Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodziło mi o TVP :P ale na canal + sport zawsze jest

Od kiedy TVP transmituje ligę hiszpańską? Boże, to co oglądałeś na TVP to był pewnie puchar króla xdxd (kiedyś)

Co do meczu:

Casillas- dobry mecz, bez błędów, świetne interwencje.

Carvajal- jeden z najlepszych zawodników meczu.

Pepe- błąd przy bramce Neymara, niektóre niepewne interwencje, ale również gol oraz świetna gra w obronie bo tych błędach.

Ramos- ładnie czyścił bez większych błędów.

Marcelo- niekiedy zostawiał lewą flankę boiska ale też dobry mecz.

Modrić- świetnie grał jako pomocnik ofensywno-defensywny

Kroos- przyzwoita gra

Isco- chyba zawodnik meczu, nic więcej nie trzeba mówić.

James- dobry mecz, świetna asysta do Benzemy, dużo wracał.

Benzema- ten to jednak ma w sobie to coś, szczególnie w klasykach, ostatnie mecze Gran Derbi i jego 5 bramek... no nieźle :P 

Ronaldo- według mnie najsłabszy punkt na boisko, mimo, że strzelił bramkę z karnego i wykreował sytuację na 3:1, podanie do Jamesa a potem do Benzemy. Słaby mecz, niektóre sytuacje mógł skończyć sam i nie podawać, na dodatek źle.

Brakowało Bale'a, brakowało tej szybkości na prawej stronie boiska, niekiedy James przegrywał pojedynki biegowe.

Mecz był dobry, ale te kontry nie były skuteczne, na początku meczu mogło być 2:0 po kapitalnej interwencji Casillasa, a potem mogło być 5:1 dla Realu.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Gratulację dla Realu Madyrt. Aż zazdroszczę wam Isco. ;-) Ale on i tak jest za Barcą, hehehehehehehe.

Vamos.

Opublikowano

Gratulację dla Realu Madyrt. Aż zazdroszczę wam Isco. ;-) Ale on i tak jest za Barcą, hehehehehehehe.

Vamos.

Hehe zapewne już od dawna nie :v

Iker Casillas - 7: kapitan od miesięcy jest w ogniu krytyki, ale przy golu Neymara nie miał szans. Później obronił groźne strzały Messiego i Mathieu.
Dani Carvajal - 7: zbyt łatwo dał się ograć Neymarowi przy golu Brazylijczyka, ale potem zdominował prawą flankę co chwila bombardując pole karne Barcelony.
Pepe - 8: mógł zrobić więcej przy golu dla Blaugrany, ale potem bezbłędny. Występ ukoronował ładną bramką.
Sergio Ramos - 7: tym razem trochę w cieniu innych. Starał się uniknąć kontrowersji, by nie wylecieć z boiska, ale miał też udział w uciszeniu Messiego.
Marcelo - 8: znakomity występ, wygrywał pojedynki z Danim Alvesem i miał udział przy rzucie karnym dla Realu. Braki defensywne tym razem nie wyeksponowane.
James Rodríguez - 7: powinien zdobyć gola głową przed przerwą, ale nadrobił to znakomitą asystą przy golu Benzemy. Kilka ładnych zagrań.
Luka Modrić - 7: nie zapędzał się do przodu, gdyż miał więcej zadań defensywnych, m.in. powstrzymanie Iniesty.
Toni Kroos - 7: w pierwszej połowie pod grą, gdy Barcelona dominowała. W drugiej części gry znakomicie rozsyłał piłki, rządził i dzielił w środku pola.
Isco - 8: bardzo ciężko pracował i walczył o każdą piłkę, ciężko będzie posadzić go na ławce. 40-metrowy rajd w walce o piłkę zapewnił trzeciego gola dla Królewskich.
Cristiano Ronaldo - 7: patrząc na kosmiczne standardy Ronaldo tylko jeden gol - i to z rzutu karnego - jest marnym wynikiem. Nie powinien jednak się martwić, bo cały czas stwarzał zagrożenie pod bramką Claudio Bravo.
Karim Benzema - 8: francuski napastnik nigdy nie był ulubieńcem madryckiej publiczności, ale wczoraj zdobył bramkę, trafił w poprzeczkę i co chwilę nękał barcelońską obronę. Być może po raz pierwszy kibice na Santiago Bernabeu skandowali jego imię.
Zmiany:

