Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe co zrobi Real, jaki ban na transfery powróci, bo szczerze powiedziawszy obecni zawodnicy grają taki piach, że szkoda gadać.

Przede wszystkim powinni  ściągnąć zmiennika dla Keylora, bo Cassila to nie ten poziom, obrona: Pepe powinien odejść, a w środku powinni grać Varane - Nacho, bo Ramos od paru miesięcy w ogóle nic nie pokazuje. Powinni ściągnąć też jednego klasowego ŚO. Co do LO to Marselo nie ma zmiennika, więc jakiś transfer musi być(zresztą to samo u Barcy). PO - Carvajal i Danillo - nie jest źle.

Pomoc - Kross do wyjebania, James to samo. Ściągnąć DP ja na miejscu FLorka postarałbym się o Krychowiaka, w dodatku jakiś dobry rozgrywający np. Pjanic. Co do ataku to konieczna sprzedaż Cristiano i ściągnięcie jakiegoś klasowego zawodnika - Reus.

Skład Realu 2k16/2k17

Keylor

Carvajal - Varane - Nacho - Marselo

Mordric - Krychowiak - Pjanic

Bale - Benzema - Reus

ps.

Ciekawe czy któryś z kibiców Realu się ze mną zgodzi. :D

W życiu większej głupoty nie przeczytałem, Ramos źle gra ? a Varane niby dobrze to chyba ostatnich meczy realu nie oglądałeś xDD

Pepe przed kontuzją też dobrze grał ...

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciekawe co zrobi Real, jaki ban na transfery powróci, bo szczerze powiedziawszy obecni zawodnicy grają taki piach, że szkoda gadać.

Przede wszystkim powinni  ściągnąć zmiennika dla Keylora, bo Cassila to nie ten poziom, obrona: Pepe powinien odejść, a w środku powinni grać Varane - Nacho, bo Ramos od paru miesięcy w ogóle nic nie pokazuje. Powinni ściągnąć też jednego klasowego ŚO. Co do LO to Marselo nie ma zmiennika, więc jakiś transfer musi być(zresztą to samo u Barcy). PO - Carvajal i Danillo - nie jest źle.

Pomoc - Kross do wyjebania, James to samo. Ściągnąć DP ja na miejscu FLorka postarałbym się o Krychowiaka, w dodatku jakiś dobry rozgrywający np. Pjanic. Co do ataku to konieczna sprzedaż Cristiano i ściągnięcie jakiegoś klasowego zawodnika - Reus.

Skład Realu 2k16/2k17

Keylor

Bale - Benzema - Reus

ps.

W życiu większej głupoty nie przeczytałem, Ramos źle gra ? a Varane niby dobrze to chyba ostatnich meczy realu nie oglądałeś xDD

Pepe przed kontuzją też dobrze grał ...

Spójrz na wiek Portugalczyka ...

Co do Ramosa to nie jest już ten sam zawodnik co przed dwóch/trzech sezonów, kiedyś był jednym z najlepszych ŚO, a teraz prezentuje poziom średniaka. Ponadto co chwilę jakaś kontuzja. Varane? Jak dla mnie przyszłość środka obrony, a co do błędów to jasne, że mu się zdarzają, ale obecnie prezentuje najwyższy poziom ze ŚO w Realu. Tak samo Nacho, jak dla mnie bardzo niedoceniany zawodnik, bo jeżeli gra to robi to solidnie w dodatku na każdej pozycji w obronie.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Gdzie był Guti jak Xavi prowadził reprezentację? ;) Nie ma co dalej komentować, rozumiem, mi się nawet takie zachowanie podoba, wyszydzanie z wrogiego klubu, ale tu już przesadził. Jeżeli porównamy tą wypowiedź do wypowiedzi Pique lub Alvesa to zobaczymy dużą różnicę. I ten mecz to dowód na to, że Karma istnieje. Brawo Atletico. Przy założeniu, że Barca dziś wygra w północnym madrycie -12. Pięknie to wygląda :P

Nie wiem co mnie skusiło żeby takie beznadziejne wypowiedzi komentować, ale jednak skomentuje to- ciekawi mnie co miałes na mysli pisząc, że zobaczymy dużą róznice jak porównamy to do wypowiedzi tych dwóch piłkarzy... W jednej wypowiedzi wymieniłeś 3 piłkarzy z Barcelony, prowokatorów którzy wypowiadają się często w identyczny sposób co Guti

Skład Realu 2k16/2k17

Keylor

Bale - Benzema - Reus

ps.

