Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

13263952_10151041557589953_6766420211368

CAMPEONES!!!

Piękny mecz, miałem ogromne emocje do samego końca, ale zwyciężyć musiał Real Madryt. ;) Bale kolejny raz pokazał, że potrafi grać w finałach, a Casemiro jest głównym filarem tego zespołu. Pozostaje się tylko cieszyć. :D

denzel.png

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Piękne" zwycięstwo. Wizytówka dla Realu i UEFY :) Mam nadzieję, że gola Ramosa będą pokazywać w ramówkach LM na przyszły sezon. Pepe na pewno zgarnie Oscara, za aktorstwo na najwyższym poziomie.

681131464507679489277.jpeg

805491408806070489277.png

Opublikowano

"Piękne" zwycięstwo. Wizytówka dla Realu i UEFY :) Mam nadzieję, że gola Ramosa będą pokazywać w ramówkach LM na przyszły sezon. Pepe na pewno zgarnie Oscara, za aktorstwo na najwyższym poziomie.

Brak szacunku..

Ciężko ocenić czy był spalony, czy nie: 

https://twitter.com/JoeSportsUK/status/736641414692360197/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Ramos miał prawdopodobnie miał nogę w powietrzu, a obrońca nogę schowaną za ciałem Ramosa, według wikipedii: 

Zawodnik nie jest na pozycji spalonej, jeżeli:...
  • znajduje się w tej samej odległości od linii bramkowej przeciwników, co przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej lub dwóch ostatnich zawodników drużyny przeciwnej

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

CAMPEONES!!!

Piękny mecz, miałem ogromne emocje do samego końca, ale zwyciężyć musiał Real Madryt. ;) Bale kolejny raz pokazał, że potrafi grać w finałach, a Casemiro jest głównym filarem tego zespołu. Pozostaje się tylko cieszyć. :D

Piękny mecz? Na pewno go oglądałeś?

Tyle co mam do powiedzenia:

https://www.youtube.com/watch?v=2T5TiYiKiCU

Opublikowano

Brak szacunku..

Ciężko ocenić czy był spalony, czy nie: 

https://twitter.com/JoeSportsUK/status/736641414692360197/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Ramos miał prawdopodobnie miał nogę w powietrzu, a obrońca nogę schowaną za ciałem Ramosa, według wikipedii: 

Zawodnik nie jest na pozycji spalonej, jeżeli:...
  • znajduje się w tej samej odległości od linii bramkowej przeciwników, co przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej lub dwóch ostatnich zawodników drużyny przeciwnej

Jesteś ślepy człowieku?!

Ramos o połowę ciała był bliżej bramki Atleti, niż któryś z piłkarzy Cholo

953011464510603489277.jpeg

805491408806070489277.png

Opublikowano

CAMPEONES!!!

Piękny mecz? Na pewno go oglądałeś?

Tyle co mam do powiedzenia:

https://www.youtube.com/watch?v=2T5TiYiKiCU

Lel, chodziło mi o emocje i to, że był zacięty do końca i nie wiedziało się kto wygra, a chyba o to chodzi w meczach? ;)

Zachowania Pepe sam nie pochwalam i było one dla mnie zupełnie nie potrzebne. 

@Bakany

Wygrał słabszy zespół? Ból dupska musi być. Atletico niby coś grało pod bramą, ale super okazji nie mieli na tyle, żeby Navas musiał jakoś nieziemsko bronić. Co innego przy drugiej bramce, gdzie co chwilę Oblak bronił. Zobacz sobie powtórki. :)

denzel.png

Opublikowano

Meczu nie oglądałem i chyba nie mam czego żałować. Spalony, według oficjalnych zasad był, nawet jeżeli Ramos nie dotknął piłki, gdyż absorbował uwagę bramkarza - zachęcam do nauczenia się zasad (tych podstawowych) raz na zawsze. Ludzie coś piszą o czerwonej dla Ramosa i ręce w polu karnym Realu. Najlepsze jest to, że za 3 lata nikt nie będzie pamiętał o sędziowaniu, a w historii zostanie zapamiętane to, że 28 maja 2016 roku Real został po raz 11 w historii tej dyscypliny mistrzem Europy. 

Dziwne uczucie, byłem przyzwyczajony, że Real zdobywa jedną LM na 12 lat, a nie co 2 lata  :v

I tylko tak zostawie:

13322163_1044940955542995_76809382547361

Opublikowano

GOL RAMOSA ZE SPALONEGO

PEPE SYMULANT

DLA RAMOSA CZERWO POWINNO BYĆ

UEFADRID

ATLETICO ZASŁUŻYŁO BARDZIEJ

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

giphy.gif ­

Opublikowano

GOL RAMOSA ZE SPALONEGO

PEPE SYMULANT

DLA RAMOSA CZERWO POWINNO BYĆ

UEFADRID

ATLETICO ZASŁUŻYŁO BARDZIEJ

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

takie streszczenia lektur to ja mogę czytać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawiały się takie informacje, ale teraz jest już nagonka, że Real poważnie interesuje się Pogbą. Mają dać aż 120 mln, lecz wypada na to patrzeć z różnych stron.

