Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec piratów = koniec MC?

Ceyz

Koniec piratów = koniec MC?  

158 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby pirackie client'y dzia?a?y nadal?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP Zawsze masz program Minecraft Version Changer, lecz myślę, że zostanie to wprowadzone do każdej wersji, albo w ogóle nie zostanie wprowadzone. Lecz Jeb coś wspominał. Ja oczywiście chciałbym aby clienty pirackie zniknęły, lecz z jednej strony nie. Koledzy... Już nie pogram z kolegami bo każdy z nich nie ma premium.

Opublikowano

Byli, są i bd hackerzy.

Zawsze znajdą sposób na ominięcie zabezpieczeń.

Mym zdaniem jeżeli tak bd to tylko na chwile, potem ktoś ogarnie to, i znów piraciki bd dominować ^^

Opublikowano

Gówno prawda, nie ma rzeczy niemożliwych. Mojang zapewne nie wie nic o zabezpieczeniach dlatego mogą sobie co najwyżej pogdybać. Minecraft nie jest jakoś specjalnie skomplikowany i z samej obserwacji połączenia szybko można napisać emulator serwera. Co najlepsze, to przecież jest java. Kupa dekompilatorów (nie ważne, że obfuscowane, dla chcącego nic trudnego) i możesz napisać klienta w C++. Strachy na lachy ale jakby kto pytał to mam premium od początku bety ;)

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja uważam że to głupie , wiadomo nikt nie może sobie pozwolić na premium , ja chyba każdy zanim kupił premium to grał w minecraft pirat w co najmniej tydzień (ja grałem rok i mam premium od 4 miesięcy) , Notch pewnie nie zgodzi sie na to żeby usunąć pirackiego clienta .

nxtVYBh.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kur*a ludzie, nie ma czegoś takiego jak PREMIUM, jest puste konto na minecraft.net i jest konto które wykupiło kod (kupiło grę). Gdy czytam i widzę jak jakieś neokidy piszą "Non-premium" to mi się rzygać chcę. Nie stać cię na grę? - weź się do roboty, minecraft kosztuje około 80 zł, to naprawdę nie jest dużo, jeden - maksymalnie 2 dni pracy -.-

Opublikowano

pikles, no zobacz. W Holandii zarabiasz te 80zł w ~2 godziny pracy, a i tak mnie nie stać. ;(

Ja bym zostawił jak jest, ale jakieś niedogodności, typu reklamy Google dla piratów, oraz wywalanie z gry co 20 minut, bo to zniechęci i zachęci do kupna gry. ;)

Arcymistrz
Opublikowano

Nie każdego stac na Minecraft'a, ile razy mówili, że będą zabezpieczenia? Miało by na 1.7.3 i chyba na 1.8 i jakoś nic nie było, aktualnie jestem w trakcie zbierania na Minecrafta ;D, tak mam pirata i huj wam do tego ;), ogółem i tak wątpię, że kupię, niektóre non0premium są lepsze niż premium ;D, po co mam dawac aktualnie 100 zł na MC, któr i tak mi się przeje? Zawsze mogę pobrac z chomikuj minecraft 1.2 przed wydaniem tej nowej wersji i będę sobie grał, powgrywam mody i będę miał tak jak na MC 1.3, jednak i tak nie będzie zabezpieczeń a nawet gdyby to tak jak pisali up, po 24h no-premium normalnie dostępne ;)

Opublikowano

Tu nie chodzi o blokadę piratów. Tu chodzi o to, że każdy (na 1 kompie tylko raz) może za darmo mieć 30 min premium. Pirat dalej będzie.

Moim zdaniem on chyba tutaj najlepien napisał.

I tak jak kolega wyżej nie ma gry której zabezpieczeń nie da się ominąć.

Zawsze sie znajdzie wyrypany wpizdu gość co potrafi coś zabezpieczyć, a dwa tygodnie pozniej znajdzie sie podobny hacker który złamie to zabezpieczenie. I tak w kółko ;]

Przecież Nodus się pewnie szykował na nowe wyzwanie, zobaczymy ;]

Jak BattleField'a 3 zhakowali a mówili ze takie zabezpieczenia i wgl gra roku ;d

Można postawic serwer na 1.3 dla graczy non-premium, tylko pluginow nima :<

creeperwallpaperbyinser.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Pragnę tylko przypomnieć, że Notch tak samo jak i Mojang, są twórcami Minecrafta, więc mają prawo modyfikować swą grę w taki sposób. By utrudnić życie piratom. Krótko mówiąc.

Nie płacisz, nie masz pełnej frajdy, tylko ćwierć i tyle. W tym biznesie dziś ważna jest kasa, a nie opinia graczy, spójrzcie na EA, Blizzard, Bioware czy Activision.

Dobra, nie są to dobre przykłady, ale oto chodziło.

Opublikowano

Plotką jest to że Notch kiedy kolwiek powiedział że piraty mu nie przeszkadzają. Tylko debile mogą w to uwierzyć >_< Bo gdyby tak było to gra była by bardzo tania / darmowa.

Mojang bardzo dobrze robi, jakim prawem używacie ich produktu nie płacąc? I jeszcze potraficie powiedzieć ze im to nie przeszkadza -.- EpicFail.

Opublikowano

Przeczytalem troche tego tak mnie zastanawia, czy osoby, które sa za tym zabezieczeniem nie maja na komie ani jednej mp3 z neta sciagnietej, kilkanaście gier oryginalnych i zawsze kupują każda grę. Trzebalo by krocie zarabiac. Bo jak mialbym kupić jakąś grę to nna prawde musiałbym być zdecydowany. Bo wole pomoc rodzicom niż wydawac każda kasę na gry w które pogram tydzien.

Pisalem z fona wiec sory za błędy

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Przeczytalem troche tego tak mnie zastanawia, czy osoby, które sa za tym zabezieczeniem nie maja na komie ani jednej mp3 z neta sciagnietej, kilkanaście gier oryginalnych i zawsze kupują każda grę. Trzebalo by krocie zarabiac. Bo jak mialbym kupić jakąś grę to nna prawde musiałbym być zdecydowany. Bo wole pomoc rodzicom niż wydawac każda kasę na gry w które pogram tydzien.

Pisalem z fona wiec sory za błędy

]

Słucham MP3 przez internet, oglądam filmy przez internet, a w gry nie gram - a jak już gram, to w darmową typu Urban Terror.

Korzystam również z darmowego systemu Ubuntu. Nie widzę nic nielegalnego w moim komputerze - ale może się mylę?

Podsumowując: korzystam tylko z darmowych programów i gier.

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

]

Słucham MP3 przez internet, oglądam filmy przez internet, a w gry nie gram - a jak już gram, to w darmową typu Urban Terror.

Korzystam również z darmowego systemu Ubuntu. Nie widzę nic nielegalnego w moim komputerze - ale może się mylę?

Podsumowując: korzystam tylko z darmowych programów i gier.

Dokładnie ^_^

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...