Nie no pomijając to, że nie kojarze takiego zawodnika jak Marselo to i tak ten skład podany to chyba najbardziej bezsensowny jaki widziałem od jakiegos czasu

Opublikowano

Skład Realu 2k16/2k17

Keylor

Bale - Benzema - Reus

ps.

Ja mam jedynie wątpliwości co do Reusa i Nacho. Nie ma szans, żeby on grał w pierwszym składzie. Mogą sprzedać Ramosa, ale wtedy kupią kogoś do pierwszego składu za niego na 100%. Co do skrzydła, to Hazard to bardziej prawdopodobny transfer niż Marco. 

Z resztą się zgadzam, taki skład mógłby coś ugrać. Nie byłoby już w składzie żadnych gwiazdek i może zaczęliby się starać. 

Jednak znając życie, XI może (jedynie w przypadku, jak Perez nadal będzie ślepy) wyglądać tak:

De Gea

Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo

Modrić - Isco/Pjanić - Kroos

Bale - Lewandowski - Ronaldo

De Gea

Modrić - Hazard/Isco - Kroos

Bale - Benzema - Ronaldo

(Hazard również, mogę grać na 10'tce, więc uwzględniłem taką opcję).

W środę mecz z Levante bez Carvajala i Ramosa, być może będzie -14/15. ;)

denzel.png

Opublikowano

Gdzie był Guti jak Xavi prowadził reprezentację? ;) Nie ma co dalej komentować, rozumiem, mi się nawet takie zachowanie podoba, wyszydzanie z wrogiego klubu, ale tu już przesadził. Jeżeli porównamy tą wypowiedź do wypowiedzi Pique lub Alvesa to zobaczymy dużą różnicę. I ten mecz to dowód na to, że Karma istnieje. Brawo Atletico. Przy założeniu, że Barca dziś wygra w północnym madrycie -12. Pięknie to wygląda :P

Nie wiem co mnie skusiło żeby takie beznadziejne wypowiedzi komentować, ale jednak skomentuje to- ciekawi mnie co miałes na mysli pisząc, że zobaczymy dużą róznice jak porównamy to do wypowiedzi tych dwóch piłkarzy... W jednej wypowiedzi wymieniłeś 3 piłkarzy z Barcelony, prowokatorów którzy wypowiadają się często w identyczny sposób co Guti

To mnie cymbale nie cytuj jak Ci się nie podoba. Prawda w oczy kole? Jasne, Alves i Pique wypowiadają się kontrowersyjnie, ale o ile mnie pamięć nie zawodzi to w życiu nie widziałem tak ostrej wypowiedzi rzuconej w stronę Madrytu i nie mówię tu o boiskowych bluzgach Pique, a normalnie w twarz do kamery z redaktorem. Ale oczywiście nic się nie stało, bo słowa padły z ust byłego piłkarza Realu. "Prawdziwy madridista".

I pozwólcie, że się włączę do waszej dysputy na temat składu Realu. Tak więc zacznę od samej góry. "Florentino dimision!" Takie okrzyki dało się usłyszeć wczoraj podczas meczu i są one całkowicie... brakuje mi słowa... zrozumiałe. Ten człowiek nie ma pojęcia o SPORTOWYM zarządzaniu klubem. Real na początku powinien zmienić Prezesa (nie, Perez nie ściągnął Ronaldo. Ronaldo przeszedł za Calderona jeszcze). Dalej - zatrudnić dyrektora sportowego, który będzie zajmował się transferami etc. Dylematem dla mnie jest pozycja trenera. Co się bardziej opłaca. Zostawić Zidane i wierzyć w teorię, że jest drugim Guardiola, a jego obecne wyniki to wina Beniteza i zarządzania drużyną? Można tak, ale trzeba zauważyć, że Guardiola też nie wziął się znikąd. Odnosił sukcesy w Barcelonie B, a Zidane średnio sobie radził z Castilla. Już pomijam kompletnie fakt, gdzieś już o tym pisałem, że Pep ma to we krwi, gdyż grał za czasów Cryuffa i doskonale wiedział jak poprowadzić Barcelonę zgodnie z jej DNA. Ciekawym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie Mou. Mou zbudował Decime. Mou miał najlepsze wyniki z Barceloną (chodź i tak paradoksalnie nie były to jakieś pogromy, a sam w swym 1 klasyku dostał Manite). Tak, więc ja chciałbym zobaczyć na ławce w Realu Mourinho, a Zidane niech wróci do Castilli i się dalej uczy, ewentualnie niech zostanie drugim trenerem u boku Mou. Przechodząc do samej jedenastki. Widzę, że wymieniany był De Gea, ale pytanie: czy on jest potrzebny? Keylor to świetny bramkarz co nie raz w tym sezonie udowadniał i ratował realowi nadzieję. Moim zdaniem transfer na siłę, no chyba, że chcemy mieć w Realu absolutny top topów i myślimy a'la Perez. Z miejsca ze składu wyrzuciłbym Kroosa. Nie potrafię zrozumieć fenomenu tego piłkarza. Ok, ma kopyto i fajnie rozdaje piłki do boku, ale nic poza tym. Jamesa bym zostawił. To świetny piłkarz z lewą nogą identyczną jak prawa Scholesa - mowa tu o pizdnięciu z dystansu i w okół niego robiłbym drużynę. Wczorajsza wypowiedź Ronaldo to jego gwóźdź do trumny w moich oczach. Sam nie gra świetnie, a zarzuca innym słabszą dyspozycję. To jest jedna z zakał Realu i przyczyn niepowodzenia. Mimo tego, że ostatnio nie gra tak tragicznie jak wcześniej. Tu chodzi o psychikę w szatni. Nie chce mi się tu zbytnio rozpisywać, ale podam skład, który moim zdaniem miałby rację bytu przy małym nakładzie pieniężnym, a raczej wszystko z transferów dwóch obecnych piłkarzy Realu - Kroosa i Ronaldo. 

