Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że Barca przegrała, bo przyda im się zimny prysznic przed meczem z Atletico. Ogólnie to było jedno z najsłabszych Gran Derbi jakie miałem okazję oglądać. Sędziowanie na bardzo niskim poziomie, gra obu drużyn również mnie nie urzekła, ogólnie Barca moim zdaniem  była stroną dominującą  w tym spotkaniu, ale Real potrafił wykorzystać swoje sytuacje. Mecz do zapomnienia, jednakże osobiście nie rozumiem fanów Realu, którzy piszą "Barka pokonana", "Nawet sędzia nie pomógł", "Wygramy tą ligę". Przecież Królewscy w tym meczu praktycznie nie istnieli, zagrali jeden z najsłabszych spotkań w tym roku, nie rozumiem tego zachwytu. Może mi ktoś to wytłumaczyć? @Wilczek @Cloute

Teraz we wtorek czeka nas pierwsze spotkanie z ekipą Cholo i szczerze to bardzo boję się o Barcę, bo ekipa Simeone jest niesamowita i widać, że nabrali wiatru w żagle. Wczoraj pokonali Betis 5:1. To co Griezmann gra to poezja dla oka, w dodatku obrona Atletico jest najlepsza na świecie. Ciężko będzie, ale miejmy nadzieję, że ich pokonamy.

VeB!

Nie istnieli, ale jednak wygrali. Co z tego, że Barcelona miała tą piłkę i grała z nią wolno, skoro Real bronił się b. dobrze i czekał sobie na kontry? "Lepiej gorzej zacząć, by dobrze skończyć" ;) Do tego na 2:1 strzelili w 10'ciu. Każdy, że znajomych (i nie oszukujmy się, kibiców piłki nożnej) mówił że Real dostanie, a ja byłem pewny swojego i się nie pomyliłem. 

Niestety sędzia się nie popisał i mylił się w obie strony, ale jednak bardziej poszkodował Real nie uznając bramki Bale'a na 2:1. 

I teraz sytuacja się odwróciła, świetne MSN nie istniało w tym meczu, a można powiedzieć, że każdy z BBC strzelił bramkę. Cristiano, który strzela tylko ogórom znowu ucisza Camp Nou. ;)

denzel.png

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tam się cieszę, że Barca przegrała, bo przyda im się zimny prysznic przed meczem z Atletico. Ogólnie to było jedno z najsłabszych Gran Derbi jakie miałem okazję oglądać. Sędziowanie na bardzo niskim poziomie, gra obu drużyn również mnie nie urzekła, ogólnie Barca moim zdaniem  była stroną dominującą  w tym spotkaniu, ale Real potrafił wykorzystać swoje sytuacje. Mecz do zapomnienia, jednakże osobiście nie rozumiem fanów Realu, którzy piszą "Barka pokonana", "Nawet sędzia nie pomógł", "Wygramy tą ligę". Przecież Królewscy w tym meczu praktycznie nie istnieli, zagrali jeden z najsłabszych spotkań w tym roku, nie rozumiem tego zachwytu. Może mi ktoś to wytłumaczyć? @Wilczek @Cloute

Teraz we wtorek czeka nas pierwsze spotkanie z ekipą Cholo i szczerze to bardzo boję się o Barcę, bo ekipa Simeone jest niesamowita i widać, że nabrali wiatru w żagle. Wczoraj pokonali Betis 5:1. To co Griezmann gra to poezja dla oka, w dodatku obrona Atletico jest najlepsza na świecie. Ciężko będzie, ale miejmy nadzieję, że ich pokonamy.

VeB!

Nie istnieli, ale jednak wygrali. Co z tego, że Barcelona miała tą piłkę i grała z nią wolno, skoro Real bronił się b. dobrze i czekał sobie na kontry? "Lepiej gorzej zacząć, by dobrze skończyć" ;) Do tego na 2:1 strzelili w 10'ciu. Każdy, że znajomych (i nie oszukujmy się, kibiców piłki nożnej) mówił że Real dostanie, a ja byłem pewny swojego i się nie pomyliłem. 

Niestety sędzia się nie popisał i mylił się w obie strony, ale jednak bardziej poszkodował Real nie uznając bramki Bale'a na 2:1. 

