Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSRO] xBot

nestle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 587
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ponieważ nie dodałem jeszcze supportu imbue dla euro charów.

@namine dziwne, nikt inny nie ma takiego problemu.

@szymko zamiast crasha bota jest teraz crash clienta, ale bot chociaż działa w clientlessie :D Muszę dalej pracować...

@magda to daj pliki z folderu Bugs, samym narzekaniem niestety nie pomagasz.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Mógłby ktoś napisać krok po kroku co należy zrobic by bota odpalic ? poniewaz siedze nad tym od rana i nie moge dojść co i jak z góry dzięki

A co jest trudnego w ustawieniu przecież jest wideo tut i na xsro tez chyba jest opisane jak go ustawić no ale napisze ci:

pobierasz xbot_pk2Tools - wypakowujesz gdziekolwiek

otwierasz pk2extractor i z media swojego servera wyciągasz wszystkie pliki z characterdata_xxx, itemdata_xxx, skilldata_xxx, wszystkie skildata z koncówką _enc, oraz textdata_equip i skill.txt i textdata_object.txt

teraz instalujesz to co jest w asderdd,

pliki z media wrzucarz do xbot_pk2\bin\Debug oraz plik data.dbo też tam wrzucasz, teraz naciskasz prawym na wszystkie skilldata z końcówką _enc i dajesz Encrypt/decrypt, i uruchamiasz plik xbot_pk2

i plik data który został uzupelnoiny o info z twojego serva wrzucasz to xBot\Data

teraz otwierasz Settings z folderu z botem za pomocą notatnika i wpisujesz IP swojego serva

Teraz uruchamiasz xBot , logujesz się, uruchamiasz edc_loadera, zaznaczasz rediresc Gateway server i dajesz port 17000 i Launch i juz możesz Bocić.

Lajk?

Opublikowano

Wydaje mi się, że znalazłem odpowiedź na crashe. Testuję właśnie nową wersję bota.

@up

Tak, odpal drugiego xBota, w którym będzie inny port. Są jednak podobno problemy związane z bot serverem...

W każdym razie jak tylko pozbędę się problemów z crashem bota - wszystko zostanie naprawione.

Czy każdy z Was chwilę przed crashem dostaje buga ze spawnem :)?

Opublikowano

gdybym wiedział jak bóg ze spawnem wygląda to może bym ci odpowiedział, Mi się Client crashował normalnie podczas expienia zawsze, a teraz już expie chyba podnad godzine i jeszcze crasha nie miałem xD

Natomiast jest jakiś inny dziwny prblem, przy guziku SAVE pokazuje się Listenning/Connected/Dc a dziwny problem polega na tym że nie wiem dlaczego jeszcze w momencie kiedy zaloguje się po wpisaniu Passów to pisze tam Connected a jak już wybiorę postać to jest Disconnected lecz bot działa dalej normalnie.

Nowicjusz
Opublikowano

ja to zupelnie dostaje cos nowego ...

wszystko pieknie dziala , bot dziala ,lecz zamiast napisu connected pokazuje mi sie napis disconnected,tak na kazdym charze.

dodam ,ze gdy bot zaatakuje pt moba to uzyje tylko jednego skilla i zostawia go , aby mnie bil -___- , a w xbot.exe pokazuje sie taki napis :

there's no mob to be atacked within radious[200] - a mobow jest w ciul naokolo mnie ...

Opublikowano

Ja mam taki sam problem jak kolega wyzej. Przy bocie pisze disconnected oraz bez zadnego bledu przestaje on bic mobki po 5-10min. Client sie nie crashuje, w nie ma zadnego bledu, ale na oficjalnym forum juz widzialem wzmianki o tym bledzie. i jeszcze jedno, nie jestem pewien czy tam powinno to byc, ale nie wyswietla Mi sie lista mobkow ktore sie znajduja kolo Mnie.

Opublikowano

Pracuję obecnie nad crashowaniem się clienta/bota, przestańcie o tym cały czas pisać.

To, że jest napisane disconnected to nic, przez pomyłkę zakomentowałem linijkę kodu :).

Opublikowano

Witaj Mistrzu. Twój bot nieźle wygląda lecz może wiesz jak rozwiązać mój problem. Uruchamiam bota, potem loadera i jak przekierowuję porty to wyskakuje mi tylko obrazek silkroad i dalej mi nie wchodzi. Próbowałem różnymi wersjami loadera i dalej nic. Wiesz jak temu zapobiec?

Opublikowano

Nie. Bot ZAWSZE podnosi i ZAWSZE chowa WSZYSTKIE soxy do storage. Ile razy można na to odpowiadać :)?

@Reactivated

Zmień ip servera w settings.xml... ile można.

Opublikowano

Póki co 35 minut bez DC, czyżby 0.0.14 było rewolucyjne : P?

Opublikowano

Update gry? Priv stoi na pewno na vsro files?

Opublikowano

Gra jest zupdatowana. Jest to InfiniteSRO więc chyba na vsro files. W loaderze gdy nie zaznaczę redirecta to normalnie wchodzi mi do gry, a z redirectem nie. Myślę, że problem leży po stronie loadera albo systemu, ale nie chce mi się formata robić.

Opublikowano

0.0.15 na forum, znacznie stabilniejsza od poprzednich wersji.

Opublikowano

Znalazłem! Miałeś rację. W settings miałem złe ip wpisane bo z jakiejś nieaktualnej stronki brałem. Teraz mam inny problem. Wszystko idzie w porządku dopóki nie wybiorę postaci i wcisnę start. Wtedy wyłącza się bot i dostaję dc w grze od razu. Co o tym myślisz?

@Edit : postac na drugim koncie działa bez problemu :)

Opublikowano

Sprawdź czy masz folder Bugs, a w nim pliczek OnCharDataException. Jeżeli tak - wrzuć go na forum bota (znajdziesz jak).

Jeżeli nie ma takiego folderu - mój błąd, pojawi się w 0.0.16. Błąd może być spowodowany niemożnością "rozpoznania" danego itemka w Twoim inventory, jak jakiś grabpet, devil spirit czy inny rzadko spotykany itemek. Z tego samego powodu niektórzy nie widzą czasem skilli. No albo masz zły plik data.db :).

Opublikowano

Bot nie widzi mobów jeśli gracz po zalogowaniu znajduje się już na spocie - trzeba na niego dojść z miasta.

Będzie to naprawione w 0.0.16 :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...