Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec piratów = koniec MC?

Ceyz

Koniec piratów = koniec MC?  

158 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby pirackie client'y dzia?a?y nadal?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Stawiam że 24h po wydaniu 1.3 już będziemy mieli grać na piratach :P. Nie ma gry której zabezpieczeń nie można ominąć.

nie zgodze sie z Toba, np combat arms nie mozna zrobic hacka anty kick czyli niemozliwy do kicku xD

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Dla mnie jak najbardziej powinna być taka aktualizacja, bram spamerów, grieferów i innych nobów.

Nie stać cię na grę? To nie graj

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Dodam swoje 3 grosze.

Faktem jest , że 3/4 gracze mają pirata. Nie stać ich wydać 70 zł na grę , bo mają inne problemy. Podejrzewam , że będzie to tak : Mojang usunie możliwość piracenia minecrafta , a po miesiącu czy dwóch przywróci to , bo uzna że jest to dla nich nieopłacalne.

Opublikowano

No może akurat przełamią na nogi nie jednego dobrego programistę, bo użyją takich zabezpieczeń, których ciężko złamać - ale szczerze, wątpię.

Dodam swoje 3 grosze.

Faktem jest , że 3/4 gracze mają pirata. Nie stać ich wydać 70 zł na grę , bo mają inne problemy. Podejrzewam , że będzie to tak : Mojang usunie możliwość piracenia minecrafta , a po miesiącu czy dwóch przywróci to , bo uzna że jest to dla nich nieopłacalne.

Niby czemu jest to nieopłacalne? Skoro ludzie, którzy kupują preimum wydają tylko pieniądze, non-premium nic nie wydaje, więc niby czemu miałoby być to dla Notch'a nieopłacalne.

Opublikowano

dla tych z premium- nie bedzie 2/3 serwow. dla tych bez- trzeba bedzie troche oszczedzac jesli na prawde w aktualizacji 1.3 full bedzie jakies zabezpieczenie non-premium.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zauważcie ze piraci nie mają w menu przycisku wylacz grę, myślę źe to był test który umożliwi teraz usunięcie muliplayer-poprostu zrobią tak też z tym przyciskiem.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Zauważcie ze piraci nie mają w menu przycisku wylacz grę, myślę źe to był test który umożliwi teraz usunięcie muliplayer-poprostu zrobią tak też z tym przyciskiem.

Doby pomysł, podeślij to do Mojangu ;)

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Co myślę na ten temat?

Porażka.

Mam premium na własne konto, lecz co to za gra bez piratów?

Może nie będzie podszywek (np. JJayJoker), nie będzie tych samych skinów..

Ale co z tego? Wolę więcej graczy i więcej działających serwerów, gdyż według mnie 60% graczy nie ma premium.

Mojang - zależy im na kasie. Stracą graczy i wszystko pójdzie się jebać. 30 minut gry ? Nie kupiłbym premium, gdybym nie grał na początku na piracie (i na SP i na MP). Nie każdego stać na premium, a może ktoś nie chce wydawać pieniędzy na grę? Za 90zł to sobie mogę również kupić kilka innych gier, na przykład Wiedźmina, lecz oni o tym nie pomyśleli. Gra na piracie to była pierwsza rzecz każdego gracza, grałem wtedy godzinami i budowałem wszystko co się dało, w 30 minut można zbudować domek z dirta i zdobyć 10 żelaza..

Na Nie!

challenger.png

Opublikowano

Ja na szczęście kupiłem mc kiedy był jeszcze betą. Zaoszczędziłem :) Nie takie zabezpieczenia były i będą łamane....

Opublikowano

Mam premium, ale non-premium też się czasem przyda, np. jeśli padną serwery logowania.

Po wyjściu 1.3 i tak Mineshafter też dostanie update i będzie można grać na piracie.

Opublikowano

Nie ma dyskusji . Pirat zawsze będzie. Chociażby programista przełamał zabezpieczenia co zawsze można. A wogóle Mojang by to przywrócił , ale i tak tego nie zrobią. Jakby to wszystko nie zadziałało to połowa polskich graczy MC by zrobiła protest.

Doby pomysł, podeślij to do Mojangu ;)

Ty głupku , ty za nimi jesteś? Oszalałeś?

NotowanyPL

Opublikowano

I by nie byli potrzebni a państwo zaoszczędziło by na wypłatach dla policji ;)

Tu się kolego zgadzam. Jak jest kryzys to państwo tnie wypłaty obywateli - nie polityków.

Widzę, że posty się powtarzają.

Proponuję autorowi założyć ankietę w tym temacie ,,Czy jesteś za usunięciem piractwa z Minecraft" :)

Zaoszczędzimy liczenia postów ile na tak, ile na nie.

Co ci da ankieta? Przecie i tak nic nie zrobią nawet jak sie te 30 osób wypowie. Tylko spam, a i tak większość dzieci neo którym rodzice za dużo pieniędzy dają , wpiszą się na "TAK"...

Mogli by robić updaty i zamiast zwalczać piractwo, co i tak nic im nie da bo zawsze ktoś będzie probowac. Powinni zachęcić do kupienia premium.

Opublikowano

Walić ich.Wiadomo kilka osób więcej kupi minecrafta, ale stracą graczy, to tylko kwestia czasu

Walić tych, co chcą mieć pieniądze za swoją pracę. Niech żebrzą, a my będziemy za darmo mieć to, co oni zrobili. Piękne podeście kolego... Obyś ty też był tak "chwalony" jak będziesz coś robić.

Notch i tak był tolerancyjny, bo jemu wystarczało, że ludzie grają, nie musieli kupować. Logiczne, że wraz z rozwojem gry wrasta i praca programistów, wzrosła też cena i chcą na tym coś jednak zarobić. Wiadomo, Notch zarobił już dużo, ale do jasnej cholery, on ma prawo zabezpieczać swoją grę jak tylko chce i wy tutaj nie macie nic do gadania... Taka jest prawda. Trzeba było kupować, jak było po 40 zł niż liczyć, że pirat będzie w nieskończoność.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

No powiem tak... Premium mam prawie rok, a przed kupnem premium sam grałem na piracie 8 miesięcy... Więc powiem tak, pirat motywuje do dalszego działania i nie będą go usuwać!

Teraz to jebłeś. Minecraft jest już od 2 lat prawie ? WTF? Ogarnij ..

sygna4.jpg
Opublikowano
Zamknijcie ten beznadziejny temat, zresztą notch mówił, że nic nie ma do piratów..

Nie wprowadzą tego i tyle.

Notch nic nie ma, za to Jeb ma. Skąd wiesz, że nie wprowadzą jak wprowadzą - jeb na twitterze coś wspominał o tym.

Opublikowano

Jestem stanowczo za, jeśli wprowadzą dostatecznie skuteczne zabezpieczenia (nie trzeba super zaawansowanej technologi żeby zrobić takie, których nie da się złamać - tak - o) to "pseudo-fani" minecraft'a będą mogli, w końcu, okazać szacunek twórcy <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...