I teraz sytuacja się odwróciła, świetne MSN nie istniało w tym meczu, a można powiedzieć, że każdy z BBC strzelił bramkę. Cristiano, który strzela tylko ogórom znowu ucisza Camp Nou. ;)

Nie ma ani tragedii, ani żadnego wstydu. Porażki się zdarzają, szczególnie z klasowym rywalem. Przede wszystkim mecz był szarpany i przez większość czasu... nudny. Sędziowie mylili się w obydwie strony. Królewscy swoją determinacją zasłużyli na zwycięstwo, a Barcelona po raz kolejny nie wyniosła żadnej lekcji z wcześniejszych spotkań. Prowadziła, odpuściła i została słusznie ukarana. Pozycja w lidze wciąż jest mocna. Oby to potknięcie podziałało jak czerwona płachta na byka i we wtorek Duma Katalonii włożyła więcej serca i zaangażowania w grę.

805491408806070489277.png

Opublikowano

VeB!

Co tutaj jest tłumaczyć, ogólnie jak sam mówisz mecz na żałosnym poziomie, jedno z gorszym klasyków ostatnich lat, sam wolałbym, żeby Real przegrał 4:3 jak kiedyś, ale w dobrym stylu, mecz był ciekawy, nie dało się przy nim zasnąć. Ja się zwycięstwem nie zachwycam bo myślę, że w lidze to nic nie zmieni, aczkolwiek jak wiadomo Derby żyją własnym życiem i fajnie jak dla kibiców tych drużyn, jeśli punkty się wówczas nie liczą a same widowisko. Co do meczu, wydaje mi się, że do 60-70 minuty przeważała Barcelona z pojedynczymi akcja Realu, potem Barca przysnęła i to Real zaczął dominować nawet po stracie Ramosa. Świetne i pewne parady Keylora Navasa, idiotyczny Ramos, niepewny Benzema, który mimo to strzelił bramkę i CR7 w przyzwoitej formie. Co prawda sędziowie próbowali jak zwykle zepsuć spotkanie, po części im się udało, bo z początku kilka durnych decyzji przy spalonych (może i centymetry ale to jednak błedy), czy to dla Barcelony czy dla Realu. Kontrowersyjna sytuacja to jest faul Ramosa przed polem karnym- naprawdę bądźmy obiektywni, z perspektywy kamer w momencie kiedy noga Ramosa leciała do Messiego (mimo, że nie było kontaktu), Leo się już kładł, ewidentnie chciał polecieć na faul, moim zdaniem dobra decyzja. Bramka Bale'a? Z jakiego powodu niezaliczona? Domyślamy się, że faul na Albie- na tym polega walka w powietrzu, Bale wyższy, wyżej wyskoczył, dostał piłkę i strzelił prawidłową bramkę, nie pracował typowo łokciem tylko się delikatnie podparł jak to wygląda w walkach w powietrzu, Alba wiedział, że główki nie wygra i padł jak ostatni idiota. Wiele było tez symulek, czy to ze strony Pepe, Suareza itp. Casemiro był tym ogniwem, którego brakowało Realowi- szansy nie dostał Isco i nawet James, troszkę widać w tym polityki Zidane'a aczkolwiek nie można oceniać go jako wspaniałego trenera bo takim jednym meczu. Nie wiem czy już to pisałem, lecz ten mecz może zadziałać w obie strony, jak czerwona płachta na Barcelonę ale także jako kop motywujący dla Madrytu, szczególnie, że w Lidze Mistrzów (nie oszukujmy się) ma duże szanse.

Pozderki :P  

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Co do ostaniego gran derbi to nie zgadam sie do końca, że było takie słabe, Real grał słabiej w ataku na początku meczu, ale mądrze w obronie, może nie był to wielki spektakl, ale dobra strategia

Co do Barcelony, w ostatnich dwóch meczach które akurat oglądałem, bardzo niski poziom sędziowania, oczywiście kibice tego klubu już pewnie tak na to nie narzekają ;)

Opublikowano

Co do ostaniego gran derbi to nie zgadam sie do końca, że było takie słabe, Real grał słabiej w ataku na początku meczu, ale mądrze w obronie, może nie był to wielki spektakl, ale dobra strategia

Co do Barcelony, w ostatnich dwóch meczach które akurat oglądałem, bardzo niski poziom sędziowania, oczywiście kibice tego klubu już pewnie tak na to nie narzekają ;)

To było jedno ze słabszych Gran Derbi jakie widziałem. Nudne po prostu. Jak chce obejrzeć strategię to odpalam sobie pojedynki rosyjskiego arcymistrza Kasparowa. W obronie co prawda zagrali jeden z lepszych meczów w sezonie. Casemiro pięknie czyścił, to samo Pepe. 

Co do sędziego to w meczu z Atletico można powiedzieć, że podarował to co zabrał 2 lata temu, czyli mistrzostwo hiszpanii. Anulowany gol Messiego na 2-1, który został zdobyty zgodnie z przepisami zabrał Barcelonie mistrza, a Atletico wystarczył remis. Skończyło się 1-1. 

