Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO]DreamWorld Online

ShadowMoon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda jest taka że każdy serwer dedykowany oprócz Grindroada,pracuje na skradzionych plikach więc nie rozumiem dlaczego Dwsro ma ponosić winne skoro inne serwery też pracują na skradzionych plikach ?

raczej nikt by nie kupował oryginalnych plików Joymaxa o ile dobrze pamiętam to za najnowsze pliki to cena 80.000 euro + jakiś bdb dedyk to trzeba wydać grubo 100.000 euro przeliczając na nasze to ok.400-500 tysięcy złotych,wolałbym zamiast jakiegoś prywatnego serwera wolałbym stworzyć Licencjonowany serwer dla polski niż robić prywatny serwer wink.gif

Pomijając fakt,iż na licencjonowanym serwerze nie możesz bodajże ratów zrobić wyższych niż x5 czy dam x2 i jakaś działka kasy idzie dla Joymaxu.

30966668.png

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziwię się że macie odwagę otwierać server , naprawdę wydaje wam się że jesteście anonimowi , i jeszcze silki chcecie sprzedawać ...

Życzę powodzenia w zarabianiu na skradzionych plikach od wielkiej międzynarodowej firmy :). Ciekawe czy któryś z panów z teamu ma pojęcie jak ciężkie przestępstwo popełniacie.

Wiki/pax (nie wiem, które z was akurat to pisało)

A wy co też robicie?! Zarabiacie na "dotacjach" gdzie to tak naprawdę sprzedaż.

Nie dość, że robicie to, to jeszcze zarabiacie sobie na kodzie dsremu, gdzie jest gpl.

Więc wy też robicie przestępstwo. (zarabianie na itemach silkowych, sprzedawanie binary (gdzie to jest dsremu, reverse engineering).

Good luck.

Lepiej nie komentować tego, co się samemu robi...

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Nie dość, że robicie to, to jeszcze zarabiacie sobie na kodzie dsremu, gdzie jest gpl.

Więc wy też robicie przestępstwo. (zarabianie na itemach silkowych, sprzedawanie binary (gdzie to jest dsremu, reverse engineering).

Good luck.

Przestępstwa się nie "robi" tylko się "popełnia" panie moderatorze.

Za każdym razem zanim zadotujesz jesteś uprzedzany następującym tekstem na (SSE) :

"Pamiętaj że nic nie kupujesz a przekazujesz darowiznę na server , wszelkie przedmioty jakie otrzymasz są formą podziękowania od teamu sse . Jeśli się z tym nie zgadzasz proszę o nie przesyłanie pieniędzy"

Proszę mi wskazać przestępstwo w tej kwesti.

SSE jest serverem nie komercyjnym ,ssepointy(odpowiedniki silków) są za darmo.

Co do kodu source w którym były fragmenty sremu został opublikowany za zgodą paxa , zapraszam na forum epvp do ściągnięcia. Ponadto sse nigdy nie było przedmiotem sprzedaży.

Życzę powodzenia dla team bloodsro i dwsro i gratuluję odwagi to wszystko z mojej strony :).

Opublikowano

Good luck.

Popieram w 100%,pax mówisz na dwsro a sam co robisz? sprzedajesz binary dsremu które ma licencje gpl i cytując '' Każdy ma prawo znać kod '' więc lepiej może nie komentuj i zastanów się nad swoim postępowaniem i dopiero komentuj,prawda jest taka czemu ryżmax ma się doczepić dwsro? wszystkie serwery na scenie psro ( oprócz Grindroad,Sunshine,SSE ) korzystają z kradzionych plików i jak na razie ryżmax się o nic nie doczepił to dlaczego nagle mieli by się doczepić dwsro? oni mają to gdzieś dla nich liczy się tylko $.

Wracając do tematu Dwsro czekamy już prawie wrzesień loverth możesz podać trochę bardziej dokładną datę? i czy występują tutaj te problemy z x-trapem?

random.jpg

Opublikowano

Popieram w 100%,pax mówisz na dwsro a sam co robisz? sprzedajesz binary dsremu które ma licencje gpl i cytując '' Każdy ma prawo znać kod '' więc lepiej może nie komentuj i zastanów się nad swoim postępowaniem i dopiero komentuj,prawda jest taka czemu ryżmax ma się doczepić dwsro? wszystkie serwery na scenie psro ( oprócz Grindroad,Sunshine,SSE ) korzystają z kradzionych plików i jak na razie ryżmax się o nic nie doczepił to dlaczego nagle mieli by się doczepić dwsro? oni mają to gdzieś dla nich liczy się tylko $.

smalt polecam ci lekturę : http://wow.joystiq.com/2010/08/14/private-server-company-forced-to-pay-blizzard-88-million/

Nie wiem czy joymax coś zrobi , podejrzewam że jednak tak, to nie moja sprawa i nie bardzo o to dbam , tak o napomknąłem.

