Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec piratów = koniec MC?

Ceyz

Koniec piratów = koniec MC?  

158 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby pirackie client'y dzia?a?y nadal?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehehe, złamią zabezpieczenia pare dni po wydaniu wersji :D

eJwLyMwvKUrN9nXmcq7KyS_PTM1WqFIIAAlm55cnKoQUVSbp6elxBcCV-WbmpSYXJaaVcAWX5hVlFqdyGRpZIDAAb90Zvg~~.png

mca.png

Osiągnięcia:

10

20

50

100

120

150

200

300 X

400 X

500 X

700 X

1000 X

Proszę, administracjo, zdejmijcie mi trochę % :)

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tu nie chodzi o blokadę piratów. Tu chodzi o to, że każdy (na 1 kompie tylko raz) może za darmo mieć 30 min premium. Pirat dalej będzie.

Ten człowiek ma rację, nadal będą piraty.No bo nie których nie stać np na premium, a granie na piracie motywuje do kupna premki.Więc lordhagen19 ma rację, zablokują tylko to, że pare razy można miec 30 min premium za free.

Opublikowano

No powiem tak... Premium mam prawie rok, a przed kupnem premium sam grałem na piracie 8 miesięcy... Więc powiem tak, pirat motywuje do dalszego działania i nie będą go usuwać!

Proszę o zdjęcie kilku %, tak bardzo staram się pomagać...

Sygna.png

Robię sygnaturki i nie tylko ;) Pisać GG: 38671478 !

Opublikowano

A cóż tam masz w tym premium , głupiego skina i dostęp do serwerów premium na których nie siedzi zbyt wiele osób? O niebo lepszy jest mineshafter bo można sobie nawet pelerynki wgrać, co z tego że widzą go tylko osoby które go mają. Z premium to wgrywasz sobie tylko skina idziesz przez miasto, ktoś na Ciebie popatrzy i powie "o fajny skin" albo "e ciulowy skin" i tyle z tych 80 zł :) Ludzie szkoda kasy na takie badziewie.

Opublikowano

@up

A jakbyś ty stworzył grę z której zarabiasz cieszyłbyś się z tego, że większość graczy ma no-premium. Tu nie chodzi o możliwości, tu chodzi o szacunek do autorów.

@down

Grałem owszem ale nie pobrałem. Grałem w parę zpiraconych tytułów u znajomego. Ogólnie nie popieram piractwa i moje zdanie takie pozostanie, ale non-premium w minecraftcie mi nie przeszkadza, ale denerwuje mnie to jak ktoś piszę texty - "Nie ma co kupować premium", "premium to beznadzieja", "po co premium, dla durnych skinów".

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

@up, a czy Ty Nigdy nie grales na zadnej pirackiej grze? Jesli tak, to szacunek.

Co do tematu.

Za duzo ludzi przestalo by w to grac. Ludzie graja na piratach, zeby zobaczyc czy im sie gra podoba, i po jakims czasie kupuja orginalna wersje.

Opublikowano
Za duzo ludzi przestalo by w to grac. Ludzie graja na piratach, zeby zobaczyc czy im sie gra podoba, i po jakims czasie kupuja orginalna wersje.

Niestety rzadko widzę taki efekt, że pirat to tylko test czy się gra podoba ;(. A jeszcze wykręty "Nie mam kasy". A czy jak ktoś nie ma kasy to kradnie ze sklepu?. Piractwo jest jak kradzież

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

A cóż tam masz w tym premium , głupiego skina i dostęp do serwerów premium na których nie siedzi zbyt wiele osób? O niebo lepszy jest mineshafter bo można sobie nawet pelerynki wgrać, co z tego że widzą go tylko osoby które go mają. Z premium to wgrywasz sobie tylko skina idziesz przez miasto, ktoś na Ciebie popatrzy i powie "o fajny skin" albo "e ciulowy skin" i tyle z tych 80 zł :) Ludzie szkoda kasy na takie badziewie.

Po 1. Jeszcze nikt nigdy mi nie powiedział że straciłem kasę na takie coś.

Po 2. Tak jak Mr Fan, zgadzam się z tym że nie przeznaczam 80 zł na skina tylko na "napiwek" dla autorów!

Po 3. Owszem, mam też pirackie gry, ale co to za szpan (jeżeli już ktoś chce szpanować) piracką grą...

Po 4. Jeżeli na serwerach premium gra mało osób to się mylisz... No sorka, mój błąd... 2/3 polskich minecrafterów to piraci a ta 1/3 to premium, więc tu masz odpowiedź dlaczego na takich serwerach jest mało ludzi. Jeżeli mało ludzi na serwerach premium to przechodzą na no-premium, a np. w Ameryce 2/3 minecrafterów to premium a 1/3 to piraci, więc tam serwery premium są zapełnione po brzegi. :)

Proszę o zdjęcie kilku %, tak bardzo staram się pomagać...

Sygna.png

Robię sygnaturki i nie tylko ;) Pisać GG: 38671478 !

