Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś trzeba będzie zebrać porządną ekipę, dobrać się do takiego reklamowanego tu serwera i roznieść go na kawałki...

Dla zabawy... oczywiście ;)

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

iDarecki, ja mam wtyki w każdym mieście tam. Mogę poprosić, żeby w każdym mieście porobili karniaki. :D

Opublikowano

@Up

Jeżeli chcesz zginąć...

Opublikowano

zgodzę się. Będzie okazja by się wyszaleć trollując takiego :) Idarecki odpowiesz mi na pytania??

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

@2UP odpowiedziałbym, ale ktoś mi teraz nie daje żyć ;)

Odpowiem w pierwszej wolniejszej chwili

Opublikowano

Pitbull ! sry że spamie :) Szkoda że nawaliłem jako fabulator (mało czasu/chęci/problemy techniczne) Aktualnie mam trochę luzu, miałbyś coś przeciwko gdybym ci co pewien czas podrzucił zestaw "zadań"? wątpię żeby to było coś regularnego (z tego wo wiem są z tego jakieś profity, ale mi wystarczy to, że pomogłem przy czymś tak zajebistym i jeśli by ci się chciało, żebyś mi przynajmniej do tych lepszych napisał gdzie to zadanie dostać, i nazwę - oczywiście jakby ci się chciało.)

ps. macie już wymyśloną :strukturę magii"? tzn, nie pamiętam czy to było w serialu, ale jak w Miecz prawdy magią była "chan" - czyli energia życiowa, która nas otacza. Magia dzieli się na addytywnej, i subtraktywnej itd. Czy jest potrzeba wymyślania czegoś takiego, i tworzenia "zasad magii " (np, że magia zawsze dąży do zrównoważenia się - w granicy musiało istnieć przejście, by sama granica mogła istnieć)?? bez wątpienia trochę by mi to zajęło, ale moja miłość do magii w fantastyce na pewno sprawiła by że to była by wspaniała "struktura magii) pozdrawiam

#up niby tak, ale tworzenie takiego odznaczenia to była by zbrodnia dla fabuły i klimatu!

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy żaden fabulatorzy z którymi współpracuje nie zapowiada się by otrzymał jakiś konkretny profit z tego, bo taki jest ruch na tym stanowisku, że szczerze mówiąc może 1-2 osoby z dużej gamy osób, które posiadały to stanowisko należałoby się konto ViP. No cóż taka prawda jest... Nikt nie jest w stanie podsyłać mi regularnie tych prac, a to niestety w chuj źle działa na rozwój serwera... Nie zdarzył mi się taki, który by współpracował dłużej jak 3 tygodnie... Także słyszałem już wiele pierdoleń na temat "Jak ja nie kocham tego, a tamtego. Uwielbiam to...". No i tak zawsze sprowadzało się to do olewki po oddaniu prac z pierwszego tygodnia tygodnia współpracy. Cóż ty przynajmniej szczerze mówisz, że nieregularnie to będziesz dostarczał, ale jeśli mowa o takich rzeczach jak magia, to wolę polegać na Dareckim, bo wiem, że zrobi to tak jak będzie potrafił niżeli bym miał to powierzyć osobie, której praktycznie nie znam... Cóż trochę się rozpisałem, ale musiałem to z siebie wyrzucić, bo mnie to już wkurwiać zaczęło...

Co do bossów. Darecki pisał, że będzie ich dużo, pozatym świat jest tak ogromny, fabuła też (w szkielecie) nie jest mała, rozwój postaci też jest dość duży, także nie sądzę by po zabiciu 18 bosów regionowych i po zabiciu OverBoss'a ktoś miał ochotę na kolejnę więc tyle wystarczy, a respawnować się będą, ale obstawiam, że jeśli ktoś będzie go chciał zabić kolejny raz to jakiś super dropów nie uświadczy...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

