Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Stawianie serwera na plikach vSRO + Konfiguracja

PRYCIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, odpalilem Global Menager i odrazu wywala komunikaty na czerwono, mało tego bo gry odpalam Machine Menager wywala okno z jak globala ale napisane jest tylko request server certification

a oto logi z global menagera

501_certificat.jpg

problem z odbc , zrób to jeszcze raz

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przy instalacji odbc nie podałeś hasła do MYSQL :( albo ustaw SQL Native Client ;p i mi się wydaje że na tym ip nie postawisz serwa :D ściągnij Hamachi

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Najlepiej jest ustawiać pod ip hamachi.

Dodatkowo, ma być SQL Client, a nie native.

Trzeba jeszcze dodać Login ID i password

Wtedy ODBC powinno poprawnie działać. Możliwe, że popełniłeś błąd przy wpisywaniu :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

najlepiej jest ustawić to ip ktore mam w hamachi ? Co do odbc to wszystko niby poprawnie bylo bo testy przebiegly pomyslnie ... jedyne co to mam tylko te 3 wpisy SRO_VT_ACCOUNT, SRO_VT_SHARD_INIT i Log_DB w ODBC ,,, nie mam zadnych innych wpisów zadnych sa - sql server jak na obrazku.

Ps. podasz mi hasło do sieci hamachi? polacze się i bede dalej czytać :)

teraz wywalam wszystko i zaczynam od nowa po koleii... i mimo tego ze przeczytalem ten temat juz 10 razy to bede miec pewnie problemy :P

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

@up

hasła na hamaka nie ma ;p , co do ip , to tak , najlepiej z hamachi ;p

We wtorek / poniedziałek , będzie tutek o SMC =]

Opublikowano

Ace ja mam tak SQL Native Client i mi działa ;p nawet w jednym temacie tak było napisane ;p

Ace GZZZZ za Global :)

Opublikowano

Witam ponownie... chciałbym podziękować na początku dla PED0 (PRYCIN) za pomoc bez której nic bym nie zdziałał.

Mam jednak dziwny problem, a mianowicie z bibliotekami Visual C++ ... zainstalowalem te biblioteki, reset komputera, i takie tam dodatki zwiazane z runetime error znalazlem poinstalowalem no i dalejto samo.... wszystko sie odpala i po jakiejs chwili jest to : (aha a server w cliencie silkroad jest CHECK)

67fcd3ee400196b6c185e23474dbee4b.jpg

Opublikowano

zainstalowalem, sciagnolem przy okazji 350mb dodatkowe... reset kompa od poczatku i wszystko ladnie server is instalized successfully a potem Association Reputation Check is Falled -> i wywala mi runetime jak wczesniej ...

Moze to PL wersja systemu tak działa ?

pozdrawiam

Opublikowano

Może nie włączaj Gameservera z poziomu SMC, tylko spróbuj odpalić ręcznie za pomocą administratora i pod ustawienia xp sp3.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

http://www.microsoft...ls.aspx?id=3387

http://www.microsoft...ails.aspx?id=29

http://www.microsoft...ls.aspx?id=5555

http://www.dobreprog...dows,17635.html

Zainstaluj to wszystko

pod ustawieniami SP3 nie odpalają sie 4 ostatnie PKT ja mam je ustawione odpal z zgodnością Windows NT SP5

ściągnij TeamViewer 7 i napisz na moje gg passy

Complete 120 Cap + 13D Database Running in Mssql 2005 (v188)

Here is u dream! complete 120 cap database + a simply d13 (Weapons + Stones)

Update v5.5

120_Complete+D13@[email protected]

Update v6

Complete_120Cap+D13_v6@[email protected]

Fixed erro when creat a new char and Dc when buy a item of item mall

Update v6.3

Complete_120Cap+D13_v6.3@[email protected]

Import this to media side magicoption.txt (server_dep\silkroad\textdata\)

--for run this database u need 2x game severs (use a virtual machine) or disable roc and other region of u preffer!

Fixed Stones D13 + Spawn Mobs + Pets (Work here)

Media@[email protected]

Media@[email protected]

KSro date.pk : https://sizablesend....2--Statiic-.rar :)

Hasło: ForRagezone.com do wszystkich plików lecz do Ksro: saynotosopa.ragezone.com

"ServerFolder/data download ksro and extract the data.pk2 to ServerFolder/data.