Navas

Casemiro

Modric                  Isco

James 

Bale                Hazard

Z takim potencjałem Realu jaki ma w środku to właśnie 4-4-2 w takiej modyfikacji wydaje mi się najlepszą opcją. Bez 9. Zamiast Hazarda mógłby być np. Lewy, ale wykluczyłem to, bo ten transfer jest nie możliwy. W tej formacji oczywiście Benzema robi out z klubu. Zarobiliby na nim większe pieniądze niż jest wart. Dla Marcelo albo ściągnąć Coentrao lub jakiegoś innego LO. Gaya etc. Zamiast Casemiro może być Krychowiak. 

PS. Polecam zerknąć na ciekawą sytuacje w tabeli jaka ma obecnie miejsce. Real jest dwa punkty nad 4 Villarreal. Po drodze do końca sezonu na pewno stracą punkty. Mają mecz z Villarreal właśnie, z Barca, z Valencia etc. Ciekawie byłoby gdybyśmy zobaczyli Real w przyszłym sezonie w barażach. ;d

Opublikowano

@up

Nie będę cytował tych wypocin których nawet nie mam zamiaru w całości czytać, patrząc na poziom wcześniejszych wypowiedzi tej też nie będzie warto czytać ani sie do niej odnosić.

Powiem tylko tyle, zaślepiony hipokryto- jak chcesz z kimkolwiek w ogóle dyskutować kto ma inne zdanie skoro już od razu rzucasz wyzwiskami? Dorośnij najpierw troche a potem może zacznij dyskutować z innymi

Opublikowano

W poprzednim poście jakiś czas temu zostałem skrytykowany za "wzięcie remisu z atletico w ciemno". Cóż... Pomyliłem się. Nie stać ich na remis. A szkoda bo jestem fanem :(

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

Jak dla mnie pół składu jest do wymiany, dlaczego? brakuje im checi gry, nie maja motywacji, po czesci moze i jest to wina Zizu bo za bardzo sie z nimi piesci ale co by tu duzo od niego wymagac jak dostal rozsypany sklad, bez ladu ani skladu? Klopp obejmując liverpool powiedział, że potrzebuje 2 lat aby drużyna zaczęła się liczyć w lidze i rozgrywkach międzynarodowych, wiec czego oczekujecie po 2 miesiacach od Zizu? 
Do sprzedania jak dla mnie, Bale, Isco, Kroos, Ronaldo (z roku na rok bedzie tracil na wartosci), Pepe i zbudowanie od nowa Galacticos na czele z Lewym i Hazardem. 
Tyle ode mnie.