Opublikowano

Czy aby na pewno to jest wiarygodna wiadomość? Bo kurde mam serwer dedykowany no-premium, bo sam też nie mam premium ;/

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie mam premium, ale mam zamiar kupić. Uważam, że takie rozwiązanie sprawy jest nierozsądne. Jak pięć dni zabezpieczenia potrzymają, to będzie dobrze + kolejny dzień na napisanie Clienta - wielka filozofia. A nawet jeśli, to fajnie będzie, jak każdy będzie miał Premium, znikną takie neokidy jak "TwojaStara", czy podszywacze pod JJayJa, Madzika i skkf.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

.... A nawet jeśli, to fajnie będzie, jak każdy będzie miał Premium, znikną takie neokidy jak "TwojaStara", czy podszywacze pod JJayJa, Madzika i skkf.

... większej ... ludzie co Wy gadacie za ...

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

moment i bd client na Non-premium i premium wiec za przeproszeniem Do Dupy Ta Ich Robota ! ;d

Zgadzam się z tobą. :D

4dd88eb06cd31.png

Pomozcie zbić minusy!

<3

Opublikowano

Dlamnie jest to strata czasu. Tak jak napisał Mączka ; ) Kilka godzin i każdy będzie mógł no-premium grać.

Ja osobiście mam Premium ;)

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Na pewno takiego czegos nie bedzie ^.^

Niestety nie mam premium bo boje sie kupic na allegro.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Ja osobiście powiem że kupiłem Minecraft'a gdyż mi się bardzo spodobał dzięki graniu na PIRACIE. Szkoda że teraz dodają nie wiadomo ile nowych rzeczy i już będę mógł sprzedać konto koledze... Mój komputer dostaje teraz papilacji czasami a co dopiero na 1.3?... O a najlepsze są minimalne wymagania sprzętowe minecraft'a na stronie supportu mojang to mnie rozwaliło.

A tak to nie mogą wywalić pirata bo hostingi też ucierpią na tym trochę. Większość... pfuuu 8/10 serwerów to pirackie serwery minecraft.

Opublikowano

Czy usuną pirata czy zostawią - i tak wierzę w to że za chwilę powstanie jakiś nowy launcher czy tam przerobiony client i będzie dało radę grać na piracie.

Jeśli to prawda że próbują wprowadzić to co jest w temacie to moim zdaniem pokazują swoją głupotę - zamiast wprowadzać jakieś nowe ficzery to się bawią w ligę sprawiedliwych ^^ ja przykładowo bym chciał w MC liny, więcej elementów RPG, więcej typów zbroi, broni (i także więcej rodzai np. topory bitewne, włócznie, kusze itp.) i jakieś konkretne wykorzystanie expa, a nie tylko do ulepszania -,- z czego i tak nie korzystam bo jeszcze nie próbowałem za bardzo i nie ogarniam :D Bardzo by mnie się podobało takie drzewko ze skillami coś a'la Diablo II :D

Będzie tak jak z Terrarią - na następny dzień od wydania NAJWIĘKSZEJ aktualizacji - 1.1 - już zaraz była wersja od THETA :D i to taka profesjonalna w formie 'instalki' :D

Opublikowano

Mnie denerwuje to , że jakieś dzieciaki na pirackim luncherze wbijają na mój nick i się chwalą kolegą , że mają skina to takie p******e jak nie wiem

PS u mnie w sql ponad połowa grających ma premium więc jakiś szkolny serwer sie postawi xD

Siema i nara

Opublikowano

Gralbym na piracie do dziś, gdyby nie fakt że poprzednia edycja serwera mpc była only-premium. A dobijają mnie posty w których mówi się że pirat zachęca do kupna bo się poznaje grę itp... Tylko czemu większość graczy to piraci? 2/3 serwerów to piraci. hmmmmm a może testują grę przed kupnem? hehehehe. Jak ktoś chce przetestować grę to ma półgodzinie demo

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Tryb online-mode jest na serwerach tylko po to aby programiści mogli szybko zobaczyć czy np. ich plugin działa bez zbędnego łączenia się z serwerem minecraft.net Jest to coś al'a tryb developera ;) Więc usuwanie go jest bezpodstawne.

Notch może z łatwością zablokować dostęp: tak jak zrobił to dawno temu że pojawiał się napis w lewym górnym rogu: User non premium. Ale notch na początku tworzenia popełnił wielki błąd ! JAVA , jest to jeden z najprostszych języków poddawalnych się dekompilacji.Wystarczy zdekompilować minecrafta, usunąć 1 linijkę i skompilować spowrotem. Ot, cała filizofia omijania premium.

Poza tym notch sam powiedział że nie ma nic przeciwko piraceniu, że ma już tyle kasy i mu styknie do konca życia.Ahh i zobaczcie na statystyki .. on zarabia 200zl na sekunde :P

Opublikowano

Była już taka sytuacja (jak był protest przeciw PIPA, SOPA i NOPA, że Mojang chciał Minecrafta dać za darmo (tak czytałem na jakiejś stronie), ale w końcu (na szczęście) to się nie stało.

Sądzę, że ta blokada przd piratami nie wyjdzie w 1.3 tylko DUUŻO później :)

1351969276-U240495.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...