Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Dopisz ze zaznacza sie spacja :D

Enterem tez mozna :D

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Ja mam problem ,nie moge zalogowac sie do FileZilli wyskakuje mi Krytyczny blad i blad przy uwierzytelnianiu .... Pomocy? xD

@Edit poradzilem sobie i wiesz co? Dziala!!!!!! Masz Lajka kolego :) Pozdrawiam i dzieki za tego tuta naprawde!! :D

Mam blad przy odpalaniu ie serwera Problempn_rhxween.png

61093c6efb.png

Opublikowano

Pliki zostały ponownie reuploadowane, lecz proszę o uploadowanie ich na speedyshare.com kontem premium.

Oczywiście osoba ta zostanie uwieczniona w poradniku i przeze mnie nagrodzona pozytywnymi plusami i 5

Opublikowano

serwer włączony, spróbowałem port 22 i nie działało. passy tak jak napisałem wyżej podaje takie, jak przy logowaniu na root'a a i jeszcze nie zrobiłem 1 pkt. z poradnika, a mianowicie "Instalacja i konfiguracja Karty Microsoft Loopback na Windows 7 "

posiadam windows XP

Opublikowano

Mikas.

Wykonaj poprawnie krok 5, podpunkt 1,2,3 . ;)

Opublikowano

ok biorę się do roboty dam znać później

@EDIT: jeżeli chodziło ci o "1. Wpisujemy w konsoli:

# ee /etc/ssh/sshd_config

2. Odnajdujemy linijkę odpowiedzialną za możliwość logowania do SFTP (SSH File Transfer Protocol):

#PermitRootLogin no

3. Zmieniamy tą linijkę na:

PermitRootLogin yes

to zrobiłem wszystko, następnie shutdown -r now i przy ponownym zalogowaniu się nic się nie zmnieniło. (miałem wcześnie poprawnie zmienioną wyżej wymienioną linijkę )

Opublikowano

Popraw kartę sieciową i sprawdz czy ustawiłeś ją w Settings

Opublikowano

dobrze mam to ustawione... w konsoli po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart wyskakuje błąd, gdy ponownie próbuje połączyć się przez filezille "Dec 27 19:42:17 NazwaSerwera sshd[1221]: error: PAM: authentication error for root from 5.61.2.105 - moje IP na hamachi

Opublikowano
dobrze mam to ustawione... w konsoli po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart wyskakuje błąd, gdy ponownie próbuje połączyć się przez filezille "Dec 27 19:42:17 NazwaSerwera sshd[1221]: error: PAM: authentication error for root from 5.61.2.105 - moje IP na hamachi

Tez tak mam

1. Sprawdźcie, czy na pewno usuneliście # i zmieniliście no na yes w sshd_config.

2. Sprawdźcie, czy ustawiliście odpowiednią kartę sieciową w ustawieniach konsoli. (Dla pierwszego przypadku musi być Hamachi).

3. Sprawdźcie, czy dobrze ustawiliście IP w "sysinstall".

Łączycie się na IP .100 . Przykład:

5.12.231.100

Opublikowano

Cos nie tak z portami jest.

# cd /usr/ports/databases/mysql55-server/

# make install clean

Podczas instalowania "Options for MySQL-Server 5.5.17" po ok. 22% wyskakuje blad. Niestety, ale nie zrobilem screna poniewaz kliklem klawisz bedac w oknie maszyny co wywolalo logowanie :s

Po zalogowaniu i wpisaniu tych komend opcje do servera normalnie sie instaluja. Nie wydaje mi sie aby to bylo normalne.

Opublikowano
Xyli stawiales oczywiscie tj jest napisane ?

Tak, jak pisałem ten poradnik to równocześnie stawiałem serwer tak jak opisałem.

Opublikowano

Okay mi wszystko dziala tylko.. Launcher po prostu wkleic do folderu z metinem?

Pytam poniewaz wyskakuja mi bledy podczas wlaczania go, a nigdzie nie moge znalezc co wykonac po skonczeniu tego poradnika.

Opublikowano
Okay mi wszystko dziala tylko.. Launcher po prostu wkleic do folderu z metinem?

Pytam poniewaz wyskakuja mi bledy podczas wlaczania go, a nigdzie nie moge znalezc co wykonac po skonczeniu tego poradnika.

Musisz również zrobić serverinfo.py w root'cie na swoje i locale_pl inne wgrać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...