Opublikowano

Real sobie poradził, aczkolwiek to chyba jeszcze nie to. Jak patrzę na grę Kroosa to aż mi oczy płoną. Nie potrafię zrozumieć fenomenu tego piłkarza. Poza jednym magicznym rogalem po ziemi z tamtego sezonu to niczym mnie nie zaskoczył. Z takim potencjałem w środku pola to na miejscu włodarzy Realu pozbyłbym się Niemca. Nic szczególnego nie pokazuje. Danilo chyba powoli się klimatuje. Casemiro moim zdaniem powinien mieć pierwszy skład, a Real powinien zacząć grać z DP jakim jest Casemiro, a nie żart w postaci Kroosa. Jak na dłoni było widać podczas klasyku kiedy to siwy dziadek Iniesta zebrał się 4 razy szybciej do piłki niż on przy golu na 3:0.

I już mnie to nie bawi, niech Real wróci do najlepszej formy i walczy z Barcą, bo teraz to już mega nudne, praktycznie 0 emocji... Powodzenia. 

Opublikowano

Marcelo i Bale w kadrze. Przecież to parodia, że na poprzedni mecz z Levante nie było dostępnych aż 6 piłkarzy z podstawowego składu w tym 4 z powodu kontuzji.

Taki skład widzę na jutro,

Navas; Carvajal - Ramos - Varane - Marcelo; Kovacić - Isco - James; Vazquez - Mayoral - Ronaldo.

ew. Danilo za Marcelo, a on i Bale wejdą z ławki. 

denzel.png

Opublikowano

Miejmy nadzieje, że Królewscy rozegrają jutro, mecz na miarę swoich możliwości.

@Cloute

Nie sądzę, żeby Mayoral pojawił się jutro w podstawowej 11'ste lecz kto wie.

1980497.jpeg
Opublikowano

Myślę, że szybko Perez nie opuści Santiago Bernabeu. 

Bardziej obstawiam, rozwiązanie z nim umowy. Oczywiście dla niego będzie to korzystne.

1980497.jpeg
Opublikowano

Ciekawe kto miałby go zastąpić. 

Wystarczy, że Perez zatrudniłby dyrektora sportowego + nie zajmował się sam transferami i byłoby ok. 

ps.

denzel.png

Opublikowano

Skład Realu na Celtę,

Navas; Carvajal - Pepe - Ramos - Danilo; Casemiro - Kovacić - Isco; Vazquez - Mayoral - Ronaldo. 

Bardzo fajna XI, szczególnie podoba mi się środek pola i postawienie ponownie na Bojrę. 

denzel.png

Opublikowano

Powiem tak - dawno nie zbierałem szczęki z gleby po występie Ronaldo. Piękne dwa luje z dystansu, walka. Świetny mecz w jego wykonaniu. Po meczu z Celtą ma 252 gole w lidze, czyli jest 2 najlepszym strzelcem w historii ligi, tuż za Leo Messim (Messi ma 50 goli więcej). Prowadzi w klasyfikacji Pichichi z 27 bramkami. Mecz z Celtą, czyli potentatem do europejskich pucharów i imponujący wynik. Czy to znak, że Real wraca na właściwe tory? Tego nie wiem, ale taki mecz był im potrzebny aby podnieść morale. 

Jeżeli klub rozważa odejście kogoś z dwójki Isco/James to chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten pierwszy zostanie wyrzucony. Wczorajszy mecz słaby w jego wykonaniu, mimo asysty. Jakby wyszedł z kupą w gaciach. 

Opublikowano

Powiem tak - dawno nie zbierałem szczęki z gleby po występie Ronaldo. Piękne dwa luje z dystansu, walka. Świetny mecz w jego wykonaniu. Po meczu z Celtą ma 252 gole w lidze, czyli jest 2 najlepszym strzelcem w historii ligi, tuż za Leo Messim (Messi ma 50 goli więcej). Prowadzi w klasyfikacji Pichichi z 27 bramkami. Mecz z Celtą, czyli potentatem do europejskich pucharów i imponujący wynik. Czy to znak, że Real wraca na właściwe tory? Tego nie wiem, ale taki mecz był im potrzebny aby podnieść morale. 

Jeżeli klub rozważa odejście kogoś z dwójki Isco/James to chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten pierwszy zostanie wyrzucony. Wczorajszy mecz słaby w jego wykonaniu, mimo asysty. Jakby wyszedł z kupą w gaciach. 

Prawie wpadła trzecia z wolnego, ale bramkarz wybronił na poprzeczkę. Warto dodać, że Messi ma tylko o 50 goli więcej, ale aż o 100 spotkań więcej (jak się nie mylę). 

Co jak co, ale chyba nikt nie wątpi że pod względem zdobywania bramek i regularności CR7 nie ma sobie równych. 

We wtorek już meczyk z Romą, wrócił Marcelo, Bale i Modrić, więc jest git. 

