Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec piratów = koniec MC?

Ceyz

Koniec piratów = koniec MC?  

158 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby pirackie client'y dzia?a?y nadal?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie kupują premium obecnie kiedy chcą utworzyć własny serwer lub zacząć grać na poważnie. Jednak druga połowa gra na non-premium, pogrywając od czasu do czasu w gronie przyjaciół. Po co wydawać kilkadziesiąt złotych jeżeli gra się raptem raz na dwa tygodnie i gra Cię nie fascynuje? Piractwo zawsze będzie istniało, a Zuckerberg (nie jestem pewien czy to dokładnie on, zdaje się że tak) poprał pobieranie gier z internetu.

Mimo wszystko Minecraft nawet gdyby zablokował non-premium, nadal by miał grono wielbicieli.

98763533515051689628.png

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo dobrze ;). Skończy się to, osoby które kupią premium nie będą bluzgały na serwerach, bo nie zrobią drugiego konta ;).

Notch nic nie ma, za to Jeb ma. Skąd wiesz, że nie wprowadzą jak wprowadzą - jeb na twitterze coś wspominał o tym.

Notch odszedł z projektu Minecrafta ;).

Opublikowano

Dokładne wytłumaczenie:

1.Od snapshota 12w bodajże 17a dodane zostało demo mode, czyli na singlu nie będzie można grać(lub przez 30 min, nie wiem :D), za to na serwerach będzie można.Ztąd to wiemy!

2.Teraz to nie Notch zajmuje się minecraftem tylko JEB!

3.Tylko 1/5 piratów pewnie zrezygnuje z minecrafta :D

Opublikowano

Tak Notch odszedł a JEB tylko psuje tą gre... Ciekawe podejście. JEB_ jest trochę głupi niech pomyśli trochę i niech zobaczy że nie każdy ma tyle kasy ile on żeby miał pro kompa aby minecraft 1.3 działał mu na full z 200FPS i na kupno samego minecrafta który nie powinien kosztować więcej niż 45zł...

Opublikowano
Jak dla mnie to bezsens. Wgl nie powinno być czegoś takiego, założę się że część osób po prostu zrezygnuje z MC.

Nie zrezygnuje, bo znajdzie się jakiś genialny programista i złamie ten system.

na kupno samego minecrafta który nie powinien kosztować więcej niż 45zł...

Przecież 90 złotych to i tak mało, no chyba, że problemy czy coś.

@Głosujcie w ankiecie.

Opublikowano

Najdebilniejszy pomysł.

Piractwo zawsze będzie.

Zawsze się uda znaleźć obejście

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Wątpię że tak będzie, przecież dużo osób piratów gra tylko na singlu .. więc nie wiem do czego na singlu jest potrzebny skin i premium ... Jeśli ktos gra na multiplayer to może sobie kupić, ale np nie każdy chce wydawać 90zł na konto premium nie każdego też stać na to. Jak by tak zrobili to stracili by połowe graczy .

7396_24_08_10_7_08_31.png

mca.png

Opublikowano

Ja jestem za!

Mam dosyć dzieci neo na serwerach

Wiesz... nie każdy pirat jest dzieckiem neo.

Mam pytanie, po co takim razie w plikach minecrafta jest char???

I tak pewnie stworzą nowy launcher do minecrafta :P

mca.png

mca.png

Opublikowano

Szczerze ? Wali mnie to czy wejdzie aktualizacja czy nie ;)

i tak ktoś sobie z tym poradzi i znowu będą pirackie clienty :)

Tut'y

http://www.mpcforum.pl/topic/634115-tutinstalacja-dproto-czyli-serwer-steam-i-non-steam-4748/

Opublikowano

@mieciu00777

Wlasnie!

Czyli notch to przewidzial.

Wedlug mnie Jeb, w pewnym sensie, niszczy ta gre.

Ja i tak niedlugo kupuje premium, ale poznalem wiele fajnych ludzi, ktorzy nie maja premium.

mca.png

mca.png

Opublikowano

Nie wprowadzą tego ponieważ nie są aż tak głupi...

Ja sam mam Non-Premium , nie mam kasy na kupno Premium.

Co prawda to 90 zł ale to wcale nie jest mało.

obejście i tak by zrobili, ale nie wprowadzą tego ...

A poza tym to nie głupi temat bo można powiedzieć co się o tym myśli ...

Opublikowano

niektórzy nie mają kasy na premium co prawda to tylko 50 czy 60 zł ale dla nie których to dużo...

