Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Tutorial]Darmowy, testowy! serwer minecraft.

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ha znalazlem o 6h wlaczylem serwer i nadal dziala xD

Jeżeli naprawdę działa, to może byś się podzielił tym jak to zrobiłeś? Nie powiesz, bo nie wiesz, dalej ci się wyłącza co godzinę.

Opublikowano

O kurde ja chyba też wyczaiłem, ale głupie xD. Sami sobie piszemy, że ma działać 1 godzinę domyślcie się.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

ja pierdole wy tak piszecie jakby to byly miliony dolarow od tego jest forum zeby ludzia pomagac a nie pierdolic mam ale nie dam wam kmincie sami moze ktos sie nie zna na javie czy tam jezykach ale nie bo wy musicie pierdolic jakies glupoty -.-

TA TA WINTOR POWRACA PO RAZ 8 ^^^^ strzezcie sie !

35nakut.png

Opublikowano

Spróbujcie sobie odpalić serwer bez tej linijki -Xincgc Odpalił mi, ale nie wiem czy to ma znaczenie na długość działania serwa.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

ja pierdole wy tak piszecie jakby to byly miliony dolarow od tego jest forum zeby ludzia pomagac a nie pierdolic mam ale nie dam wam kmincie sami moze ktos sie nie zna na javie czy tam jezykach ale nie bo wy musicie pierdolic jakies glupoty -.-

Ten serwer ma 16GB ramu. Jak wszyscy zaczną stawiać serwery 24/7 to nic już z tego nie będzie. Nie trzeba znać javy, wystarczy prosty skrypt w bashu na 5 linii.

Spróbujcie sobie odpalić serwer bez tej linijki -Xincgc Odpalił mi, ale nie wiem czy to ma znaczenie na długość działania serwa.

To nie ma z tym nic wspólnego. xD

Opublikowano

mi osobiście ta komenda nie działa. ;)

@edit

Ten serwer ma 16GB ramu. Jak wszyscy zaczną stawiać serwery 24/7 to nic już z tego nie będzie. Nie trzeba znać javy, wystarczy prosty skrypt w bashu na 5 linii.

To nie ma z tym nic wspólnego. xD

Piszesz, że wystarczy napisać jeden skrypt, kilkanaście postów wcześniej Patryczek1996 napisał, że wszystkie skrypty i wszystko inne jest wyłączane co godzinę, więc nie wprowadzajcie ludzi w błąd, ponieważ ty piszesz coś innego, inny pisze przeciwieństwo do tego co ty napisałeś. Więc może po prostu napiszcie wreszcie że nie ma sposobu na to? Skoro żaden nie che powiedzieć krok po kroku jak to ma wyglądać to nic innego na myśl nie przychodzi do głowy.

Opublikowano

mi osobiście ta komenda nie działa. ;)

@edit

Piszesz, że wystarczy napisać jeden skrypt, kilkanaście postów wcześniej Patryczek1996 napisał, że wszystkie skrypty i wszystko inne jest wyłączane co godzinę, więc nie wprowadzajcie ludzi w błąd, ponieważ ty piszesz coś innego, inny pisze przeciwieństwo do tego co ty napisałeś. Więc może po prostu napiszcie wreszcie że nie ma sposobu na to? Skoro żaden nie che powiedzieć krok po kroku jak to ma wyglądać to nic innego na myśl nie przychodzi do głowy.

Zabijane są tylko procesy odpalone przez użytkownika. Skrypt w bashu może chodzić 24/7 i odpalać serwer jak proces javy padnie. Daję screena na dowód. Stopuję serwer i sam się odpala.

ZrtPU.jpg

Opublikowano

Mam pewien problem...

Pluginy, które wymagają SQLite crashują serwer z nieznanych powodów. Z początku myślałem, że to wina niezaktualizowanej javy ale na dłuższą metę raczej jestem w błędzie...

Prosiłbym jakąś kompetentną osobę w tym fachu o małą pomoc.

Konkretnie chodzi o plugin LWC oraz Essentials

Opublikowano

ja uzywam komendy dmS name i tez dziala

gdzie i jak to wpisujesz?

Opublikowano

Witam, mam problem przy punkcie "4" - wyświetla się wiadomość "mkdir: asd: File exist"

Z góry dziękuję.

A nie prościej odpalić komendą ''mc'' total commandera? Dużo łatwiej jest w nim operować plikami.

Opublikowano

Sorki, ja tam zrobiłem błąd w punkcie 4, już go poprawiam.

Myślę że wszystko co zostanie opublikowane, zostanie przeczytane przez właściciela myshell.pl i zostanie załatane ;>

Więc jeżeli znalazłeś sposób, po co go publikować? Trzym puchę i graj. ;D

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Dla pierwszych 5 osób które napiszą jak ominąć problem zabijania procesu serwera miniecrafta na shellu będzie darmowe płatne konto shellowe na hypeshell.com na stałe : )

Oznacza to że.. administrator nie wie ;D

Ciekawe czy ktoś się sprzeda <3

Zobaczymy kto kurwą jest :D

//

Zauważyliście że są usery, nie wiadomo skąd, po 3 posty mają, a dobrze się znają na systemie FreeBSD?

Keep calm.

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Nie radze wysyłać ;p Może zablokować "tricki" i koniec

Mam pytanko takie ,Zapomniałem dzisiaj zrobić sposobu żeby serwer dłużej działał u uruchomiłem normalnie ,miałem zmieniać ale zwiał by mi bus przyjechałem a mój

serwer nadal trzyma ?!

11922753571377992274.png

1388964106-U305854.png

Opublikowano

What The Fuck !?51960240486729410976.png

Zapewne fake.

Autor chce wyłapać sposoby oraz użytkowników i jak już wcześniej wspomniałeś zablokować sposoby na ominięcie ów blokady.

Opublikowano

Jeżeli admin tego wszystkiego się pyta jaki jest sposób, dziwie się że nikt jeszcze nie napisał exploita i nie wypierdolił tego w kosmos :D

@UP

Potwierdzam, ale dlaczego nie, może napisać sposób i dostanie darmowe konto shell, na 80% To nie fake ponieważ on ma tam PC'ta więc jakieś układy są.

Nie radze wysyłać ;p Może zablokować "tricki" i koniec

Mam pytanko takie ,Zapomniałem dzisiaj zrobić sposobu żeby serwer dłużej działał u uruchomiłem normalnie ,miałem zmieniać ale zwiał by mi bus przyjechałem a mój

serwer nadal trzyma ?!

11922753571377992274.png

Przeciążenia nie było to co miało się wyłączyć ;D

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...