Osobiście nie odważyłbym się otworzyć takiego servera , z tąd jestem pod wrażeniem odwagi tych ludzi. SSE server jest hobbystyczny nie komercyjny.

PS:

To jest bardzo ciekawe , zawsze jak pan AceBoy zostanie skrytykowany za nie umiejętność składania zdań milczy , za to pojawiają się jego koledzy którzy próbują przykryć sprawę postami. Narażacie się na śmieszność panowie ^^

Opublikowano

Milczę jak cholera...

Ciekawe, jak nawet go o to nie prosiłem...

Ciekawe, że zawsze musisz odpowiedzieć na mój post.

Ciekawe, że prędzej hobbystycznym serverem jest grind (nawet plików nie sprzedają), a ty próbujesz zarabiać na tym.

Ciekawe, iż ty nie dość, że za zrestartowanie skilli żądasz kasę, gdzie na grind to jest darmowe.

Ależ to nie ma "sęsu".

Co ty na to panie Pax.

Co do DWO, czekam na więcej info od Haze :).

Myślę, iż server będzie o wiele lepszy od Bloody.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Co do DWO, czekam na więcej info od Haze :).

Myślę, iż server będzie o wiele lepszy od Bloody.

Czy pan uważa że te słowa na końcu usprawiedliwiają pański offtop? .

"Ciekawe, że zawsze musisz odpowiedzieć na mój post." Pańskie słowa sugerują że ma pan manie prześladowczą.

Jeśli ma pan coś do mnie proszę pisać na pm.

Opublikowano

Nie przypominam sobie żeby Ace mnie prosił żebym coś odpisał? robię to bo dla mnie nadajesz na inne serwery a sam co robisz? a te pliki te co są na epvp to wież,jest to seashadow a nie wersja obecna blink.gif

Mnie ciekawi czy będą problemy z xtrapem tak jakie były na bloody ;p

random.jpg

Opublikowano
ie p

Mnie ciekawi czy będą problemy z xtrapem tak jakie były na bloody ;p

Nie będzie. Chernobyl nic nie umie naprawić, to pizda jest, wiec zawsze jakies bugi są i będą.

Na dwsro team jest ogarniający.

Opublikowano

A ja z góry Wam mówię, że duża cześć przeniesie się na Dw sro.

Dlaczego?

Otóż wystarczy spojrzeć na dzień dzisiejszy. Co 3 minuty restart serwerów które nie wprowadziły żadnej poprawki prócz zmniejszenia slotów i chaosu.

Następnie błąd z wpisaniem tych literek po zalogowaniu + serwer crowded.

Bez sensu pobierać 10 programów i ładować 10trojanów w komputer by pograć 10minu bo po nich jest restart.

Także nie przejmujcie się co wypisują tu niektórzy ludzie. Bo tak jak pisałem, pierw trzeba coś zrobić dobrze by to opublikować, a nie jak najszybciej.

Opublikowano

Sęk w tym,że u nas nie ma żadnych bugów ;)

A wszystko to co na isro,bez 12dg,które rujnuje gre bo turasy latają z +12 a normalny gracz ledwo +5 wbija jeżeli przejdzie +3.

Lepszą administrację? Masz na myśli system PłaćGnojuToMożeOdpiszemy?

Dziękuje za taki support ;) U nas też można kupić silki,taniej niż na iSRO. Gold,cóż,od graczy.

I Ty śmiesz mi pisać, że to ja jestem rasistą ?

Today I’m gonna love my enemies

Reach out to somebody who needs me

Make a change, make the world a better place

’Cause tomorrow could be one day too late

Opublikowano

I Ty śmiesz mi pisać, że to ja jestem rasistą ?

Turas to fachowe określenie tureckiego gracza stosowane przez polskich graczy ;D

Twoja wypowiedź była inna,twierdząca,że jakoby arabskie "dzieciaki" zlatujące się na nasz serwer są czymś złym ;P

Co do konkretnej daty,jeszcze nie ustalona,dzisiaj zakupiliśmy kolejny serwer dedykowany,na którym będzie stał serwer.

Co do Xtrapa - nie,nie crashuje.

30966668.png

Opublikowano

A ja z góry Wam mówię, że duża cześć przeniesie się na Dw sro.

Dlaczego?

Otóż wystarczy spojrzeć na dzień dzisiejszy. Co 3 minuty restart serwerów które nie wprowadziły żadnej poprawki prócz zmniejszenia slotów i chaosu.

Następnie błąd z wpisaniem tych literek po zalogowaniu + serwer crowded.

Bez sensu pobierać 10 programów i ładować 10trojanów w komputer by pograć 10minu bo po nich jest restart.

Także nie przejmujcie się co wypisują tu niektórzy ludzie. Bo tak jak pisałem, pierw trzeba coś zrobić dobrze by to opublikować, a nie jak najszybciej.