Asier Illaramendi (za Isco w 84. minucie) - 6: świeże siły wpuszczone za zmęczonego Isco, grał rozsądnie.
Sami Khedira (za Benzemę w 87. minucie) - 6: Niemiec wraca po kontuzji. Miał zabezpieczyć tyły i zapewnić Benzemie owację na stojąco.
Álvaro Arbeloa (za Modricia w 89. minucie) - 6: wszedł na ostatnie minuty i ledwo powąchał piłki.

To są oceny RealMadryt.net :)
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Hehe zapewne już od dawna nie :v

Rozumiem, że utrzymujesz z nim kontakty? Zazdro. :v

Opublikowano

Widzę, że skala zaczyna się na 7. :)

Skoro Ronaldo 7 to Isco 14.

No, ale, przecież nie może być aby ta "MASZYNA" była najsłabsza w drużynie, phi...\

#warn pls, nie chce mi się edytować. :v

Opublikowano

Jutro, jak wiadomo, poznamy kandydatów do zdobycia najważniejszego indywidualnego trofeum, nagrody za cały rok ciężkiej pracy - Ballon d'Or.

Kandydatów, jak wiadomo już od kilku lat jest dwóch - Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Obaj mają znakomity rok za sobą, Ronaldo:

-Liga Mistrzów, rekord goli w LM

-Złoty but

-Puchar Króla

Messi:

-MVP MŚ

-2 miejsce na MŚ

-w tym roku na pewno rekord wszech czasów goli w La Liga

-również w tym roku asystent wszech czasów La Liga

Znakomici piłkarze, absolutne legendy w historii futbolu, jedni z najlepszych w historii! Moim zdaniem nagroda w tym roku powędruje do Portugalczyka, sezon rozpoczął niesamowicie, jednak wątpię aby średnią utrzymał, ale w futbolu wszystko jest możliwe. Chyba, że Messi wskoczy na poziom jak wtedy, gdy bił rekord Gerda Mullera. Mam nadzieję, że obaj dotrwają bez kontuzji do końca roku, ba nawet i dłużej! Oby walka była do samego końca. c;-)

Opublikowano

Skład realu na dzisiejszy mecz.
Real Madryt: Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphaël Varane, Nacho Fernández, Álvaro Arbeloa; Asier Illarramendi, Sami Khedira; Isco, James Rodríguez, Karim Benzema; Chicharito.
Jestem ciekaw jak pójdzie.
Miłego oglądania.
;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Jutro, jak wiadomo, poznamy kandydatów do zdobycia najważniejszego indywidualnego trofeum, nagrody za cały rok ciężkiej pracy - Ballon d'Or.

Kandydatów, jak wiadomo już od kilku lat jest dwóch - Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Obaj mają znakomity rok za sobą, Ronaldo:

-Liga Mistrzów, rekord goli w LM

-Złoty but

-Puchar Króla

Messi:

-MVP MŚ

-2 miejsce na MŚ

-w tym roku na pewno rekord wszech czasów goli w La Liga

-również w tym roku asystent wszech czasów La Liga

Znakomici piłkarze, absolutne legendy w historii futbolu, jedni z najlepszych w historii! Moim zdaniem nagroda w tym roku powędruje do Portugalczyka, sezon rozpoczął niesamowicie, jednak wątpię aby średnią utrzymał, ale w futbolu wszystko jest możliwe. Chyba, że Messi wskoczy na poziom jak wtedy, gdy bił rekord Gerda Mullera. Mam nadzieję, że obaj dotrwają bez kontuzji do końca roku, ba nawet i dłużej! Oby walka była do samego końca. c;-)

A dlaczego nie Neuer?Bo to jest bramkarz??To co pokazał na mundialu i w całym sezonie zasługuje na to.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Real wczoraj pięknie pokonał Granadę 4:0

Bramkę strzelił CR7, James, Benzema i chyba James :D

Coś ziomeczki Mihau, Mercedes i spółka siędzą cicho xD

0:3

Cytując prowadzącego z "Hala Dzieci":
"A lamusy dupa cicho" :D Oczywiście mowa po meczu el clasico, ale tak zazwyczaj jest. 