To weź się ku**a do roboty i kup sobie... Ja pier**le narzekacie... "nie mam kasy", napierdalając cały dzień na kompie na pewno nic nie zarobicie. Tak więc szpadle w dłoń i zapier****ć. Parę godzin i macie na Minecrafta, chociaż wątpię czy tak zarobione pieniądze wydacie na grę. :)

Opublikowano

Po pierwsze i najważniejsze 90 zeta za tak dziurawa grę to przesada :) Jak wtoczą only premium pozostaną w większości dziadowskie male serwery robione przez graczy(oczywiscie pozostana tez mniejsze dobre serwery i sponsorowane tzw reklamowe serwerowni jak np. minefox), większe serwery upadną, nie ma opcji bez graczy opłacić serwer za najtańszy 200zl i to jeszcze srimsufti ;o. To nie jest tak ze 60mega 1 gracz :) i mozna sobie postawic stu slotowca na dennym vps no chyba ze bez pluginow ;) do minecrafta oraz potrzebnych pluginow potrzeba mocnego procesora (główny watek zabije rdzeń gdyż nie można go podzielić a gra jest jaka jest) do tego potrzebny szybki dysk i masa ramu

Podobna sytuacja była z TMN teraz pozostała garstka serwerów i są to serwery starych zapaleńców...

Jak by zniżyli cenę powiedzmy do 30zl jestem pewny, ze większość z nas wydala by taka kasę bez wahania.

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Ja jestem za , wkoncu 99% mniej neosow na serwerach mc...

Szkoda jedynie ze upadna niektóre serwery , ale to jest nauczka za granie na piracie.

Jak dla mnie to jest do kitu grac na piracie :/ to tak jest ze ktos chce wydac 50-100zl zeby grac leganie a inna osoba moze grac za free , tak jakby ktos musial placic a ja nie . Osobiscie mam premium i jestem za koncem piractwa!

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Mam nadzieję że nie będzie piratów. Wkur***** mnie te neosy, które piszą np: "dai djxaxa plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" albo "skont fsionisici djixaxy??????????????????????????????????"

1398347001-U399156.png

Opublikowano

@Up

Czy ja sie musze powtarzac?

Nie kazdego stac na premium, a nie kazdy pirat jest dzieckiem neostrady... to ze kogos nie stac, wcale tego nie oznacza.

Gdyby cene znizyli do tylu ile powinna kosztowac ta gra, to wtedy, na pewno duuuuzo ludzi by ja kupila.

Ja kupuje minecrafta z minecraft.net, ale wolalbym wydac 45 zl.

mca.png

mca.png

Opublikowano

@UPNa allegro mozna kupic u zaufanych osób, Life is brutal , pelne of zasadzkas and kopas w dupas .Za fajną grę trzeba zaplacic, ale nie mow mi ze kogos nie stac na gre jak ma komputer na którym by ta gra poszla ...

Jest wiele innych gier np Terraria jest podobna ...

Wytlumaczenie wychodzi takie : Nie mam pieniedzy a wiec chce zeby byl pirat .....

Bez sensu jak dla mnie nie wydac 30zl(bynajmniej ja za tyle kupilem )

Mówiąc o neosach nie chodzi akurat o cb tylko o te 99% dzieci w sieci które :''pisom poprafnom polscizną''

Mozna by bylo zrobic wersje demo np bez nethera ,enchantina , miksturek i innych rzeczy umożliwiających lepszą grę .

Nie musisz sie odrazu pruc ze jeb psuje gre bo on tez sporo zrobil w tej grze ... jak nie stac cb na mc to nie trzeba sie czepiac do typka, dzieki któremu mozesz chodzic po polu :D!

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Z jednej strony im się to opłaci z drugiej nie. Dlaczego tak mówię ? Już wyjaśniam.

Ta jedna strona to taka, że jeżeli ludzie nie będą mieli dostępu do pirackiego MC to w miarę posiadania środków, zakupią grę. Będzie to działać jak motywacja.

Z drugiej strony często ludzie grający na piratach, rozmyślają czy gra im się podoba czy nie. Jeżeli im się nie podoba to jej nie kupują i nie marnują pieniędzy, jak się spodoba to kupią i Mojang ma swoje pieniądze. Jeżeli wprowadzą zabezpieczenie które nie będzie złamane np. przez 3-4 miesiące ( i tak złamią szybciej :D ) to będą mieli mniejszy zarobek, bo nie każdy będzie chciał wydawać pieniądze w błoto.

Takie moje zdanie. Więcej stracą na tych zabezpieczeniach niż zarobią.

Kocham mame

Opublikowano

@UP No właśnie o to cały czas mi chodziło, tylko nie miałem w jaki sposób to okazać.

Tylko czy będzie jakieś zabezpieczenie na serwery też?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...