Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec piratów = koniec MC?

Ceyz

Koniec piratów = koniec MC?  

158 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby pirackie client'y dzia?a?y nadal?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślą że gdy wprowadzą zabezpieczenia to nagle większość piratów kupi sobie oryginał. Nie każdego na niego stać. Masa serwerów padnie, a neosy i tak nie znikną bo pewnie wyłudzą od rodziców kasę na premium. Także Niebieskiii jesteś w błędzie.

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam nadzieję że nie będzie piratów. Wkur***** mnie te neosy, które piszą np: "dai djxaxa plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" albo "skont fsionisici djixaxy??????????????????????????????????"

Skoro cię to tak wkur** to czemu nie grasz na serwerach Premium ?

Nie będziesz miał tego problemu.

--------------------

Ja mam Non-Premium i jakoś Neo nie jestem... Po prostu ja do Gimnazjum chodzę i nie mam jak zarobić...

Opublikowano

@UPNa allegro mozna kupic u zaufanych osób, Life is brutal , pelne of zasadzkas and kopas w dupas .Za fajną grę trzeba zaplacic, ale nie mow mi ze kogos nie stac na gre jak ma komputer na którym by ta gra poszla ...

Jest wiele innych gier np Terraria jest podobna ...

Wytlumaczenie wychodzi takie : Nie mam pieniedzy a wiec chce zeby byl pirat .....

Bez sensu jak dla mnie nie wydac 30zl(bynajmniej ja za tyle kupilem )

Mówiąc o neosach nie chodzi akurat o cb tylko o te 99% dzieci w sieci które :''pisom poprafnom polscizną''

Mozna by bylo zrobic wersje demo np bez nethera ,enchantina , miksturek i innych rzeczy umożliwiających lepszą grę .

Nie musisz sie odrazu pruc ze jeb psuje gre bo on tez sporo zrobil w tej grze ... jak nie stac cb na mc to nie trzeba sie czepiac do typka, dzieki któremu mozesz chodzic po polu :D!

Mnie akurat stać, ale wiadomo, problemy rodzinne D: Musze z 3 takie ksiazki przeczytac

0662c63fad97f2e782c7bfcfc62626e2.jpg

By kupić minecraft...

A jeb, może i trochę popsuł, ale zgadzam się z tobą, też wiele dobrego zrobił :D

Chociaż, no gdy notch był, to było fajnie :D

mca.png

mca.png

Opublikowano

Mniej trolli i grieferów byłoby, dużo ludzi, którzy mają non-premium są nieogarnięci. Ale i tak dużo jest też ogarów. SKKF już zrobił opcje dla non-premium za odpowiednią opłatą - widzicie? Może dojść do tego, że nie musicie już kupować premium bo wynajdzie się coś.

Opublikowano

"Nie każdego stać na minecrafta dlatego lepiej żeby był." Ale to nie upoważnia do piracenia gry. Life is brutal. Albo kupujesz albo nie masz. I tak powinno być przez te "piracenie" upadło wiele dobrych firm

tworzących gry na pc. Potem się dziwicie czemu to wychodzi na konsole a na pc już nie. Ja się ciesze że nie będzie dzieci minecrafta. Nie stać cię? oszczędzaj. Po miesiącu uzbierasz na gre zamiast pierd*olić i płakać

przez rok.

@Up

Co do skkf'a to tak leci na kase aż rzygać się chce.

Opublikowano

Według mnie powinni zablokować tryb multiplayer, czyli brak serwerów non premium :)

Opublikowano

@Mietus czasem kilka godzin na złamanie zabezpieczeń to za mało. Słynny system DRM od ubisoftu łamali żeby to ładnie działało chyba tydzień.

@offtopic Ma rację do przetestowania Anno 2070 czekałem tydzień by crack wyszedł. Ale teraz mam oryginał :D

Opublikowano

Myślę, że bardzo dobrze, że to wprowadzą. Gorzej, że debile łaknące gry po 5 minutach wymyślą cracki, żeby 12-latki dalej mogły grać...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Śmiesznie, bo większość osób co piszą, że złamią zabezpieczenia w pare godzin, nawet nie wie na czym to polega.