Work in this update:

Database

Jupiter 100% (Dungeons Too)

Jupiter Spawns 100% (Chapions and Giants too)

Skills Normal and of the mobs 100%

Drops lvl 111+ Normal and Sox 100%

Somes avatars add...

Media.pk2

Fixed Glows Normal and Sox (D13)

Somes Avatars Add to item mall

Icons D13

.txt are of the servers WingSRO and FenixSRO.

sro2012012719175552.jpg

robił ktoś to kiedyś ?

Opublikowano

E:\SERVER PROJEKT BETA\Media@[email protected]: Błąd CRC w zaszyfrowanym pliku Media.pk2 (niewłaściwe hasło?)

Ok działa wypakowało się za 20 razem ;d

Apropo @Nagi wystarczy samo mediapk2 czy potrzeba ściągnąć jescze cos?

Opublikowano

musze zobaczyć sam bo wiem że do Ksro trzeba mysqł 2008 a tu jest konfiguracja do 2005

PEDO dodaj to md5.cz

Opublikowano

Witam. Mam problem, ponieważ nie mogę odpalić GlobalManager, po próbie odpalenie wyskakuje mi ,, It has been failed to Request Certification'', sprawdzałem wszędzie IP i wg mnie się zgadza. W pliku ,,StartupError_GlobalManager'' piszę tylko ,,cannot identity machine public ip'' Proszę o pomoc

Opublikowano

A ustawiłeś bazy, odbc?

Skoro taki error wyskakuje, to znaczy, że na pewno popełniłeś jakiś błąd przy ustawianiu plików certa :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

dziekuje za pomoc Nagi`emu oraz PED0. Mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie odpalilem server, ja gram na cliencie playsro a kumpel fenixsro (mimo wszystko spokojnie da sie grac) a tak naprawde server stoii pewnie pod czystymi plikami clienta ... czy to prawda czy sie myle ? Bo jesli pod czystymi to chyba najprosciej wziac czystego klienta i samemu przerobic media serverowe i dopiero uzyć je jako client. Tak naprawde to nie wiem czy cos nie jest poucinane zablokowane itp <> sorki za zagmatwany język, pisze z roboty na szybko.

Aha... jakby się coś wyjaśniło z cap 120 - 12-13D to chętnie wysłucham porady mądrzejszych :P

jeszcze jedno :) ... zeby zrobic kopie zapasowa bazy danych to kopiuje te 6 plikow (gdzies na przenosny HDD) z MDF i LDF tak ? bo tam sie wszystko zapisuje dobrze mysle ?

Pozdrawiam

@down

@up

Z tego co wiem to pliki serwerowe są osobną częścią i po prostu tam gdzie wstawisz ip i jakie DATA ma twój serwer to tam pograsz z odpowiednim klientem.

Kopie zapasowa robisz gdzie chcesz ;)

chodzi mi o to .... czy te pliki serverowe ktore sa zawarte w tym temacie są pod czystego klienta vsro? i skad moge pobrac ów czystego klienta ...

@edit

to może się jeszcze zapytam jak to jest z kwestią prawną? Czy za postawienie takiego Silka po zmianie nazwy, media.pk2 choc troche itp, bez pobierania opłat jestem narażony na CBŚ lub inne przygody z prawem? Wiadomo jeśli chciałbym zarabiać to tylko w taki sposób, że są dobrowolne dotacje np na serwer... i za taką dotację ktoś dostaje podziękowanie od mojego zespołu + (ileś tam silkow prezentu) 300 gift silks :) czy to było by wszystko na legalu ? czy jest spora szansa, że zwyczajnie mnie trukną?

Opublikowano

@up

Z tego co wiem to pliki serwerowe są osobną częścią i po prostu tam gdzie wstawisz ip i jakie DATA ma twój serwer to tam pograsz z odpowiednim klientem.

Kopie zapasowa robisz gdzie chcesz ;)

Opublikowano

tak naprawde to przydał by się jeszcze poradnik jak zrobić (edytować) pliki w bazie danych a potem w media.pk2 np:

50 elków w jednej paczce,

jak dodać nowy avatar i inne itemy do Item mala,

Jak zmienic ceny w IM,

jak zmienic ceny u NPC

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak wiem , zrobię to , ale w tym tyg nie miałem zbytnio czasu, nadrobię w weekend ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...