Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Yay! 1000 postów!

Uczczijmy to! Wpadajcie, mam 0,5 litra! :D

A na serio, kolejne pomysły na tittle:

Wykonywanie questów (szary kolor)

Poszukiwacz przygód - Wykonaj 10 questów - Bonus 1% exp

Łowca Skarbów - Wykonaj 50 questów - Bonus 3% exp

Początkujący najemnik - Wykonaj 100 questów - Bonus 5% exp + 10% hellcoins jako nagrodę z misji

Najemnik - Wykonaj 500 questów - Bonus 10% exp + 50% hellcoins jako nagrodę z misji

PvP (czerwony)

First Blood - Zabito pierwszego gracza - Bonus - Gracze się z ciebie śmieją że zabiłeś dopiero 1 osobę :D

KotyRzomdzom - Zabito kotkowskiego :D Bonus: Koci skin xD

Początkujący wojownik - Zabito 100 graczy - Bonus: + 1% zadawanych dmg graczom

Wojownik - Zabito 500 graczy - Bonus: + 2% zadawanych dmg graczom

Zabójca - Zabito 1000 graczy - Bonus - + 5% zadawanych dmg graczom

Pogromca - Zabito 2500 graczy - Bonus + 10% zadawanych dmg graczom, + 5% ogólnych dmg

Spartanin - Zabito 10 000 graczy - Bonus + 15% zadawanych dmg graczom, + 10% ogólnych dmg

Polowanie (Zielony) (Atakowanie pasywnych moobów typu krów)

Początkujący myśliwy - Zabito 10 zwierząt - +1% dmg zadawanych do zwierząt z łuku

Myśliwy - Zabito 100 zwierząt - + 5% dmg zadawanych do zwierząt z łuku

Strzelec wyborowy - Zabito 1000 zwierząt - + 10% zadawanych do zwierząt z łuku, + 5% pozyskiwanego jedzenia

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

No dobra ale jak wypadnie 2 mięska i 5% trzeciego ? Nie kumam... Czy może 2 mięska i szanse na 3 to 5% tak ?

Nie bądź leszcz daj +

Opublikowano

Wykonywanie questów można podzielić na 3 etapy:

1) Dochodzenie, czyli poznawanie historii od mieszkańców i mędrców - głównie słuchanie plotek...

2) Spotykanie mistycznych stworzeń i poszukiwanie kwitnącego zła

3) Zabijanie ww. kwitnącego zła, kończenie fabuły

Można zrobić 3 tytuły:

Za zakończenie pierwszej części - "Follower of the Sky" -> STR+3 INT+3

Za zakończenie drugiej części - "Darkness Prospector" -> +100HP +5% Crit Rate + 7%Luck (mniejszy strach itd..)

Za zakończenie całej fabuły - "Hero of Dream Island" -> +specjalny Miecz/Topór/Młot/Łuk/Różdżka (w zależności od wyboru) +10% Crit Rate +15%Luck

100 zabitych ludzi -> +1%DMG

400 zabitych ludzi -> +3%DMG

2000 zabitych ludzi -> +4%DMG + 1%Crit Rate

5000 zabitych ludzi -> +6%DMG +5%Crit Rate

10000 zabitych potworów -> +5%Luck (szczęście do dropu)

Pasywnych potworów nie będzie :)

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Suuuuper. Ambitny plan mam nadzieję, że wypali bo naprawdę zapowiada się ekstra...Jak będę miał trochę wolnego czasu to powymyślam jakieś questy i wam podeślę ;).

Opublikowano

Tedisan, przyszedłeś tu tylko po to, żeby pohejtować? Daruj sobie.

iDarecki, jeżeli chodzi o tytuły. Będzie można mieć kilka tytułów na raz? Czy trzeba będzie wybierać?

Opublikowano

Skojarzyła mi się taka opcja, chyba w runes of magic, można było kupić item, dzięki któremu tworzysz własny tytuł, jednak nie dawał on żadnych bonusów, co ty na to Darecki? :D

Oraz, będziecie potem w ciągu serwera jakoś przedłużać fabułę?

