Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Mój problem jest następujący : Jak nacisnę PPM ( prawy przycisk myszki) w ekwipunku np. do napicia się pota, zmienienia ilości surowca, to gra się wyłącza
  • Wersja Terrarii : 1.1.2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : TAK
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : TAK
  • Jaki posiadasz system ? : win7 32 bit
  • Załączniki z błędem, problemem :Gra działa jak należy tylko właśnie kiedy nacisnę PPM w ekwipunku to wywala mi grę
  • Info dodatkowe : Terrarie przeinstalowywałem kilka razy i nic nie pomogło :/ może to wina złej/uszkodzonej instalki ?

Jeśli chodzi o ten błąd

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Reinstall Framoworka nic nie zmieni. Z błędu wynika, że próbujesz chwycić.. nieistniejący przedmiot.

Nie znalazłem rozwiązania tego błędu, ale stwórz nową postać i mapę i daj znać czy tam działa - moim zdaniem powinno. W takim przypadku jest to wina zepsutego save'a (postaci lub mapy), którego niestety nie wiem jak naprawić.

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm ...

Spróbuje przeinstalować te fameworki bo już próbowałem z nową postacią i światem lecz dalej mnie wywalało.

Dam edita po przeinstalowaniu ;p

Edit1@

Chyba raczej to jest związane z tym że nie widzi itemków Hinar chyba będzie wiedział o co chodzi ..

Jednak ani to ani to nie pomogło :| Wstawiam ten błąd tutaj może wy coś więcej wyczytacie :/

http://w170.wrzuta.p...G/terraria_blad

Opublikowano

Hmmm ...

Spróbuje przeinstalować te fameworki bo już próbowałem z nową postacią i światem lecz dalej mnie wywalało.

Dam edita po przeinstalowaniu ;p

Edit1@

Chyba raczej to jest związane z tym że nie widzi itemków Hinar chyba będzie wiedział o co chodzi ..

Jednak ani to ani to nie pomogło :| Wstawiam ten błąd tutaj może wy coś więcej wyczytacie :/

http://w170.wrzuta.p...G/terraria_blad

Hm zainstaluj to :

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20914

jeszcze raz.

Moim zdaniem jest to wina wygenerowanego świata. Spróbuj przenieść cały folder z moich dokumentów "My Games/Terraria" np. na pulpit, włącz grę zrób nową postać i nowy świat.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

To też nic nie dało :/

Może to wina gry, może ma jakieś braki :/

Jeżeli to możliwe to wstawcie swoją terrarie może to pomoże :/

No to widocznie wina gry. Ale nikt Ci tu nie da linku do pirackiej wersji Terrarii. Terraria dostępna jest tylko na steam'ie. Tylko do kupienia.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Kurcze :/ no to mam problem ..

Bez tego rozkładania itemków i wgl. to kicha a nie gra:/

No nic postaram się znaleźć jakąś instalke ;p

Ahaa czy to nie dziwne strona poświęcona hakowaniu a pirackiej gry nie udostępni ;p [Joke] ;p

Mój problem nie został rozwiązany jednak za pomoc i poświęcony dla mnie czas powiem Dziękuje oraz nagrodze plusem likem czy czymś tam ;p

edit1@

Kolega udostępnił mi konto steam i co za tym idzie Terrarię jednak po zainstalowaniu i odpaleniu orgimała dzieję się to samo.

Mojemu koledze działa bez żadnych przeszkód, już nie wiem co robić -.-

Opublikowano
edit1@ Kolega udostępnił mi konto steam i co za tym idzie Terrarię jednak po zainstalowaniu i odpaleniu orgimała dzieję się to samo. Mojemu koledze działa bez żadnych przeszkód, już nie wiem co robić -.-

No to jeśli tak się dzieje to widocznie masz coś w systemie... W miarę możliwości spróbuj przeinstalować system jeśli masz taką możliwość.

xKaMaSx

exMod

Memory

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Niedziła mi multi player
  • Wersja Terrarii :1 1 2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : mam
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : mam
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7
  • Info dodatkowe : a Więc jak odpalam mój serwer to mi działa a jak chcem wejść na inny to mam ciągły connectic

Opublikowano
  • Mój problem jest następujący : Niedziła mi multi player
  • Wersja Terrarii :1 1 2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : mam
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : mam
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7
  • Info dodatkowe : a Więc jak odpalam mój serwer to mi działa a jak chcem wejść na inny to mam ciągły connectic

Nie pisz tutaj skoro zrobiłeś temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/632533-problem-z-connectic/

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

1. Mój problem jest następujący : Gdy probuję włączyć Terrarie wywala mi to :
    1337612571-U635770.jpg

2. Wersja Terrarii : Taka jak z MPCforum
  3. Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak
  4. Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
  5. Jaki posiadasz system ? : XP Service Pack 2
  6. Załączniki z błędem, problemem : Wyżej
  7. Info dodatkowe : Proszę o pomoc .

Opublikowano
  1. Mój problem jest następujący : Gdy probuję włączyć Terrarie wywala mi to :
    1337612571-U635770.jpg

2. Wersja Terrarii : Taka jak z MPCforum
  3. Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak
  4. Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
  5. Jaki posiadasz system ? : XP Service Pack 2
  6. Załączniki z błędem, problemem : Wyżej
  7. Info dodatkowe : Proszę o pomoc .