miło jest kimś tak szczerze popisać

To kieruję do was obu: z tą struktura mi chodzi bardziej że Darecki napisze mi jak to będzie wyglądać magia, jak co się dopytam i mógłbym wtedy stworzyć taką ...hmmm nakładkę fabularno/światową?/ wytłumaczeniem magii tego uniwersum. Jeśli to macie obmyślone - to wypowiedzi nie było, ale jakbyście to kiedyś potrzebowali, to mogę się tym zająć. Mógłbym również stworzyć religię tego uniwersum gdyby zaszła taka potrzeba. Ogólnie, jakby trzeba coś wymyślić/przekształcić/wykreować to śmiało z miłą chęcią pomogę. (ale, w takim wypadku nie radzę pisać na gg, bo ja tam raz na ruski rok wchodzę)Wydaję mi się, że przynajmniej część bossów powinniście zrobić nie spawnujących się (względy fabularne). Tak z ciekawości, przydała się na coś moje wypociny? (Eon,...)aż boję się o to pytać p; Jeśli kojarzysz serię Xanth to może być w niej zawarty fajny motyw ostatniego bossa.

Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Server zapowiada się zajebiście grałem na Prime Underland i był zajebisty a ten zapowiada się jeszcze lepiej

Galaxy :P Pamiętasz ?

Opublikowano

@3UP

Religii nie będzie. Ja na ten temat jestem cholernie wrażliwy, w każdym razie, mówię stanowcze nie.

Co do magii: Magia była znana od zawsze. Mimo, że w fabule występują ludzie, nie oznacza to, że jest to konkretnie nasza rzeczywistość. To jest zupełnie odległa wyobraźnia. :) Każdy gracz ma manę - nie potrafię temu nadać jakiejś historii...

Jeżeli możesz, byłbym wdzięczny za jakieś fajne rozwinięcie.

A odnośnie questów:

Jak ma wyglądać quest ?
*Podchodzimy do npc
*NPC mówi:
-"Abus akus fikus mikus, jam byc straszny myszopsikus!"
*Możemy odpowiedzieć jedną z maksymalnie czterech możliwości.
-"Witaj, jestem rycerzem południowego wybrzeża i przybywam w celu[...] (odp. przyzwoita)
-"Co to mialo znaczyc "abus akus fikus mikus"?" (odp. z zachowaniem powagi)
-"Jestes Myszo-co ?!" (odp. ironiczna)
-"Bachus Nachus rozmaratur, jam jest wielki terminator" (odp. agresywna lub kpiąca)
*NPC mówi dalej, ale zawsze co innego w zależności jak się do niego zwróciliśmy.
*Znowu mamy max.4 odpowiedzi...
... i tak w kółko aż wyczerpiemy temat.
W dowolnym momencie możecie wstawiać zdarzenia otrzymania questa, czy też jego rozwiązania, zmiany w biegu jego wydarzeń lub niepowodzenia.
Odpowiedzi mogą być przeróżne, warto jednak, aby w każdym zestawie była jedna, a dobrze czasem i dwie odpowiedzi przyzwoite. Odpowiedź agresywna również powinna się pojawiać.
Ich kolejność powinna być czysto dowolna.
Od siebie dodam, że zestaw 2+1 pasuje mi najbardziej.

Opublikowano

Cosik cicho się zrobiło :P

iDarecki, mam kilka pytań :D

1) Będą wierzchowce? Kojarzę, że coś o tym było mówione w prezentacji

2) Jakie będą typy broni?

3) Opiszesz dokładniej któregoś z bossów? :D

4) Jakie cechy oprócz Hartu, siły i inteligencji będą możliwe do rozwijania?

5) Mniej więcej w ilu % ukończyłeś robienie ,,plików klienta"?

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Kotkowski, wierzchowce będą, mianowicie konie.Z tego, co wiem. Cechy masz w którymś SSie. I tyle wiem. :D

Opublikowano

Skoro już jest kilka SS'ów z serwera, mogę prosić o teksturę wierzchowca? :D Tzn. ss'a tego wierzchowca :P.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...