wczoraj pokonali Betis 5:1. To co Griezmann gra to poezja dla oka, w dodatku obrona Atletico jest najlepsza na świecie. Ciężko będzie, ale miejmy nadzieję, że ich pokonamy.

VeB!

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...