Kartki dla Torresa dla mnie były zasłużone, co prawda Suarez też powinien wylecieć, Busi to samo, no, ale sędzia gwizdał tak jak gwizdał. Ale największy ból dupy był o Torresa, który po prostu sobie zasłużył. 

Opublikowano

Barcelona przegrywa z Sociedad 1-0. Niby mają jeszcze przewagę nad Atletico 3 pkt i Realem 4, ale wydawało się, że tego nie da się spierdolić i to w taki sposób. 

Trzy ostatnie mecze: remis, przegrana, przegrana. 

denzel.png

Opublikowano

Trudny teren na którym Barca ostatnio wygrała jak jeszcze Ronaldinho grał, nie ma co się srać, terminarz do końca raczej prosty, 3 i 4 punkty przewagi odpowiednio nad Atleti i Realem.

A akcją wieczoru jest to jak Pique zgasił Arbeloe. Jak kiepa xD

"Zapytany o tweeta Arbeloi (Jak trudno wygrać z jedenastką rywali!), który pogratulował również Illarramendiemu i Granero, stoper odpowiedział: - piłkarz, który zagrał w pierwszym składzie w jednym na 32 spotkania, nie zasługuje na odpowiedź. "

Opublikowano

­Ale jak było 12 punktów to, że Liga jest już przesądzona, kiedyś też tak było i wszystko się rozstrzygało w ostatnich kolejkach. Było 12 pkt, są 4. Barca złapała zadyszkę, myślę, że każdy rywal może sprawić niespodziankę. Fajnie się zapowiada końcówka, a Real może wybrnąć ze słabego sezonu ale musi odrobić przewagę z Wolfsburgiem :v

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

A jeszcze ktoś z w tym temacie pisał "Może uda się dobić 20 pkt przewagi nad Realem"  :D

Szkoda, że Zidane nie był trenerem Realu od początku, gorszych wyników niż Benitez na 100% by nie miał (mówię tu o porażkach z ogórami).

denzel.png

Opublikowano

won mnie do budy leszcze. wychodzicie tylko ze swoich jaskin jak się jakieś niepowodzenia trafiają, a jak -12 było to cichutko siedzieliście w ukryciu

Lider la liga i korzystny wynik w ćwierćfinale lm. z*******y kryzys. To Real chyba niedługo upadek ogłosi skoro mają 2 bramki w plecy i są na 3 miejscu w lidze.

Opublikowano

won mnie do budy leszcze. wychodzicie tylko ze swoich jaskin jak się jakieś niepowodzenia trafiają, a jak -12 było to cichutko siedzieliście w ukryciu

Lider la liga i korzystny wynik w ćwierćfinale lm. z*******y kryzys. To Real chyba niedługo upadek ogłosi skoro mają 2 bramki w plecy i są na 3 miejscu w lidze.

Dobra nie pisz juz wiecej nic... Trzeba umieć przyjąc krytyke, a nie wyjezdzac na inny zespol, kompromitujesz sie tylko. Ciągle jakies tlumaczenia, bo to bo tamto, to juz nudne sie robi. Barcelona nic nie gra od dłuższego czasu, cud ze tylko 2:0 bylo

Opublikowano

Barcelona to według mnie to najlepsza drużyna w historii futbolu, obok Milanu lat 80/90/00'. Kibice są rozpieszczani, bo na przestrzeni lat ta drużyna zgarnia praktycznie wszystko. 4 ligi mistrzów w ostatnie 10 lat. W ostatnie 10 lat 6 i nadchodzi 7 mistrzostwo Hiszpanii. Już nie chce mi się sprawdzać ile razy triumfowali w pucharze króla, super pucharze Hiszpanii i Europy, ale jest tego od groma. Ale prędzej czy później przychodzi moment załamania. Moim zdaniem źródłem niepowodzenia Barcelony jest fakt, że MSN zostało totalnie zajechane, oraz drugi fakt, że w Barcelonie tylko ta trójka robi coś z przodu, czasem Iniesta, ale należy pamiętać, że liczy sobie 32 wiosen i najlepsze lata ma już za sobą. Moim zdaniem potrzebne są zmiany w obronie, jeden zakup do pomocy za grubszą ilość mamony i zmiennik dla Suareza, który pogodzi się z rolą rezerwowego. 

