Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmienił się bardzo od momentu przyjścia do realu, nie jest 'sępem' wiadomo, więcej podaje i mądrzej gra.

Bale odgrywa mimo to ważną rolę, nie można powiedzieć, że słabo grał. 

Ja nie mam namyśli, że słabo gra... :)

Mówię, że nawet carlo mówił, że musi jeszcze w to wpasować Bale.

Mam bardziej to na myśli, że bale już tak nie strzela. Po prostu nie jest taki jak w początku sezonu.

btw. @Wilcze gdzie oglądasz mecze RM? ;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja nie mam namyśli, że słabo gra... :)

Mówię, że nawet carlo mówił, że musi jeszcze w to wpasować Bale.

Mam bardziej to na myśli, że bale już tak nie strzela. Po prostu nie jest taki jak w początku sezonu.

btw. @Wilcze gdzie oglądasz mecze RM? ;)

Strzela strzela, nie mało ale tez nie dużo. Mamy od tego CR7 jak widzisz, 13 bramek, szok.

Poza tym we wczorajszym meczu dwie asysty, masakra :P

Gdzie oglądam mecze? Zależy gdzie transmisja, canal+sport HD, canal+ family, canal+family2 xD

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Strzela strzela, nie mało ale tez nie dużo. Mamy od tego CR7 jak widzisz, 13 bramek, szok.

Poza tym we wczorajszym meczu dwie asysty, masakra :P

Gdzie oglądam mecze? Zależy gdzie transmisja, canal+sport HD, canal+ family, canal+family2 xD

Ahh, ten nasz Cristiano znając jego to się dopiero rozkręca.

Sądzę, że Bale'a na więcej stać, ale mam nadzieję, że jeszcze będzie w tym sezonie ''wymiatać''.

;)

btw. Szkoda, że nie mam tych kanałów ;__;. No cóż w necie muszę szukać, bo kiedyś nawet na jednej stronce byłem moderatorem czatu. :P

Opublikowano

Wszyscy się podniecają, a póki co to strzelał tylko ogórom, zobaczymy w późniejszej fazie sezonu.

Oczywiście nie neguje talentu Penaldo, no ale nie oszukujmy się, jego talent do nurkowania jest taki sam jak umiejętności czysto sportowe.

XtTtlS8.png

Opublikowano

Wszyscy się podniecają, a póki co to strzelał tylko ogórom, zobaczymy w późniejszej fazie sezonu.

Oczywiście nie neguje talentu Penaldo, no ale nie oszukujmy się, jego talent do nurkowania jest taki sam jak umiejętności czysto sportowe.

Kogo obchodzi, czy strzela ogorom, czy dobrym klubom? Ważne ze strzela, gol to gol, a dzięki tym ogorom wybija się w tabeli. Az się płakać chce jak widzę "fana" Barcy wpatrzonego tylko w Messiego. Prawda jest taka, że póki co to Ronaldo jest bliżej 4 zp niż Messi 5zp. Sam jestem fanem Barcelony i Messiego ale takie dzieci jak Ty powinny nie mieć dostępu do komputera. Sam nie lubię Ronaldo za to jaki jest ale nie wypowiadam się w stylu gimba.
Opublikowano

Prawda, tak jak up.

Co z tego, że górom, czy dołem...

Bramka to bramka.

Jak wali z wolnego to nie krytykujecie?

Up może nie lubi Cristiano, ale go nie obraża. Kultura.

Co miałeś na myśli mówiąc ''Penaldo''?

Jak ktoś tak mówiłby o tobie czułbyś się z tym dobrze?

Jeżeli masz krytykować Real i jego piłkarzy to proszę, ale nie wchodź do tego tematu.

Jest przeznaczony właśnie dla ciebie ''FC Barcelona''.

Nie chcę tutaj się rozpisywać, ani kłócić, ale kultura musi jakaś być... :P

Opublikowano

Athletic Bilbao to nie są ogóry ;) Jezeli ktos kibicuje realowi pare ladnych lat jak ja , to wie ze jeszcze niedawno ta druzyna byla w pierwszej 5 la liga ;)

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Kogo obchodzi, czy strzela ogorom, czy dobrym klubom? Ważne ze strzela, gol to gol, a dzięki tym ogorom wybija się w tabeli. Az się płakać chce jak widzę "fana" Barcy wpatrzonego tylko w Messiego. Prawda jest taka, że póki co to Ronaldo jest bliżej 4 zp niż Messi 5zp. Sam jestem fanem Barcelony i Messiego ale takie dzieci jak Ty powinny nie mieć dostępu do komputera. Sam nie lubię Ronaldo za to jaki jest ale nie wypowiadam się w stylu gimba.