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@2UP

Trzeba będzie wybierać

@UP

Ad.1 Odpada

Ad.2 Zależy jak szybko uwiną się nasi budowniczy.

Nie chcemy opóźniać startu ze względu na fabułę, do której i tak nikt w conajmniej pierwszym miesiącu rozgrywki nie dojdzie.

A tak ogólnie mówiąc, zawsze znajdzie się coś do poprawki czy też wartego dodania. Dodatkowych questów (wraz z potworami) z eventów napewno nie zabraknie.

Opublikowano

Moglibyście robić eventy okolicznościowe typu: nowy rok, Święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc, Dzień zbanowania media12345... I inne eventy z prawdziwego świata

Opublikowano

Święto okolicznościowe jak Nowy Rok, Halloween, czy też Dzień zbanowania media12345 jak najbardziej będą się odbywać.

Boże Narodzenie czy też Wielkanoc - nie, ja tych świąt nie obchodzę.

Opublikowano

wiem wiem, grymaszę. Na serwerze będą eventy na halloween czy nasze święto zmarłych?

#edit chciałem się zapytać, o parę życzy, bo nie pamiętam by ktoś o to pytał. 1- będzie można walczyć 2-ręcznym mieczem?/2 mieczami/mieczem i tarczą? 2- jest szansa że dodacie broń, a mianowicie mi chodzi o kostury i kosy 3- zdradzicie coś o magii? (np, system magiczny, samą strukturę magii, "szkoły"magii itd?)

dzięki, sry za lekki nieogar (jestem wyczerpany psychicznie - jebane próbne egzaminy) Na mieczu i tarczy średni mi naprawdę zależało (bardziej na 2h i 2-mieczach p; jak by zmienił zdanie, to jako mod bazowy polecam

Mine & Blade: Battlegear)Ale wiadomo coś o kosturach/kosach?

kurde to miało być edytuj, coś się zbugował niechciało mi się, ale to przeniosłem

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Cinek, tarczy i miecza nie będzie. Czytaj ostatnie strony. iDarecki pisze, że nie doda czegoś takiego jak Dual Wielding mod. A miecz dwuręczny... Nie wiem.

Opublikowano

może troszkę przesadziłem z tymi bonusami ale zabić 10k ludzi to jest coś no i podrzucę jeszcze kilka tytułów :)

-----------------------------------

Małe bossy - kolor słabo złoty

Zabij po jednym małym bossie z każdego rodzaju - Tępiciel - zadawanie 15% więcej obrażeń małym bossom i specjalny cover na czapke/hełm pozwalający na nieskończoność powietrza pod wodą

1 mały boss - Łowca- brak bonusu

10 m.boss - Prawdziwy łowca - +5hp

50 m.boss - Doświadczony łowca - +10hp i 10mana

100 m.boss - Elitarny łowca - +4% szybkości więcej

500 m.boss - Postrach małych bossów + 4% regeneracji hp i many

Bossy średnie - kolor złoty

Zabij każdego średniego bossa unikalny cover na buty dodający 10% więcej szybkości

1 średni boss - Silny jak golem - siła +2

10 ś.boss - Wzór wojownika - hp + 20

50 ś.boss - Wróg zła - siła i zręczność +5

100 ś.boss - Weteran - 15% więcej exp

Potężne bossy regionalne - kolor Mocno złoty

Zabij każdego bossa regionalnego unikalny cover na spodnie dodający 15% więcej many

1 duży boss - Mistrz - 10% więcej szansy na uniknięcie ciosu magicznego lub fizycznego

10 d.boss - Niezwyciężony - unikalny cover na broń

50 d.boss - Wielki Mistrz - 30% więcej exp

100 d.boss - Legenda - Wielka skrzynia surowców(nie wiem co w niej dać może wy coś wymyślicie?)

OverBoss(kolor niebieski) - Bohater - 50hp i many więcej i item skrzydła bohatera pozwala na wysokie i szybkie latanie + unikalny cover na pancerz 10% więcej defa

Na razie tyle jeśli coś zrobiłem źle to poprawiajcie

Opublikowano

@upup regionalnych super bossów ma być podajże 18

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...