Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Stawianie serwera na plikach vSRO + Konfiguracja

PRYCIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz byle jakiego clienta pobrać - postaraj się, żeby był zbliżony do defaultowych ustawień i serva i clienta. Wtedy użyjesz takiego programu jak IPinput i możesz z łatwością zmienić wersję danego clienta :).

Dzięki :'p tutaj jednak chodziło o clienta...

Jednak mam teraz inny problem...

A mianowicie.... "C9" -.-

@Edit

naprawiłem... chodziło o IP clienta ... było 127.0.0.1 a takie nie może być... ale jest następny problem... (jak zawsze) :'p

Po ok 1min od zalogowania się, dostaję disconnect....

W czym problem ?

@Edit2

Już wszystko działa :'p

Problem był z plikiem DBconnect (folder konfiguracji IIs "Internet Information Services)

Dzięki za pomoc :'p

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Piszcie , co mam zrobić , co wytłumaczyć itp itd

Wszystko ładnie, pięknie, ale czy mógłbyś zrobić jakiegoś tut'ka o robieniu/konfigurowaniu zabezpieczeń na dedyku? Tutaj lub na gg: 4394655, mam też skype/ts3 jeśli byłoby Ci wygodniej :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mógłbyś napisać poradnik jak zrobic Strone tzn scrypt na zakladanie kont i shopa ? Bym był bardzo wdzięczny,proszę jeszcze wstawić Database do D12 i D13 na inny Hosting

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat podpięty a całkowicie nieaktualny, linki wygasłe jak pisał zelal , linki do plików serwera sa aktualne ale pełne wirusów i brak także części plików, mógłby ktoś zaktualizować te linki?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP

Jeżeli działasz na czystych bazach vsro . Wtedy używaj czystego Clienta VSRO.

Ponieważ wiele rzeczy z rebrithsro może niezgadzać się z baza i nawet jak uruchomisz clienta będzie bug za bugiem.

@2UP

Zależy czy postawisz server dla siebie czy dla innych też:)

TIOiE.jpg

Opublikowano

znalazłem klienta pasownego i działa, ale musiałem uruchomić z edxloader bo silkroad.exe nie działa, a mam jeszcze pytanie jak zrobić zebym miał dużo mp i hp? :P

/// Juz wszystko ok, serwer śmiga =)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No no Prycin więcej sie nameczyles z pisaniem tego tematu niz zrobieniem tuta. Jaki to Tut jak tu kurwa nawet 50% z tego co napisałeś albo nie działa albo źle. I takie coś ma sie podpinać? Dajcie kurwa spokoj. Sporo ludzi prosiło o pomoc sam nawet ja i nie dostałem jej. Najlepiej to usunac ten shit bo tylko strata z tym czasu.

@do nowych, nawet nie probujcie robic servera przy pomocy tego... niewiem jak to nazwać bo tutem tego nie nazwe (gowna) bo na polowie staniecie i nie dostaniecie odpowiedzi. Pozdrawiam Euphoria

farah.png

Arcymistrz
Opublikowano

No no Prycin więcej sie nameczyles z pisaniem tego tematu niz zrobieniem tuta. Jaki to Tut jak tu kurwa nawet 50% z tego co napisałeś albo nie działa albo źle. I takie coś ma sie podpinać? Dajcie kurwa spokoj. Sporo ludzi prosiło o pomoc sam nawet ja i nie dostałem jej. Najlepiej to usunac ten shit bo tylko strata z tym czasu.

@do nowych, nawet nie probujcie robic servera przy pomocy tego... niewiem jak to nazwać bo tutem tego nie nazwe (gowna) bo na polowie staniecie i nie dostaniecie odpowiedzi. Pozdrawiam Euphoria

Popatrz na datę utworzenia tematu, od tamtego czasu było bardzo dużo patchy co powoduje, że coś jest nieaktualne.

Jak masz jakiś problem to napisz i napewno ktoś Ci pomoże.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Krytyka, krytyką ale wystarczy spojrzeć na datę dodania mojego tutka i na moje ostanie logowanie :) co było z pół roku temu. A nie bezmyślnie pisać, następny razem użyj mózgu zanim coś napiszesz.

Co do samego tutka, jak znajdę czas napiszę nowy.

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano
Krytyka, krytyką ale wystarczy spojrzeć na datę dodania mojego tutka i na moje ostanie logowanie :) co było z pół roku temu. A nie bezmyślnie pisać, następny razem użyj mózgu zanim coś napiszesz.

Skoro twoj temat był podpiety, to powinieneś jakoś zadbać o niego. Sporo ludzi robiło server własnie z tego tuta, i na 1000% ani jednej osobie nie udało się postawić servera własnie z tego tuta!!! Niewiem po jakiego chuja takie cos podpinali-.- Najlepiej zamknąc to bo jeszcze ktoś z tego skorzysta xD Pozdrawiam.

farah.png

Opublikowano

Wydaje mi się że, wystarczy zrobić tylko re-upload tych "Plików". Po co robić kolejny tut, skoro on będzie wyglądał tak samo? Co się niby zmieniło? Instalacja MSSQL, IIS, ODBC, Konfiguracja plików, wygląda tak samo.

Problem może się pojawić gdy ktoś pobierze inną bazę danych niż jest w tutku.

Ma ktos pomysl co tu zrobic? Bo na tutku jest calkiem inaczej-.- http://imageshack.us...49/69180713.png

Wystarczy że wykonasz zapytanie do SRO_VT_ACCOUNT (New Query):

USE [sRO_VT_ACCOUNT]
GO
/****** Object:  Table [dbo].[_PrivilegedIP]    Script Date: 09/13/2011 08:35:06 ******/
SET ANSI_NULLS ON
GO
SET QUOTED_IDENTIFIER ON
GO
drop table _PrivilegedIP
GO
CREATE TABLE [dbo].[_PrivilegedIP](
[iP1] [tinyint] NOT NULL,
[iP2] [tinyint] NOT NULL,
[iP3] [tinyint] NOT NULL,
[iP4] [tinyint] NOT NULL,
[iP5] [tinyint] NOT NULL,
[iP6] [tinyint] NOT NULL,
[iP7] [tinyint] NOT NULL,
[iP8] [tinyint] NOT NULL
) ON [PRIMARY]
GO

Wklejasz to tam i klikasz Execute

Opublikowano

Skoro twoj temat był podpiety, to powinieneś jakoś zadbać o niego. Sporo ludzi robiło server własnie z tego tuta, i na 1000% ani jednej osobie nie udało się postawić servera własnie z tego tuta!!! Niewiem po jakiego chuja takie cos podpinali-.- Najlepiej zamknąc to bo jeszcze ktoś z tego skorzysta xD Pozdrawiam.

Płacą Ci za głupotę czy to tak z siebie się bierze ?

Swojego czasu pisało do mnie wiele osób, starałem się im pomagać to przez gg, skype a nawet teamviwera i udawało im się postawić serwer. Podpinane było, sam to podpiąłem za zgodą Ace'a gdyż był to dobry tut, który działał i był prosty. Temat odświeżałem, lecz później zakończyłem moją pracę moderatorską i przygodę z silkiem.

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...