Obrona: Zmiennik Alby - Adriano ma już 32 lata i myśli już o ciepłych krajach niźli o trenowaniu, bo o ile występował w tym sezonie to wyglądało to żałośnie. Zmiennik dla Pique, lub raczej partner dla Pique gdyż Masche ma już 32 lata. Skład trzeba gruntownie odmłodzić. Moim zdaniem należy kupić Laporte z Athleticu. Należy postawić na Aleixa Vidala. Dani ma już 33 lata, ciężko będzie znaleźć kogoś kto zastąpi go w 100% i nie egzekwował bym tego od Aleixa, bo Alves w mej opinii jest najlepszym PO w historii Barcy i jednym z najlepszych w historii tej dyscypliny. 

Pomoc: Należy tylko mocniej obsadzić pozycję Iniesty. Niedługo podzieli on los swojego przyjaciela Xaviego i albo bedzie siedział na ławie, albo odejdzie. Tu widzę Pogbę lub Coutinho, ew. jakiegoś innego dobrego rozgrywającego. Na zmianę Rafinha. Na prawej pomocy mamy dwóch świetnych pracusiów, a na DP najlepszego DP na świecie - Busquetsa.

Atak: Tu należy kupić jedynie zmiennika dla Suareza i rotować tym atakiem, gdyż nie wolno grać cały czas jedną linią przez cały sezon. Efekty tych decyzji widzieliśmy w środę. 

Opublikowano

Forma Barcelony w 3 ostatnich meczach: WDLLL... Szkoda na to patrzeć, a była 12 punktowa przewaga. Szykuje się nerwówka na ostatnie kolejki, a już nie wiele, bo bodajże koło 4 zostało.

Opublikowano

Tak sobie czytam stronę Barcelony i kibice już sprzedają Neymara, Busqutesa, Pique i Alvesa, beka :D Barca miała ligę na wyciągnięcie ręki, żeby przeyebać cztery mecze z rzędu, to trzeba mieć talent. 

1. Barcelona 76 pkt (+59)

2. Atletico 76 pkt (+41)

3. Real 75 pkt (+68)

denzel.png

Opublikowano

Tak sobie czytam stronę Barcelony i kibice już sprzedają Neymara, Busqutesa, Pique i Alvesa, beka :D Barca miała ligę na wyciągnięcie ręki, żeby przeyebać cztery mecze z rzędu, to trzeba mieć talent. 

1. Barcelona 76 pkt (+59)

2. Atletico 76 pkt (+41)

3. Real 75 pkt (+68)

A czytałeś strony Realu po porażkach bądź remisach? Z tego co pamiętam też już połowa była wyprzedana w tym Karim,Cris,Isco,Ramos i James.

Zadyszka straszna jeśli chodzi o Barcę. Rok temu Real miał wąską ławkę i nie było dobrze teraz Barca nie posiada godnych zmienników dla pierwszego składu i sytuacja wygląda podobnie a jeśli chce się walczyć jak równy z równym na każdym froncie to trzeba mieć zmienników. Czekajmy na ostatnie kolejki ,będzie ciekawie. Z jednej strony szkoda 12 pkt przewagi bo Liga mogła być juz przesądzona z drugiej nie będzie odpuszczania w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami,gdyż każda kolejna strata punktów oddala od ostatecznego tryumfu.

Ciekawy finisz!

­

egq3SFm.png

Opublikowano

Barcelona straciła przewagę ale to nadal ona jest faworytem ma najłatwiejszy terminarz i będzie odpoczywać ( niestety) w LM.

3Yg3JXB.png

Opublikowano

8-0 z Depo. 4 gole i 3 asysty Suareza... ;) 30 goli i 15 bramek w tym sezonie w lidze jako ŚN. Świetny mecz całej drużyny, ale z drużyną słabą. Skupmy się na lidze i PK i wygrajmy to, a potem SPH :)

Opublikowano

Niech jeszcze ktoś napisze Penaldo czy coś takiego, to yebnę. Barcelona pobiła rekord jedenastek - 19, w tym 3 wczoraj. ;) Czerwone kartki również wyglądają ciekawie.

Pełna tabela czerwonych kartek i karnych w tym sezonie:

nYDc.png

Tabela ligi bez zmian.

1. Barcelona 82 pkt (+73)

2. Atletico 82 pkt (+42)

3. Real 81 pkt (+71)

denzel.png

Opublikowano

Gdyby nie błędne decyzje sędziego to Barcelona i tak by wygrała, więc nie rozumiem tych lamentów. Poza tym jeszcze kibice Realu wypominają kto komu gwiżdże, no nie mogę, hahaha. 

Suarez świetna dyspozycja. Bartra pokazał serducho i myślę, że powinien dostawać więcej szans. Widać, że się nie poddaje i kocha ten klub.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...