Źle zinterpretowałeś moją wypowiedź, nie jestem fanem ani Realu, ani Barcelony, ani jakiegokolwiek innego klubu z ligii Hiszpańskiej, na pierwszym miejscu wspomne, że nie wiem czemu wspomniałeś tu o Messim, skoro nic mu do sprawy którą poruszyłem dwa posty wyżej, na drugim miejscu, nie wspomniałem tu nic o statystykach, chodzi mi o to, że ludzie tańczą, skaczą ze szczęścia, że Penaldo dużo strzela, okej, niech strzela, to z*********e i w ogóle, ale poczekajcie z tym podniecaniem się do meczu z przeciwnikiem "o poziom wyższym". Ale nadal powiecie, że jak mówie prawde to jestem dzieckiem który nie powinien mieć dostępu do komputera, mądrze.

@SUrban

Ale nie jest.

XtTtlS8.png

Opublikowano

Athletic Bilbao to nie są ogóry ;) Jezeli ktos kibicuje realowi pare ladnych lat jak ja , to wie ze jeszcze niedawno ta druzyna byla w pierwszej 5 la liga ;)

Sezon zaczęli prawdę mówiąc jak ogóry xD

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

@Wilczek jak na razie nie musimy się obwiać tego czy Iker odejdzie.

Byłeś najbardziej uwielbianym człowiekiem w Hiszpanii, czołową postacią, sportowcem. Byłeś uwielbiany, podziwiany, szanowany. I nagle, w pewnym momencie, kiedy nie upłynęło zbyt wiele czasu, zaczęły przytrafiać ci się różne rzeczy. Nie mówię, że w aspekcie sportowym, ale rzeczy… Zaczęto cię nazywać zdrajcą, kretem, rzeczy w tym stylu. I nie mów mi, że to cię nie dotknęło, bo ci nie uwierzę.
W tym kraju, w którym jest tysiące pozytywnych i bardzo dobrych rzeczy, są także rzeczy małe i złe. Wśród tych złych rzeczy pojawia się zazdrość. Czasami, kiedy widzimy kogoś, kto stara się robić wszystko jak najlepiej, czujemy zazdrość. Oczywiście prawdą jest to, że kilka miesięcy temu wszystko wydawało się fatalne, spadała na mnie wina za wszystko, byłem pierwszym wskazywanym na odpowiedzialnego za problemy, byłem niczym zaraza. Mogę jednak zapewnić, że ja na ulicy zawsze mogłem liczyć na dobre słowa, szacunek, wdzięczność, wsparcie ludzi. Wsparcie od madridismo, ale także wsparcie od ludzi, którzy nie kibicują Realowi Madryt. (...)

Wyobrażasz sobie siebie w innym klubie?
Trudno sobie coś takiego wyobrazić. Ja chcę skończyć karierę tutaj.

Nie chciałbyś przeżyć jakiegoś doświadczenia na przykład w Katarze, Stanach Zjednoczonych przed zakończeniem kariery?
Tak, chciałbym, doceniłbym bardziej to, czym jest Real Madryt. Jeśli jesteś zawsze w jednym klubie, nie doceniasz jego wartości w pełni. Z zewnątrz lepiej możesz zobaczyć czym jest ten klub, co reprezentuje i ile znaczy dla ludzi.

;)

Opublikowano

Zagadka związana z opuszczeniem przez Ronaldo Realu jest bardzo skomplikowana.

Prawdę mówiąc CR7 w tym klubie wygrał już wszystko co było do zdobycia.

Według mnie jego znakomita passa strzelecka oraz zaangażowanie będzie podsumowaniem wszystkich lat spędzonych w Madrycie od czasu przenosin z Man UTD

Ronaldo chce aby jego nazwisko w rekordach klubu oraz całej ligi widniało przez wiele lat.

