Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec piratów = koniec MC?

Ceyz

Koniec piratów = koniec MC?  

158 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby pirackie client'y dzia?a?y nadal?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie mam czasu zbytnio na grę. Gram 2/3godzinu tygodniowo gram dla przyjemności. Nie mam zamiaru wydawać 90zł aby mój ludek inaczej wyglądał. Jak chcą niech robią zabezpieczenia czy co oni tam planują i tak to złamiemy :)

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
  • Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Notch dobrze wie że coś takiego niema sensu. Poco mają się męczyć kilka dni może tygodni na d zabezpieczeniami które padną w jeden dzień ?

Opublikowano

Hahaha, a w ogóle istnieją zabezpieczenia Minecrafta? Nie ma gry, której ktoś by nie złamał, dla programistów wystarczy kilka godzin na obadanie zabezpieczeń i ich złamanie.

forumvy.png

Jeśli ktoś nie docenia tego co ma, kiedyś zostanie z niczym.

Opublikowano

"

Piractwo jest jak kradzież " a właśnie że nie, bo gdy coś kradniesz to osoba poszkodowana traci ten przedmiot a kopiując grę jest ich więcej na świecie i przynosi Ci to popularność, gdzieś nawet widziałem sygnature u kogoś z podobnym cytatem i niby to Notch powiedział, czort wie czy to prawda

:)

Opublikowano

@Mietus czasem kilka godzin na złamanie zabezpieczeń to za mało. Słynny system DRM od ubisoftu łamali żeby to ładnie działało chyba tydzień.

Opublikowano

NIe pamietam czy to prawda ale kiedyś na forum jakiś użytkownik napisał że notch nie jest zły że grają na pirackich wersjach i mówił że nie zrobi tego aby nie mogli grać.

Zresztą możemy grać dalej na 1.2.5 gdyby takie coś nastąpiło.

Więc piraci nie bójcie się ;)

800-200-110647.jpg?6323

Opublikowano

Ceny MineCrafta są zbyt wysokie. Ja na przykład wolę kupić grę w pudełeczku niż sam gift code czy cos w tym stylu, a cena waha sie ok 180zł. 180zł to za dużo jak na taką grę. I tak powstanie piracki client.

Aha i posiadanie pirackiego minecrafta, to nie jest aż takie piractwo, Notch zezwolił na to.

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Bywalec
Opublikowano

Wiedzcie, że Mojang może i ma dobrych programistów, ale przed piratami się nie ustrzegą.

Myślę, że w samej Polsce przynajmniej 2/4 lub 3/4 zawodowych programistów jest lepszych niż mają ich w grupie Mojang.

Do wszystkiego znajdzie się rozwiązanie, bez piractwa nie byłoby życia ;).

Np. gdyby nie było złodziejów i przestępców robiłaby policja? Nic.

To tyle ode mnie.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Wstawiała mandaty za przejscie na czerwonym <_<

Ja bym się tam tym nie przejmował.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

Moim zdaniem Mojang chce nieco ograniczyć piratów by zachęcić do kupna, ale nie aż tak by blokowali dostęp do gry.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

No ci wierni gracze majnkrafta juz i tak kupili lub kupią, lecz ci co grają od czasu do czasu i nie są tak jakby uzależnieni od tego, zrezygnują. Ja i tak wolę sobie grać na pierwszej odsłonie bety, żadnych dżungli, bagien, nie znajdujesz 3 stacków węgla w jednym złożu no i brak łóżek.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

A czy jak ktoś nie ma kasy to kradnie ze sklepu?. Piractwo jest jak kradzież

Powtarzaj to, co koncerny od lat gadają, że piractwo jest kradzieżą...

Warto przeczytać ten artykuł, gdzie CD Projekt ma z goła odmienne zdanie.

http://www.cdaction....gzemplarza.html

Piracka wersja gry nie oznacza, że jest skradziona z jakiegoś sklepu, jest tylko więcej kopii. Nie wspominając o tym, że piractwo napędza branżę gier.

Opublikowano

według mnie to nie jest dobry pomysł (ja mam premium). no bo przeciez oni duzo nie zyskają na tym, tylko stracą. Przez to ludzie mogą nawet zrobic najazd na mojang.com i minecraft padnie.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

I by nie byli potrzebni a państwo zaoszczędziło by na wypłatach dla policji ;)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Widzę, że posty się powtarzają.

Proponuję autorowi założyć ankietę w tym temacie ,,Czy jesteś za usunięciem piractwa z Minecraft" :)

Zaoszczędzimy liczenia postów ile na tak, ile na nie.

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Haha ludzie.. po co Notch by mial to robic?? jak na 1 min kupuja mu ponad 10 orginalow.. przeciez on na tym zbija majatki .. Pomyslcie .

smieszny123.png

xpr0xckmx.png

dziecko18lat.pngMP7a1 gold jest jak cos :D

Pomoglem daj + To nie boli !!!

Kontakt:

gg:28976902

Opublikowano

heh mojang i te pomysły.

wiecie dlaczego nie mam premium, bo mc na to nie zasłużył. gdy by mc był po 10 zł to nie mieli by kłopotów z piratami, a zabezpieczanie jawy... do 12 godzin po wydaniu już będzie pirat ale ja i tak zostanę na non premium 1.2.5 przez dłuższy czas ahhh te mody czemu ich tak szybko nie aktualizują, powinny brać przykład z piratów mc.

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

Osobiście sam mam minecrafta Premium i dla mnie nie robi to różnicy bo gram na serwerach dozwolonych tylko dla premium.Piractwa to napewno nie zmniejszy bo i tak i tak powstaną specjalne programy.Takie coś nic nie da napewno ludzie nie będą specjalnie kupować MineCrafta (Skoro by chcieli kupować to by to robili a nie grali na piratach).Taka jest moja opinia nic to nie da ^^

Opublikowano

Wystarczy ze bukkit wykluczy ustawienie online mode i juz maja problem :). Tak samo pliki minecraft.net

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...