- Real może sobie spokojnie pozwolić na taki ruch

- Pogba jest na tyle medialny, że to dla nich tylko zysk

- Może grać na każdej pozycji w pomocy, nawet na defensywnym pomocniku

- Jest francuzem (tak samo jak Zizou) i zawodnikiem, których Zidane sobie ceni

- Może dać więcej niż Kroos (silniejszy, lepszy drybling, trochę młodszy)

Co prawda jest duży ścisk w środku pola, lecz myślę, że sprzedadzą Jamesa, którego bardzo cenię, lecz nie ma dla niego odpowiedniej pozycji.

Nie wiem co zrobią z Kroosem, bo szkoda się go pozbywać, a na ławkę pewnie się nie zgodzi.

Isco może spokojnie zostać, bo Modrić młody już nie jest i może później grać obok francuza. (Nadaje się na tą pozycję na pewno bardziej niż James i jest lepszy technicznie, co ceni sobie Zidane).

Zawiódłbym się gdyby Pogbę upchano by na siłę za Casemiro, zamiast za Kroosa, bo może grać na def. ale na pewno da więcej przy Modriciu. A szkoda marnować Casiego, który wyrasta na wielkiego gracza.

Jak transfer nie wyjdzie, to żadnej straty Real nie będzie miał, bo te pozycje mamy idealnie obsadzone. 

Ostatnio też pisano, że Real chce przedłużyć/zmienić kontrakt z Adidasem, który będzie im płacił 200 mln za sezon (150 mln normalnie + 50 bonus), przebijając rekord Barcelony - 155(105) mln.

Jest to prawdopodobne, bo Real nie jest klubem, który pozwoli aby dostawał dużo mniej od Barcy, a na pewno od Manchesteru United. Perez sobie poczekał, zobaczył ile Barca dostanie i teraz mogą przebić. 

denzel.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

casemiro nie siądzie na ławce, kroos aby grał tak jak u Lowa teraz na euro, to jest piłkarz który nie ma nerwów, nie czuje presji przy wyprowadzaniu pilki prawdziwy dyrygent jak za €20mln to bayern zostal poteznie okradziony

pogba moglby grac za modricia tylko w aktualnym systemie albo zastepywac casemiro ale taki eksperyment nie ma sensu

hiFG4ZA.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

te kołnierzyki... masakra

To prawda, mogli zrobić tak jak w drugim czy trzecim komplecie i było by spoko. Ale i tak stroje oceniam pozytywnie. ;)

denzel.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś (jutro) pierwszy przedsezonowy mecz z PSG. Ciekawe jak zagrają w 4-4-2 z Moratą i Benzim na ataku. 

3-1 dla PSG. Castilla w drugiej połowie ładnie poklepała. ;p

denzel.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bale i Cristiano w finałowej trójce UEFA's Best Player obok Griezmanna. Niby zasłużenie, grali w finałach/półfinałach najważniejszych imprez w tym sezonie, ale moim zdaniem równie dobrze za kogoś z dwójki Bale/Griezmann mógłby wskoczyć Suarez. Miał niesamowity sezon 62 gole i 20 asyst, więcej (kanadyjka) niż wymieniona wcześniej dwójka razem wzięta. Zdobył 3 Europejskie trofea (ligę, cdr, spe) i do tego miał Złotego Buta. No, ale, niestety dla mnie jako fana Barcelony inaczej to wygląda. Wracając do Realu: to ich ostatnie okienko przed banem. Modrić we wrześniu ma 31 lat. Kovacic ma potencjał na to aby go zastąpić, ale potrzebuje więcej minut niźli dawał mu Zidane w tamtym sezonie. 80 mln w postaci Golden Boya Jamesa siedzi na ławce. Ciekawe czy Real zamierza kogoś w ogóle ściągnąć w tym okienku. Podobno Milan interesuje się Isco. :awkward:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie jedynie kogo było potrzeba, to defensywnego pomocnika, a na to się nie zanosi. Kadra jest wystarczająca, odszedł Jese, ale na skrzydle zawsze jest jeszcze Lucas i Asensio z Jamesem również mogą tam grać. ;)

Mogli postarać się o Gabriela Jesusa. Powinni rozglądać się za kimś młodym i obiecującym do ataku. Cris młodszy już nie będzie i w sumie obecnie tylko Bale robi za dryblera. 

denzel.png

Opublikowano

Ta plotka to śmiech. Za kilka dni pierwszy mecz Realu w lidze. :) Do składu wrócili Bale i Kroos. Po ostatnim meczu mogę wywnioskować, że Danilo nabrał trochę luzu. 

denzel.png

Opublikowano

Dobrze, że Real nie posprzedawał lub wypożyczył takich graczy jak Asensio, Nacho, Kovacić czy James/Isco. Bo takie scenariusze chodziły, a tak mamy ładną kadrę, gotową rozegrać cały sezon. ;)

denzel.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...