Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz jak kolega gra to straszne opóźnienia ma...

Jak coś napisze to jest dość spore opóźnienie zanim to przyjdzie ;/

Może założyć bez hamachi (tylko niewiem jak) :(

Opublikowano

a ja mam taki problem ze gdy wlaczam ten "komputerek" mt2.vmc to mam ciągle ta samą rzecz laduje sie cos i potem od nowa i tak wkółko ;/

badf.png

gaara3jc4.jpg

vegetasygna.png

userbarc.png

Opublikowano

a ja mam taki problem ze gdy wlaczam ten "komputerek" mt2.vmc to mam ciągle ta samą rzecz laduje sie cos i potem od nowa i tak wkółko ;/

badf.png

a masz wszystko właczone??

Opublikowano

Witam Mój Problem polega na tym że na moim serwerze nikt nie może grac tylko Ja... ;/ A więc mam Windowsa Viste i przy tym Radiowy internet ... Mi all ładnie działa ... i nie za bardzo wiem bo może w port mapie coś muszę "pokombinowac" No ale nie za bardzo wiem Co?! ... Proszę o Pomoc

Opublikowano

Vmc włączony

Portmap też działa

Włączam spolszczenie -> loguje -> wybieram postać -> jest ten pasek z taką maszynką :P

I wyrzuca mi metina :X

Co robić>?

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Vmc włączony

Portmap też działa

Włączam spolszczenie -> loguje -> wybieram postać -> jest ten pasek z taką maszynką :P

I wyrzuca mi metina :X

Co robić>?

]

A jaki masz portmap ja mam akurat gdzie jest 8 kulek i kazda jest uzupełniona ;P

Ej a mial ktos taki niebieski ekran i musial resetowac kompa?

Opublikowano

Qerino spróbuj re-install vpc .

RKS MOTOR LUBLIN

WŁADCY WSCHODU !

Opublikowano

Mam problem z servem... kiedy dodalismy nowe itemy u npc bylo connection refused

Zrobilismy nowego serva bylo ok i po 4 restarcie zniknely questy szkoleniowe ( nie mozna bylo wziasc skilli )

Wie ktos jak zrobic serva bez bugow ?

Opublikowano

Mam problem z servem... kiedy dodalismy nowe itemy u npc bylo connection refused

Zrobilismy nowego serva bylo ok i po 4 restarcie zniknely questy szkoleniowe ( nie mozna bylo wziasc skilli )

Wie ktos jak zrobic serva bez bugow ?

Radze przez ten poradnik co dałem . A mi ktoś pomoże??

Opublikowano

Chciałem zrobić tak by u instruktora był sklep, w shop_item w 1 kolumnie napisałem ID instruktora, w drugiej ID itemu który ma tam u niego być i w 3 że item ma być jeden. Jak daje ptaszka, wyskakuje błąd 1032-Can't find record in shop_item. Proszę o pomoc.

Opublikowano

... Włączam serwa, loguje sie, daje ./start i... jeden raz wyswietla sie Operation timed out, bla bla bla, No such file or directory i na nowo

wie ktos jak naprawic?

Edit: Wczesniej dodawalem stalych NPC - rybaka i Deokbae do M1 Jinno, w tym pasku gdzie Kowal handlara itp., edytowalem plik npc.txt - to cos zepsulo?

JAKBY KTOS WIEDZIAL JAK TO NAPRAWIC TO NIECH NAPISZE TU LUB W TYM TEMACIE: http://www.mpcforum.pl/topic/106797-no-such-file-or-directory/page__gopid__686900entry686900

Opublikowano

Jest serv na dedyku i w portmap m1 oraz m2 sa na odzielnych portach w sesie ze sie nie przeciazaja nie ma lagow ale BO,pustynia.v1.v2.dt.itp. itd.

sa na jednym porcie i tam ciagle kicka oraz sa lagi teraz czy ktos by byl w stanie kazda z tych map rozdzielic na osobny port

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

A więc tak. Mój problem polega na tym że robie tak jak w poradniku na YouTube lecz mimo to nadal nie chce mi się zalogować na profil podstawowy czyli "Rain" może mi ktoś pomóc? Bd bardzo, bardzo wdzięczny!

2 razy się już wlogowalem ale były straszne lagi! Lecz znowu nie moge...

kiddevil1.jpg

Daj plusa add.png ! ;D

Opublikowano

ok a wiec tak server postawilem w przeciagu zaledwie 30 minut moze nawet nie ale to nie wazne. Serwer działa niema zadnych komunikatów error jednak kiedy klient dosyć dziwnie sie zachowuje a mianowicie ma straszne lagi mimo ze server jest jak na razie postawiony do testów wszystko stoi na jednym kompie oto konfig kompa

CPU: AMD Athlon x64 3000+

RAM: DDR1 2x1024MB

HDD: 320GB

Windows XP Pro + SP2

Dodam ze posiadam też server dekarona i działa idealnie żadnych lagów i stałym MS=1

Opublikowano

Postawilem serv dalem na niego 1930 RAM a mam 4 gb

gdzi inni graja maja 0 lagow ja wejde do gry przez 5 sec nie mam lagow za 5 min samo mnie wywala ...

czym to jest spowodowane ?

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

UP .ehh a masz 2 serwery jednoczesnie włączone ?? może dlatego i jak imasz net

No właśnie tu jest problem bo odpalony jest tylko server Metina2 wszystkie zbedne programy powyłączane chyba że jest to spowodowane programem antywirusowym.

No i też mam podobny problem raz pogram 30 minut i nic sie nie dzieje a innym jest tak że wejde i po kilku minutach lagi i DC

Edit: Server Metina postawiony jest na razie tylko do testów wiec mój net jest najmniejszym moim zmartwieniem.

Opublikowano

No więc, wczoraj pobrałem te pliki serwerowe od Merkona, wszystko pięknie, dzisiaj zrobiłem serva, sam wszedłem, zalogowałem się na pasy Raina, stworzyłem nowe konto dałem GM'a, ale tutaj zaczyna się problem, nikt nie może do mnie wejść!

Mam włączone porty w Portmapie, jeden był czerwony, ale to przez to że się powtarzał, usunąłem go, ale nic, swój serwer robiłem przy poradniku ZeTu27 (Nie mylić z Zeciarzem);

http://www.youtube.com/watch?v=bF0jxMZS-90

Jeżeli ktoś ma jakiś dobry poradnik i opisane wszystko co i jak, najlepiej video, postaram się skorzystać z jakiś poradników, które tutaj są. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...