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Real rozpędzony :)

zobaczymy na jak długo.

w la lidze tylko nieliczni są w stanie ich zgasić

za to w LM po fazie grupowej każdy

Opublikowano

Real rozpędzony :)

zobaczymy na jak długo.

w la lidze tylko nieliczni są w stanie ich zgasić

za to w LM po fazie grupowej każdy

Obecnie? Nikt nie jest w stanie. Mają zajebistego trenera, który potrafi ułożyć drużynę, tak aby wszystko chodziło jak we szwajcarskim zegarku. Cristiano jest na niesamowitym poziomie, na którym kiedyś był Messi, Maradona etc. Mają znakomitą obronę, na lata. Świetny prawy obrońca, który ma dopiero 23 lata, młody Varane, który powinien już dawno wygryźć Pepe, no i Marcelo, który ma straszne huśtawki formy, ale kiedy już gra dobrze to jest jednym z najlepszych na tej pozycji. Do tego dochodzi młodziutki James, który jest połączeniem Iniesty z Scholes'em. Znakomite ostanie podanie, no i z*********e ułożona lewa noga. Szczerze mówiąc byłem jedną z osób, które mówiły, że się nie spłaci - a jednak. Jest również Isco, który bije się o miejsce z Bale, na prawdę, życzę każdemu trenerowi takiego bólu głowy. Obecny Real jest jak Barcelona z 2008/9-11/12 i na odwrót.  Mówię to jako 8 letni fan Barcelony. #Peace

@1361622928-U485574.pngRay 1902 Wiem, pisałem o Carvajalu. :P

//Carvajal ma 22 lata :P Sorki, nie umiem posta napisać.

Opublikowano

Obecnie? Nikt nie jest w stanie. Mają zajebistego trenera, który potrafi ułożyć drużynę, tak aby wszystko chodziło jak we szwajcarskim zegarku. Cristiano jest na niesamowitym poziomie, na którym kiedyś był Messi, Maradona etc. Mają znakomitą obronę, na lata. Świetny prawy obrońca, który ma dopiero 23 lata, młody Varane, który powinien już dawno wygryźć Pepe, no i Marcelo, który ma straszne huśtawki formy, ale kiedy już gra dobrze to jest jednym z najlepszych na tej pozycji. Do tego dochodzi młodziutki James, który jest połączeniem Iniesty z Scholes'em. Znakomite ostanie podanie, no i z*********e ułożona lewa noga. Szczerze mówiąc byłem jedną z osób, które mówiły, że się nie spłaci - a jednak. Jest również Isco, który bije się o miejsce z Bale, na prawdę, życzę każdemu trenerowi takiego bólu głowy. Obecny Real jest jak Barcelona z 2008/9-11/12 i na odwrót.  Mówię to jako 8 letni fan Barcelony. #Peace

Poprawka, Varane ma 21 lat. :D

#nieważne, sry, źle przeczytałem.

Opublikowano

Dziś na Estadio Santiago Bernabeu gospodarze podejmują Liverpool. Godz. 20:45, Canal + Sport.

Przewidywalny skład według mnie:

Casillas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Kroos, Cristiano, Isco, James, Benzema.

Bale wejdzie w drugiej połowie ~60 minuta.

Rekord wisi w powietrzu, obstawiam 3:1.

Opublikowano

Jeżeli ktoś sądzi, że Bale to drewno to jest w błędzie.
Pamiętam jak pięknie strzelił z dystansu <3. Tego się nie zapomina.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Mecz nudny, rekord nie pobity, Real zapewnił sobie awans. Dziękujemy, dobranoc.

Varane>Pepe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...