Wydaje mi się że to już jego ostatni sezon gry dla Realu i chłopak wróci do Man UTD żeby wyciągnąć ten klub na wyzyne.

Opublikowano

Zagadka związana z opuszczeniem przez Ronaldo Realu jest bardzo skomplikowana.

Prawdę mówiąc CR7 w tym klubie wygrał już wszystko co było do zdobycia.

Według mnie jego znakomita passa strzelecka oraz zaangażowanie będzie podsumowaniem wszystkich lat spędzonych w Madrycie od czasu przenosin z Man UTD

Ronaldo chce aby jego nazwisko w rekordach klubu oraz całej ligi widniało przez wiele lat.

Wydaje mi się że to już jego ostatni sezon gry dla Realu i chłopak wróci do Man UTD żeby wyciągnąć ten klub na wyzyne.

beka, on nie odejdzie raczej, a przynajmniej nie po tym sezonie

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@NitroCharge Tylko idiota odszedł by z klubu, w którym może bić rekordy. Jeżeli UTD myśli, że CR7 wyciągnie ich z dołka, to się mylą. Jak powiedział kiedyś Sir Alex Ferguson: Obrona wygrywa trofea. Niech lepiej w Hummelsa zainwestują, według mnie TOP2 defensorów po mundialu. 

W tych czasach ciężko o prawdziwego madridiste. Większość to żałosne śmieszki, którzy kibicują realowi od 2009, w przedziale wiekowym 7-15 lat. 

Jak bardzo nie lubię CR7, tak wielki mam do niego szacunek. Piłkarzem jest niesamowitym, ponad wiekowym. Takich piłkarzy jak Messi i Ronaldo (2 najlepszych w historii - dlaczego tak sądzę napiszę na dole) możemy już nie zobaczyć, więc lepiej podziwiać ich w akcji. 

Dlaczego LM10 i CR7 są najlepsi w historii? To proste. Od czasów Pele i Maradony piłka nożna ewoluowała. W ich czasach obrońcy byli drewnami, góra co nogę wystawili i już byli objeżdżani, w dodatku liga brazylijska nie była wymagająca, powiem szczerze, że nawet była na gorszym poziomie niż obecnie. Strzelonymi bramkami Pelego też nie ma co się podniecać. Gdyby mi FIFA oficjalnie liczyła bramki strzelone na przerwie w szkole, czy na orliku to wyszło by z jakieś 200 (jak nie wiecie o co chodzi to odsyłam do internetów), a więc:

-Messi

-Ronaldo

3. Maradona

Ciężko stwierdzić kto jest TOP1, ale jaki kibic FCB myślę, że Messi. Mogę również oprzeć się na niesamowitych osiągnięciach Argentyńczyka w wieku 27 lat...

Do ElClasico, z fartem prawdziwi madridistas! ;)

Opublikowano

W tych czasach ciężko o prawdziwego madridiste. Większość to żałosne śmieszki, którzy kibicują realowi od 2009, w przedziale wiekowym 7-15 lat. 

Uff, dobrze że mam 16.. xddd

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@NitroCharge Tylko idiota odszedł by z klubu, w którym może bić rekordy. Jeżeli UTD myśli, że CR7 wyciągnie ich z dołka, to się mylą. Jak powiedział kiedyś Sir Alex Ferguson: Obrona wygrywa trofea. Niech lepiej w Hummelsa zainwestują, według mnie TOP2 defensorów po mundialu. 

Jak bardzo nie lubię CR7, tak wielki mam do niego szacunek. Piłkarzem jest niesamowitym, ponad wiekowym. Takich piłkarzy jak Messi i Ronaldo (2 najlepszych w historii - dlaczego tak sądzę napiszę na dole) możemy już nie zobaczyć, więc lepiej podziwiać ich w akcji. 

Dlaczego LM10 i CR7 są najlepsi w historii? To proste. Od czasów Pele i Maradony piłka nożna ewoluowała. W ich czasach obrońcy byli drewnami, góra co nogę wystawili i już byli objeżdżani, w dodatku liga brazylijska nie była wymagająca, powiem szczerze, że nawet była na gorszym poziomie niż obecnie. Strzelonymi bramkami Pelego też nie ma co się podniecać. Gdyby mi FIFA oficjalnie liczyła bramki strzelone na przerwie w szkole, czy na orliku to wyszło by z jakieś 200 (jak nie wiecie o co chodzi to odsyłam do internetów), a więc:

-Messi

-Ronaldo

3. Maradona

Ciężko stwierdzić kto jest TOP1, ale jaki kibic FCB myślę, że Messi. Mogę również oprzeć się na niesamowitych osiągnięciach Argentyńczyka w wieku 27 lat...