A czego spodziewałeś się na Open Beta Testach? W pełni działający serwer, bez bugow itd? Nie bądź śmieszny.

Crashe co 3 min?

Dziwne, bo od 10 rano do 16 grałem bez przeszkód : )

Popsute przepisywanie kodu z obrazku? Człowieku - oni poszli nam na rękę i wystarczy nacisnąć 2x Enter by wbić. Mniej roboty, ale dosrać musisz się do czegoś...

Jeżeli macie nadal zamair przekonywać ludzi, że Fe, ble itd. to lepiej komentarz zostawcie dla siebie : )

Opublikowano

A czego spodziewałeś się na Open Beta Testach? W pełni działający serwer, bez bugow itd? Nie bądź śmieszny.

Crashe co 3 min?

Dziwne, bo od 10 rano do 16 grałem bez przeszkód : )

Popsute przepisywanie kodu z obrazku? Człowieku - oni poszli nam na rękę i wystarczy nacisnąć 2x Enter by wbić. Mniej roboty, ale dosrać musisz się do czegoś...

Jeżeli macie nadal zamair przekonywać ludzi, że Fe, ble itd. to lepiej komentarz zostawcie dla siebie : )

Na dwo jeszcze nawet open bety jeszcze nie ma, a dwo team sie uporal z prawie wszystkimi bugami. A chernobyl...?

Opublikowano

Na dwo jeszcze nawet open bety jeszcze nie ma, a dwo team sie uporal z prawie wszystkimi bugami. A chernobyl...?

Uporał się? Masz dowody?

Bo jak narazie to jest tylko kilka filmików na YT i "zapewnienia", że wszystko będzie ok : )

A chernobyl? Jego pracę widać na serwerze.

P.S.

Czy wy naprawdę nie rozumiecie słowa OBT?

Opublikowano

Uporał się? Masz dowody?

Bo jak narazie to jest tylko kilka filmików na YT i "zapewnienia", że wszystko będzie ok : )

P.S.

Widac prace chernobyla, nie móc poradzic sobie z prostym problemem(xtrap)...

Swoja droga... Na dwo spawneli kilkaset Roc'ow na raz. Bez zadnego crasha i bez zadnego laga. A na bsro serv co chwile crashuje przy 1k osobach...

Opublikowano

Dokładnie jest open beta, sam grałem na blood'y lecz zrezygnowałem. Poczekam na DWO, na razie nie ma co porównywać dwóch privów skoro DWO zapodało tylko filmiki. Wszystko się okaże za jakiś czas ;)

Opublikowano
Widac prace chernobyla, nie móc poradzic sobie z prostym problemem(xtrap)...

Jeżeli jesteś taki zajebisty to postaw lepszy serwer. Czekam niecierpliwie.

Tommy Emmanuel is my master !!!!!! Best guitarist. Just watch that: :D

Opublikowano

Jeżeli jesteś taki zajebisty to postaw lepszy serwer. Czekam niecierpliwie.

My rozmawiamy o DWO i Bsro. Wszyscy tak spamuja, jakie to bsro super omaigad<3<3:*:*:* Ze Li to jebany turas, a ten "turas" sam wiecej zdzialal w 2/3 dni, niz Chernobyl w ciagu calej OB. Jak sie czegos nie umie to sie do tego nie zabiera..

Opublikowano

Uporał się? Masz dowody?

P.S.

No cóż,1_3_3_7 jest jednym z grona testerów.

Grają u nas obecnie 3-4 osoby z sekcji PSRO z MPCPL. Kilka z epvp i jedna z s-o.pl

30966668.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie ma co pisać tutaj. Z góry zakładam, że i tak będą osoby z tego forum grały tam.

Open Beta.....

Bloody serwer wypowiedziałem się już na jego temat.

Mają złą organizacje, nie mają sprzętu który uciągnie więcej niż 1,3k osób. Także nawet jeżeli to OB to powinni postarać się bardziej, bo nikt nie będzie dotował za coś takiego.

Co do wbijania, nie ma sensu bawić się w 10 programów by mieć no dc itp.

Wystarczy zobaczyć w temacie o Bloody privie jak ludzie irytują się.

A jeżeli ktoś ogłasza priv serwera tak jak DW to nie krytykujcie odrazu, że będzie to fail itp bo to stwierdzicie jak zagracie.

Opublikowano

Rozmowa zaczyna sie przeciagac na temat krytyki innych serwerow, a ten temat zostal zalozony z mysla o zapowiedzeniu serwera. Takze ogarnijcie sie troche :D (przepraszam jezeli kogos urazilem :unsure: )

Opublikowano

Najlepiej to zamknąć temat albo wykasować i zakończyć ten bez sensowny spór. A za nie potrzebny spam nagradzać warnami.

PS. DWIorveth to ja eVolek :))

@down

Nie nie można trzeba czekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...