Jeśli chodzi o transfery to według mnie póki co wylot Isco i Kroosa, przyjście jakiejś 10'tki do pary dla Jamesa, lewy obrońca (o ile Coentrao zostanie), kupno dobrego DM'a i napastnik. 

denzel.png

Opublikowano

Prawie wpadła trzecia z wolnego, ale bramkarz wybronił na poprzeczkę. Warto dodać, że Messi ma tylko o 50 goli więcej, ale aż o 100 spotkań więcej (jak się nie mylę). 

Co jak co, ale chyba nikt nie wątpi że pod względem zdobywania bramek i regularności CR7 nie ma sobie równych. 

We wtorek już meczyk z Romą, wrócił Marcelo, Bale i Modrić, więc jest git. 

Jeśli chodzi o transfery to według mnie póki co wylot Isco i Kroosa, przyjście jakiejś 10'tki do pary dla Jamesa, lewy obrońca (o ile Coentrao zostanie), kupno dobrego DM'a i napastnik. 

Owszem, goleadorem jest świetnym, ale zauważ, że Messi zaczynał przygodę w lidze w wieku 16/17 lat. Wchodził powoli do składu, a spotkania i tak mu liczono. Także wcale to tak nie wygląda kolorowo jak sobie wyobrażacie (środowisko Realu). A Ronaldo przychodził do Madrytu jako najlepszy piłkarz świata, zdobywca Złotej Piłki. 

Nie chce mi się po raz już setny w tym temacie udowadniać, że moja racja jest bardziej mojsza xD Kto rozumie futbol to to wie. Pozdrawiam :) 

Opublikowano

Dzisiaj w meczu z Romą, Real grał fantastyczny futbol, stare dawne galacticos, modrić, james, bale, ronaldo nareszcie odżyli i zaczeli angażować się w akcje ofensywne, byli kreatywni i bylo widac ze potrafia sie ze soba dogadac i zagrac jak trzeba, tylko zastanawia mnie to dlaczego w lidze remisuja albo ulegaja z zespolami o wiele slabszymi od Romy...
W zespole nie widzę miejsca dla Kroosa, nie gra kompletnie nic, już Casemiro więcej pokazuje od niego, pieniądze wydane w błoto szczerze mówiąc, już myślę, że krychowiak by się lepiej spisał na jego miejscu :)
Ogolnie mecz na +, oby wiecej takich! Vamos!

Opublikowano

Dzisiaj w meczu z Romą, Real grał fantastyczny futbol, stare dawne galacticos, modrić, james, bale, ronaldo nareszcie odżyli i zaczeli angażować się w akcje ofensywne, byli kreatywni i bylo widac ze potrafia sie ze soba dogadac i zagrac jak trzeba, tylko zastanawia mnie to dlaczego w lidze remisuja albo ulegaja z zespolami o wiele slabszymi od Romy...

W zespole nie widzę miejsca dla Kroosa, nie gra kompletnie nic, już Casemiro więcej pokazuje od niego, pieniądze wydane w błoto szczerze mówiąc, już myślę, że krychowiak by się lepiej spisał na jego miejscu :)

Nareszcie odżyli? Ronaldo wrócił na poziom oraz regularność jakoś od meczu z Espanyolem. Modrić zawsze na poziomie - lider środka pola, podobnie Bale, więc nie wiem jakie 'nareszcie' ;) James grał słabo, szczególnie początek.

Real wygrał, ale obrona pozostawiła wiele do życzenia. 

Kiedy losowanie ćwierćfinałów LM?

denzel.png

Opublikowano

Nareszcie odżyli? Ronaldo wrócił na poziom oraz regularność jakoś od meczu z Espanyolem. Modrić zawsze na poziomie - lider środka pola, podobnie Bale, więc nie wiem jakie 'nareszcie' ;) James grał słabo, szczególnie początek.

Real wygrał, ale obrona pozostawiła wiele do życzenia. 

Kiedy losowanie ćwierćfinałów LM?

W następny piątek lub poniedziałek po rewanżach ;)

Opublikowano

Na Las Palmas bez Jamesa, Kroosa i Danilo w składzie. No, no ;)

Liczę, że jutro zagra Casemiro i Mayoral oraz min. 30 minut Lucas. 

denzel.png

Opublikowano

Barcelonie postawili twarde warunki, zobaczymy jak zagrają przeciw Realowi. Strata punktów w tym meczu dla Los Blancos byłaby katastrofą. 

Ciekawe co będzie z Zidanem po sezonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...