Nie widzę też problemu dla piratów, niech grają na 1.2 i tyle, po co aktualizować do 1.3 :)

Mimo wszystko ja jestem za kupnem gry, bo wspieramy wtedy twórców :D

Myślą że gdy wprowadzą zabezpieczenia to nagle większość piratów kupi sobie oryginał. Nie każdego na niego stać. Masa serwerów padnie, a neosy i tak nie znikną bo pewnie wyłudzą od rodziców kasę na premium. Także Niebieskiii jesteś w błędzie.

Te nonpremium tak, a gracze przejdą na te premium.

Niestety, ale masz racje, ci uzależnieni i tak będą grać :(

Zacytuje :)

@UP Na allegro mozna kupic u zaufanych osób, Life is brutal , pelne of zasadzkas and kopas w dupas .Za fajną grę trzeba zaplacic, ale nie mow mi ze kogos nie stac na gre jak ma komputer na którym by ta gra poszla ...

Opublikowano

Myślę, że bardzo dobrze, że to wprowadzą. Gorzej, że debile łaknące gry po 5 minutach wymyślą cracki, żeby 12-latki dalej mogły grać...

W tym się muszę zgodzić tutaj dlaczego ?

Zacznijmy od tego, że już nie takie gry piraci potrafili złamać w nich zabezpieczenia. Pamiętacie ile męczyli się nad AC2, które rzekomo miało mieć zabezpieczenia nie do złamania ? Jeśli mnie pamięć nie myli to kwestia tygodnia to była.

Notch wkracza do wojny, która trwa już naprawdę długo, i nie zanosi się na wygraną. Im cięższe zabezpieczenia do złamania, tym większa satysfakcja piratów jest.

Opublikowano

Może młodsi gracze w końcu wyjdą z domu jak im zablokują te minecrafty. Przykład mojego 10-letniego kuzyna, "zapaleńca majnkraftowego". Robiliśmy na budowie, chciał spróbować ładować łopatą ziemię, po pierwszych 2 łopatach zmęczony powiedział "to jednak trudniejsze niż w Minecrafcie"... Jestem jak najbardziej za tym. I żeby jeszcze gra kosztowała 5x tyle co teraz.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Moim zdaniem BARDZO DOBRZE! Może teraz nie będzie milonów serwerów hamachi na które wejdą max 3 osoby.

Czy przez to ze jest milion serwerow hamachi muli ci net? Wolniej dziala tobie komp? Masz pochmurne niebo? Zagraza to tobie zyciu? Czy to wogole tobie cos szkodzi? Ty myslisz co piszesz? Czy tylko tak o palneles zeby posta sobie nabic ... przemysl zanim cos napiszesz Nupsie ...

@Top: Wiesz ze wiekszosc gra na piratach bo na taka gre nie ma co wydawac kasy? :) Niech blokuja, skonczy sie te pieprzenie o szopenie wkoncu ... wkoncu dzieci wyjda na dwor zeby poznac swiat realny. Skonczy sie ta dzieciarnia 9lat - 11lat ktora lasuje sobie ta gra mozgi :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za tym. I żeby jeszcze gra kosztowała 5x tyle co teraz.

5x60= 300zł, już to widzę jak ktoś na MC wyda 300 zl .

Co do MC: Gram na piracie i będę grał. Panowie, np. mi szkoda wydać 60 zł na pikselkową grę, która mi się znudzi po tygodniu. Ogólnie tak jak ktoś mówił, długo to wasze "pirat shield" nie podziała xD

9368_gold.png

Opublikowano

licze na to że wyjebią tych piratów na zbity pysk. a pisanie "stracą graczy" to gówno prawda, bo oni nic z tych graczy nie mieli, to nie byli gracze to byli złodzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...