Odinstaluj XNA Framework 4.0 i .NET Framework 4.0 , przeczyść kompa CCleaner'em i zainstaluj obydwa programy od nowa. Tutaj podaje Ci linki do nich :

.NET Framework 4.0 :

http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?FamilyID=0a391abd-25c1-4fc0-919f-b21f31ab88b7

XNA Framework 4.0

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20914

Powinno pomóc. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : W grze nie widzę zapisów świata chociaż są one w odpowiednim folderze.
  • Wersja Terrarii : V 1.1.2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Załączniki z błędem, problemem : Brak
  • Info dodatkowe : Brak

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano
  • Mój problem jest następujący : W grze nie widzę zapisów świata chociaż są one w odpowiednim folderze.
  • Wersja Terrarii : V 1.1.2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Załączniki z błędem, problemem : Brak
  • Info dodatkowe : Brak

Miałeś wcześniejsze wersje gry ? Jeśli tak to musisz stworzyć nowy świat, bo z Terrarii 1.1.1 zapisy nie działają pod 1.1.2.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Miałeś wcześniejsze wersje gry ? Jeśli tak to musisz stworzyć nowy świat, bo z Terrarii 1.1.1 zapisy nie działają pod 1.1.2.

Nie, te światy są zrobione na V 1.1.2

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Nie, te światy są zrobione na V 1.1.2

Sprawdź czy na pewno jest prawidłowa ścieżka. Powinno być : Moje Dokumenty/My Games/Terraria/Worlds <--- tutaj powinny być pliki ze światami.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Sprawdź czy na pewno jest prawidłowa ścieżka. Powinno być : Moje Dokumenty/My Games/Terraria/Worlds <--- tutaj powinny być pliki ze światami.

Są w tej ścieżce...

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Są w tej ścieżce...

Spróbuj zrobić nowy świat. I zobaczy czy wtedy będzie widział. Jak będzie widział znaczy, że zapisy są uszkodzone.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Gdy włanczam terraria wyskakuje błąd http://imageshack.us/f/20/t5f3dddddddd3e5t.jpg/

Wersja Terrarii : 1.1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Yes

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Yes

Jaki posiadasz system ? : Win xp

Załączniki z błędem, problemem : http://imageshack.us/f/20/t5f3dddddddd3e5t.jpg/

Info dodatkowe : Kiedyś mi terraria działała przed formatem dysku

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Gdy włanczam terraria wyskakuje błąd http://imageshack.us...dddddd3e5t.jpg/

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Yes

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Yes

Jaki posiadasz system ? : Win xp

Załączniki z błędem, problemem : http://imageshack.us...dddddd3e5t.jpg/

Info dodatkowe : Kiedyś mi terraria działała przed formatem dysku

Wirus. Przeczyść kompa CCleanerem, antywirem i ewentualnie reinstall Frameworków.

Opublikowano

Wirus. Przeczyść kompa CCleanerem, antywirem i ewentualnie reinstall Frameworków.

Zrobiłam jak mówiłeś i nadal.

Opublikowano

Zrobiłam jak mówiłeś i nadal.

Sprawdź czy masz ten plik:

C:\Windows\System32\mscoree.dll

Spróbuj też opcję "Przywróć program .NET Framework 4 do stany wyjściowego" w instalatorze.

Opublikowano

Sprawdź czy masz ten plik:

C:\Windows\System32\mscoree.dll

Spróbuj też opcję "Przywróć program .NET Framework 4 do stany wyjściowego" w instalatorze.

"Przywróć program .NET Framework 4 do stany wyjściowego" w instalatorze.

Robiłem to i nadal mmscoree.dll mam.

Opublikowano

Mój problem jest następujący : W moim domku respią się potwory, ma dach z desek i drzwi, ale wykopany jest w ziemii i oświetlony tylko pochodniami. I ma pod sobą kopalnie.

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : TAK

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : TAK

Jaki posiadasz system ? : Win xp sp3

Załączniki z błędem, problemem : http://imageshack.us/photo/my-images/254/terraria.png/

PS: Gram od wczoraj, więc jak mogę zrobić lepszy kilof bo mogę zrobić tylko z drewna a mam żelazo ?

edit: miałem za mało żelaza do kilofa :P

Opublikowano

Mój problem jest następujący : W moim domku respią się potwory, ma dach z desek i drzwi, ale wykopany jest w ziemii i oświetlony tylko pochodniami. I ma pod sobą kopalnie.

Załączniki z błędem, problemem : ...

Info dodatkowe : Gram od wczoraj, mogę wrzucić screena domku mojego.

PS: Gram od wczoraj, więc jak mogę zrobić lepszy kilof bo mogę zrobić tylko z drewna a mam żelazo ?

Tak, wrzuć screena. Napisałem na PW

Lepszy kilof możesz zrobić przy kowadle. Kowadło robi się z żelaza przy piecu. Piec robi się z pochodni, drewna i kamienia ;)

Nic więcej nie znalazłem ;) Podaj jeszcze Service Pack i spróbuj zaktualizować system. Możesz też zrobić skan programem OTL i udać się z nim do działu z komputerami. Ostatecznie format :P
Opublikowano

Prawdopodobnie masz innego SP ( Service Pack ). Jeśli masz aktualizacje włączone to spróbuj zaktualizować system. Wg mnie brakuje Ci jakichś plików potrzebnych do uruchomienia Terrarii. Nie masz modyfikowanego Windows'a ?

Załączniki z błędem, problemem : http://imageshack.us...4/terraria.png/

edit: miałem za mało żelaza do kilofa :P

Do tego co Ci podał Hinar dobrze by było gdybyś usunął te ściany z dirtu. I dał np. z drewna lub kamienia. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...