Do ElClasico, z fartem prawdziwi madridistas! ;)

Nooo, to mi się podoba szacunek do drugiego. ;)

Ja Messiego nie lubię, ale znów obrażać go nie obrażam.

A co do tego prawdziwego madristi.... Jest bardzo ciężko to prawda, bo dzieci w jednym tygodniu są za RM a na drugi tydzień są za FCB.

Na szczęście ja do takich nie należę, bo odkąd mam 6-7lat kibicuję Realowi.  ;)

A co do TOP1 to sądzę, że jedno można powiedzieć.

To zależy od formy, oraz samopoczucia. ;) W tym sezonie CR7 jak na razie tego nie brakuje i sądzę, że złotą piłkę zdobędzie.

Opublikowano

Tylko różnica między Messim, a Ronaldo jest taka, że ten pierwszy może ojebać wszystkich 11 przeciwników, a ten drugi strzelić z 30-40 metrów. 

Opublikowano

Tylko różnica między Messim, a Ronaldo jest taka, że ten pierwszy może ojebać wszystkich 11 przeciwników, a ten drugi strzelić z 30-40 metrów. 

ale obaj też potrafią czasami zamienić się rolami :D

i ktoś tu się obawia, że iker odejdzie, obawia? toć to by było piękne :D

Opublikowano

Żartujesz? Chyba jedyny taki drybling życia u Ronaldo to w meczu z Galatą widziałem. To samo Messi, on nigdy nie strzela z ponad 30 metrów. Jest bardziej techniczny niż CR7. ;)

Opublikowano

Ronaldo lepiej drybluje, oraz strzela z dystansu. A Messi jest bardziej techniczny, elastyczny. Bardzo różnią się stylami.

Tak ja się obawiam, ponieważ lepszego bramkarza niż Iker nie ma na całej kuli ziemskiej.

Opublikowano

Ktoś tu chyba nie zna bramkarza imieniem Manuel, nazwiskiem Neuer.

Iker, co prawda, kilka sezonów temu był lepszy od Neuera, lecz dzisiaj niemiec zjada go pod każdym aspektem.

W każdym razie, choć nie kibicuje żadnemu z klubów, czekam na klasyk - rozstrzygnie się kto miał racje, w ciemno typuje 3:2 dla Realu.

XtTtlS8.png

Opublikowano

Ronaldo lepiej drybluje, oraz strzela z dystansu. A Messi jest bardziej techniczny, elastyczny. Bardzo różnią się stylami.

Tak ja się obawiam, ponieważ lepszego bramkarza niż Iker nie ma na całej kuli ziemskiej.

Wiesz na czym polega drybling? Bo po po tym co napisałeś wnioskuję, że nie. Opiera się on na mijaniu zawodników, tak jak robił to Maradona i jak robi to Messi. Sztuczki techniczne to tylko mała część dryblingu. Oczywiście minięcie kogoś jaką sztuczką jest miłe dla oka. (To, że Messi nie robi jakiejś rabony, czy ruletki podczas meczu to nie znaczy, że tego nie umie. Jest wiele nagrań z treningów, rozgrzewki przed meczem kiedy sobie trickuje. ;) )

Obecnie Wojtek zakrywa rękawicą Ikera. Jest lepszy - Neuer, a mistrzem mistrzów był Lev Yashin.

Opublikowano

i Ronaldo potrafi obejść 11 przeciwników (np. szybkość i triki) i Messi potrafi huknąć z 30-40 metrów, bo kopyto też ma.

Są zupełnie inni, mają inne style. Messi się opiera na szybkości, prowadzeniu piłki przy nodze. 

Ronaldo na inteligencji, szybkości, sile fizycznej oraz dryblingu.

Neuer>Iker

Keylor Navas>Iker

Szczęsny>Iker

De Gead> Iker

Lopez> Iker

Niestety tak można wymieniać jeszcze długo :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...